Perussuomalaiset

Jouni Vallin

Sosiaalipalvelujen arvostuksesta

Sote palvelujen aliarvostetuimmat sektorit ovat:

 

1. Omaishoito eli vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla.

2. Kotihoito eli tuki ihmisille, jotka eivät selviydy omassa kodissaan itsenäisesti. Kotihoitoa voi saada henkilö, joka tarvitsee apua päivittäisissä toiminnoissa, kuten peseytymisessä ja pukeutumisessa.

3. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö,jossa sosiaalityöntekijä etsii yhdessä lapsen, nuoren ja perheen ja tarvittaessa muun verkoston kanssa ratkaisuvaihtoehtoja lapsen tilanteen parantamiseksi, järjestää tukitoimia ja palveluja sekä seuraa ja arvioi niiden toteutumista ja vaikuttavuutta.

Nämä palvelut ovat sekä ovat halvinta, että tehokkainta lähellä tapahtuvaa hoitoa ja tukea, mutta eivät saa osakseen tarvitsemaansa arvostusta. Juhlapuheissa näitä kyllä arvostetaan, mutta se ei näy käytännössä.

Kaikissa kolmessa työn rahallinen arvostus on mitätöntä ja resurssointi ala-arvoista.

Vaikka omaishoito, kotihoito ja lastensuojelun avohuolto paremmin resurssoituina säästäisivät raskaampien hoitojen ja tukitoimien kustannuksia huomattavasti.

Kaikkia näitä vaivaa krooninen ja yhä paheneva työvoimapula, joka johtuu rahoituksen ja arvostuksen puutteesta. Tämä asia on pakko korjata, koska jos kaikki näiden palvelujen piirissä olevat yhtäkkiä siirtyisivät laitoshoitoon, niin siihen eivät mitkään rahat, eivätkä työntekijät riittäisi.

SOTE palvelut siirtyvät hyvinvointialueille, mutta kaikki alueiden rahoitus ja palvelujen reunaehdot tulevat valtiolta, joten hallitus ja eduskunta ovat ne elimet, joissa hyvinvointialueiden palvelujen järjestäminen todellisuudessa päätetään.

Työvoimapulan ratkaisee rahallinen korvaus, omaan tehtävään vaikutusmahdollisuudet, sekä yleinen arvostus. Jokainenhan meistä haluaa tehdä merkityksellistä ja arvostettua työtä.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Tässä on kyse sosiaalipalvelujen puutteesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Pitäisikö jo ymmärtää, että hallitus ajaa kaksilla rattailla. Eka rattailla puhutaan kansalle lämpimiä demokratiasta, oikeusvaltiosta, vähäosaisten hoidosta ym. lässyä.
Toiset on ne todelliset rattaat jotka kertovat mitä hallitus tekee oikeasti eli eu ja globalismi ensin sekä rahat ja palvelut pois omalta kansalta kohti eu-orjavaltiota ”täydellisen digitalisaation” (Marinin lausuma) turvin. Vähän härskisti ehkä sanottu, mutta tältä se näyttää. Ja tämä kaikki tehdään kokoomuksen tuella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Maamme velkaantuminen on jo luokkaa 10 miljardia vuositasolla. Tuolla summalla työllistettäisiin jo noin 300 000 uutta hoitajaa, ihan kohtuullisella palkkatasolla. Sosialismi koettaa tulla toimeen velan avulla , ja työvoimaan ei ole varaa, kuten kurjuus kasvaa. Kannattaa muistaa, että nuo sadat tuhannet työpaikat tuottaisi myös verotuloja, joten täytyy ihmetellä, miten ihmeessä tämä sosialistihallitus onnistuu tuhoamaan maan talouden niin perustelliseesti. Lähes puolistoista miljardia euroa lahjoitetaan vuosittain Afrikkaan, ja maan hallinnon byrokratiaan ym. muuhun joutavaan valuu varoja miljardeja. Valtion verovarat olisi käytettävä edistämään maan talolutta, ei jaettavaksi lahjarahana kaikenlaisiin juhlimiseen, kuten yle:llä on toimittajat jonnin joutavissa tapahtumissa ympäri maailman. Myös maan energialaitokset tulee käyttää tarkemmin, ei pureta toimivia laitoksia, vaikka ne olisivat hiilivoimaloita, siitä tulee kallista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Venäjän Pakotteet poistettava heti konkurssin ehkäisemiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jasu
Tyytyväinen
#4

https://blogit.perussuomalaiset.fi/jouni-vallin/veroista-ja-valtion-menoista/ olen onnellinen, että jouni vallin haluaa leikata kaikista tässä omassa artikkelissaan mainituista asioista säästääkseen rahaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000