Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Korkmanin ihmeelliset ajatukset

Katsoin hetken YLE-mediaa kun uskoin, että Sixten Korkmanilla olisi ollut rakentavia ajatuksia. Ei ollut, kapitalismi ei toimi, vaan valtiot joutuvat työntämään elvytysrahaa markkinoille, jotta korot pysyvät alhaalla ja investoinnit pyörisivät. Se oli Sixtenin viesti.

Kumpi tuli ensin, Sixten vaiko muna(us)? Kapitalistinen talous toimisi loistavasti jos valtio ja etenkin nuo kaiken tietävät poliitikot pitäisivät sormensa poissa. Juuri valtion ja EU:n puuttuminen jokaiseen nippeliin estää talouttamme kehittymästä luonnollisesti. Korkman & Co näyttävät elättävän keynesiläisen talousajattelun mutaatiota, jonka mukaan keskuspankit torjuvat lamaa korolla ja laman jälkeisessä korkeasuhdanteessa ne jatkavat mukavaa alhaisen koron politiikkaa. Näin kaikki hymyilevät ja lapsemme maksavat laskun.

Niin tosiaan, joku tämän lystin lopulta maksaa. Jos te siellä tiputiimissä kuvittelette, että lainoja ei tarvitse maksaa, niin miksi me maksamme veroja, kun kaikki hoituisi ilmaisella lainalla?

Mitä tekisi aito kapitalistinen järjestelmä? Olisi pitänyt yhteiskunnan auki koronan aikana, antanut huonojen yritysten kaatua ja hyvien kehittyä. Talous olisi nopeasti puhdistettu ja eläisimme normaaliaikaa. Korot olisivat tuolla 3 – 4 % paikkeilla ja normaali korkotaso pakottaisi tuottaviin investointeihin.

Nyt kuitenkin elämme Marinin elvytyspolitiikkaa, jossa yhdenkään yrityksen ei anneta kaatua. Zombiyrityksiä tuetaan, kavereille jaetaan ja teetetään valtava määrä joutavaa työtä turhilla työpaikoilla ja tarpeettomilla yrittäjillä.

Uskooko kukaan, että tämä ilmaisen rahan työntäminen markkinoille voi jatkua loputtomiin ilman, että meille tavallisille tallaajille ei tulisi lasku maksettavaksi. Alkaa jo näyttää siltä, että valtiomme ja koko EU on lopullisen puun ja kuoren välissä.

Vaihtoehdot ovat vähissä.

1. Valtiot jatkavat hulvatonta velanottoa, jotta korot eivät nousisi. Velkaraha on kuitenkin ”katteetonta” rahaa, joka vain lisää kierrossa olevan rahan määrää eli kasvattaa inflaatiota. HUOM! Taloustieteessä inflaatio tarkoittaa rahamäärän lisäämistä ja hintojen nousu on inflaation seuraus!! Kasvava rajamäärä ja sen mukaan valuutan (euro) arvon lasku helpottaa valtion velan maksua, mutta kansa on edelleen laskun maksaja. Lopputuloksena hyperinflaatio.

2. Lopetetaan katteettoman rahan jako ja annetaan korkojen nousta. Seurauksena on, että markkinoilta poistuvat rönsyt ja kannattamattomat yritykset, työttömyys kasvaa, pörssikurssit romahtavat ja moni menettää spekulaatioilla hankkimansa varallisuuden. Pahimmillaan meiltä loppuu ruoka ja energia ja tulemme näkemään levottomuuksia.

Muita vaihtoehtoja ei ole ja sen pitäisi Sixten Kormanin uskaltaa sanoa, koska hän tietää sen!

Minä uskallan väittää, että viimeistään muutaman vuoden kuluttua me (koko maailma) olemme lamassa, jolle jopa 1930-luvun lama (suuri lama) kalpenee.

