Perussuomalaiset

Jari Koskela

Koulutuspolitiikkaan suunnanmuutos

Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten lasku on viime päivinä ollut paljon otsikoissa. Tiedämme, että peruskoulunsa päättävistä nuorista aivan liian moni omaa puutteellisen lukutaidon toisesta asteesta tai työelämästä selvitäkseen. Valitettavaa kehitystä perustellaan monesti Sipilän hallituksen aikana tehdyillä koulutusleikkauksilla, mutta tämä on vain osasyy. Tulosten lasku on osa pidempää trendiä. Lisäksi 90-luvun laman takia leikattiin, mutta tuolloin oppimistulokset eivät laskeneet. Leikkausten lisäksi syitä on siis etsittävä myös muualta, vaikka ne muut selitykset olisivatkin poliittisesti epämukavampia.

Dosentti Aino Saarinen on nostanut väitöskirjassaan harjoitetun koulutuspolitiikan ongelmia. Saarinen kyseenalaisti muun muassa itseohjautuvuutta, liiallista digitalisaatiota sekä opetuksen oppilaslähtöisyyttä. Tutkimustulokset puolsivat perinteistä, opettajan ohjauksessa tapahtuvaa opetusta. Väitöskirjan tulokset herättivät valtaisan kritiikkivyöryn, vaikka tulokset olivat hyvin samansuuntaisia kansainvälisten tutkimusten kanssa.

Suomessa on ammattitaitoinen opettajakunta ja mielestäni meidän pitäisi aktiivisemmin kuunnella sieltä tullutta viestiä. Tämä viesti on pitkälti linjassa tutkimustulosten kanssa. Liiallinen digitalisaatio, itseohjautuvuus ja inkluusio nousevat esiin, kun opettajilta kysytään syitä oppimistulosten laskuun. Mielestäni nyt olisi päästettävä irti siitä ajattelusta, että inkluusio on hyvä idea, kunhan on riittävästi taloudellisia resursseja. Uskallan väittää, että sellaista resurssimäärää ei tule löytymään. Varsinkin nyt, kun opiskelijoiden väliset tasoerot vain kasvavat ja koulumaailma muuttuu haastavammaksi. Ylhäältä päin pakotettu inkluusio voi vain pahentaa ongelmia.

Koulutus on perinteisesti taannut sen, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa. Tällä hetkellä tämä ideaali ei toteudu. Psykologian emeritaprofessori Liisa Keltikangas-Järvinen on todennut, että tällainen polarisaation syveneminen vie kohti luokkayhteiskuntaa, jossa lukutaidosta tulee keskeinen eliittiä ja tavallista kansaa erottava jakolinja.

Seuraavaan hallitusohjelmaan on tehtävä kirjaukset, joilla Suomen oppimistulokset saadaan jälleen nousuun. Se tulee vaatimaan harjoitetun koulutuspolitiikan virheiden myöntämistä ja suuriakin muutoksia käytettyihin opetusmenetelmiin. Samaan aikaan pitää panostaa varhaiseen puuttumiseen ja ennaltaehkäisyyn. Koulutuspolitiikan kunnianpalautus on välttämätön, jotta Suomella olisi edessään valoisampi tulevaisuus. Korkeakoulupaikkojen lisääminen ja oppivelvollisuuden pidentäminen eivät ole ratkaisu, jos ensin ei saada perustaa kuntoon.

Osallistu keskusteluun!


39 kommenttia
Nimetön
#1

Rahasta koulutus vaje ei ainakaan ole kiinni !

Otetaan esimerkki !

On pieniä ammattikouluja joissa esim. rakennuspuolella on Miljoonan euron edestä uusia paketti autoja kallis palkkaisia opettajia on isot laumat ,oppilaat istuvat 3 v. nuotta siellä tumput suorina eikä opi mitään ,ainoa oppimisen mahdollisuus on jos sattuu pääsemään työharjoitteluun.
Kyllä ois Kirveellä töitä !

