Perussuomalaiset

Jussi Wihonen

Vaalikampanjan Avaus Joensuun Joulumarkkinoilla 13.12 !

Nöyrä On mieli !

Meillä oli tänään vaalikampanjan virallinen avaus, Joensuun joulumarkkinoilla Areenalla. Tämä tapahtuma on Joensuun suurin talvikaudella ja vetää ajankohdan vuoksi kymmeniä tuhanisia, myös maakunnasta, koska on ilmainen.

Olimme kampanjatiimin Sampsa Jääskeläinen, Matti Kostamo ja Isabella Jääskeläinen kanssa teemalla:

Valoa ja Lämpöä, tulevaisuutta liikkeellä, samoin kuin jo aiemmin Kuopion vastaavassa tapahtumassa. Vastaanotto oli suorastaan lämmin. Kiitos kaikille kävijöille.

Mikä puhuttaa juuri nyt?

Eläkkeelle siirtymässä oleva rakennusmestari oli ärtynyt, että kun nykynuorisolle maksetaan tuet kotiin, häntä suututtaa, kun ei ole ikänään työtä tehneenä nostanut tukia senttiäkään? Jo eläköitynyt toinen herrasmies sanoi melkein samat samat: Suorastaan vaativat, että etenkin työikäisillä ja -kykyisillä, tuet olisi oltava vastikkeellisia. Eivät voi hyväksyä sitä. Kuulostaa hyvin inhimilliseltä kun on 15-vuotiaasta töitä tehnyt. Siinä tulee 50 vuotta työuraa täyteen, eläkkeelle lähtiessä.

Melko voimakkaasti arvosteltiin myös paikallisen pienyrittäjän suulla, kotouttamisteollisuutta. Tai pikemmin sen toimimattomuutta. Vertailu kävi Israeliin, jossa maahanmuuttajalle, annetaan joka päivä neljä tuntia kieliopetusta, ja toinen puoli on tehtävä töitä, mitä tahansa työtä. Sillä systeemillä saadaan kotoutettua niin moni, että 95% jää asumaan. Erittäin suurena epäkohtana yrittäjä näki myös alv:n vähentämismahdollisuuden puuttumisen palvelualoilta. Kun hän myy palveluja, eikä ole ostoja, ei vähentää alv:tä. Hänen ehdotus oli verotilinkäyttö, niin että yritykseen palkattavan uuden työntekijän kustannuksia, voitaisiin hyvittää, niin hän palkkaisi heti. Tätä pitäisi ehdottomasti kehittää kannustavammaksi, saataisiin uutta työtä, vähällä.

Paikallinen kauppaneuvos oli myös hyvin suora, sanoi: Jokainen työntekijä, tarvitsee ainakin yhden yrittäjän, joka työllistää hänet. Niinhän se on. Pettynyt oli siihen, kun kukaan ei aja yrittäjien asioita, vaikka juhlapuheet toista väittää. Siis pienyrittäjien. Isoilla on omat edunvalvontaorganisaationsa ja heidän asiat onkin paremalla mallilla. Tämä on meille tärkeä teema, sillä Perussuomalaissa on paljon pienyrittäjiä ja Suomessa vielä enempi ja lisää tulee, kun monen ainut mahdollisuus työllistyä, on ryhtyä yrittäjäksi.

Ehkä eniten puhutteli Itä-Suomen Yliopiston tutkija, joka tuli aivan varmasti varta vasten, huolineen vaimonsa kanssa. Ne olivat:

1. Miksi meille haalitaan ulkomaisia maisteriopiskelijoita ja tohtoritutkintoa suorittavia, kun se menee suomalaisten veronmaksajien piikkiin, ilman että heiltä saadaan vastiketta, kun muuttavat saman tien takaisin?

2. Miksi kuntien työntekijöiden irtisanomissuoja on 5-vuotta, kun se muilla on puoli vuotta?

3. Ylisuuria, suorastaan käsittämättömiä yli 10.000€ kuukausieläkkeitä, pidettiin kohtuuttomana, ja toivotiin eläkekattoa?

Työtä, ja tekemistä riittää, ja sunnuntaina jatkamme kansan parissa. Ehkä ilahduttavinta oli saada Liperistä uutta voimaa kampanjatiimiin:

Sisko ja Janne Ratilainen! – Tervetuloa!!

Jussi Wihonen

Kauppias, KTM 0400-179400

kansanedustajaehdokas

Joensuu

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000