Se että asiasta ei puhuta Suomessa johtuu yksinkertaisesti valtamediastamme.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


46 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Kaj , tämä velkarahalla mällääminen ja hulvaton eläminen !? Koskahan tämä , loppuu ?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#10

Samaa mieltä Kaj:n kanssa muusta ,mutta olen erimieltä siitä että en uskonut olevan Sikstenillä mitään rakentavia ajatuksia,.
Ajattelin heti että voi vittu mitä helvettiä tuokin Viher-Kommunisteja hännystelevä kommunisti on pitänyt haalata televisioon päästelemään järjettömiä aivo pieruja.
Tämä on koko kansakunnalle vaarallista että tuollaisessa arvostetussa asemassa annetaan tuollaisten häärätä.
Tämähän juuri rohkaisee elämään velaksi kuin siat pellossa tähän siat pellossa elämiseen liityy muutkin lieve ilmiöt kuten Humehörhöily, homostelua ,pedofilia elintasopakolais loisiminen ym. järjettömyys ja niiden ihannointi..
Tällaisella menolla menee koko kansakunnan moraali talouden romahtamisen mukana…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#14

Olen täysin samaa mieltä että -30 luvun lamaa vastaava lama on tulossa tämän järjettömän maailman laajuisen velka ja rahan painamis kokeilun tuloksena…. Koko maailma elää nyt kuin Venetsuela !!!!! kaikki malli on otettu sieltä…

Pitää muistaa että Rikkaasta Öljyntuottaja maasta Venetsuelasta tuli nälkää näkevä maa lyhyessä ajassa KOMMUNITIEN TAKIA !

Pitää muistaa että Venetsuela on nyt myös mailman vaarallisin paikka (Sotaa käymättömistä maista) siis jossa tapetaan eniten ihmisiä ( KOMMUNISTIEN AIKAAN SAANNOSTEN TAKIA)

Kun koko maailma ottaa Venetsuelasta oppia niin 3 maailman sotaa on mahdoton välttää….. se alkaa suuren laman jälkeen kuten 2 alkoi…

3. Maailman sota alkaa samoilta kulmilta kuin 1 ja 2 alkoi..siis saksan kulmilta…

Viher.Kommunsiten järjettömyydelle ei ole miitään muuta vaihtoehtoa,ensin eletään velaksi kuin siat pellossa ja sitten kun rahat loppuu aletaan kyseleen kuka on kenellekin velkaa.. ihan kuin hörhöt huume kämpässä..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#21

Jos vain yksi maa kokeilisi tällaista kuin siat pellossa elämis (Venetsuelan ) mallia niin siinähän kävis kuin Venetsuelalle… maa velkaantuisi ja rahan arvo romahtaisi ja tulisi nälänhätä.

Mutta kun koko maailma kokeilee tätä yhtä aikaa (Koronan) verukeella niin tästä tulee maailman laajuinen katastrofi !

LAMA ALKAA AINA SUUREN PÖRSSI ROMAHDUKSEN SEURAUKSENA….. siis aina pörssit romahtaa ensin..sitten vasta Lama kolkuttelee ovia..

Nyt kun Pörssi romahdus siirrettiin rahan painamisella ja velkaantumisella siis keinotekoisesti ajettiin Lama helvettiin maapallolta …..niin on päivän selvää että Lama tulee entistä vihaisempana takaisin….
EIHÄN PAKKASELLA HOUSUUN KUSEMINEKAAN KOVIN KAUAA LÄMMITÄ JOS PALELEE…KOHTA PALELEE ENTISTÄ ENEMMÄN..

EIKÄ KAIVOSSA KANNETTU VESI PYSY…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#27

Laman alkamisen ajankohtaa on mahdoton ennustaa… varsinkaan nyt kun maailman laajuisesti syydetään rahaa markkinoille joka pitää keinotekoisesti Pörssejä pinnalla..

ON MAHDOTON YHTÄLÖ ETTÄ KOKO MAAILMAN TALOUSNOUSU VOISI JATKUA KEINOTEKOISEN RAHAN JA VELKA RAHAN VOIMALLA NIIN ETTÄ INFLATIO KIHTYY (hintojen nousu) JA SAMAAN AIKAAN KOROT ON 0 % :SSA !!!!

On ollut uutisia että Kiinasta rakenusliikkeen kaatumisesta voisi alkaa uusi Lama (johon en usko tippaakaan…)
KYLLÄ LAMA AKAA USA:sta jos Velkakattoa nostetaan koko ajan niin että seinät huojuu jo… ei tarvita kuin yhden pienen nurkan pettäminen niin koko velaksi tehty korttitalo kaatuu….. (tätä nurkkaa ei kukaan osaa ennustaa onko se Bitgoinin kaatuminen vai mikä se on mikä kaataa koko paskan.)
Mutta se on varmaa että kun jostakin romahdus alkaa se pyyhkäisee läpi koko maailman….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#28

Sekin on varmaa että mitä pidemälle lamaa pitkitetään sitä pahemmalla päällä se tulee.
Lama on kuin nurkkaan ahdistettu peto eläin… Se on ahdistettu velaksi elämisellä !

