Perussuomalaiset

Hannele Al-Hamzawi

Silpominen sallittua, koska sitä harjoittaa "rodullistetut"

32 kommenttia

Seurassa 05.06.2020 olleen uutisen mukaan Suomessa oli 2019 tehty toisen asteen oppilaitoksissa kahden ensimmäisen vuoden oppilaille kysely, jonka vastausten perusteella Suomessa on 51 täällä syntynyttä silvottua tyttöä. Kyselyä ei suoritettu muille kuin toisen asteen opiskelijoille, joten vastaustenkattavuus on siten hyvin vajavainen. Monet maahanmuuttajataustaiset ja nimenomaan työt eivät myöskään jatka opiskeluaan peruskoulun jälkeen, sitä ei tehty lainkaan peruskouluikäisille ja vain 70 % kohderyhmän lukio-opiskelijoista vastasi kyselyyn.

Uutisen mukaan terveyden ja hyvinvointilaitoksen tutkimuspäällikkö Reija Klemetin mukaan seuraavaan vuonna 2021 kyselyyn ei todennäköisesti tulla ottamaan uudelleen tätä kysymystä,eikä myöskään vakiokysymyksiin, koska sitä ei katsota merkitykselliseksi niin pienen esiin tuleen määrän vuoksi. Ei ole riittävän merkityksellistä ? Missä on nyt se jakamaton ihmisarvo ja ihmisen oikeus fyysiseen koskettomuuteen ? Missä näiden tyttöjen valta päättää itse omasta ruumiistaan, missä oikeus seksuaalisuudesta nauttimiseen ? Suomessa laitetaan vaikka koko kielteisen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautussysteemi jäihin yhden kuolleeksi väitetyn kotimaahansa palanneen turvapaikanhakijan takia ja käydään uudelleen läpi kaikki kielteiset turvapaikkahakemuspäätökset, mutta kymmenet silvotut työt ja naiset ja heille loppuelämäksi tuotetut vakavat vammat on niin merkityksetöntä, ettei ole tarvetta edes kysyä sitä uudelleen.

Vaikka tämä hirvittävän raaka kidutusmuoto on ollut tiedossa jo ties kuinka kauan, on Suomessa alettu keräämään silpomisesta tilastoa vasta 2017. Annetuissa tilastoissa Suomessa synnyttäneiden naisten silpomisten tiedot puuttuivat myös kokonaan Uudeltamaalta eli juuri sieltä missä kaikkein eniten on niitä maahanmuuttaja ryhmiä, joissa silpomista harjoitetaan. Uutisen mukaan THL oli myöskin kieltäytynyt luovuttamasta tietoja synnyttäneiden silvottujen naisten määrästä, siihen asti kunnes 2020 Helsingin hallinto-oikeus oli määrännyt luovuttamaan tiedot.

Vastenmieliset ja sairaat kaksoisstandardit kukoistaa jälleen kerran. Kun kyse on maahanmuuttajataustaisten ja islaminuskoisista maista tulleiden turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien harjoittamasta järkyttävästä kidutusmuodosta, jolla vaikutetaan hyvin vakavalla tavalla näiden tyttöjen loppuelämään,siltä pyritään edelleenkin sulkemaan silmiä. Yhtään lapsensa silvottavaksi vietyä oikeustapausta, jossa vanhemmat olisi tuomittu tästä lapselleen loppuelämän vahinkoa aiheuttavasta ruumiinvammasta, ei myöskään tiettävästi ole Suomessa ollut.

Juttelin taannoin yhden somalialaisen musliminaisen kanssa joka oli lapsena silvottu. Hän oli jo naimisissa ja hänellä oli lapsia. Hän kertoi minulle siitä, miten hirvittävää on joka kerta kun miehensä vaatii kanssaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Siitä miten hänet hääyönä revittiin auki, jatkuvista kivuista ja erilaisista ongelmista ja siitä, että häneltä on viety oikeus itse päättää omasta ruumistaan. Siitä mitä on synnyttää kun kudokset ovat kireät ja arpeutuneet. Kärsimyksestä ja nöyryytyksestä, joka hänelle on aiheutettu koko elämänsä ajaksi.

