Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Eduskunnalta puuttuu todellisuuden taju

Tämä kävi taas kerran selväksi, kun seurasin eduskunnan välikysymyskeskustelua. Pääasia ei ollut pelastaa Suomi vaan tehdä tästä poliittisesti näyttävä farssi. Kannattaisi etenkin hallituksen nyt hiljalleen ymmärtää, että olemme ”kusessa” nykyisen politiikan takia. Meidän on palutettava yhteiskunta raiteilleen yli 10 vuotta kestäneen elvytyksen jälkeen ja meidän tulee vaikuttaa siihen, että EU normalisoi talouden.

Pelkkä ajatus siitä, että valtion tulisi auttaa koronan takia ongelmiin joutuneita yrityksiä on absurdi. Suhdanteet ovat osa taloutta ja korona on vain yksi monista syistä. Lapin matkailubusiness takkuaa koronan takia .. voiko se kaatua lumen puutteen takia taikka superpakkasen takia? Entä jos Britanniassa on lama, eikä ihmisillä ole varaa matkustaa?

Yritys ei kaadu siksi, että markkinat heiluvat vaan siksi, että normaaleja suhdannevaihteluija ei olla ennakoitu. Eräs tärkeä osa tätä ennakointia on rahapolitiikka. Kun korot ajetaan alas, ne houkuttelevat tuottamattomiin investointeihin ja kun velkataakka kasvaa riskinsietokyky alenee. Juuri tämä jatkuvasti kasvava velkaantuminen on maamme suurin riski ja meidän on ymmärrettävä, että velkaantuminen ei synny koronasta, vaan sitä on hallitus toisensa jälkeen jatkanut jo vuosikymmeniä.

Suomen kansa (valtio) ei ole epäonnistuneiden liiketoimien takuumies!

Keräsin valtion talousarvioista tietoja viimeisten 10 vuoden ajalta ja Katainen & Urpilainen lisäsivät velkataakkaa 36 miljardia, Rinne & Stubb 18 miljardia, Sipilä & Orpo 8 miljardia ja tällä hetkellä Vanhanen & Marin vuoden sekoilun jälkeen 17 miljardia.

Muistamme kuinka jokainen hallitus on luvannut tasapainottavansa valtion budjetin vaalikauden loppuun mennessä!

Menon on muututtava NYT!

Kokemus on osoittanut, että kaikki valtion ylijäämä jaetaan heti ja siirretään velan lyhennykset eteenpäin. Jos olisin optimisti, niin lopetetaan muutama ministeriö ja käytetään siinä säästyneet varat velan koron ja lyhennysten maksamiseen .. eli mijlardi kutakin. Silloin velka olisi loppuun maksettu noin sadassa vuodessa!

Vain taloudellisesti voimakas Suomi voi taata itselleen vahvan poliittisen aseman maailmalla ja hyvinvoinnin omille kansalaisille. Muiden maiden etu on aina oltava toisella sijalla!

Talouden toipumiselle on vain yksi tie!

Meidän on ennan kaikkea ymmärrettävä, että hyvinvointimme rahoitus on yksityisten sektorin varassa. Se tuottaa kaiken minkä valtio kuluttaa. Toki julkisen sektorin työntekijät maksavat veroja, mutta heidän palkkansa edellytyksenä on yksityisen sektorin veronmaksukyky.

Nyt hallituksemme taloustaito muistuttaa Kinnulan kunnan erään demaripolitiikon ehdotusta: ”Kunnan pitää palkata työttömät, koska niistä saadaan hyvät verotulot.”

Hyvinvointimme syntyy vain sillä, että valtio rajaa tehtävänsä pakollisiin ja sopeuttaa toimintansa pienemmille tuloille. Näin suurempi osa rahasta kiertää yksityisen sektorin kautta ja tuottaa sitä kautta itsellemme vaurautta ja hyvinvointia.

Monien nk. etujen lakkauttaminen on raskas ase lamaa vastaan. Otetaan vaikkapa asumistuki, johon kaikkiaan menee liki 2 miljardia ja joka pääosin ohjautuu suoraan sijoittajien taskuun. Sellaisen automaatin poistaminen olisi ensisijainen samoin kuin esimerkiksi AY-liikkeen liiketoiminnan asettaminen samalle viivalle yksityisten kanssa.

Takaan, että syntyy hälinää, mutta loppujen lopuksi tällaiset edut eivät koskaan olleet valtion myöntämiä, vaan ne ovat maamme rahoittajien antamia etuja.

Herätään prinsessa Ruususen unesta.

Suomen etu pitää asettaa muiden maiden etujen edelle! Meidän on ymmärrettävä, että valtaosa EU:n maista ovat erittäin kansallismielisiä ja ajavat vain omia etujaan. Sama kansallismielisyys on kaikissa meidän maahanmuuttajissa. He ovat maista, joissa kansallismielisyys, rotu ja klaanisidonnaisuus menee kaiken muun edelle.

Me suomalaiset kuljemme maailmalla nöyristellen ja kumarrellen kuin siilit ilman pikkejä. Kansallismielisyys on sallittua vain, kun jääkiekkojoukkueemme voittaa MM-kullan tai Bottas F1-kisan. Tätä kuvaa venäläisten meille antama nimitys tsuhna.

Lopuksi kannattaa katsoa Ray Dalion hyvä video youtubessa. Siinä väännetään rahan ja talouden perusteet rautalangasta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Kaj’kin. Kiva juttu: Vaikka Suomen postinjakelu, välillä takkuilee; niin sinun,- ja TaivaanIsän välinen on loistokunnossa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Kaj kin , on ymmärtääkseni samaa mieltä asiasta , että nyt jos koskaan , tarvittaisi viisaita Taloudenhoitajia !! Lyhyesti sanottuna !!? Aivankuin Joosef oli Egyptissä ja pelasti sen aikaisen , maailman , nälänhädältä !!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

Hei. Kiitos tyytyväinen Nimetönkin. Otit hyvän vertauskohdan; Kiitos. Sekin oli Ylhäältä annettu. Hyvää; Päivänjatkoa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

YLE vasurimedia on muuttanut eduskunnan kyselytuntia niin, ettei Perusuomalaisten ensimmäistä kysymystä ehditä kuulla (sensuroitu). Kysykääpä Perussuomalaiset tästä. Samoin Eduskunnan puhemiehet antavat nykyiselle hallitukselle kahdelle ministerille vastauspuheen vuoron. Aikaisempi käytäntö on ollut, että vain yksi ministeri vastaa. Kaksi ministeriä vie aikaa pois opposition kysymyksiltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Maahanmuutosta ja Kehitysavusta on leikattava ensimmäisenä!Toisekseen Hallitus pitäisi kaataa mitä pikimmin,ja asettaa ”Viisaista”Miehistä/Naisista Virkamieshallitus joka hoitaisi Suomen asioita.Ylpeiden”Kakaroiden”hommista ei tule mitään!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Harvassa ovat poliitikot, joilla on jonkinlainenkaan taju todellisuudesta, jossa tavallinen suomalainen kansa elää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Näin se menee!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000