Aloitetaan säästöt vaikka niistä autokuluista ,ostetaan tonnin pakuja niin saa samassa koulussa toimiva autopuolikin hommaa kun saa korjata niitä ajokuntoon niin oppisivat nekin jotain,kun niilläkin on sama vika että ne ei tajua auton päälle mitään vaikka 3 v. on siellä istuneet.
Eli säästöt käyntiin heti ja oppi päähän !

Ammattikouluihin pitäs saada kunnollisia ammattimiehiä opettajia avuksi opettamaan oikein ja kunnolla miten hommat todellisuudessa tehdään että ammattikoulusita voisi edes teoriassa valmistua ammatti miehiä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Venäjän kannattais opettaa enemmän ! (Vaikka Ruotsin tilalla)
Hurrien kanssa kaupat tehdään Englanniksi.

Sota ei kestä ikuisuuksia ,SUOMI on läntisen maailman parhaassa paikassa kun kauppa ja rajat aukeaa !
Suomen asemaa parantaa vielä sekin että Venäjälle ei kukaan enään investoi seuraavaan 50 vuoteen mitään !
Eli investoinnit tulee Suomeen ja kauppa tehdään täältä käsin !
Näin tulee pakostakin käymään kun sota loppuu ,sitä ei tiedä pitääkö ydin tuhkaa haihduttaa ja tuulettaa maailmasta sitä ennen mutta rajat aukeaa joka tapauksessa ja tavarat alkaa liikkumaan…
Siihen tarvitaan Venäjän kielitaitoa koska ne ei Englantia juurikaan osaa.
Lähes kaikki länsimaiset yritykset on ryöstetty Venäjällä nyt, vaikka ne onkin ”vapaehtoisesti ”myyty niin kyseessä on ollut täysi ryöstö.
Sen takia tulevaisuusessa yritysten pitää sijaita Venäjän rajan ulkopuolella jolla taataan että raha liikkuu ennen tavaraa ja että firmoja ei voida ryöstää…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kiinalaisten kanssa me ei voida kilpailla…Mutta se mitä Kiinasta ei saa, sitä kannattaa myydä ryssille tulevaisuudessa Suomen puoleta periaatteella kun raha on tilillä nin tavara lähtee…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persujen äänestäjä
#17

On vaara Että Hallaho estää Suomen Nato jäsenyyden suun soitolla Turkin Presitentille.On myös Vaara että se sadan aikaan suun soitolla Putinille !
Eikö Yhtä Miestä saada kuriin ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Miksi Suomen Uutisissa ei puhuta mitään Paludanin viimeisimmästä koraanipoltosta Tukholmassa? Halla-aho tuomitsi jyrkästi Erdogan -nuken roikottamisen, mutta Paludanista hän ei tosiaankaan ainakaan vielä ole puhunut mitään. Ilmeisesti tämä isänmaan kannalta kuumin viimepäivien uutinen jää häneltä kokonaan kommentoimatta. Tämäkin ristiriita hänen toiminnassaan viestii Suomen edun näkökulmasta perustavanlaatuisesta epäluotettavuudesta samaan tapaan kuin hänen hyökkäyksensä Suomen edustukselliseen demokratiaan pohjaavaa järjestelmää vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

SOTILAS KOULUTUS POLITIIKKAAN MYÖS SUUNNAN MUUTOS !

Suomen ei saa tehdä puollustus yhteistyötä homomaan (Ruotsin) kanssa !
Sehän tarkoittaa käytännössä sitä että jos sota tulee joudumme niiden puolesta sotimaan !
(eihän hörhöt,pakolaiset ja homot lähde rintamalle)
Eikä muutkaa eihän siellä ole asepalvelustakaan !
Eli Suomen kunnolliset ihmiset (Vain kunnolliset ihmiset käy Suomessakin armeijan ) tapettaisiin homo maan ja sivareiden ja muiden moraalittomien puolesta HULLUA !!!
Persujen on vaaditava muutosta siihen !