Missä on jatkuvasti kovaa ääntä naisten alistamisesta ja huonommasta asemasta pitävät feministit, kun pitäisi puolustaa näistä kulttuureista ja uskontoryhmistä tulevaa naissukupuolta ? Ei missään, silloin he, muutamia harvoja lukuunottamatta vaikenevat, kun syyllisiä hirveisiin tekoihin ovat nämä tänne tulijat itse. He huutavat seksuaalisen koskemattomuuden puolesta, mutta kun on kyse värillisten pääasiassa islamainuskoisista maista tulleiden naisten alistamisesta, koskemattomuudesta ja oikeudesta päättää omasta seksuaalisuudestaan, he vaikenevat. He vastustavat ”rodullistamista”, mutta kun on kyse muiden kuin valkoisten harjoittamasta lapsiinsa kohdistuvasta fyysisestä julmuudesta, he vaikenevat. Kun on kyse näistä maista tulevien tekemistä väkivaltaisista murhista ja seksuaalirikoksista kantaväestöä kohtaan, he vaikenevat tai jopa lapsiin kohdistuneista joukkoraiskauksista, he vaikenevat. Silloin he eivät lahde kaduille huutamaan uhrien puolesta, mellakoimaan ja osoittamana mieltään. He puhuvat jatkuvasti epätasa-arvosta ja sukupuolirasismista, mutta itse harjoittavat sitä, sen mukaan, kuka on uhri ja kuka tekijä.

Mihin tarvitaan silpomisen kieltävää lakia ?

Rangaistuksilla viestitetään ettei jotain toimintaa hyväksytä ja sana leviää. Niin kauan kuin ei seurauksia ole, ei riittävää muutostakaan tapahdu. Niin kauan kuin asioista lähinnä vaietaan ei rohkaista myöskään näitä uhreja kertomaan hirveistä kokemuksistaan tai vastustamaan niiden alaiseksi joutumista. 

Suomessa ei silpomisen kieltävää lakia ole saatua aikaiseksi, mutta miksi sellaista ylipäätään tarvittaisiin. Onhan meillä toisen ihmisen kiduttaminen ja fyysisen ruumiinvamman aiheuttaminen kiellettyä. Kyseinen laki kuitenkin saattaisi selkeyttää ja vahvistaa asian laittomuuden. Ongelma on siinä, että näistä ei tuomioita anneta, vaikka niistä yksilöidysti tiedettäisiin ja nykyinenkin lainsäädäntö sen mahdollistaa. Tuomiotta jättäminen vakavasta rikokselta on asian hyväksymistä. Erilaisten kulttuurien ja uskontojen suvaitsevaisuudessa on menty niin järjettömyyksiin, että omien lakiemme vastaisesti sivuutetaan asioita joista tulisi tuomita, silloin kun kyse on näistä ”rodullistetuista” ihmisistä. Voi vain kuvitella jos suomalaiset vanhemmat veisivät lapsensa kidutettavaksi niin että hänestä leikeltäisiin irti lihanpaljoja, vaiettaisiinko siitä, sivutettaisiinko asia. Ei ! Suomalaisia vanhempia on saanut oikeudessa tuomioita jopa lapsensa tukistamisesta.

Kun on kyse islamilaisista maista tulleista maahanmuuttajista tai muista kuin valkoihoisista, niin mitä hirveimpiä asioita sallitaan suvaitsevaisuuden ja monikullttuurin rikkauden nimissä. Rodullistamista, epätasa-arvoa, naisten alistamisen hyväksyntää ja rasismia harjoittavat nämä ”hyvät” suvaitsevaiset vihervasemmistolaiset itse. Mutta sokeassa sairaassa kuplassaan, eivät kykene katsomaan peiliin ja näkemään, että ovat itse juuri sitä, mitä vastaan väittävät taistelevansa.

Est proprium stultitiae aliorum vitia cernere, oblivisci suorum.

Osallistu keskusteluun!


