Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Köyhän Riikan tarina

Tänään Hesarin Torstai-liitteessä oli riipaiseva tarina vähävaraisen perheen Riikasta. Kyseessä ei ole satu. Artikkelia on linkitetty ahkerasti sosiaalisessa mediassa, koska se on koskettanut ihmisten sisintä.

Suomessa on noin 126 000 köyhää lasta, mikä on ällistyttävän paljon. Suomenhan pitäisi olla hyvinvointivaltio, onnellisten ihmisten maa. 

Business Insider-lehti oli niputtanut yhteen kaikki mahdolliset eri maiden vertailututkimukset, ja Suomi saatiin ykköseksi. Silti meilläkään onni ei osu kaikille.

Moni yksinhuoltaja perheineen on sukeltanut köyhyysloukkuun. Ikävintä on, että köyhyys on alkanut periytyä.

Yksittäinen lapsi voi kokea köyhyyden omana vikana, mikä tietenkin vaikuttaa lapsen itsetuntoon. Köyhä lapsi jää syrjään harrastuksista, jotka maksavat paljon. Muut lapset alkavat syrjiä lasta, ja lapsesta voi tulla koulukiusattu.

Köyhän Riikan tarina on onneksi hyvin lohdullinen:

Tulevaisuuteen Riikka suhtautuu varovaisen realistisesti. Nyt juuri hieman toiveikkaammin kuin aiemmin. Kesäkuun alussa Riikka sai tiedon, että hän on päässyt yliopistoon opiskelemaan. (HS 7.7.2016)

Suomalaisesta tasa-arvoisesta koulujärjestelmästä on pidettävä huolta.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/koyhan-riikan-tarina.html

* * * 

7.7. HS

Riikka on yksi Suomen yli 100 000 köyhästä lapsesta – ”Loppukuusta äiti saattoi sanoa, että juokaa maitoa vähän hitaammin”

Suomessa on 126 000 vähävaraista lasta. Siis hieman enemmän kuin Lahdessa on asukkaita.

Yksi heistä on vantaalainen Riikka.

Vähävaraiseksi lasketaan, jos perheen käytettävissä olevat tulot ovat alle 60 prosenttia suomalaisten keskitulosta. Yhden huoltajan ja kahden yli 14-vuotiaan lapsen perheessä se tarkoittaa alle 2 383 euron kuukausituloja. Kuten Riikan perheessä.

Riikka on tosin täyttänyt 18, joten tilastoissa häntä ei enää pidetä lapsena, vaikka hän asuukin edelleen kotona äidin ja veljen kanssa.

Vähävaraisista lapsista on puhuttu tänä vuonna paljon. Hallitus on kaavaillut korotuksia päivähoitomaksuihin ja leikkauksia opintorahaan, – siis sellaisiin etuuksiin, joiden on tarkoitus tasoittaa erilaisista taustoista tulevien lasten mahdollisuuksia. Tämä on suututtanut monia.

Myös tutkijat tietävät vähävaraisista lapsista yhtä ja toista: jos perheen köyhyys pitkittyy yli viiteen vuoteen, se periytyy 70 prosentille lapsista.

Köyhien perheiden lapset ovat vähemmän koulutettuja, heillä on suurempi riski tulla koulukiusatuksi ja suurempi riski masentua.Köyhän-Riikan tarina

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Missä Persu, siellä kusettaja
#1

No mutta, sori siitä!

Aidon nousukaspersun mielestä kaikki työttömät on patologisia luusereita ja juoppoja, samoin kuin kaikki pienituloiset B-luokan kansalaisia. Kysy vaikka AY-liitto-orava Jarilta, tuolta wanhalta paperimies-änkyrältä, joka työministerinä leikkiessään on kiinnostunut enemmän ohituskaistojen rakentamisesta elintasopakolaisille, kuin oman maan kansalaisten etujen turvaamisesta.

Puolueennehan on kovasti sitoutunut hallitusohjelmaan ja köyhien kyykyttämiseen, joten poliittisten irtopisteiden kerääminen näyttää todella säälittävältä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Ministeri Lindströmmin sanoin

Jos joku puolue antaa siis sellaisen kuvan, että miljardien eurojen sopeuttaminen onnistuu ilman puuttumista myös eläkeläisten, opiskelijoiden, työttömien ja muiden vähempiosaisten etuihin, se on melkoisen mahdotonta.

Kiitos Persut uskon luomisesta köyhiä kohtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nöpö
#2

Tsemppiä Riikalle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Köyhiä lapsia ja perheitä on paljon. Jos mukaan otetaan vain himpun verran köyhyysrajan yläpuolella olevat perheet, niin puhumme noin miljoonasta suomalaisesta. Ja sadoistatuhansista lapsista.

Pitäisi löytää uusia tapoja auttaa köyhiä lapsiperheitä.
Olisi autettava nimenomaan suomalaisia lapsiperheitä, ei mamuja, jotka saavat yhteikunnalta avokätisesti kaikkea hyvää.

Miten köyhiä lapsiperheitä voisi auttaa?
Voisiko esim. kouluille tuoda jollekin vastuuryhmälle (opettaja+koulukuraattori+psykologi esim) vaikka käytettyjä, hyväkuntoisia lasten vaatteita, kenkiä ja urheiluvälineitä, joita vastuuryhmä jakaisi hiljaisuudessa, mahdollisimman huomaamattomasti köyhille lapsille?
Sama päiväkodeissa.
Tai olisiko parempi, että jakelu- ja keräyspiste olisi jossain muualla?
Lundell opettajan työtä tehneenä voisi ehkä ideoita asiaa eteenpäin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

On perustettu jo TUKIKUMMIT -säätiö.
Tästä oli juttu Askel-lehdessä nro 7-8/2016, sivu 61.
Tämä säätiö on lahjoittanut ainakin läppäreitä (uusia) köyhien perheiden lapsille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Rikkaan Jussin ja Timon Tarina saattaa tänään saada Kruunauksen ,Eilen Ruotsissa tänään Varsovassa voidaan päättää Miljoonien sopimuksesta
Tulevaisuuden rahakkaat urat on nyt pienestä kiinni .
Me kaikki äänestäjät pidämme peukkuja meidän korkeille herroille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Eikö olisi tärkeämpää vaatia että Politikkojen Maanpetturuus ja suorananen Eurikollisuus kuriin ja rangaistavaksi meillä on noita Kataisen ja Vapaavuoren ym. jalanjäljissä Brysseliin menijöitä aivan liikaa jotka tuhoavat tämän maan sisäisen /ulkoisen turvallisuuden ,talouden ja velkaannuttavat tämän maan krviaanmyöten omien Miljoona virkojen takia ? Se on pahinta talousrikollisuutta mitä vaan voi olla ! se tuhoaa kaiken kansan moraainkin !

Miksi kytätä muutaman kympin välistä vetäjiä jotka laittavat rahat heti uudelleen kiertoon jolloin valtio saa muutaman päivän viiveellä juuri sen saman summan mikä jäi paria päivää aikaisemmin saamatta,päinvastoin jonkinlainen % harmaata taloutta parantaa kansankunnan kilpailukykyä ja pitää hintatason kurissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000