PERSUJEN ON VAADITTAVA MYÖS ETTÄ SUOMI MENEE YKSIN NATOON !
Jääkööt homot ja pakoaliset ammuskeleen toisiaan ja polttamaan koraaneja.
EI SE MEILLE KUULU !
PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ SUOMI EI SEKAANNU NAAPUREIDEN ASIOIHIN EI ITÄÄN EIKÄ LÄNTEEN ! Se on parasta turvallisuus politiikaa !

NATOON ON NYT PAKKO MENNÄ KUN SINNE ON OLTU ISOON ÄÄNEEN MENOSSA JA KUSIPÄÄ POLITIKOT ON VENÄJÄLLE JO EHTINEET NIIN PALJON RÄKYTTÄÄ (mm. Marin,Hautala,Hallaaho)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Suomella on kiire mennä Natoon jo kun Hallaaho on alkanut räkyttämään Turkille Puuttinin lisäksi !!!

Mitä vittua se armeijaa käymätön sivari-rääpäle oikein hommaa ??? eikö Persut saa sitä penikkaa kuriin ?

NATO OVI VEDETÄÄN MEIDÄN NOKAN EDESTÄ KOHTA KIINNI TÄLLÄ MENOLLA JA ME JÄÄDÄÄN TUULIKAAPPIIN PUUTTININ KANSSA !!!!!

Hallaaho ja Marin on suurimpia syyllisiä tässä maassa jos niin käy !

Suomi on Venäjän Tuulikaappi Eu:sta katsottuna ,mehän olemme Venäjän kainalossa ,eihän meillä ole edes yhteistä maa rajaa Eu:n kanssa ! (korkeintaan jossakin torniojoen saaressa jaettuja saaria) kaikki muu on vesi rajaa Eu:n kanssa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Kyllä sinne Tuulikaappiin on vittumainen jäädä kun on Puuttini tahallaan ärsytetty !
Varsinkin kun Sivarit,Homot ja pakoaliset ja pikku politikot pakenee punkkereihin piiloon ja isommat politikot Brysselin Miljoona patojen ääreen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

EU tahallaan vaan laajentaa ja pitkittää Ukrainan sotaa kun ne suostu neuvottelemaan rauhasta jota Putin on jo moneen kertaan ehdottanut.
Lisää asita van lähetetään hulluille jotka tappaa toisiaan ja särkee taloja.

TÄMÄ JOHTAA SIIHEN ETTÄ ASEITA TULEE LISÄÄ JA LISÄÄ VAAN SIIHEN ASTI ETTÄ VENÄJÄ AMPUU ATOMIPOMMIN BRYSSELIIN !
Sota loppuu siiihen sitten !

TÄMÄ OLISI SUOMEN KANNALTA EHDOTTOMASTI PARAS RATKAISU JOS RAUHAA EI KERTA HALUTA !
Muuten sota voi laajeta tänne (tämähän on lähin raja ukrainasta jossa Nato ei ole rajan takana )

Kun Natoon meno sössittiin Homostelu hommalla niin Mitä muuta Suomalaiset voi toivoa kohta että Rauha Suomessa säilyisi !
Tottakait Suomalaisten kannalta on parempi uhrata Bryssel kuin Suomi.
Ukraina on uhrattu jo !

PERSUEJN PITÄS VAATIA JÄRKEÄ ASIOIHIN !!!!
Sotimisessa ei ole mitään järkeä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Koska on 100 % varmaa että jos Venäjää ärsytetään niin että Atomipommeja alkaa ampumaan ,mitää muuta vaihtoehtoa ensimmäiselle kohteelle ei ole kuin Bryssel ! siihen on erittäin monta syytä

1. Siellä on Eu päämaja
2. Siellä on Nato päämaja
3. Sinne haluaa kaikki Eu maiden politikot Velkarahalla sikaileen.
4. Brysselin velka kasvun takia Eu rajoja(Naton myös siinä sivussa) laajennetaan kokoajan mm. Ukrainaan yritettiin , ja Venäjä on sanonut että tämä peli on nyt loppu ,nyt odotetaan tehoaako sana.
5. Bryssel on kaiken moraalittomuuden symbooli.pakoalisbisneksen, homostelun,pedofilian,korruption.Maailman sodan haastamisen jne…

Kuten tiedossa on ja länsi myöntää sen että Venäjällä on sellaiset ydinpommit että niille ei voi mitään millään torjunta järjestelmillä kun ne tulee avaruudesta niin kovaa että niihin ei ehdi mikään reakoida.

