Perussuomalaiset

Jari Koskela

Omavaraisuus ennen ylimitoitettuja ilmastotoimia

Venäjän Ukrainaa kohtaan kohdistama aggressio edellyttää Suomelta toimia, joilla vahvistamme omavaraisuuttamme. Tuontienergiastamme jopa yli 60 prosenttia tulee itärajan takaa. Viime vuosina harjoitetulla politiikalla riippuvuutemme on vain lisääntynyt. Tämä koskee tietysti muutakin Eurooppaa. Esimerkiksi Saksassa ydinvoimavastaisuus on tarkoittanut tukeutumista venäläiseen maakaasuun.

Kun Venäjään kohdistetaan pakotteita, tulee se nostamaan energian hintaa entisestään. Valitettavasti olemme itse ajaneet itsemme tähän tilanteeseen. Kotimaista toimivaa tuotantoa on ajettu alas ajattelematta kaikkia vaikutuksia.

Fossiilisista eroon pääseminen on järkevää vain, jos on saatavilla korvaavaa teknologiaa. Ydinvoimaa meillä ei ole riittävästi ja uusiutuvat energialähteet ovat vielä lapsenkengissä. Turvealan alasajo on tarkoittanut, että polttokattiloissamme on poltettu ulkomaista haketta. Tässä ei ole millään mittarilla mitään järkeä.

Turvetuotantokoneiden romutuspalkkiota on voinut hakea helmikuun alusta lähtien. Nyt pitäisi edetä maltilla. Turvetuotantokoneet on pidettävä käyttövalmiudessa, jos energiansaantimme vaarantuu. Turve on kotimainen luonnonvara ja se on tällä hetkellä viimeinen tukemme ja turvamme, jos tilanne eskaloituu. Samalla pitää vakavasti harkita Hanhikiven ydinvoimalahankkeen jäähylle pistämistä. Venäläiseen teknologiaan tukeutuminen on turvallisuusuhka.

Nyt kaiken politiikan painopiste on siirrettävä omavaraisuuden ja huoltovarmuuden turvaamiseen. Se tarkoittaa ilmastotavoitteista tinkimistä, mutta siinä meillä on pelivaraa. Se tarkoittaa kotimaisen maatalouden pelastamista ja kunnianpalautusta. On realismin ja tosiasioiden tunnustamisen aika.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Nimetön
#1

Kyllä tämä pitäisi nyt vetää takaisin turvetuotannon lopettaminen ja laittaa kaikki vauhdilla takaisin ja valtion pitäisi kompensoida takaisin turvekoneet jotka on ehditty hävittää, nyt jopa hevostiloilla joudutaan ostamaan kuiviketta venäjältä, kun Suomesta sitä ei saa. Tässä pitäisi nyt tehdä kiireellinen päätös, jotta jotain saadaan tässä ajassa nopeasti päätettyä, eikä poliitikkojen kilvan huudella sota, sota, sota……

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ja lisäksi poliitikkojen ei tarvitse yhtään miettiä, mitä sinne Ukrainaan nyt vietäisi, eu on antanut sinne rahaa mielettömästi, eikö oma maa nyt tarvitse kriisiapua, turvetuotannot äkkiä takaisin, ja valtio kustantaa kaikki koneet takaisin yrittäjille, jotta tullaan omavaraisiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Meillä on tuossa lähellä turvelämpövoimala, ja ei tietoa mitä siellä poltetaan, kun tuodaan haketta milloin mistäkin, jos siellä poltetaankin vanhoja silputtuja ratapölkkyjä, on tällaistakin tietoa tullut, ei ole aiemmin ollut hajuongelmia, mutta nyt niitä on tullut. Eli lähialueen kerrostalojen ihmiset eivät tiedä mitä myrkkyjä hengittävät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Joo takaisin turve, ratapölkkysilppu jääköön lähtömaihin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Tämä energiakaaos on pääosin VIHREÄN psykoosin tuotantoa. Ottamatta kantaa ilmastokiriisiin, voi kuitenkin arvostella miten koheltamalla sitä on hoidettu.
”Sylttytehdas” on alunperin Itä-Saksan Stasin lanseeraama vihreä liike. Sen ansioista Saksa lopetti vuoden loppuun mennessä kolme Ydinvoimalaansa ja lopettaa lisää vielä kolme, tämän vuoden loppuun mennessä. Vastaavat n. 10% Saksan energiatarpeesta.
Lisäksi eivät käynnistäneet yhtä uutta, juuri valmistunutta, sitä joka oli tarkoitettu kattamaan lisääntynyt tarve.
Meidän kahjojen, KEPU mukaanlukien, ”velvollisuus” oli ajaa vähäinenkin Turpeen tuotanto alas. Ei ole uusiutuvaa!!!
Näin sanoo Ilmastopaneelin guru, Ollikainen. Sensijaan Saksan lisäämät hiilen ja maakaasun käytöt ilmeisti täyttävät uusiutuvuuden kriteerit?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000