Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Maailma tänään: Vladimir Putin on syyllinen

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murha, on herättänyt ainakin Putinin politiikkaa vastustavien keskuudessa kärkästä syytöksiä, että Venäjän hallinto likvidoisi poliittisia vastustajiaan. Miksi se näin tekisi? Mitä voitettavaa on Putinilla ja hänen edustamallaan hallituksella, jos he murhaavat nykytilanteessa oletettuja vastustajiaan.

Kyseinen murha ei edistä mitenkään Putinin tai hänen hallinnon nykyistä asemaa. Ehkä päinvastoin. Se saattaa synnyttää sellaisen dominoefektin, jota on kenenkään vaikea hallita. Miksi raivata poliittisia vastustajia keskellä vaikeaa kriisiä, joka on paisumassa tarkoin rajatusta kriisistä, hallitsemattomaksi sodaksi. Miksi Putin haluaa tällä hetkellä lapioida sontaa tuulettimeen, kun kaikki syyttävät sormet muutenkin osoittaisivat vain yhteen kohteeseen?

Kun Aleksandr Lebed kuoli eräässä helikopteri onnettomuudessa Siperiassa, niin minulle tuli tunne, että kyseinen onnettomuus oli järjestetty.

Ukrainassa kuoli viime viikolla Igor Tolmacheva, pommi-iskussa Harkovassa. Hän oli yksi Maidanin mielenosoituksien johtajista. Siihenkin murhaan syylliset olivat aika pian selvillä. Syytettiin Venäjää ja heidän hämärämiehiä. Niin ikään viime vuonna kuoli eräs ukrainalainen äärinationalisti poliisin pidätyksen yhteydessä. Hänestä löydettiin viisi luodinreikää selästä. Virallisen selvityksen mukaan, hän yritti lähteä juoksemaan pakoon häntä pidättämään tulleita poliiseita. Tosin en usko tähän selitykseen, kun mies painoi noin 150 kiloa. Tuskin olisi pystynyt juoksemaan sataa metriäkään saamatta sydänkohtausta.

Itse ihmettelen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön julkista lausuntoa. Miksi hänen pitää ottaa yleensäkään kantaa keskeneräiseen asiaan? Eikö hätiköidyistä lausunnoista pitäisi ottaa oppia, joita on annettu jonkun poliitikon toimesta. Vuosien varrelta muistan, että kahdesta pitseriaan kohdistuneesta tuhopoltosta syytettiin perussuomalaisten kannattajia. Mutta kun paljastui tuhopolttajiksi omistajat, niin syyttelijät eivät muistaneet pahoitella typeriä lausuntojaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

On varmaa, että Putin ei murhaa halunnut. Murhan tapahtuminen on lisäksi Putinille noloa, ja vieläpä Kremlin vieressä kameroiden käydessä erittäin julkisella paikalla; se saa Putinin näyttämään voimattomalta, ja ajoitus olisi huonoin mahdollinen; juuri ennen suunniteltua mielenosoitusta; oikein paras ajankohta mellakoinnin lietsomiseksi Putinia vastaan.
Tuollainen murha pitäisi järjestää ”pornoluolassa kännipäissä”, auto-onnettomuudessa tai sairauden (myrkytys), kuten eri maiden agentit näitä järjestävät. Aivan päätön väite, että Putin tapattaisi Kremlin vieressä, eikä oikein sovi Putinin omaan kovaan haluun esiintyä rauhan ja sovinnon miehenä.
Kun oppositiojohtaja kuolee Venäjällä, niin mikä olisi parempaa Putinin maineen mustamaalaamiseksi, negatiivisen suhtautumisen nostattamiseksi! Mellakoinnin agitoimiseksi! Jopa suomalainen Pekka Haavisto haluaa tukea Venäjän ”avoimuuskehitystä”, ja näitä tahoja on maailma täynnä, jotka haluavat Putinin vallasta, kukin omilla, vähemmän kunniallisilla motiiveillaan.

Murhaajiksi on yhdysvaltalainen asiantunteva taho arvellut äärinationalistit vihassaan tai esim. Yhdysvaltain tiedustelupalvelun levottomuuksia lietsoakseen. Yhdysvallat on kunnostautunut länsikollegoidensa kanssa kaikenlaisiin murhien teossa aiheuttaakseen levottomuuksia ja vallanvaihdoksia.
Yhdysvaltain tiedustelupalvelun kanssa samaan sopii myös Kiova. Samoin kilpaileva, radikaalimpi oppositiojohtaja, oligarkki tai joku muu, joka haluaa mellakoinnin radikalisoituvan ja laajenevan, ja/tai vallan vaihtuvan Venäjällä.
Näille sopii maineettoman ja saamattoman oppositiojohtajan vaihtuminen. Samoin taholle, joka haluaa päästä hyödyntämään Venäjän luonnonvaroja, jos Putin kaatuisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kiovassa tukahdutettiin tänään köyhyydenvastainen mielenosoitus väkivaltaisesti. Missä uutisointi maamme mediassa?
””Financial Maidan” in Kiev Violently Dispersed by Riot Police”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Azov
#3

No eipä tuosta uutisoida näköjään kuin Venäläismediassa, eli propagandakoneisto taas jyllää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000