Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Perussuomalaiset ja hallitus

1 kommenttia

Ohessa kirjoitukseni Kalevan yleisönosastoon, tosin tätä ei julkaistu, koska kuulemma vastineoikeus on vain 14 vuorokautta; julkaistaan sitten täällä.

Viime aikoina Kalevassa on ollut pari kertaa kolumneja Perussuomalaisten osallistumisista nykyisiin tai tuleviin hallituksiin. Koska kirjoituksissa on puutteita ja virheitä, ne vaativat vastinetta.

Kalevan nykyinen päätoimittaja Kyösti Karvonen pohdiskelee 28.9.2014 kolumnissaan syitä Suomen nykyiseen heikkoon hallitukseen. Tämä onkin aiheellista. Kuitenkin yllättäen Karvonen päätyy siihen, että syyllisiä heikkoon hallitukseen olemme me Perussuomalaiset. Perusteluna Karvonen näkee sen, ettemme lähteneet Kataisen hallitukseen.

Kuitenkin syynä poisjääntiimme oli Kokoomuksen lukkiutuminen Euroopan suurten maiden pankkien tukipolitiikkaan. Tästä politiikasta myöhäisheränneetkin näkevät, että se on johtanut Eurooppaa ja Suomea talouslamaan. Jostain syystä Karvonen ei näe tätä Kokoomuksen lukkiutumista huonoon politiikkaan syyksi Suomen heikkoon hallitukseen.

Edellisen lisäksi viime vaaleissa oli toinenkin erikoinen episodi. Jo kättelyssä heti vaalien jälkeen vanha valtapuolue Keskusta ilmoitti jäävänsä pois hallitusvastuusta. Eikö tämä ole myös syynä heikkoon hallitukseemme? Tätäkään Karvonen ei muistanut pohdinnoissaan. Tämä Keskustan poisjäänti on siinäkin mielessä omituinen, että Kataisen hallitus jatkoi aika lailla samaa ulkomaisten pankkien tukipolitiikkaa, kuin mitä Vanhasen – Kiviniemen hallituskin harjoitti.

Vieraskolumnisti Jussi Lähde 15.11.2014 puolestaan väittää, että ”Soini haluaa mihin tahansa hallitukseen”. Lähde myös jatkaa aiheesta pitkään ja paatoksella. Mistähän Hevosurheilulehden päätoimittaja Lähde on saanut tietonsa? Perussuomalaisilla on sama linja kuin viimeksikin; olemme valmiit hallitukseen, joka on sekä toimintakykyinen, että sen ohjelma on näkökulmastamme katsottuna Suomen edun mukainen.

Kirjoituksesta tulee väistämättä mieleen ajatus, että Lähde on huolissaan siitä, että seuraava hallitusohjelma on sellainen, että Perussuomalaisetkin voivat siihen sitoutua.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Terve järki
Tyytyväinen
#1

Seuraavan hallituksen muodostaa Kepu ja siinä on mukana myös Perussuomalaiset. Se onko kolmantena SDP vai Kokoomus on vielä auki.Kokoomuksen tiputtanee hallituksesta vaatimus ottaa rkp hallitukseen.

Jos katsotaan henkilökemioita niin varmasti paremmin toimeentulevat Sipilä,Soini ja Rinne kuin em ja Stubb. Ja jos ajatellaan perussuomalaisten tulevaisuutta on todella parempi että hallituksessa on Kepu ja SDP kuin että SDP on oppositiossa…

Pääasia on, että RKP lentää ulos hallituksesta, samoin muut marginaalipuolueet. Seuraavan hallituksen eräs isoin työ on korjata RKP:n 30 vuotisen hallitustaipaleen aikana rakentama kielilaki,. kuntalaki ja harmaata taloutta suosivat ja ökyrikkaiden verot alentavat lait ja asetukset. Unohtamatta rkp säätiöitä , jotka ovat suomalaisen poliittisen lahjonnan mätä ydin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000