Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Suomi, Nato ja Venäjän karhu

Presidentti Niinistö tapasi tänään eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. 

Ei presidentti eikä kukaan puoluejohtajista ole esittämässä Suomea Natoon vallitsevissa olosuhteissa. Todettiin kumminkin, että Nato-optiota ei ole haudattu.

Painotettiin, että oma puolustus on Suomen turvallisuuden ydinasia.

Suomi ei ole muiden maiden selän takana kuten esim. Irlanti tai Portugali ovat. Olemme Venäjän karhun naapuri. Oma uskottava puolustus on tärkeää kaikissa olosuhteissa huolimatta siitä, olemmeko yksin tai Natossa. 

Hyvin mielenkiintoista on, miksi presidentti tapasi puoluejohtajat juuri tänään. 

Pari päivää sitten Kokoomuksen konkarit Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz totesivat, että he olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. 

Tulee mieleen Urho Kekkosen aika ja runnaaminen ja saatanan tunarit. Kokouksen taustoja tuntematta vaikuttaisi siltä, että kyseessä oli jonkinlainen kurinpalautus.

Ehkä presidentti Niinistö kehotti puoluejohtajia laittamaan jäitä hattuun Nato-keskustelun osalta. Venäjän tilanne on niin vaikea, että Natoa ei kannata sotkea vaalitaisteluun.

Eduskuntavaaleista ei taida tulla sittenkään Nato-vaalit.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2014/12/nato-ja-venajan-karhu.html

* * * 

19.12. Yle

Niinistö: Oma puolustus Suomen turvallisuuden ydinasia

Oma puolustus on Suomen turvallisuuden ydinasia, presidentti Sauli Niinistö sanoo.

Hän kertoo tavanneensa tänään perjantaina eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Tapaamisessa puitiin turvallisuuspolitiikkaa, Niinistö toteaa.

Hänen mukaansa pöydän ääressä kukaan ei ollut esittämässä sotilasliitto Naton jäsenyyshakemusta ”vallitsevissa olosuhteissa”.

Osalliset totesivat Niinistön mukaan kuitenkin, ettei hakemisen mahdollisuutta suljeta pois.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu
#1

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_niiniston_jalki-is

”On sananselitystä, kutsuuko Mäntyniemen tapaamista puhuteluksi vai ilmaa puhdistavaksi ulkopoliittiseksi palaveriksi. Ainakin siinä oli tentin sävyjä, kun Niinistö pitkän pöydän ääressä kehotti niitä ilmoittautumaan, jotka haluavat lähitulevaisuudessa aktivoida Nato-option.

Yhtään kättä ei noussut.”

(Yle ja Pekka Ervasti)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell
#2

Tässä edellinen linkki on kokonaisena:

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_niiniston_jalki-istunto/7701115

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eddie
Vihainen
#3

Saako täällä kirjoittaa oikeasti NATO:sta sitä mitä ajattelee vai tuleeko taas Kommentoi nappia painaessa ”Kirjoitat kommentteja liian nopeasti. Otahan rauhallisesti.” ja viesti häviää bittiavaruuteen?

Kovasti on medioissa kuulutettu että NATO:sta pitäisi voida vapaasti keskustella, mutta sitten kun kirjoittaa oman mielipiteensä NATO:sta vaikka Turun Sanomiin niin arvaa kaksi kertaa julkaisevatko ne sen??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

surkea lehdistö
#4

Kyllähän nyt on ollut käynnissä melkoinen Venäjällä pelottelu-NATOon kampanja. Kuitenkin, jos sota syttyisi, ja olisimme liittoutuneita, olisimme etulinjan maa, joka pommitettaisiin maan tasalle. Oma, vahva puolustus, takeet siitä, että kukaan ei käytä meitä tukikohtanaan toista vastaan, on ainoa keino välttyä pommituksilta. YYA-sopimuksen aikaan Englannissa oli ydinasein lastattu pommikone valmiina lähtemään Helsinki-Vantaan lentotukikohta eliminoimaan mahdollinen Neuvostoliiton eteentyönnetty tukikohta. Jos taas Pietaria vakavasti uhattaisiin NATO-Suomesta käsin, voisi käydä nopeasti samoin Venäjää vastaan suunnatun sodan yhteydessä. Venäjällä on yli 250 taktista ydinkärkeä Kuolassa ja Kaliningradissa, sekä noin 20000 panssarivaunua Yhdysvaltain uhan torjumiseksi. NATOlla ei Euroopassa näitä juuri ole, joten NATOsta ei tosipaikan tullen Euroopan alueella olisi ensi alkuun Venäjälle vastusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Venäläiset ovat etnisiä suomalaisia!

Ei ihme, Putinkin on Karjalasta, ja hänen tyttärensä on täydellinen vaalea sinisilmäinen Suomi-neito! Donetskin alueen väestökin on uutiskuvissa meidän näköistämme.

”Otsikolla: ”Venäjän kansalaisen kasvot, eli kansan keskuudessa tunnetun rotuopin romahdus”, kertoo asiasta usea julkaisu. Artikkeli kirjoituksen mukaan (vapaa käännös) venäläiset geenitutkijat ovat ensimmäistä kertaa historiassa suorittaneet ennennäkemättömän laajan venäläisten geeniperimän tutkimuksen – ja olivat järkyttyneet itsekin tuloksista. Tutkimukset kumoavat monia myyttejä venäläisten kansallisuudesta. Erityisesti DNA tutkimusten mukaan todettiin, että geneettisesti venäläiset eivät ole ”Itä-slaavilaisia” vaan suomalaisia. Eikä vähäisempänä pienempänä sensaationa ollut se, että myös Itä-ukrainalaiset oli mahdoton erottaa venäläisistä ja suomalais-ugrilaisista, esimerkiksi Komin, Mordvan ja Marin kansalaisista. Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että jossain vaiheessa tämä oli yhteinen kansa ja heillä oli yhteinen kieli suomi.” lähde: Viola Heistonen.

Nämä tutkimustulokset on uutisoitu laajalti Venäjällä. Kohdellaan mekin venäläisiä, suomalaisia, hyvin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000