Perussuomalaiset

Jari-Pekka Teurajärvi

Turvapaikanhakijoista ja monikulttuurisuudesta

7 kommenttia

Siirtolaisia, pakolaisia, turvapaikanhakijoita. Kiistaa käydään siitä, että millä statuksella noita Välimeren pohjoisrannoille ankkuroituvia ihmisiä pitäisi kutsua. Siitä lähes jokainen meistä on kuitenkin samaa mieltä, että heikoimpia pitää hädässä auttaa.

Eurooppaan saapuvat ihmismassat tulevat alueilta, joissa on meneillään humanitäärinen katastrofi. Useimmissa tapauksissa sota tai hirmuhallinto. Viimeinen kotimainen sotamme loppui 1945 ja niiltä ajoilta tiedämme, että suomalaisia lähti evakkoon vieraaseen maahan. Saamme olla kiitollisia Ruotsille, heidän tarjotessaan turvapaikan suomalaisille.

Välimeren kautta aina Suomeen saakka suuntautuvaa ihmisvirtaa ei voi kuitenkaan verrata sotiemme evakkoihin. Selkeästi suurin osa maanosaamme virtaavista on nuoria, terveitä miehiä. Tämä johtunee siitä, että matka Välimeren yli on usein raskas ja vaarallinen ja näin ollen heikoimmat eli lapset, naiset sekä vanhukset jäävät kotiin, sotatantereelle. Lisäksi Välimereltä katsottuna itään ja etelään sijoittuu valtioita, joiden kulttuureissa suositaan miestä naisen yläpuolelle, joten perheen rahat sijoitetaan pojan pelastamiseksi. Kuka heikoimmista pitää huolen sodan keskellä, jos vahvimmat lähtevät pois? Suomen sodissa käpykaartilaiset saivat ankarimman mahdollisen rangaistuksen, mutta me annamme turvapaikan näille uuden ajan ”käpykaartilaisille”.

Matka Välimeren yli ei ole halpa. Matkoja myyvät alueella toimivat rikollisjärjestöt ja matkan hinta voi olla useita tuhansia euroja. EU maat ruokkivat tätä rikollisuutta ottamalla vastaan tulijat toisensa jälkeen. Mikäli laivat olisivat alunperin käännytetty takaisin lähtösatamaan, olisi kyseinen bisnes loppunut alkuunsa. Miksi nämä tuhannet Eurooppaan tulevat eivät suuntaa öljyrikkaisiin maihin, kuten Qatar, Arabiemiraatit ja Saudi Arabia? Kyseisten maiden kulttuuri ja ilmasto voisi olla lähempänä liikkujien omaa kuin eurooppalainen tai pohjoismainen vastaava? Ehkäpä siksi, että öljyrikkaat maat totetuttavat erilaista politiikkaa, kuin EU maat?

EU maat tekevät suuren virheen nykyisellä politiikalla. Kaikkein heikoimmat jäävät oman onnensa nojaan konfliktialueille. Kestävämpi ratkaisu olisi lähteä auttamaan hädänalaisia paikanpäälle. EU- ja Natomaat pystyisivät halutessaan pakottamaan rauhan alueille ja YK:n rauhanturvaajat sekä avustusjärjestöt hoitaisivat homman loppuun. Jälleen kuitenkin ihmettelen, miksi en listaan lisännyt auttajiksi ja tilanteen ratkaisijoiksi myös noita Persianlahden rikkaita öljymaita?

Nykyinen tilanne on kaikkien kannalta huono. Suuri osa suomalaisista kokee nykyisessä maahanmuuttopolitiikassa parantamisen varaa nykyisen taloudellisen tilanteen huomioon ottaen. Hallitus joutuu sopeuttamaan Suomen taloutta sille tasolle, missä sen olisi pitänyt olla jo vuosia sitten. Käytännössä tämä tarkoittaa leikkauksia kaikilta väestön osilta. Samaan aikaan maahan virtaa tuhansia ulkomaalaisia, joita meidän tulisi auttaa kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa maahanmuuton kritisoijat leimataan rasisteiksi. Tilanne on huono myös maahan tulevien ulkomaalaisten kannalta, sekä jo maassa asuvien ulkomaalaista alkuperää olevien kansalaisten kannalta.

