Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Simsalabim!

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui taas hulppeissa tunnelmissa tänään 25.9. Kokouksessa käsiteltiin myös Kokoomuksen Mirita Saxbergin huumeiden tunnistamista koskevaa valtuustoaloitetta. Aloitteessa ollaan huolissaan eritoten viihdekäytöstä ja huumausainekokeiluista. Aloite esittää, että Helsingin kaupunki selvittäisi mahdollisuudet toteuttaa huumeiden tunnistusta osana muuta päihdetyötä.

Kirjoitin jokin aika sitten, että mitä hullumpia ideoita esitetään, ne menevät varmasti läpi. Niin nytkin. Periaatteessa viraston lausunto asiasta toteaa, että Suomen laki estää käytännössä tämänkaltaisen toiminnan, mutta toteaa myös että ”Huumeiden tunnistamispalvelun toteutukseen liittyvien kysymysten käsittelyä jatketaan eri toimijoiden kanssa syksyllä 2018 tehtävän käyttöhuoneselvityksen yhteydessä.”

Tein kokouksessa vastaesityksen, jossa ylläkuvaamani selvittelyn jatkaminen poistettaisiin päätöksestä. Sitä ei kannattanut kukaan. Jätin eriävän mielipiteen seuraavin perustein: Nykyinen lainsäädäntö ei anna mahdollisuutta järjestää huumausaineiden tunnistustyötä eikä se ole yhteisten varojen vastuullisen käytön mukaista toimintaa. Kaupungin tulee noudattaa toiminnassaan tarkoin Suomen lakia ja sen vuoksi on mahdoton hyväksyä lautakunnan kirjausta siitä, että huumausaineiden tunnistamispalvelun toteutukseen liittyvien kysymysten selvittämistä jatkettaisiin edelleen.

Simsalabim! Laiton muuttuu Helsingin kuntapolitiikassa ei niin laittomaksi. Siihen tarvitaan vain helsinkiläisten valitsemia päättäjiä, joiden tehtävä on valvoa helsinkiläisten veronmaksajien etua ja pyrkiä käyttämään rajalliset yhteiset varat mahdollisimman järkevästi. Alan olla päivä päivältä enemmän sitä mieltä, ettei verojakaan pitäisi pakottaa maksamaan jos ihmiset havaitsevat niiden käyttöä toisiin tarkoituksiin kun yleisesti on ajateltu ja hyväksytty.

Ehkä vanhuus ja vammaisuus pitäisi kieltää. Josko sitten tämä laittoman toiminnan tukemisen into toisi näidenkin ihmisryhmien hyvinvoinnin välillä päätöksenteon keskiöön.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Sote_2018-09-25_Sotelk_16_Pt/index.html

(Huomenna valtuustossa käsitellään runsas tukku valtuutettujen aloitteita. Mukana on mm. tämä huumausaineiden käyttöhuone-aloite. Näet valtuuston kokouksen suorana Helsinki-kanavalta klo 18. Tervetuloa mukaan! https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi )

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Alkaa tuntua siltä, että Hkin kaupungin päättäjissä on huumeiden käyttäjiä, jotka pyrkivät verovaroin saamaan palveluja itselleen. Jos tilaan netistä kiinalaista kosmetiikkaa, saanko minä testauttaa sen turvallisuuden jossakin ilmaisella testiasemalla? Eipä taida löytyä sellaista palvelua, mutta itsellä pitää olla järkeä sen verran ettei haksahda saasteisiin. Pitäisikö Hkin päättäjille tehdä huumetesti? Monessa ammatissa se on nykyään ihan normikäytäntö ja hyvä niin. Piripäiset päättäjät tekevät piripäisiä päätöksiä eikä heiltä heru yhtään mitään todella hädänalaisten auttamiseksi – Hurstin ruoka-apuun ei riitä kuulemma killinkiäkään. Voimia Rantaselle, ihan valtavasti voimia sinne piripäiden lautakuntaan! Sinä et ole väärässä vaan toimit moraalisesti oikein, mutta kun se ei ole muotia niin vain harvat kykenevät, kuten Sinä, toimimaan oikein.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Nyt menen sivuraiteelle tämän kanssa. Mutta – tuota veroajatusta voisi kehittää todellakin siihen suuntaan, että kukin voisi itse valita sen alueen, mihin osa maksamastaan tuloverosta menee. Tämä ns. vapaa prosentti saattaa olla pieni, mutta asia on periaatteellinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000