Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Pitkäpiuhaisten joukko, päättäjät ja urheiluväki

Luettelo Venäjän Putinin aikana käymistä sodista rajanaapureiden kanssa joko hänen ollessaan pääministerinä tai presidenttinä:

Dagestanin sota 1999.

Tsetsenian toinen sota 1999-2009.

Georgian sota 2008.

Pohjois-Kaukasuksen kansannousu 2009-2017.

Ukrainan sota 2014-

Eikä toimet ole jääneet tähän: välillä on roiskaistu matkustajakone alas ohjuksella Ukrainan ilmatilassa sekä kun parempaa puuhaa ole ollut niin on murhattu toimittajia ja myrkytetty poliittisia vastustajia.

Luettelo kansainvälisistä urheilutapahtumista Putinin aikana.

Jääkiekon mm-kisat: Pieteri 2000, Moskova 2007, Moskova-Pietari 2016.

Vuoden 2023 kisat on kaavailtu pidettäväksi Pietarissa.

Yleisurheilun MM-kisat, Moskova 2013.

Talviolympialaiset, Sotsi 2014.

Jalkapallo: Maailmanmestaruuskisat jaettu isännyys 2018.

EM-kisat 2021, jaettu kisaisännyys.

Euroopan cup loppuottelu, Moskova 2008.

Mestarien liigan loppuottelu, kaavailtu tänä keväänä pidettäväksi Pietarissa.

Huomaa heti että diktaattorit tai muut vähemmän hyvin käyttäytyvät maajohtajat kavahtavat urheiluväen lujia otteita vaikkapa Putinia kohtaan. Juurihan saatiin olympiakisat taputelluksi maassa jossa on meneillään uiguurien kansanmurha. Ja onhan Venäjäkin saanut otettua vastaan olympiakomiteansa joukkueen joka menestyi hyvin kisoissa.

Entäpä poliittiset johtajat? Miten he ovat reagoineet ja mitä kenenkin aikana on tapahtunut? Krimin miehitys tapahtui Barac Obaman aikakaudella. Trumpin kaudella ei tapahtunut mitään, nyt on jälleen demokraatti, Biden, presidenttinä ja taas alkaa rytinä. Eihän se ihme ole jos Joe-setä horisee suunnilleen siihen malliin että ei niitä isoja sanktioita tule jos vaan vähän hyökkäilette. Poistihan hän myös valtaan tullessaan Trumpin Nord Stream 2:lle asettamat pakotteet.

Olisitteko arvanneet kuinka merkittävä kansainvälinen poliittinen toimija on ollut Uudenmaan ympäristökeskus. Se päätti ja myönsi aikoinaan luvan Nord Stream 1 putkelle. Ja kuten ykköstä seuraa kakkonen niin myös sille. Että vapise vaan Biden ja Saksan liittokansleri. Tunnustakaa ja tunnistakaa todellinen valta ja voima siellä missä se on.

Ei se meidän Sauli ole sen parempi kuin muut poliittiset päättäjät tai urheiluväki. ”Katsotaan puoli vuotta taaksepäin; kukaan meistä ei olisi silloin voinut kuvitellakaan, että vuoden 2022 alussa Venäjä suunnittelee hyökkäystä ja hyppyyttää meitä kaikkia maailmassa, jota me pidämme sivistyneenä ja liberaalina”, Niinistö kommentoi Münchenin turvallisuuskonferenssin paneelikeskustelussa lauantaina. Miksi tyytyä puoleen vuoteen? Jos olisi vaivauduttu seuraamaan viimeiset 23 vuotta mitä Putin puuhaa niin viime aikaiset tapahtumat eivät olisi tulleet ns. puun takaa.

Löysäily kaiken maailman wanna-be diktaattorien kanssa tulee ennenpitkää kalliiksi, paljon kalliimmaksi kuin ns. hauiksen näyttö heti alussa. Sama olisi pitänyt tehdä 1930-luvulla niin Hitlerille kuin Stalinille. Hitlerin vain annettiin jatkaa toimintaansa pidempään: Reininmaa, Itävalta, Sudeettialueet ja lopuksi koko Tsekkoslovakia. 

