Perussuomalaiset

Anu Elovaara

Hyvää kansainvälistä vammaistenpäivää 3.12.2018

3 kommenttia

Haastan vuodelle 2019 Perussuomalaiset kansanedustajat kuuntelemaan herkällä korvalla erityisen rakkaita perheineen ja avaamaan Erityisen rakkaat taidenäyttelyn Arkadianmäelle!

Nimeni on Anu Elovaara ja olen ollut 17 vuotta vakeasti vammaisen Roni poikani omaishoitaja. Talvella 2016 sain idean alkaa maalaamaan lapseni kohtalotovereita, Erityisen rakkaita, vammaisia ja sairaita lapsia ja nuoria.

Erityisen rakkaat -taidenäyttelyprojektini on minun kannanottoni yhteiskunnan säästöleikkauksia ja yhä kurjistuvaa politiikkaa vastaan niiden ihmisten puolesta joilla ei yksittäinen ääni kanna. 

Samalla Erityisen rakkaat on muistutus siitä kuinka tärkeitä me kaikki toinen toisillemme olemme, korvaamattomia. Vammaisia ei saa unohtaa vaikka he eivät yhteiskunnan silmissä olekaan tuottava ja hyödyllinen kohde. Jokainen ihminen on yhtä arvokas. Toivottavasti tämä muistetaan nostaa esille myös kouluissa uudessa tasa-arvopedagogisessa suunnitelmassa.

Aluksi maalasin tauluja omasta erityisen rakkaasta Roni-pojastani. Maalasin taulun myös aivoafaasiaan sairastuneesta isästäni. Laitoin kuvia esille facebookkiin ja blogiini ja taulut saivat innostuneen vastaanoton ja niin hyvää palautetta että siitä se sitten lähti. Mukaan haluavia alkoi ilmoittautua. Näyttelyssä en nimeä taulujen kasvoja, heillä kaikilla on yksi yhteinen piirre ja he ovat erityisen rakkaita. Heillä jokaisella on oma henkilökohtainen tarinansa. Kirjaksi myöhemmin – etsin kustantajaa.

Näyttely elää koko ajan. Uusia taidenäyttelytiloja etsin jatkuvasti ja uusia erityisen rakkaita taidemalleja. Taidenäyttelyssä olevat taulut päivittyvät sitä mukaan kun uusia tauluja syntyy. Tervetuloa mukaan! Tammikuussa 2019 alan maalaamaan uudella innolla!

Näyttelyt

Ensimmäisen kerran erityisen rakkaat esittäytyi kesä – heinäkuussa 2016 Ylivieskassa, kahvila ravinto Mokkapannu. Elokuu – syyskuu, Haapajärven kirjasto. Marraskuu Raudaskylän Kristillinen opisto Ylivieska. Vaihtuvat Maisemat Kemijärven kulttuurikeskus Tammikuu 2017. Erityisen rakkaat ja Vaihtuvat maisemat Vaasan Maakuntakirjasto Maaliskuu 2017. Erityisen rakkaat Kallion kirjasto Helsinki elokuu 2017, Erityisen rakkaat Käpylän kirjasto Helsinki syyskuu 2017, Vaihtuvat Maisemat Hervannan kirjasto Tampere lokakuu 2017. Vaihtuvat Maisemat & Erityisen rakkaat Nivalan kirjasto, marraskuu – joulukuu 2018

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Mari Rantanen
#1

Onpa upeaa ja erityistä taidetta. Toivottavasti tämä näyttely tulee joskus tänne Helsinkiin uudestaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kiitos Mari Rantanen. Toivottavasti keskeiselle paikalle herättämään aiheellista keskustelua vammaisten ihmisten asemasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Anu Elovaara
#3

Anu Elovaara vastasi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000