32 kommenttia
Nimetön
#1

Jospa nämäkin Suomalaiset naiset / miehet päättäjämme , alkavat sitten ymmärtämään , kun omat lapsensa / lapsen lapset joutuvat samaan käsittelyyn ?!? Ja sitten syyttelemään omia , vanhempiaan kun ovat hyväksyneet tämmöisen meiningin !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Enska
#2

Tämä sukuelinten silpominen on yksi törkeimmistä ihmisoikeusloukkauksista maailmassa.
Mutta koska kaikki kulttuurit ovat muka hyviä ja tasa-arvoisia tällainenkin sairas perinne täytyy suvaita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Kuuluu ”Vihervasemmiston”mielestä sarjaan,jakamattomat ihmisoikeudet!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Niinpä, mutta eivät tajua omia järjettömiä kaksoisstandardejaan ja sitä että ne ovat monesti hyvin haitallisia ja jopa tuhoisia myös näille ”rodullistetuille” itselleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

werner
#32

vast. Enska.

Täytyyhän vihervasurien tätä ylläpitää että saataisiin uusi uljas sukupuoleton yhteiskunta. Jos tämä edes jotai tuota ajatusta auttaisi eteenpäin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#5

Tärkeästä aiheesta kirjoitat- niin tärkeästä että tästä soisi valtamedian pitävän enemmän ääntä.

Tiedoissa oli joitain väärinkäsityksiä, jotka ovat toisaalta hyvin yleisiä. FGM (=female genital mutilation) on kulttuurisidonnainen ja yleinen Somaliassa ja Egyptissä mutta myös joissain kristinuskon maissa, kuten Keniassa, tiettyjen yhteisöjen (esim Kisii) parissa tapahtuva ilmiö. Tämän kauhean tradition kitkemiseksi tehdään töitä maiden sisäisesti paikallistasolla (esim turvaleirit tytöille ja koulutus ja perheohjaus) sekä toki ihmisoikeustyönä. Täällä esimerkiksi Fenix ry ja Solidaarisuus on tehnyt näkyvää työtä ja tiedotustilaisuuksia joissa on ollut sairaalahenkilökunta edustettuna puhumassa.

Olen oppinut että FGM tapahtuu usein suvun naisten toimesta mutta tarvitaan kaikkia että se saadaan loppumaan. Todellakin kyseessä on ihmisoikeusloukkaus jota ei missään nimessä pidä suvaita.

On silkkaa älytöntä puppua väittää että esimerkiksi feministit hyväksyisivät FGM:n.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Jos eivät hyväksy,miksi valtaosa feministeistä vaikenee asiasta ? Monesta muusta asiasta pitävät kovaa meteliä ja jauhavat niitä ja pääsevät kyllä liikkeellekkin, mutta ei näiden tyttöjen puolesta. Kyllä se on hiljaista hyväksymistä kun vaietaan suvaitsevaisuuden ja monikultturin nimissä.Samoin eivät pidä ääntä raiskattujenkaan puolesta ja hyvin samasta syystä kuin vaikenevat silpomisestakin,raiskauksissa turvapaikanhakijataustaisten määrä on niin merkittävän suuri.Turvapaikahakjoiden ja islamilaista maista tulleiden rikosten kohdalla suljetaan silmät,mennään piiloon ja ollaan niinkuin niitä ei oikeasti olisikaan ja kuinka valtava määrä näitä uhreja onkaan jo Suomessakin, mutta vaikeneminen on vastaus niihin. Turvapaikanhakija miesten puolesta kyllä huudetaan ja lähdetään liikeelle. Feminismistä on tullut sairas kaksoisstandardinen aate, jossa korostetaan naisen asemaa ja jopa ylivalta ja vaietaan vakavista ongelmista, silloin kun syyllisiä on turvapaikanhakija taustaiset itse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Uutisointi oli hyvin löllöpositiivinen, jonka tarkoituksena se, ettei kieltolakia säädettäisi. Tapahtuiko taasa feikkiuutisointi
Silpominen on jonkinlainen käsittämätön perinteinen, sairas tapa. Koraani ei velvoita (käske) silpomaan. Miten silpominen voi olla naisen tai miehen kannalta hyvä asia? Ja ne olosuhteet, joissa se tehdään.. jopa lasin palalla!! Karseaa! Mikä on olevinaan silpomisesta saatu hyöty?
Suomessa lapsen tukistaminen onkin jo niin paha asia, että piti oikein laki siitä säätää. Mutta samalla katsotaan suuressa suvaitsevaisuudessa ja sinisilmäisyydessä sormien lävitse tiettyjä ryhmiä jotka itse, puoskarilla tai kotimaahan lähetettyinä silpovat omia lapsiaan. Salaisuus ei ole sekään, että kuumasta kotimaastaan haetaan pakkonainnilla myös puoliso.
Voiko tällaisen kulttuurin harjoittajia pitää Suomalaisina, kun ollaan fyysisesti läsnä, mutta henkisesti kaukomaassaan sen tapojen ja kulttuurin mukaisesti elämän joka saralla.
Ei pidä ihmetellä, miksi EI ” kotouduta”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Silpominen on miesten harjoittama hallinnan väline josta nämä miehet hyötyvät. Tytön neitayys on taattu ja tarkistettavissa selkeämmin, eikä tyttö tai nainen lähde harjoittamaan sitä seksiä ilman avioliittoa, koska se on joko mitätöntä tai sitten vastenmielistä tai kivulista silpomisen takia. Tyttö/nainen on miehen omaisuutta näille, eikä siinä ole naisella omaan ruumiiseensa minkäänlaista itsemääräämisoikeutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#30