Vastaanottokeskuksia on perustettu myös siten, että kuntalaisilta tai kunnan päättäjiltä ei ole kysytty mielipidettä asiaan. Sääntöjen mukaan vastaanottokeskukset on perustettu kyllä oikein, mutta kyseisellä tyylillä on menetetty alueen asukkaiden luottamus toimijoihin heti alkuunsa.

Lopuksi vielä sananen monikulttuurisuudesta. Suomi on monikulttuurinen maa. Sitä se on ollut kutakuinkin siitä asti kun alue on asutettu. On väitetty, että Perussuomalaiset haluisivat monokulttuurisen maan. Näinhän ei tietenkään ole, koska maamme on jo monikulttuurinen. On saamelaisia, rantaruotsalaisia, oululaisia ja vaikka minkälaisia. Tätä suomalaista kulttuuria tulisi vaalia. Se, jolle ei suomalainen kulttuuri kelpaa, voi muuttaa sellaiseen kulttuurilliseen maisemaan joka kelpaa. Suomalainen kulttuuri löytyy ainoastaan Suomesta. Kulttuuri muuttuu ajan saatossa, mutta muutosta ei ole pakko keinotekoisesti kiihdyttää. Kulttuuri olemme me.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Jaassu
#1

Mitä perussuomalaiset aikovat tehdä turvapaikan tulvan lakkauttamiseksi ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Se mitä voidaan, ja valitettavasti se ei ole paljoa käytännön tasolla koska olemme ns. yksin asialla.

Muita nykymeno ei näytä haittaavan.

Ongelmien julkituonti ja niistä äänen pitäminen, sitä teemme tavoitteena asioiden muuttuminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Vihainen
#4

Tänään Uudessa Suomessa: Stubb ja Orpo tapaavat irakilaisia turvapaikanhakijoita Punavuoressa. Poika tarjoo Alexanderille suklaata, herttaista. Ja Alex kertoo vieraillemme tulkin välitykselle seuraavaa: menkää Itäkeskukseen, se on kuin pieni Somalia. Se on hieno paikka.

Ja minä sanon, että voi jumalauta. Alex puhuu kyllä asiaa, Itäkeskus on kuin pieni Somalia. Mutta tahdommeko, edes ne kokoomuksen äänestäjät, lisää näitä pikku Somalioita. Voin olla rasistifasisti, mutta veikkaan, että valtaosa kansasta on kurkkua myöten täynnä tätä rikastuttamista, joka meidät veronmaksajat köyhdyttää.

Nyt kun Saksa taas vaatii taakan jakoa, kertokaa selvästi hallitustovereille, että jos taakkaa jaetaan, Suomeen tulee vaalit. Luulenpa, että moni kokkeli ja lähes kaikki kepulaiset ovat pitkälti samaa mieltä tästä touhusta. Puolueiden johto alkaa vaan olla irrallaan töästä maailmasta. Muistakaa, mitä hallitusohjelma meille kertoi. Sen pohjaltahan me mukana olemme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Näin on, kelpo kirjoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kun kerran hallituksen pitää tehdä leikkauksia, maahanmuutto olis ensimmäinen leikattava asia, ei yhtään loiseläjiä tänne enää ja vastaanottokeskusten lakkauttaminen, jo säästyisi rahaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Onko pakolaiskysymysen taustalla Suomen ”liittovaltiokelpoisuus”? Kun ääripää valtioita muutetaan, saadaan pikkuhiljaa yhtenäisempi liittovaltio, vai kuinka?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lörsson
#7

Ymmärrän että ihmisillä on turvaton olo esim. Syyriassa. Kun he tulevat Italiaan tai Kreikkaan HE OVAT TURVASSA.
Miksi sieltä pitää kammeta Suomeen asti? Onko hyvä ylöspito houkutin? Miksi Suomi tai muut Pohjoismaat, täällähän on pelkkiä vääräuskoisia? Mikseivät hakeudu muiden muslimien pariin SaudiArabiaan, Kuwaitiin tai vastaaviin rikkaisiin maihin? Eivätkö muslimit KANNA VASTUUTA?
Mikä vastuu Suomella on jos jossain on sisällissota?
Miten muslimit sopeutuvat kristittyjen ja uskonnottomien kanssa kun sunnit, shiiat, kurdit ym muslimien suuntauksetkin tappelevat keskenään?
Ja vielä ISIS. Miksi Usa Venäjä ja muut ylipäätään ovat myyneet aseita Lähi-itään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000