Eihän läntiset demokratiat tästä mitään oppineet. Sodan jälkeen Hitlerin liittolainen Stalin sai suunnilleen mitä halusi ja se tiesi Itäisen Euroopan maiden kansoille vuosikymmenien kärsimystä. Nyt sama löysäily on jatkunut Putinin kanssa. Kun Putin alkoi lennätellä museopommariaan pitkin Euroopan rajoja siihen olisi pitänyt vastata uudemman kaluston esittelyllä: parisataa hävittäjää nousee yhtä aikaa ilmaan eri naapurimaiden kentiltä ja lentelee samalla lailla pitkin Venäjän rajaa. Luulisi että viesti olisi tullut Putinille selväksi.

Kun on pöllytetty muita, pitää pöllyttää välillä omiakin. Jussi Halla-aho otti kantaan Ukrainan aseelliseen tukemiseen.

Olen edelleen sitä mieltä, että auttamalla Ukrainaa puolustautumaan teemme palveluksen paitsi Ukrainalle myös itsellemme.

Voimme kyllä itse päättää pysytellä konfliktien ulkopuolella, mutta joku muu voi päättää, että olemme niiden sisäpuolella.”

Kun eduskunnassa äänestettiin aseidenvientikiellosta konfliktialueille Ville Tavio äänesti yhdessä Kristiina Salosen, Juha Pylvään, Jussi Saramon ja Ano Turtiaisen kanssa uudelleenlinjausta vastaan. Kuten huomaatte, perussuomalaiset on suuri puolue, siihen mahtuu erilaisia mielipiteitä. Kenellekään ei pitäisi olla epäselvää että komppaan asiassa Halla-ahoa Tavion sijaan.

Kun sota näyttää tulevan sen voi käydä ns. proxy-sotana. Tarkoittaa sitä että sota käydään muualla kuin oman maan alueella. Nyt Ukrainaa on tuettava niin massiivisesti sekä materiaalisesti että muilla joukoilla, mm. ilma-aseella että Putin tietää sotineensa. Proxy-sotia on käyty ennenkin ja jos Venäjästä puhutaan niin sen edeltäjä kävi niitä niin Pohjois-Koreassa kuin Vietnamissakin. Ja miksi tyytyä vain Ukrainan tukemiseen? Luulen että revanssihalua löytyy niin Georgiassa kuin Pohjois-Kaukasuksellakin.

Wanna-be diktaattorit on pysäytettävä alkuunsa, oli ideologia mikä tahansa tai nimi mikä tahansa. Oli se sitten Putin tai Trudeau.

Ja vielä:

Kun nyt on muutama päivä juhlittu jääkiekkojoukkueen olympiakultaa niin kerrotaanpa vastaus tulevien vuosien urheiluvisaan: Suomen jääkiekkomaajoukkueen kulta oli 45:s Suomen talvikisoissa saavuttama. Mitäpä minä tuota kerron. Mediamme on varmasti muistanut asian humun keskellä kertoa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Defund YLE
Iloinen
#1

Niin olisiko myös sitten pohtia, miten diktatuureihin oikeasti suhtaudutaan niin, että kärjistyminen vältetään. Demonisointi ja ulossulkeminen ovat aina johtaneet sotaan. Joskus muinoin puhuttiin valtioiden keskiluokkaistamisesta, mutta nythän WEF:n uusi maailmanjärjestys vie ihan toiseen suuntaan. Keskiluokan ahdinko tai puuttuminen ovat ruokaa diktatuureille. On myös hyvä miettiä, tarkoittaako keskiluokkaistaminen LGTBQ++ mädättämistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

45 kultamitalia, 65 hopeeta ja 65 pronssia ja eikös se mennyt niin että tää Leijonien on ensimmäinen ” palloilulajeissa ” ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

Kenen käymiä viimeaikaisia sotia? Vinkki – yksikään sota ei ole maan omalla rajalla käytyjä.

1991: Persianlahden sota
1993: Mogadishun taistelu Somaliassa
1996–1999: Kosovon sota
2001–: Afganistanin sota
2003–2010: Irakin sota

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Onko jenkit vaatimassa palaa Ukrainasta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Onko yksi ja sama henkilö ollut vallassa noitten aikana? Persianlahti, Saddam, Kosovo oli serbien aloittama, Mogadishu paikalliset sotapäälliköt, Afganistan taleban ja Irak W Bush. Mikä oli sun pointtis?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000