Perussuomalaiset

Henna Kajava

Floydin kuoleman vaikutus valtasuomalaisiin

Minun ei alunperin pitänyt kiinnostua tästä aiheesta ollenkaan, koska mitä Floydin tapauksella on tekemistä Suomen kanssa? Tapaus aiheutti kuitenkin Suomessa ja muualla maailmassa mielenilmauksia ja niillä on vaikutuksensa myös täällä.

Minusta tuntuu, että ihonvärin ja rotuihin liittyvien ongelmien korostaminen herättää lopulta suuressa yleisössä kielteisiä tunteita. Mihin muuhun tämä loputon rasismia vastaan taistelu viittaa kuin siihen, että monikulttuurisesta yhteiskunnasta on kasvamassa yhä vakavampi ongelma. Herää tunne, että USA:n rotujen väliset vastakkainasettelut ja rähinät ovat pikku hiljaa rantautumassa Suomeenkin. Toistaiseksi tosin rauhallisina, mutta uhriutuvan väestönosan kasvaessa yhä levottomampina.

USA:ssa Floydin kuolemasta ja Black lives matter-liikehdinnästä on seurannut eri osavaltioissa lukuisia mellakoita, joissa viattomien ihmisten kauppoja ja omaisuutta on ryöstetty ja tuhottu. Tapetun Floydin ystävän mielestä vastareaktiot ovat kasvaneet suhteettomiksi Floydin kuolemaan verrattuna. Hän näkee mellakoinnin todellisena syynä ihmisten turhautumisen amerikkalaiseen yhteiskuntaan: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52869563

Floydin kuoleman aiheuttamien tapahtumien mittasuhteisiin on helppoa suhtautua myötätuntoisella ymmärryksellä Amerikan osalta – mellakointia lukuun ottamatta – kun ajattelee amerikkalaisen yhteiskunnan ja etenkin oikeusjärjestelmän mädännäisyyttä esimerkiksi yliampuvine tuomioineen, joita myös syyttömät ja alaikäiset joutuvat helposti kärsimään: https://areena.yle.fi/1-50307382

Sen sijaan on vaikeaa suhtautua ymmärryksellä USA:n ulkopuolella järjestettyihin mustien uhriutumistapahtumiin. Vielä kun ajatellaan, kuinka mustat ovat päätyneet muihin länsimaihin kuin USA:an alunperin vapaaehtoisesti, jolloin tyypillisesti kaksoiskansalaisina heillä on mahdollisuus palata juurilleen, missä he sulautuvat alkuperäisväestöön. On selvää, että mihin tahansa ihminen maailmassa muuttaakaan kotikonnuiltaan, häneen ei useammankaan polven jälkeen suhtauduta kuin natiiviin, jos hän ei itse todella pyri sulautumaan maan kulttuuriin ja tapoihin. Joissakin kulttuureissa, kuten japanilaisessa tämä korostuu. Myös kulttuurinen sulkeutuneisuus on kulttuuripiirre ja se on hyväksyttävä sellaisenaan. Etenkään tällaisissa kulttuureissa oman, etnisen alakulttuurin valitseminen automaattisesti oman ihonvärinsä mukaan ei ole kotoutumista, vaan etniseen kuplaan jäämistä, joka ei tavallisesti kannusta korkeaan koulutukseen ja tavoittelemaan parempaa sosiaalista asemaa.

Suomessa amerikkalaisen miehen tapaturmaisen kuoleman varjolla järjestetty mielenosoitus sujui rauhallisesti, koska kyse ei ollut afrosuomalaisesta suomalaisen poliisin uhrista, mustia ei ole Suomessa samassa mitassa kuin monessa muussa länsimaassa ja sosiaaliturva on vielä hyvä. Ruotsissa sen sijaan meno oli jo jonkin verran aggressiivisempaa. Toiseutetut julistivat mielenosoituksessa, ettei rauhaa tule ennen kuin saadaan oikeudenmukaisuutta. Tämän voi tulkita jo jonkinlaiseksi sodanjulistukseksi – levottomuuksiin ollaan valmiita, kuten niitä on Ruotsissa jatkuvasti urakalla masinoitukin kaikenlaisen rikollisuuden ohella. Myös ruotsidemokraatteja vastaan julistettiin vihaa ymmärtämättä lainkaan omaa parasta: https://pt-media.org/2020/06/03/uusruotsalaiset-huusivat-haluavansa-sotaa-valkoisten-kanssa/?fbclid=IwAR0-AL_BZ9rJboX1TKtLiwBn2O5sBzfFmX5WHnBFRd2gSegQKTTCexNx06I

Mutta takaisin Floydin tapaukseen. Monet asiantuntijat ovat rinnastaneet sen Mark Dugganin tapaukseen, jossa poliisi ampui erehdyksessä syyttömän, värillisen miehen vuonna 2011 Britanniassa ja tästä seurasi neljän päivän levottomuudet. Levottomuudet vaativat useita kuolonuhreja. Vaikuttaa selvältä, että jos uhri olisi ollut valkoinen, ei levottomuuksia olisi syttynyt, joten kyllä nämä levottomuudet aiheutuvat koetusta vastakkainasettelusta valtaväestön ja etnisten ryhmien välillä. Hyvinvointierojen kärjistyminen ja yhteiskunnalliset ongelmat vain pahentavat levottomuuksia. https://www.bbc.com/news/uk-england-london-14842416