Venäjä huijasi ja harhautti kun se sanoi sodan alussa että ensimmäisen pommin Lontooseen ampuisivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Eu (Nato) aloitti Ukrainan sodan 9 Vuotta sitten ajamalla Ukrainan Presitentin maan pakoon ! kun putin istui housut kintuissa

Olyhttps://fi.wikipedia.org/wiki/Talviolympialaiset_2014mpialaisissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Tästä alkoi Ukrainan sota !

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/22-2-2014-ukrainan-kriisi-karjistyy-presidentti-janukovits-syrjaytetaan/6051484

Seuraavalla viikolla Krimi oli jo miehitetty !

Sota loppuu kun Länsi miehittäjät poistuu Ukrainasta tai kun Bryssel on ydin tuhkaa !
Mitään muuta vaihtoehtoja ei ole.

Siis jos Natsit saa porukalla ajettua Ryssät Ukrainasta ja Krimiltä pois ,silloin jää yksi vaihtoehto, Brysselissä kajahtaa !

Tämä on helvetin yksinkertainen ja selvä asia !

SITÄ SAA MITÄ TILAA…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Jos neuvottelu halukkuutta Eu:lla ja Natolla olisi niin pitäisi olla valmiita keskutelamaan Ukrainan jakamisesta ,se olisi ainoa keino ratkaista ja lopettaa tämä hullu sota ! Putin ja Ranskan Presitentti on ilmaisseet halukkuuden siihen ja nyt näyttää että myös Saksa on siihen valmis !
Mutta Hullut kusipää maat Puola,Viro,latvia,Liettua , Suomi ,Ruotsi heittää vaan vettä myllyyn ja haluaa sotia ja tapella !!!
Hullua !!!

PERSUJEN NIIKKO PITÄS PALKITA NOOBELIN PALKINNOLLA SE EHDOTTI ENNEN KUNNON SODAN ALKUA VUOSI SITTEN MITEN ESTETÄÄN SE !!!
Väyrynen on toinen järki mies tässä maassa !
Kaikki muut on sotahulluja Joko Eu tai Venäjän Trolleja !!!!

PERSUJEN PITÄS PUOLUEENA OLLA NIIKON JA VÄYRYSEN RAUHAN LINJALLA

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Aivan mielipuolista tekstiä sekä blogeja kirjoittavilta että heitä kommentoivilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Turkki ja Venäjä on erikoisessa Varsovan
Sotilasliitossa ne on välillä muka vihaisia toisilleen ,mutta silti kulkevat käsi kädessä.Ja tyhmä Nato myy hävittäjiä Varsovan liitolle (Turkille) !
Nyt koko Länsi menee Venäjän ansaan..Eu ja Nato toimittaa sinne älyttömästi aseita ja kun aseeton saatu Ukrainaan niin Venäjä särkee kaikki.
(Turkki ei toimita aseita kun se on Venäjän kanssa varsovanliitosssa)
Miksi siis Nato sotii keskenään Ukrainassa ?
Miksi köyhät Eu:n velkarahalla avustettavat elätti Natomaat Turkki ja Kreikka sotii keskenään ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Suomi on kummallinen maa kun se nuolee kaukaista Turkkia ,mutta haukkuu naapuri Venäjää .Saa nähdä mitä siitä seuraa ,kyllä ne nauraa meille rääpälemaalle Varsovanliitossa .
Toivottavasti tyytyvät vaan nauramaan ettei anna tukka pöllyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#21

Eiköhän ”mestari” vastaa huudoistaan niin kuin tähänkin asti eikä siihen sinun, nimetön, suhari mielipidettäsi kaivata!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Ruotsi muutettava valinnaiskieleksi!