Pitää muistaa että Lama alkaa aina samoista syistä

-Pörssien liiallisesta noususta
– Valtioiden velkaantumisesta
-Hintojen noususta

NYT KUN 2020 KUSTIIN YMPÄRI MAAILMAN PAKKASELLA HOUSUUN YHTÄAIKAISESTI NIIN LAMAN PERUS SYIDEN ETEEN EI OLE TEHTY MITÄÄN KORJAUKSIA….

Päinvastoin…Hinnat ,Pörssit on nousseet entisestää ja valtiot on velkaantuneet lisää on 100 % varmaa että Lama tulee ja se on pahalla päällä ! sen voi ennustaa varmasti vaikka alkamis ajankohtaa kukaan ei voi ennustaa etukäteen…

Nythän on kaikki Laman aaton metkit ilmassa !

-Puhutaan työvoima pulasta
-Yrityksillä menee niin hyvin ,kuin elokuvissa
-Rahaa oin kuin roskaa
-Uusia autoja myydään enemmän kuin ehditään valmistaa
-Rahaa tehdään kaiken maailman pyramiidi huijauksilla (esim. Bitgoin)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#16

Sixten kuuluu YLE:n turvalliseen ”vakiopäivystäjien” ryhmään. ”Turvallisia” mielesteleviä näkemyksiä. Mitään uutta ei ole odotettavissa, vanhaa jargonia.
Sama juttu noissa ”jälkiviisaissa”. Liikuttavan yksimielisiä keskustelijoita. Varsinkin jos voidaan halventaa tai väheksyä Perussuomalaisia ja heidän mielipiteitään.
Jokisipilän kirjan sisältöä löytyi heti tyrmäämään joukko ”päivystäviä dosentteja”.
Kelaamalla muutamaa ”jälkiviisaan” pätkää voi kukin asiasta kiinnostunut tehdä omat johtopäätöksensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Korkmanhan on tunnettu vuosien saatossa siitä, että aina nuoleskelee kulloinkin vallassaolevia ja varsinkin EU:ta. Korkman on tässä kuitenkin oikeassa. Professori Korkman: Suomen eurojäsenyys oli vakava erehdys

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Valitettavasti meidän on palattava markkaamme
#18

Tästä ollaan samaa mieltä. Eurojäsenyys Suomelle on käytännössä mahdottomuus Suomen talouden kannalta, huono huvinakin. Maailmanmarkkinat kiristyvät vuosi vuodelta, kun kehitysmaatkin ottavat osaa kilpailuun. Tuossa kehitysmaat ovat sijoituskohteita sellaisille maille kuin Kiina jne. Suomessa on kaksi asiaa, jotka eivät anna periksi, hyvinvointi ja ay-liike, ja nyt lisäksi valuutta, joka laitettiin venymään, saadaksemme vientimme toimimaan. Ilman vientiä maamme hyvinvointi kaatuu, joskaan ay-liike vaatimuksineen ei kaadu tai veny. Maahanmuuttajat tulevat lisäksi jakamaan sitä vähäistäkin varaa hyvinvoinnissa. Näin pieni talous, kuin Suomi ei kestä nykyisen tasoista hyvinvointia, ilman että valtio toimijana säätää kilpailukykyä esim. valuutan arvoa säätelemällä, ja eurossa se ei oikeasti onnistu. Meidän on välttämätöntä palata omaan hallittavaan valuuttaamme, jotta taloutemme saadaan raiteilleen, tämä on vain ikävä fakta, niin kiva kuin euro muutoin onkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hallitus vaihduttava nopeasti ja järkeä peliin
#22