Feministeille käy mikä tahansa ismi ja aate, kunhan se on haitallista Suomalaisen arvomaailmalle. Siksi vaietaan silpomisesta eli se sallitaan. Oikeasti heidän luulisi ajavan pää punaisena etenkin tätä asiaa, mutta kun ei… Miten sdp suhtautuu silpomiseen? Onhan se julistautunut feministiseksi puolueeksi A. Rinteen sanomana.

Vain avioliitossa lisääntyminen on sallittu. Kummasti täällä Suomessa tietyt yksinhuoltajat lisääntyvät. Syynä sossutukien vedätys vai mikä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#9

Tutkitusti FGM on naisten ylläpitämä traditio (monesti näissä kulttuureissa nimittäin miesten ja naisten asiat pidetään hyvin erillään toisistaan ja naiset toisintavat perinnettä eteenpäin; onhan heidät ympärileikattu, sitä ennen heidän äitinsä ja niin edelleen). Tässä on karttoja, joista näkee miten laajalle FGM on levittäytynyt ja siitä nähdäänkin että kyseessä ei ole ainoastaan islaminuskoisissa valtioissa tapahtuva asia vaan myös kristinuskon maissa tätä todella vahingollista tapaa harjoitetaan. ->

https://www.google.com/search?q=FGM+map&sxsrf=ALeKk03dAB-uYATTXowIPuoMbAB5kfbr6A:1591567640043&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=PMOvuxmrcWD6sM%253A%252CwFfTmY7Zuukm_M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSwaji3G8vfBpUsm-mUzvHQw9I7AA&sa=X&ved=2ahUKEwif18e-2_DpAhUi_SoKHWRVAD4Q9QEwAHoECAgQHA&biw=1280&bih=672#imgrc=PMOvuxmrcWD6sM:

Asiasta on järjestetty kampanjoita ja todellakin olen kanssasi samaa mieltä että näin tulisi tehdä enemmänkin. Kaduilla pitäisi marssia tämän asian puolesta ja pitää ääntä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Tuo on totta, eikä kaikki sitä tunnu tietävän ettei silpominen ole vain islamiin liittyvä asia, vaikka sitä harjoitetaan paljon juuri islaminsukoisten keskuudessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#10

..jatkan edellistä:
Ääntä tulee pitää jotta tämä haitallinen, traumatisoiva tapa loppuisi maailmasta. Miehet ja naiset pitää saada ymmärtämään tämä yhteisöjen sisällä eli työtä riittää sillä saralla tosi paljon. Jos haluaa oikeasti tukea käytännön työtä siellä ja täällä tämän asian eteen niin esimerkiksi Solidaarisuuden silpomisen vastainen työ on ollut vakuuttavaa mitä olen pari vuotta vierestä päässyt seuraamaan toisen työprokkiksen sivusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#11

Tästä linkkiin: https://solidaarisuus.fi/ratkaisumme/loppu-tyttojen-sukuelinten-silpomiselle/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Laki kunniaan
#12

Vakaa käsitykseni on, että esim. jokainen somalimies, joka lähtee
matkalle kotimaahansa nuoren tyttärensä kanssa, vie hänet silvottavaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#13

