Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Asiakkaan edun oltava ideologiaa tärkeämpää

Viime kuukausina on käyty kovaa poliittista kädenvääntöä siitä, saako terveys- ja sosiaalipalveluja tuottaa myös yksityinen yritys kunnallisen palvelutuottajan rinnalla. Keskustelun tiimellyksessä on sorruttu ismeihin, ja asiakkaan näkökulma on unohtunut.

Mielestäni on vain yksi oikea lähtökohta. Asiaa on lähestyttävä vain ja ainoastaan kuntalaisen, siis asiakkaan näkökulmasta. Tärkeintä on kuka tarjoaa laadultaan ja hinnaltaan parhaan vaihtoehdon.

Olen havainnut, että esimerkiksi terveys- ja sosiaalipuolella se joskus on yksityinen palveluntuottaja ja joskus yhteiskunta. On siis pelkästään järkevää valita eri vaihtoehdoista asiakkaan kannalta parempi vaihtoehto.

Valintatilanteeseen päästään vain silloin, jos kummankin vaihtoehdon mahdollisuus on olemassa ihan aidosti.

Terve kilpailu on tehokas laadun ja kustannustietoisuuden tae. Olen joskus käyttänyt rautalankaesimerkkinä kuviteltua tilannetta ruokakaupassa. Jos siis maassamme olisi vain yksi ruokakauppaketju, niin mihin se johtaisi? Mielestäni lopputulema olisi nykytilannetta huonompi niin laadun kuin hinnankin osalta. Sen jokainen ymmärtänee ilman sen enempiä selittelyjä.

Kilpailua terveys- ja sosiaalipuolen palvelujen tuottamisessa pidetään jotenkin sopimattomalla. Sanotaan jopa, että ”ihmisten terveyttä ei saa vaarantaa”. Mielestäni näin väittävät eivät ajattele asiaa palvelun käyttäjän ja maksajan näkökulmasta.

Viime aikoina monet kunnat ovat siirtyneet käyttämään yksityisiä palveluntuottajia. Syynä ovat olleet palvelun laatu ja hinta. On siis haluttu toimia kuntalaisten parhaaksi.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Tyytyväinen
#1

Naulan kantaan. Jos asiakkaalla ei ole valtaa asiaansa, se on muilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#2

Köyhäällä ei ole varaa valita.
Jo nyt Köyhimmillä alueila on kohtuutomat Tk maksut
30-40e ja matkakulu + yöpymisineen =yht jopa 100e/ 15min käyniltä pk.

sensiaan rikaiimmilla alueilla tk maksut usein 0e ja matkakulu alle 5e.

jonotus ja odottelu/läheteenkirjoitushitasteluineen moni köyhä kuolee lähetettä oottaissaan. näin toimii eliitti: rahat köyhiltä välillisillä veroille ja perruspakkomaksuilla esim tulot 700e/kk asumiskulut 500ekk ok talossa
tuet 0e, sairaanhoito tk maksuje omavastuu yöpymisinee n 1000e/v lääkekulujen omavastuut jopa yli1000e/v sairaus/apteekimatkojen matkakulujen omavastuut n1000e/v asumisen omavastuu 6000e/v,

siitä jääkin siten elämiseen paljon, tosin kun jää hoidoit saamatta Herrat saa nostella rauhassa 3000- 30000e/kk palkojaan jaeläkeitään, sillä heilläkin on samat oamvastuut, mutt usein ilmaiset työnantajan, yhteiskunnan javakuutusten turvaamat palvelut ilman omavastuita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000