Näin on täsmälleen, kun oma rahamme arvo on kohdillaan, vientimme kasvaa moninkertaiseksi ja velkaantuminen päättyy. Tänä päivän jopa maamme varustamot ostavat laivoja Kiinasta ja muualta, kun telakkatoimintamme voisi samaan aikaan laajentua ja toimittaa laivoja Kiinaan ja muualle. Suomessa toimitaan kuin ääliöt, meillä on laadukasta laivarautaa ja pilviä hipova osaaminen, ja silti laivat muualta maailmalta, järjetöntä Lisäksi kommunistihallitus saattaa kaataa maamme terästeollisuuden, jotta päästömme siirtyisi Aasiaan, mielipuolista. Tämä maa kaatuu huolimattomien naisten käsissä kaatopaikkakamaksi, jos ei ala hallitus vaihtumaan, ja nopeasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Euron arvon käytännössä määräävän Saksan AY-liike joustaa palkoissa tarvittaessa tavoitteenaan turvata mahdollisimman monelle duunarille töitä. Meillä AY-liike ei jousta, vaan turvaa harvoille ”etuoikeutetuille” paremman palkan työpaikan tämän vuoksi menettäneiden kustannuksella. Meidän olisi otettava mallia Saksasta, paitsi palkkoja polkevan ulkomaisen halpatyövoiman sallimisessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Granlundilta naulan kantaan! Lisäisin vielä tämän näkökulman: Schwabin kiltti oppilas Marin on pelkkä putken pätkä, jonka kautta Schwabin ja koko Davosin sosialistiklubin agenda valuu Suomen päätöksentekoon ihan sellaisenaan. Älytön velanotto romahduttaa talouden, toimivat yritykset kuihdutetaan, todellakin vain zombie-yrityksiä pidetään väkisin pystyssä, aivan ennen näkemätön painostus kokeellisiin rokotuksiin. Build Back Better -agenda on aivan täyttä totta niin Euroopassa kuin USA:ssakin, olihan torkku-Joen vaalislogan sama: Build Back Better. Jotta voidaan rakentaa uudelleen ”parempia” yhteiskuntia on vanhat saatava romahtamaan. Tästä on kyse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Sixtenit muiden globalistien mukaan komppaavat ja puhuvat Davosin agendan puolesta, koska silloin he saavat pitää työpaikkansa, heille maksetaan sievoisia summia komppaamisesta, he ovat hallitsevan sosialistieliitin suosiossa. Näinhän se aina on mennyt ja menee edelleen sosialismissa. Vihapuhe-käsitekin on ongittu vanhasta kommunismin sanakirjasta. Vanha sonta on vain kääritty uusiin kääreisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kannattaa tutustua kirjaan, Euvostoliiton kansantalous tutuksi.
Mikään määrä työtä tai tuotantoa ei luo talouteen ainuttakaan uutta euroa.
Vain pankista korolla lainattu ja kiertoon kulutettu euro luo ostovoiman ja työpaikan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Oikeasti elvyttävää talouspolitiikkaa olisi toimivan markkinatalouden luominen, sääntelyn purkaminen, ostovoiman lisääminen esim. verotusta alentamalla. Mitä vähemmän valtio puuttuu talouteen sen parempi, pois lukien tietysti luonnolliset monopolit, jotka on syytä pitää yhteisessä omistuksessa.

EU on toimimaton yhdistelmä sosialismia ja toisaalta kapitalismia, jossa päätäntävaltaa käyttävät harvat ylikansalliset jätit. Oikeastaan EU:n talous rakenteeltaan vastaa hyvin paljon kommunistista järjestelmää sillä erotuksella, että muurahaiset voivat pienellä palkallaan ostaa osakkeita jos jotain jää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demarit puljaavat
#12