Mutta millainen mies oli poliisin tappama George Floyd? Hän oli yli nelikymppinen musta mies, joka oli tuomittu viideksi vuodeksi aseellisesta ryöstöstä vankilaan 23-vuotiaana. Hän oli murtautunut lapsiperheen kotiin ja uhannut perheen äitiä aseella. Kuitenkin mies oli tehnyt parannuksen – aivan, kuten esim. Jan Vapaavuori, joka aiheutti sentään aivovamman viattomalle nuorukaiselle teini-iässä. Tapauksella ei siten voi katsoa olevan enää kovin paljoa merkitystä.

Floydin kuolemassa on keskeistä myös se, että ilmeisesti hänen kuolemansa aiheuttanut poliisi oli käyttänyt kyseisessä osavaltiossa laillista aloillaan pitämiskeinoa, joka tosin on kielletty useissa muissa osavaltioissa. Siihen kuolee tavallisesti vain erityistapauksissa, kuten jos on huumausaineiden vaikutuksen alaisena tai muuten heikossa kunnossa. Osan poliisin syyllisyydestä voi siten laittaa osavaltion lainsäätäjien omalletunnolle.

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
Jack
#1

USA:ssa kuoli POLIISIN LUOTEIHIN vuosina 2017-2019 tilastojen mukaan
698 mustaihoista ja
1226 valkoihoista
Yhdenkään valkoihoisen kuolema ei tietääkseni ole aiheuttanut mielenosoituksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tane
#6

Ja tässä yhtenä viikonloppuna Chicagossa 20 mustaa mustien keskinäisissä ampumasessioissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

”amerikkalaisen miehen tapaturmaisen kuoleman”. Kirjoittajan kannattaisi perehtyä edes hieman tosiasioihin, vaikka onkin persu. Paikalta otettu video osoittaa, että kuolema on kaikkea muuta kuin tapaturmainen. Surman tekijä on saanut murhasyytteen.

Persuilla ei ole arvoja. Kaikki toiminta perustuu epäluuloon ja itselle vieraiden asioiden pelkäämiseen. Nämä näyttäytyvät käytännössä usein muukalaisvihana ja suoranaisena rasismina. Älykkyyttä persuissa mitataan sillä, miten hyvin osaa julkisesti peittää rasistisen ajatusmaailmansa. Tässäkään suhteessa Turtiainen ei ole lainkaan älykäs, mutta jotkut kansaneduatajat osaavat pitää turpansa kiinni. Ruohonjuuritason rasisti on usein typerä, ei kykene omaan ajatteluun ja on muiden ohjattavissa. Rasistiryhmien johtajat saattavat olla jopa kohtuullisen älykkäitä, mutta tunnevammaisia, jopa psykopaatteja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
#7

Kyllä, PELKÄÄN ITSELLENI VIERAITA ASIOITA.
Ensinnäkin sitä että kotimaassani on enenevässä määrin ihmisiä joiden mielestä minut vääräuskoisena täytyy tappaa.
Pelkään että kotimaassani on enenevässä määrin ihmisiä joiden mielestä vaimoni, tyttäreni tai sisareni ovat huoria jotka saa raiskata.
Pelkään että kotimaassani on enenevässä määrin ihmisiä jotka eivät kulttuurinsa tai uskontonsa vuoksi kykene sopeutumaan lakeihimme, demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja tasa-arvon.
Pelkään että kotimaani talous kaatuu tänne tulevien loisijoiden hyysäämiseen.
Miksi en saa vastustaa kehitystä joka on pelottava?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Näytät olevan kuvaamasi rikollisen toiminnan asiantuntija. Jatka pelkäämistä vaan siellä missä ikinä oletkin, et Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Mitä arvoja persuilla ei ole?
Oletko itse parempi ihminen ja millä perusteella?
Faktoja tiskiin, löytyykö, eli ei löydy.
Kova olet määrittelemään muita, vedät asioita täysin hatusta. Et taida olla penaalin terävimpiä kyniä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#14

Hei. Kiitos Yrittäjäkin. Kiva kun puet pelkosi sanoihin. Meillä on ehdoton oikeus pelätä ja julkisanoa se. Meidän toisten lähimmäisinäsi on yrittää vähentää niitä sinulta ja siihen voi auttaa; jo keskustelu; asiallisesti kanssasi; koska näissä asioissa on myös kyse; meidän ymärillämme olevista kahdesta henkivallasta, joista toinen aina on meidän sydämemme valtias; tuoden joko lepoa ja rauhaa toiselle, tai pelkoa ja epätietoisuutta,-epävarmuutta. Puhumattomuus ei oikein paljasta toisen sydäntä. Vääränlainen mykkä henki on sielunvihollisen eräs; vallankäytön väline. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Oletko nähnyt kun huumaus aineiden vaikutuksen alainen alkaa riehumaan, henkilöllä on silloin ” hullun” voimat, Sitä ei muutama poliisi pidättele , en puolustele tapahtumaa mutta uskoisin tämän seikan olevan poliisien ajatuksissa kun he liioittelusta pitävät uhria paikoillaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kurtti
Vihainen
#11