Pakkoruotsi viemäristä alas!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

LISÄÄ RAHAA!!! Näin julistaa Li, väräjävällä äänellä. Hoituuko tämä ihan itse rakennettu ongelma rahalla? Mallikon mielipide on, että ei takuulla.
Huutokuoron päällimmäinen ratkaisu näyttää olevan, että pienempiä ryhmiä ja äkkiä, niin maailma pelastuu?
Onko kukaan vaivautunut selvittämään, mitkä olivat luokkakoot silloin, kun vielä keikuimme PISA:n kärkisijoilla?
Mitä muutoksia tuo ”sylttytehdas”, Opetushalllitus on tehnyt, vuosien myötä opetussuunnitelmien suhteen? Ovatko muutokset olleet tuloksellisia, muutoin kuin luomalla virikkeitä siellä olevan ylimitoitetun henkilöstön arkeen?
Tuon mainitun Aino Saarisen tutkimusten ohella, suosittelisin kaikille opetustoimessa työskenteleville syventymistä Liisa Keltinkangas-Järvisen tutkimuksiin ja näkemyksiin lapsen kehittymisen vaiheista. Mitä ylempänä organisaatoissa olet sitä tärkeämpää se on!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Mutiaisia on kyllä vara opettaa 2 hengen opetus ryhmissä isopalkkaisten opettajien voimin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Lilli putti tarkoittaa että otetaan Velkaa…ei niitä koskaan tarvi maksaa takaisin niinhän alkoholisoitunut oppi-isä Arhinmäkikin sanoo…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Sillä se lähtee millä on tullutkin …..niihän kommunistit sanoo joka asiaan… jos kädet tärisee krapulassa niin ei muutako lisää viinaa huumeita vaan niin Pumpun käynti tasoittuu ja aivo toiminta rauhottuu.. ja kädet lakkaa tärisemästä…niin ne kommunsitit sanoo..
Ja jos palelee pakkasella kun on vähän kusta ja ruikuli paskaa housuun livahtanut niin ne sanoo että ei muutako lisää lämmikettä pöksyihin niin ei palele….Sellaisia kommunistit on !..

Jos on liikaa velkaa niin otetaan lisää vaan…
Niihän hörhötkin tekee heti kun kortti menee jumiin niin pikavipit välittömästi kehiin….ei muutako lisää vaan niin juhlat jatkuu…
Sama se on valtion velan kanssakin ei muutako lisä vaan jaetaan sitä ympäriinsä ja haalitaan elättejä muualta tänne sikaileen… semmoisia kommunistit on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#3

Jotain on pielessä jos on yli 20 vuotiaita ilman ammattia eikä ole edes luku-ja kirjoitustaitoja, laskennosta puhumattakaan. Opin lukemaan 5 vuotiaana, kansakouluun 6 vuotiaana, amikseen 14 vuotiaana ja konepajalle viilarin oppiin 16 vuotiaana. Työelämässä yli 45 vuotta, nyt työeläkkeellä yli 14 vuotta. Ei tuokaan riitä kun haukutaan kultalusikka sukupolveksi joka on kaiken saanut lahjakaksi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Mutta tosiasia on että eipä nykyajan nuorilla Suomessa samoja mahdollisuuksia kuten sinulla on ollut.

Ei valtio anna ilmaisilla koroilla arava lainaa jolla saa uuden talon ja lopulla rahalla uuden Taunuksen (vastaa mondeota nykyään)

Ei valtiolla ole rahaa hyysätä nuoria nykyään kun rahat menee
Politikkojen Brysselin viran voiteluun mm.

-Eteläeuroopan maihin tukiaisina
-Ukrainan sotaan
-Pakolaisbisnekseen
-Homotukseen ja huumebisneksen rahoitukseen
-Nyt korkeina korkoina Kiinaan ! (joka on suurin lainoittaja Eu alueella)
-Natseille (Saksaan) ja Ryssille lahjuksina Valtion yhtiöiden kautta mm. Fortum. Outokumpu jne…

Tähän Brysselin Miljoona virkojen kalasteluun menee Kymmeniä Miljardeja vuodessa kuin kankkulan kaivoon !
Tämän takia nyky nuorilla ei ole sanoja mahdollisuuksia kuin -70 luvun alun nuorilla oli jotka syntyi lotto voitto taskussa !
Samasta syysy kaikki valtion yhtiöt ym. jopa sähköverkot on myyty ulkomaille. Seuraavana menee varmasti pohja vedetkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Tänään IMF varoitti jo Suomea velkaantumisesta !

