Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Maanalainen trolliarmeija iskee-missä?

Viime aikoina tai kuukausina olemme saanneet tietää, että Venäjällä tai tarkemmin Pietarissa oleilee oikea trolliarmeija, joiden tehtävänä on ylistää Venäjän presidettiä Ukrainan kriisin hoitamisessa. On julkaistu oikein kuvia paikasta jossa nämä trollit tekevät töitä 24/7 eli vuorokauden ympäri ja jokaisena päivänä. Myös näiden työntekijöiden palkkakuitteja olemme nähneet eri lehtien uutisissa.

Suomenkielinen Wikipedia määrittelee trollin näin:”jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.”

Vähemmälle on jäännyt se seikka, että meillä lännessäkin on trolliarmeija, niin sanottu vapaa mediakenttä. Olemme koko Ukrainan kriisin ajan kuuleet, nähneet ja melkein tunteneetkin, kuinka Venäjän armeijan eri osastot ovat vyöryneet edes takaisin pitkin ja poikin Ukrainan itäosia, tai olevan valmiina ylittämään rajan. Nato on julkistanut kuvia, joissa kymmenet tuhannet Venäjän armeijan joukot odottavat lähtökäskyä hyökkäykseen kohti Kiovaa. Myös on nähty Venäläisiä pienoissukelusveneitä Tukholman edustalla merihädässä, lähettämässä hätäsanomia Kalingradiin. Kuinka Venäjän ilmavoimat loukkaavat joka päivä jonkun Baltianmaan ilmatilaa, ja kuinka Nato urheasti estää yhä julkeamaksi käyvät sotilaskonelennot, kun ne saattavat olla siviili-ilmailulle vaarallisia.

Edellä mainitut esimerkit ovat myös trollausta, mutta näillä viesteillä tai uutisilla halutaan päinvastaista tulosta. Ne ovat tarkoitettu näyttämään Venäjä pahikselta, ja oman sanoman mahdollisemman suuren huomion, niiden ihmisten joukossa, jotka eivät huomaa, että heitä pyritään aivopesemään johonkin tarkoitukseen, kuten esimerkiksi Nato myönteiseksi.

Ruotsin laivasto havaitsi pienoissukellusveneen melkein heti, kun heillä uusi hallitus aloitti oman hallitusvastuunsa. Siten epäilen, että tällä operaatiolla halutiin nimenomaan saada puolustusmäärärahoihin korotusta, joka myös epäilemättä onnistui. Tänään (17.11) nettilehtien otsikoita hallitsee Putin, sitä on ollut melkein joka päivä, niin arkena kuin myös viikonloppujen aikana, kuten myös öisin.

Yksi kummallisemmista uutisotsikoista oli ”Oletko joutunut Venäjän trolliarmeijan uhriksi” kysymys. Voin vastata siihen, en ole. Mutta olen joutunut länsimaalaisen median hallitseman trolliarmeijan uhriksi, kuten monet muutkin, osa tietämättään. Se olemmeko vapaassa länsimaisessa yhteiskunnassa, vai Pohjois-Koreassa on näköjään hiuksen hieno, melkein huomaamaton.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Terve järki
Tyytyväinen
#1

Meillä on Suomessa oikein verovaroilla ylläpidetty trolliarmeija, nimittäin YLE. Päivittäin saamme silmillemme kaikenlaista epäasiallista uutisointia tai näitä iltavuotoja tms jossa verovaroilla mollataan perussuomalaisia. Puhumattakaan FEM ohjelmista..

”Asiantuntijoina” esiintyy kaikenlaisia palsternakkoja tms, jotka jo nimensä puolesta ajavat ihan jotain muita etuja kuin meidän suomalaisten!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#3

YLE, hesari, kaleva, jopa aamulehti. Osittain tuo johtuu sisäministeriön medioille antamista ohjeista joiden mukaan muunmuassa monikulttuurista pitäisi kirjoittaa positiivisesti ja poliisillekin on annettu ohjeistusta että monikulttuurisen rikoksen tekijän tuntomerkeistä pitäisi vaieta.

Pitäisi puuttua ministeriöiden antamaan ohjeistukseen lehdistölle ja medioille.

YLEn osalta tietysti tilanne on erikoinen kun ohjelmatoiminnan periaatteisiin on kirjattu monikulttuurin edistäminen. Se pitäisi purkaa ensi sijassa, kyseinen ohjeistus on massiivisessa ristiriidassa vapaan lehdistön ja toimittajien perusperiaatteisiin, kuten tasapuolisuus, totuudenmukaisuus ja vastaavat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kauhugeneraattori
#4

Yle-vero pitäisi poistaa tai ainakin supistaa siten, että yleiseen turvallisuuteen ja valistukseen liittyvät toiminnat olisi erotettava poliittisesta ja viihteellisestä ohjelmistosta. Jälkimmäiset toiminnot voisivat olla maksukortin takana. Elleivät ne tule sillä lailla toimeen niitä ei todellakaan tarvita. Kaiken maailman poliittiset junttausohjelmat eivät todellakaan kuulu yleisen palvelun alaan. Miksi kiihkeä eu-fanaatikko Pietikäinen saa tavan takaa äänensä kuuluville Hämeessä? Ukrainastakin vaikuttaa liian usein valuvan varmana tietona sitä, mitä Porosenko väittää, vaikka hän on vain yksi konfliktin osapuoli. Paljastuneitakin virheitä korjataan sangen laimeasti.

Koska yle ei kykene olemaan sitoutumaton, sen mandaattia tulisi pohtia vakavasti uudelleen. Keskuudessamme on yhä liian paljon väkeä, jotka sangen kritiikittä uskovat, mitä puoli yhdeksän uutisissa sanotaan. Jo pelkästään tämä poliittinen toiminta riittäisi perusteeksi ylen erikoisaseman purkamiseen! Poliittiset toimitukset eivät kuulu pakkoveroilla kustannettaviin toimintoihin kuin diktatuureissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kyllä nämä Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja MTV3 ovat olleet melkoisia propagandakoneita, YLEllä sentään usein julkaistaan kommentoimattomia eri valtionpäämiesten puheita ja joskus propagandavapaitakin uutisia.
Troikkahan lakkautti Kreikasta Yleisradion, että eurovastaista juttua eitulisi enää lainkaan, kun media on siellä oikeusto-oligarkkien hallussa.

On maamme kansa aika lukutaidotonta, kun lehdistöstä tulee koko ajan Putin, Venäjä, pöö, NATO, NATO ym., ja muissakin asioissa (EU, euro, maahanmuutto, uusliberalismi, leikkaus”tarve”, lisätyövoiman”tarve” ym.) silkkaa propagandaa, ja osa kansasta uskoo. Tutkimuksessa hiljattain kerrottiinkin, että demokratian toimivuutta uhkaa ja haittaa pahasti kansan vähäinen käsiteltävien asioiden osaamistaso. Medialla voidaan ohjata kansaa. Toivottavasti meitä ei ohjata sotaan. Lehdistömme jutut ovat ikävällä tavalla sen kaltaisia kuin jo melkein olisimme sodassa Venäjää vastaan tai sotavalmisteluja, kuin kansaa valmisteltaisiin tulevaan yhteenottoon Venäjän kanssa.
Edes vähän humaaneja arvoja ja ihmisiä rakastavan toimittajan ja ihmisen ei tulisi lähteä moiseen mukaan. Missä ihmeessä arvonne ovat, hyvät toimittajat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000