Tosiasioihin? Alkuperäisen ruumiinavauksen mukaan Floyd ei kuollut ulkoiseen väkivaltaan . Tämä on oikeuslääkärin lausunto, ei minun.
Floydilla oli COVID-19, metamfetamiinia ja opiaatteja veressä, lisäksi hänellä oli sydänvika.
Aika näyttää mitä oikeus toteaa näiden osuudesta kuolemaan.
Omaisten teettämän ruumiinavauksen mukaan Floyd kuoli poliisin tukahduttamana. Huumeista ja sairauksista ei mainittu sanaakaan. Eli saivat sellaisen lausunnon minkä tilasivat ja maksoivat.
Tosiasia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

His official cause of death is listed as ”cardiopulmonary arrest complicating law enforcement subdual, restrain, and neck compression”, which in plain English means the knee pressing into his neck resulted in cardiac arrest.
”Omaisten teettämä ruumiinavaus” – milloin sellaisia on alettu tehdä? Kommenttisi on lapsellisen typerä, siis tyypillinen persujuttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huumesalo
Iloinen
#12

Syytön kunnes tuomitaan.

Persuilla on hyvät arvot. Persut kyseenalaistavat niin kuin tervejärkisten kuuluukin. Persujen ”rasistinen ajatusmaailma” on määrittelijästä kiinni.

Minä olen ruohonjuuritason ”rasisti” ja sinunlaistesi ohjattavissa en ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

https://yle.fi/uutiset/3-11384962
Poliisiväkivallan seurauksena kuolleella George Floydilla oli koronavirus
Kuolinsyyntutkijan mukaan Floydin virallinen kuolinsyy oli sydänpysähdys.
Raportin mukaan hänellä oli sydänsairaus ja korkea verenpaine. Hänen elimistöstään löytyi erittäin voimakasta opioidia fentanyyliä sekä metamfetamiinia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Pakistanissa 8 vuotias lapsenvahti päästi vahingossa perheen papukaijan – seuraus perheen äiti ja Isä pahoinpitelivät lapsen kuoliaaksi , Missä protestoijat ei muuta kun torilla tavataan.
Ai niin ne on vissiin muslimeja Pakistanissa!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Miten kommenttisi liittyy rasismiin tai mitenkään blogin aiheeseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#15

Otsikko Floydin kuoleman vaikutus valtasuomalaisiin! Pitäisikö käydä Specsaverissä? murha kuin murha, alempikastisen murha teko , rasismia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Murha kuin murha – no, täytyy muistaa että tämä on persujen blogialusta. Lastenvahti on mielestäsi alempaa ”kastia kuin perhe, jossa työskentelee? Pakistanissa ei ole kastilaitosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Valeuutisilla tästä narkomaanista taparikollisesta yritetään tehdä puhdasta pulmusta. Kun huumeista sekaisin oleva sydänsairas koronaa kantava kookas mies vastustelee poliisin pidätystä, niin ei sitä vähällä voimankäytöllä taltuteta. Maailma on täynnä vastaavia kuolemantapauksia, eikä niistä poliisia pidä syyttää.
Mutta millainen mies oli poliisin tappama George Floyd? Hän oli yli nelikymppinen musta mies, joka oli tuomittu viideksi vuodeksi aseellisesta ryöstöstä vankilaan 23-vuotiaana. Hän oli murtautunut lapsiperheen kotiin ja uhannut perheen äitiä aseella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Joutikin kuolla, vai mitä? Poliisi, joka jatkoi kuristamista, kun uhri kertoi ettei voi hengittää, olikin itseasiassa ihan oikealla asialla oleva tuomari ja pyöveli. Tuollaisia kommentteja voi olla Suomessa vain persujen kanavilla. Milloin persut muuttaa nimensä toimintansa mukaisesti: Rasistinen liike?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kille
#16

Rasismi EI liity tähän mitenkään VAIKKA joku hyväksyisi poliisin kovakouraiset otteet!
Vaarallinen uhkaavasti käyttäytyvä rikollinen ansaitsee kovan kohtelun, oli sitten musta, valkoinen tai vaikka sinipunainen.
Aikoinaan juurikin USA:ssa poliisi yritti pidättää veitsellä uhkailevaa huumeveikkoa. Hörhö ei totellut käskyä mennä maahan ja poliisi ampui varoituslaukauksen ilmaan.
Se ei auttanut ja poliisi ampui jalkaan, hörhö senkuin heilutti veistään.
Edes toinen laukaus toiseen jalkaan ei auttanut ja poliisi joutui puukotetuksi menettäen henkensä.
Eli, pitääkö noita saastoja hyysätä vai ampua nappi otsaan?
Kannatan jälkimmäistä ihonväristä riippumatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000