Hei. Oi! Kiitos Hannelekkin; kuinka rohkeasti ja Totuudenmukaisesti,-selkeästi osaat kirjoittaa. Kyllä on helppo nähdä sinussa Jeesuksen Kristuksen Sanan olevan totta, kun Hän sanoo; ”Minä olen sisällisesti teissä.” Tätä on meidän; valhe-elämämme, kun me hyväksyimme meidän oman; TotuusJumalamme rinnalle muslimien valhejumalan, joka on juudasmainen kavaltajajumala. Kurkut poikki; työohjelmalla. Herra meitä armahda! Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Kiitos Lasse, itse en ole kristitty, mutta uskon yhteen Jumalaan ja myös siihen että Jeesus on ollut ihmisten keskuudessa auttamassa ihmisiä totuuden ymmärtämiseen ja parantamassa ihmisiä (näen silti asioita vähän toisin kuin mitä Raamatu/kristinusko opettaa). Näen kuitenkin kristinukson aseman Suomessakin erittäin tärkeänä ja merkityksellisenä ja sen että kristinsukonkin tulisi vahvistua taistelemaan oman olemassaolonsa puolesta, koska nykytilanne ei ole vain jotain maahanmuuttoa turvapaikanhaun kautta, vaan kyse on uskontojenvälisestä valtataistelusta jossa nykykirkko on jo alistunut islamin lisääntymiselle lähtiessään sitä tukemaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#23

Hei. Kiitos Hannelellekkin Kiitämisestäkin. Kiva, kun sanoit tuon ’uskonsuunnan.’ Näen ja uskon, että Jumala on Sanansa mukaan ; heikoissa väkevä, kun hän antaa; pelottomuuden ja rohkeuden sanoa asiat: Totuuden mukaisesti julki. Silloin voi Hänen armostaan tulla niihin muutos. ”Minkä Valo paljastaa; sen; Veri Puhdistaa.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#16

Haluaisin että faktoihin perehdytään ennen kuin julistetaan islam-vihaa. Koraani ei, eikä lukuisat muslimivaltiot, tue tyttöjen ympärileikkausta millään tasolla koska kyse on islamia vanhemmasta afrikkalaisesta traditiosta joka on sekoittunut osaksi niin islamin, kristillisyyden sekä heimouskontojen tapoja.

Haluaisin mielelläni nähdä että PS menisi kentälle puhumaan näiden ihmisten puolesta ja tekemään asialle jotain! Ei aina vaan ainaista (viha)puhetta ja vastakkainasettelua.

Peace.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tane
#18

Heh-heh…. Kyllä Koraanin luettuaan tulee vihaiseksi näin sivistyneenä länsimaalaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#20

Sama pätee Raamattuun jos sitä lukee puhtaasti. Kuten Raamatussa, Koraanissakin tulkitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
#19

Vaikka silpominen ei ole ”islamia”, islam ei muutu lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja sivistystä kunnioittavaksi uskonnoksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#21

Sama pätee Raamattuun, ystävä hyvä. Tämän takia meillä ei tehdä päätöksiä tai lakeja uskonnon perusteella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#27

Ei sama päde kristinuskoon, kuin islamiin eli tämä ”Vaikka silpominen ei ole ”islamia”, islam ei muutu lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja sivistystä kunnioittavaksi uskonnoksi.” Jokainenhan meistä tietää miten kristinusko on muuttunut Uuden Testamentin myötä joka on sen mahdollistanut. Koraani tuo selkeästi esille sen, että se on ikuisesti muuttumatonta Jumalan sanaa sharialakeineen ja siihen ei tule koskaan enää mitään uutta tietoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#28

Kyllä meillä tehdään päätöksiä ja jopa lakeja uskonnon perusteella. Niitä tehdään ja niiden mukaan toimitaan islamilaisten yhteisöjen sisällä Suomessakin. Ne eivät läheskään aina noudata Suomen lakeja, mutta silti niitä on olemassa ja niiden mukaan eletään näissä yhteisöissä. Ne eivät näy useinkaan mitenkään ulospäin ja siksi niitä on niin helppo harjoittaa, kun muut ihmiset ei niistä tiedä. Itse olen niistä kirjoittanut, kun tuon yhteisön sisällä olen mukana niin pitkään elänyt ja omin silmin nähnyt miten niitä noudatetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#24

