Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Ukrainan kiirastuli

Kirjoitin viimeksi syyskuussa Ukrainan tilanteesta. Tämän jälkeen Ukrainan hallitus presidentti Petro Porošenkon johdolla, on pyrkinyt esittämään todisteita Venäjän sekaantumisesta aseistamalla ja lähettämällä sotilaita sotimaan Ukrainan separistien, eli kapinnallisten puolelle. Todisteet ovat olleet tähän asti passeja tai esimerkkisi aseita, joita on kuitenkin kummallakin kriisin osapuolella. Myös Nato on esittänyt vanhoja satelliittikuvia, väitetyistä joukkojen keskityksistä, joita on ollut vaikea paikantaa, missä kohtaa yhteistä rajaa ne ovat. Kaatuneita Venäjän kenttäarmeijan sotilaita ei ole kovinkaan montaa löydetty, jotka voisivat kertoa suuremmista sotilaallisista joukoista, tai ryhmittymistä.

Miksi käydä informaatiosotaa, jos nämä loukkaukset ovat oikeita ja varmistettuja. Ukrainan pitäisi julistaa sotatila ja massiivisilla operaatioilla puhdistaa oma alueensa Venäjän kenttäarmeijan sotilaista ja samalla tukahduttaa aseellinen kapina itäisillä alueilla. Tosin Ukrainassa on määrätty yleinen liikekannallepano, jonka tarkoitus on perustaa tarvittavat joukot kukistamaan hallitusta vastaan suunnattu aseellinen kapina. Mutta, kutsunnat ei ole tuottanut tarvittavaa tulosta, kun aseisiin kutsutut eivät ole noudattaneet määräyksiä.

Syitä on varmaan monia, mutta yleisin syy taitaa olla, että nykyinen hallinto ei nauti kansan luottamusta ja koe tätä sotaa oikeutettuna. Kuten tunnettua, niin Ukrainassa valta vaihtui viime vuoden keväällä vallankaappauksella, jonka yhteydessä demokraattisesti valittu presidentti ajettiin maanpakoon Venäjälle. Siten ihmettelen, miksi yleensäkin Euroopan Unionin jäsenmaat ylläpitävät suhteitaan laittomasti maata hallinnoimaan junttaan. Me siis sallimme sen, että hallitukset ja presidentit valitaan ”turuilla ja toreilla”, eikä vapailla vaaleilla. Hyväksyisikö Alexander Stubb sen, että seuraava hallitus ja presidentti valitaan huutoäänestyksellä eduskuntatalon edustalla? Tuskin, eikä kenenkään muunkaan tarvitse sitä hyväksyä. Jos poliitikot itse toimivat demokratiaa vastaan, niin se kertoo näiden poliitikkojen omasta arvomaailmasta paljon. Tarvitaanko tämänlaisia poliitikkoja? Sitä kannattaa miettiä viimeistään huhtikuussa.

Viime aikoina on yleistyneet mielenosoitukset nykyistä harjoitettua talouspolitiikkaa vastaan. Viime viikolla oli suuri mielenosoitus hinnannousuille, joka tukahdutettiin voimalla. Ukrainan hryvnian arvon lähestulkoon romahtaminen, on aiheuttanut elintarvikkeiden ja kaasun hintojen nousua. Ukrainan valtion budjetti on samaa luokkaa kuin meidän ja tavallisen ukrainalaisen keskiansio on noin 550€/kk, joka on huomattavasti vähemmän kuin tavallisen venäläisen rajan toisella puolella. Tänään on raportoitu kaivosmiesten lakkoilleen ja osoittaneen mieltä maksamattomien palkkojen takia.

Kansainvälinen valuuttarahasto eli IMF ja EU rahoittavat Ukrainaa ja sen käymää sotaa kansalaisiaan vastaan. Eli olemme mukana lievästi sanottuna kansallisessa kriisissä, jonka seurauksia ei kannata kuin arvailla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Mika
Hämmentynyt
#1

Täysin samaa mieltä. Ihme jos ei tähän blokiin vedetä trollikorttia. Ehkä vaikeampaa, kun ollaan omalla nimellä ja kuvalla. Kiitos, Jukka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eikä ETYJin ja Amnesty Internatinalin raportteja Ukrainan armeijan suorittamista kaupunkien massapommituksista tai miljoonista Venäjälle menneistä venäjänkielisistä ukrainalaisista tuoda julkisuuteen.

Eikä Ukrainan viljavarantojen ja energiavarantojen siirrosta ulkovaltojen käsiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Yhdysvaltain ja sen rahamiesten ja teollisuuden halusta saada koko maailma hallintaansa aiheutuu suuremmankin sodan riski, Venäjän ja Kiinan kanssa. Nyt Yhdysvallat käy ympäri maailmaa epäsuoraa sotilaallsita taistelua Venäjää vastaan sekä suoraa propaganda- ja taloudellista sotaa.
Meidän pitää pysyä kaukana noista välien selvittelyistä. Oma vahva puolustus ja mahdollisen kriisin tullessa meidän on heti oltava valmiit tuhoamaan kaikki sotilaallisesti arvokkaat kohteet maastamme; lähinnä lentokentät. Ne olivatkin kylmän sodan aikana NATOn ydinpommien kohteina. Maamme valtaamisesta ei saa olla kenellekään mitään hyötyä ja sen on oltava vaikeaa. Emme saa ottaa minkään maan aseita maaperällemme. Venäjää ei saa päästää maahamme Yhdysvaltain hyökätessä Venäjää vastaan, että emme joudu NATOn venäläisjoukkojen eliminoimiseksi suorittamien massapommitusten kohteeksi. Emme saa ottaa NATOn aseita, että emme joudu Venäjän pommitusten tai valtauksen kohteeksi samaisen kriisin syttyessä, mistä taas voisi seurata NATOn pommituksia.

Puolustuksekseme käy vain: poltetun maan (lentokentät) taktiikka ja vahva miinoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

saul
Hämmentynyt
#4

Ukrainan tilanne käy mainiosti esimerkkinä, miten tuhotaan oman maan talous, luonnonvarat, kansan rauhaisa elo ja itsenäisyys. Pieni joukko määrää miljoonien elämästä omaan tilipussiin. Liikekannallepanon epäonnistuminen on melkein sama asia tässä tapauksessa kuin kansanäänestys, kansa on puhunut. Poroshenko lännen tukemana voitti vaalit ja se ei kyllä yllättänyt kun tapahtumien kulkua yritti netistä seurailla. Pelkkä sana lännen tukema, ja voitto oli päätetty. Tämä ei ole trollin käsialaa vaan nuorehkon perheenisän kannanotto. Luulin, että moinen olisi mahdollista vaikka epävakaassa africassa tai lähi-idässä, missä kaikki on kaupan vauvasta vaariin. Mutta euroopassa. Olen huolestunut, sillä suomea on yritetty ujuttaa jo pitkään muiden käsiin. Täällä ei ole luonnonrikkauksia, vain loistava strateginen sijainti.. Toivottavasti huoleni on turha, eihän jenkkipoika Stubb ole kohta enään kukkona tunkiolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000