No verotuksen alentaminen voi olla ehkä vain tuloverojen alentamista, jossa kulutusverot vastaavasti nousee. Mitään hyötyä moisesta taskusta toiseen puljaamisesta ei ole, ostovoima ratkaisee. Toisaalta demareiden hirvittävä eläkeläisviha tunnetaan, joten heillä on himo nostaa juuri kulutusveroja, koska se jätättää taas eläkkeiden reaalitasoa, tuhotun eläkeindeksin takia, jonka siis demarit itse tuhosivat. Palkkaverojen lasku antaa mukavan fiiliksen, kun rahaa on jäävinään enemmän käyttöön, mutta pelkkää unelmaa vain, kaikki hinnat nousee. Jos joskus demareiden ay-siipi tulisi järkiinsä ja laittaisi demarit kuriin, niin elintasokin voisi nousta ja työpaikkojakin olisi enemmän tarjolla. Kokoomus myös kusettaa jäseniään, toivomalla palkkaverojen alentamista, ja samalla mm. energianhinta nousee kymmenillä prosenteilla. Kun energianhinta nousee, kaikki muutkin hinnat nousee, kyllä sitä voi kusetukseksi sanoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Alunperin vero oli tulontasausta ja valtion ylläpitämää infraa ja palveluja varten. Se palautui kiertoon täysin. Ai niin, silloin rahanluontioikeus olikin valtion omalla keskuspankilla kun käytössä oli oma valuutta.
Nyt leijonanosa veroista menee yksityisten keskuspankkien lainanhoitokuluihin ja lyhennyksiin kun käytössä on vieras valuutta nimeltään euro. Euro ei jousta, Suomi ja suomalainen joustaa.
Mihin unohtui 90-luvun laman opit kun valuuttalainat räjähtivät käsiin. Samaa ulkomaista valuuttalainaa tämä eurokin on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unto
#4

Kaj voisi lähteä tutustumis käynnille USA:aan, kapitalismin kultamaahan. Kysyisi rahattomalta ja kodittomalta ilman sosiaaliturvaa elävältä yh-äidiltä miten menee, samoin diabetespotilaalta joka ei voi ostaa insuliinia koska se maksaa 1000 dollaria kuukaudessa. Enkä edes jaksa aloittaa maan koronaluvuista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Siivellä eläjät omillaan, suomalaisten rahat on loppu
#8

USA:han valuu miljoonia maahanmuuttajaihmisiä vuosittain, jotka eivät siis maksa mitään suomalaisen kaltaisen hyvinvointikulujen tai eläkemaksujen maksamisessa, joten mikään verotustaso USA:ssa ei riittäisi myöskään suomalaiset sosiaaliturvan ylläpitoon. Sama se on, jos Suomeen lappaa jopa aikuisikäistä väkeä, jotka eivät ole koskaan maksaneet mitään suomalaisen sosiaaliturvan ylläpitoon, ja jäävät pian vaikka takuueläkkeen varaan. Jos Suomessa ei nytkään rahat riitä, niin ei systeemi kestä jatkuvaa ulkolaisten lisää ottamista, jos eivät ota vaikka erilaisia vakuutuksia omaksi turvakseen, suomalaisten järjestelmä vain ei yksinkertaisesta kestä sitä. Jos joku haluaa luopua omasta sosiaaliturvasta, niin lahjoittakoon sen sitten maahanmuuttajalle, ja jää itse ilman. Jokaisen aikuisen on nyt tajuttava, että Suomessa on rahat loppu, eikä siivellä eläjistä tule ottaa taloudellista vastuuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Näin on, ja Biden on avannut rajat vapaaseen maahantuloon, ei todellakaan sadatkaan biljoonat enää riitä suomalaiseen systeemiin. Unto varmaan tarkoittaa, että yksinhuoltajaäidit ja muut turvaa vailla olevat ihmiset olisi otettava Suomeen hoitoon, ja järjestettävä kunnon eläkkeet ja kelakortit jne. Hyväähän Unto tarkoittaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unto
#20

Pointti oli että kahlitsematon kapitalismi tarkoittaa aina kylmää kyytiä köyhille. Jos KELA laittaisi huomenna lapun luukulle ja sairaanhoito pitäisi maksaa omasta pussista tai kalliilla vakuutuksella niin veikkaan että monelle kommentoijalle tulisi tippa linssiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Joo, mutta Kelan käyttäminen apuna sosiaaliturvan saamiseen ja siten elämiseen kaikille sitä haluaville kyllä pitää tarkoittaa hyvin rajattua rajojen avaamista. Ei ainakaan tuon Kelan piiriin tuleville avun hakijoille kuten hallituspuolueet nytkin näyttävät haluavan. Haluavat rajat avoimeksi oikein hyvillä tarjouksilla, jopa laittomasti maahan tulleille ja perheen yhdistämisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onnemme on kapitalistien ansiota
#25

