Perussuomalaiset

Jussi Wihonen

Lieksa tarvitsee lisää tukea maahanmuuton kustannuksiin

Kuten Karjalaisen jutussa 18.1 mainittiin, on Lieksa saanut suuren määrän maahanmuuttotaustaisia kielikoulutuksen sekä vapaiden vuokra-asuntojen houkuttelemana. Houkutukset olivat niin suuret, että nykyään Lieksassa ja lähinnä sen keskustaajamassa asuu lähes 600 maahanmuuttajaa, joista suurin osa on saapunut Euroopan ulkopuolelta ja hyvin erilaisista kulttuuriympäristöstä. Valtio tuki aluksi kotoutumista taloudellisesti eriasteisilla toimilla ja eri hallintoviranomaiset todennäköisesti rahoittivat koulutusta tai opastivat maahanmuuttajia Lieksaan ja saivat näin aikaiseksi suuren maahanmuuttajien keskittymän alueelle.

Lieksassa kävikin niin, että suuren työttömyyden ilmenemisalueella olikin maahanmuuttajista mukavaa asustella ja koulutuksen jälkeen muuttoliike työn perään ei saanutkaan kannatusta. Samalla valtion maksamat tuet ja avustukset vähenevät korvausvuosien tullessa täyteen. Luonnollisesti nämä tekijät aiheuttavat nykyisellään suurta painetta Lieksan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen budjettiin.

Yleisen taloustilanteen ollessa heikko ja on arvioitu, että kasvu olisi erittäin pientä seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tällöin ei ole todennäköistä, että Lieksan työllisyystilanne kohentuisi huomattavasti. Tämä tarkoittaa Lieksalle myös tulevaisuudessa huomattavia taloudellisia uhrauksia.
Koska valtion maahanmuuttopolitiikka ei ole riittävän suunnitelmallista sekä tavoitteisiin tähtäävää on osaltaan aiheuttanut lieksalaisille haasteellisen tilanteen. Näin valtion tulisikin auttaa Lieksaa, niin taloudellisesti, kuin myös ohjaamalla työvoimaa alueille, joilla on edes teoreettiset mahdollisuudet työllistää. mahdollisuuksia voisi löytyä kaksikielisiltä rannikkoseudulta. 2013 työttömyysprosentit olivat seuraavissa kunnissa erityisen alhaisia. Pedersöre (3,5 %), Närpiö (3,6 %), Uusikaarlepyy (4,3 %) ja Luoto (4,3 %), vertailun vuoksi Lieksa (20.6%). Valtion apukaan ei ole ilmaista, vaan meidän kaikkien maksamaa tavalla tai toisella, mutta pientä on autettava suuressa haasteessa.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Jaassu
#1

Lieksan sosiaalidemokraatithan ja noita sinne hankkivat, ehkä kannattaisi periä sosialisteilta ylimääräinen solidaarisuusvero joilla voidaan rahoittaa näiden hankkeita. Luulisi ihmisten jo ymmärtävät että sosialistit ja kokoomus eivät edusta suomalaisia ja suomea. Näitä äänestämällä maa menee vain yhä syveenvään suohon.

Tänään tai huomenna hallituksemme päättää paperittomien terveyspalveluista. Saas nähdä minkä verran terveydenhoitojärjestelmän lisärasitteita suomalaisvastainen eduskuntamme saa aikaiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mummi
#2

On järjetöntä työntää pienelle paikkakunnalle tuollasta määrää ulkosuomalaisia.Siellä on työttömyyttä muutenkin.Tuo väki kurjistaa koko kunnan kassaa.Nuohan ei integroidu sehän on jo nähty.Säälin noita paikkakuntalaisia.Aikamoisen taakan saivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Simos
#3

Ei Lieksan päättäjät ajatelleet nenäänsä pidemmälle. Liika on liikaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ehkä ääni Jussille
Tyytyväinen
#4

Lieksalaiset kärsiköön housuunkusemisensa ihan itse nyt. Minä en ainakaan halua hölmöläisiä pelastaa munien jäätymiseltä. Opettaapahan olemaan ja saattaa sossujen äänestäminen loppua Lieksassa, kun nälkä tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000