Se tarkoittaa leikkauksia jne,,, muuten luottolukotus laskee jos varoituksesta ei oppia oteta ! Luottoluokituksen lasku = Korko nousee (siis Suomen merginaali Euro korkojen päälle jotka myös on nousussa)
Ei nyt alkoi leikkaukset !

Mutta politikot ei tee niitä sinne mistä rahaa valuu ulkomaille turhuuksiin eniten ,koska ne MAANPETTURIT ei siinä tapauksessa saisi niitä Brysselin Miljoona virkoja !

PERSUJEN ON VAADITAVA NYT JÄRKÄ TÄHÄN MAAHAN !

On vaadittava häkkiin jokaista Brysselin(ja Moskovan myös) rosvoa kaikki ex. pääminsiterit ensimmäisenä lähes kaikki on syyllistyneet siihen Kulmuni ,Sipilä ja rykijä antti ei vielä ole ehtineet saada virkaa, koska ne odottaa vuoroaan ! mutta kaikki muut on maaan pettureita !
Ne on tuhonneet suomen talouden ja velkaannuttaneet tämän maan !

Eli Rahan jako Italian Mafialle, Homotukseen .Ukrainaan ,Huumebisnekseen jne…järjettömyyksiin jatkuu….ei poltiikot niistä säästä,ei !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

IMF :n kans ei leikitä !

Jos täällä ei ihmisiksi osata elää ne tulee (Kiinalaisten kanssa,jotka on suurimpia velkojia) ja laittaa kuriin meidät hyvällä tai pahalla.Ei ne suoraan piiskaa anna ,mutta jos ei varoitus tehoa niin sitten… (IMF pani Kreikankin kuriin) turha siinä oli vastaan räkyttää…

-Varoitus on ensimmäinen kurinpalautus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Mutta sitä minä ihmettelen miten nykyajan nuoret on niin tyhmiä että Viher vasemmoistoa+ Kepua äänestää ja Kokoomusta myös joka on ykkös Eu-Trolli puolue ???? Miten muka ????

Onko kommunistien huumeistus,homotus Transuilu jne…se asia joilla se saa nuoret puolelleen ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#13

Älä viitsi höpöttää joutavia. Sinulla ei ole mitään käsitystä sodan jälkeisen Suomen olosuhteista. Arava ei suinkaan ollut ilmaista lainaa eikä kattanut koko asunnon/ talon hintaa. Aravaa sai 1/3 osan kustannusarviosta. Piti olla myös omaa rahaa ja pankkilainaa. Lainaus ”Myönnetyn pankkilainan korko oli 9 prosenttia. Ero aravalainan korkoon oli melkoinen: aravalainan korko oli neljän ensimmäisen vuoden aikana 2 prosenttia ja seuraavien 23 vuoden aikana vuosittain 4 prosenttia. Aravalainan takaisinmaksamiseen oli aikaa 27 vuotta.” Taunukset jäi varakkaampien haaveiksi 50-60 lukujen työväestöltä. Sinunlaistesi mahdollisuuksista ei omassa lapsuudessa tai nuoruudessa voinut edes kuvitella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kommentoin tähän, kun mitään sopivaa paikkaa ei Suomen Uutisista löydy: miksei lehti puhu mitään Paludanista? Hän on kuitenkin varmastikin tärkein isänmaata koskeva lähipäivien uutinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#5

Suvaitsevaisissa ruotsinkielisissä kouluissa ei ole r2 oppilaita eikä siten ongelmia. Alkaisi löytyä ratkaisuja, jos jaettaisiin taakkaa sinnekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000