Kahlitsematon kommunismi se vasta piru on. Suomen pelastus oli siinä, että kapitalistit löysivät Suomen. ilman tuota kun suomalaiset kitkisivät tänäkin päivänä kaalipeltoja. Suomessa on hyvä kapitalismi, antaa leipää ja mahdollistaa kaikille, toistaiseksi, terveydenhuollon maksukyvystä riippumatta. Sosialisteilta ei kuitenkaan mielikuvitusta puutu, voimme heidän mielestään jakaa hyvinvointimme miljardien ihmisten kanssa, kunhan kapitalisteilla riittää hynää. Sosialistit ovat hyvin vihaisia, jos kapitalistit eivät suostu maksamaan koko maailman hyvinvointia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kapitalismi duunarin paras ystävä
#26

Näin on, Suomi on täysin riippuvainen kapitalismista, ja kapitalismisysteemi toimii symbioosissa työlle myötämielisten työläisten kanssa kuin puu ja sienirihmasto, molemmat hyötyvät, jos ei toinen petä toista. Välillä tuntuu siltä, että ay-jyrät koettavat rikkoa pajatson suurten voittojen toivossa, mutta kun pajatso on tyhjä, niin kauppa ei käy. Maailman laajuinen kaupankäynti on kuitenkin niin hienovaraista, että sentin lisähintakin tai vain päivien lakko voi viedä miljardikaupat kymmeniksi vuosiksi, kunnes asiakas saadaan takaisin, kun valtio joutuu nuo vuodet velkaantumaan miljardeja. Turha on kapitalistia kiusata, se siirtää toiminnan ulkomaille. Mieluummin kannattaa kiusata poliitikkoja, jotta saisivat joutavat menot kuriin, ja verojen alentumisen avulla ostovoima kasvaisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Terve, laaja-alainen ja toimiva markkinatalous olisi kaikkein paras järjestelmä. Sellaista ei nyt ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#15

Usa:ssa on käsissään jo ennestään aivan järjettömän kokoinen Paska (elukka)ihmisten elättämis ongelma…
Vankilat on täynnä , valtion elätettäviä huumehörhöjä on joka puolella , ihmiset on joutuneet jo vuosikymmniä kulkemaan aseet mukanaan kaupoissa ym..
Tämän ongelmnan eteen ei ole tehty mitään… Päinvastoin ongelmaa on pahennettu mm. laillistamala huumeita.
Nyt kun Kommunsiti Presitentti Biden tuli valtaan niin ongelma paisuu vain kuin pulla taikina !
Samoin se paisuu Suomessa ja Eu:ssa jossa viher-Kommunistit saa kokoajan lisää valtaa.. Huumehörhöily ja paersesilmään nussiminen ja velaksi eläminen ja ilamsto hömppä on Viher kommunsitien ihanne ympäri maailman siitä ei hyvä tule seuraamaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#9

Ei Yhdysvalloissa ole ollut kapitalismia vuosikymmeniin. Se on itse asiassa yhtä sosialistinen maa kuin Suomi. Valtion velanotto siellä on jo sillä tasolla, että pelkkien lainojen korko nielee 111% verotuloista .. siis konkurssiin menee, mutta koska.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Cartman
Vihainen
#17

Spending 15%+ of the total national debt in a single year is more than the cost of waging World War II

Biden includes plan to be able to FINE companies that don’t mandate vaccines up to $700,000 in his $3.5trillion reconciliation package

Joo on kai sosialismin kuolinkamppailu menossa, Schwab ja kump yrittävät Marx 2.0 mutta, mutta eivät tule onnistumaan
Ot -Ursula van Layenin aviomies
Seit dem Jahr 2020 ist Heiko von der Leyen der medizinische Direktor des Biopharma-Unternehmens Orgenesis. Das Unternehmen ist spezialisiert auf Zell- und Gentherapien.

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/514567/Ursula-von-der-Leyens-Ehemann-ist-seit-dem-Corona-Jahr-Direktor-eines-Biopharma-Unternehmens?src=rec-newsboxes

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

HEI. KIITOS 😕 KAJ’KIN. HYVIN ASIAN SELVITIT. TIEDÄTKÖ KAJ MIKÄ ON ❤️ TUON IHMISEN NIMI, JOKA TÄTÄ KOMMENTOINTIPALSTAA TÄLLÄ, HARMILLISELLA TAVALLA KAVENTELEE? ONKOHAN HÄNELLE, JO KASVANUT ”SARVET PÄÄHÄN”? PIRUNKÄYTÖSTÄ, KUN NIIN MUISTUTTAA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000