Hei. Kiitos Rakas Kikkakin. Ei Totuuden sanominen ole vihaa, vaan Rakkautta. Se me parhaiten ymmärretään sinun kanssasi taivaan Kirkkaudessa, kun me siellä yhdessä Ylistämme Jeesuksen Kristuksen Erinomaisuutta; meidän; Luojanamme ja; Vapahtajanamme. Kiitos; mennään Taivaaseen; Kikan kanssa kilvan ja näytetää belselle; pitkää nenää; etpä; kiusaakkaan; meitä enää. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#25

Hei Kikka, minä en ole misään kirjoittanut että kyse olisi islamin määräämästä tyttöjen silpomisesta, vaan että sitä esiintyy merkittävästi nimenomaan islaminuskoissa valtioissa. Kyse kuitenkin niinkuin jo kirjoitikin, on nimenomaan kulttuurin liittyvästä tavasta.

Itse olen jo jonkin aikaa ajatellut kirjoittaa blogikirjoituksen liittyen ”vihaan”. Valittetavan usein ihmiset sekoittavat keskenän viihaamisen ja vihaisuuden, jotka läheskään aina eivät ole synonyymejä. Voit olla vihainen vaikka lapsellesi tai rakkaalle ystävällesi jostain hänen toiminnastaan ja vastustaa sitä, eikä se silti tarkoita että vihaat lastasi tai ystävääsi ihmisenä. Toki joillain ihmisillä joidenkin tapojen vihaaminen voi olla myös samalla sellaisten ihmisten henkilökohtaista vihaamista. Itse kuitenkin näen vihan jotain ihmistä kohtaan ja vihaisuuden liityen toimintaan myös eri asioina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#26

Valitettava tosiasia on hyvin usein se, että vain tällaisten asioiden esiintuonti koetaan vihanlietsontana, vihapuheena, rasismina ja vastakkainasetteluna. Itse esim tässä kirjoituksessani katson puolustavani näitä tyttöjä ja naisia, mutta moni näkisi tämänkin kirjoitukseni edellämainittuina asioina, koska niin monille kaikki missä tuo esille jotain kieteistä täysin perustellustikkin, on vihapuhetta. Näistä asioista ei kuitenkaan tule vaieta, koska silloin ei myöskään tapahdu muutosta. Muutos syntyy tarpeesta ja asioista puhuminen rohkaisee näitä ihmisiä itseäänkin tuomaan asiaa esille ja yrittää päästä irtautumaan tällaisista hirvittävistä tavoista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#29

Hei. Kiitos Hannelekkin. Kiva, kun puolustat näitä tyttöjä. Tytöillä ja meillä kaikilla on vastuumme omasta elämästämme. Meidät on tarkoitettu; Pyhän Hengen temppeleiksi ja meidän Isämme on tehnyt sen mahdolliseksi; Jeesuksen Kristuksen; syntymän ja Hänen sovitustyönsä kautta. Jeesus lähetti meille Henkensä, kun vain; ylpeydestämme nöyrrymme ja otamme Hänet vastaan. Hän sanoo: Ilman minua; te, ette voi mitään tehdä. (Lie; kadotukseen; juudan lailla mennä?) Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aatu
#17

Eipä ole näkynyt ikinä mielenosoitusta tyttöjen silpomista vastaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kikka
#22

Soisi näkevän!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#31

Hei. Kiitos Hannelekkin. Kyllä Elämä on meidän syntisten tähden julmaa ja väkivaltaista, kun ajattelee tuota muslimitytönkin elämää, että hän olisi siskoni sukulaiseni, vaimoni. Jeesus, kun hänetkin loi: Katso; kaikki oli; sangen Hyvää. Mitä me ihmiset teimme; peitimme hänet; ’kauniin kukkasen’; mustaan hiostavaan,-auringon hyvin kuumentavaan rumaan kaapuun. Silvoimme hänen ihanan, tärkeän; uuden elämän ’oven’ pilalliseksi; koska emme jaksaneet pidättää omaa lihaamme, himoamme. Vaadimme yksipuolisesti toiselta sen; mitä emme omassa lihassamme saaneet kuriin. (Koska Jeesus Kristus ei ollut meillä sydämessämme.) Onneksemme Jeesus Kristus on elossa ja sanoo meille: Uudeksi minä teen kaiken. Uskokaa minuun. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000