Perussuomalaiset

Vilhelm Junnila

Kaasua autoveron poistamiseen!

Suomessa on Latvian jälkeen Euroopan vanhin autokanta. Uudet autot ovat turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä ja autovero on suurin yksittäinen tekijä autokannan hitaaseen kehitykseen. Heikossa taloustilanteessa autoveron tuotto laskee entisestään. Autoveron kannossa esiintyneet oikeudenloukkaukset ovat johtaneet kymmeniin tuhansiin valituksiin eri oikeusasteissa ja hidastavat siten tarpeellisten asioiden käsittelyä tuomioistuimissa.

Vuonna 1958 lakia säätänyt eduskunta edellytti, että autoverosta tulee tilapäinen. Nyt EU haluaa rekisteröintiuudistuksen, joka romahduttaisi valtion verotulot. On aika painaa kaasua autoveron poistamiseksi!

Hallitus on epäonnistunut autoveron budjetoinnissa useasti, koska se ei riittävästi huomioi autojen myynnin laskua. 2013 autoveroa kertyi 221 miljoonaa euroa alle budjetoidun ja korjatussakin ennusteessa oli 58 miljoonan euron harha. Vielä 2011 valtio keräsi autoverotuottoa 140 miljoonaa euroa enemmän kuin kahta vuotta myöhemmin.

Autokannan uusiutuminen vaatisi vähintään 150 000 auton myyntiä vuosittain. Nyt autoja myydään noin 110 000 – 120 000. Esimerkiksi 2013 autoja myytiin vain 103 450. Autoveroa ei voida laskea tai poistaa siten, että ajoneuvoveroa tai käyttömaksuja korotetaan. Autovero voidaan poistaa sopeuttamalla noin 820 miljoonaa euroa ja säätämällä suursäätiöille pääomavero. Veron poistaminen myös vahvistaa talouskasvua. Tulevalla vaalikaudella olemme merkittävän päätöksen edessä, sillä EU:n rekisteröintiuudistus voisi johtaa tilanteeseen, jossa yritykset voisivat rekisteröidä autonsa halvemman autoverotuksen maahan. Muutos johtaisi veroshoppailuun ja näitä autoja voisi käyttää Suomen teillä vapaasti ilman uutta rekisteröintiä Suomessa.

Autoveron poisto voidaan rahoittaa seuraavasti:

Tarpeettomien verohuojennusten vähentäminen (3 %) – 600 M€

Ympäristölle haitalliset tuet – 180 M€

Suursäätiöiden pääomaverotus + 50 M€

Vastikkeettomat (ei-innovaatio) yritystuet – 40 M€

Talouskasvu tarvitsee moottorin, joten nyt on painettava kaasua autoveron poistamiseen!

Vaalikampanjani tueksi ja autoverotukseen liittyen katukuvassa kaasuttaa ajoneuvoja kuvan mukaisella viestillä varustettuna.

Ehdolla Varsinais-Suomessa. Lue vaalisivut: http://vilhelmjunnila.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


52 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

900 miljoonaa tuottavan Autoveron poiston rahoittamiseksi ei juurikaan todellisuudessa rahaa tarvita kun asia mietitään kokonaisutena.
Sitä on vaikea ennalta tietenkään tarkkaan laskea mutta arvioita aina voi tehdä.
Autovero vaikuttaa monilla tavoin meidän yhteiskuntaan.

-Arvonlisä verot nousee heti 200-300 miljoonaa vuodessa jos autovero poistetaan
-Suomalaiset tekee turhaaa työtä vanhojen autojen kanssa painiessaan
-Me olemme kuin DDR autovero sääntelyineen
-Vanha autokanta saastuttaa
-Autovero aiheuttaa Suomessa korkemman hinta ja kustannus tason läpi yhteiskunnan
-Autovero lisää julkisen sektorinkin kustannuksia koska siellä on paljon käytössä autoja
-se raha jonka yheiskunta ssa autoverolla,tulisi jotakin muuta kautta varmasti valtiolle takaisin 100 % varmasti johonkin muuhun kulutukseen suunnaten
-Meiltä puuttuu kokonaan vienti autojen ulkomaill myynti bisnes
-Me teemme paljon turhaa työtä vanhojen autojen takia sekin työ kannattaisi suunnata tuottavien vienti tuotteiden tekoon jolla saamme valuutta tuloa

ym ym ym..tätä listaa voi jatkaa vaikka kuin pitkään

VÄITÄN ETTÄ AUTOVERO EI TODELLISUUDESSA TUOTA MITÄÄN MUUTA KUIN TAPPIOTA TÄLLE YHTEISKUNNALLE NIIN HENKISTÄ KUIN RAHALLISTA KUIN ITSE TUNNOLLISTA ,KUIN YMPÄRISTÖ SAATEITA!

Mutta jos jostakin halutaan helppo säästö kohde jolla saadaan vähintäänkin 1 miljardi siis 1000 miljoonaa niin,
POISTETAAN AMMATTIYHDISTYS/YRITTÄJÄYHDISTYS JÄSEN MAKSUN VEROVÄHENNYS OIKEUS (niin kaikki on tyytyväisiä paitsi Demarit)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Autotehtaan hinnoittelevat autot kysynnän hintajouston mukaan. Autot myydään korkean autoveron maihin halvemmalla.

Autoveron lasku tai poisto nostaisi meidän suomalaisten autoistamme autotehtaille maksamaa hintaa.

Korottamalla autoveroa me suomalaiset saisimme automme halvemmalla.
Tämä olisi maallemme kannattavaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Janne
Utelias
#35

Ennen autotehtaat kompensoivat tehdashintojaan mutta lopettivat sen kun saksalaiset kävivät tilaamassa uusia autoja suomesta ja ajoneuvon saavuttua rahtasivat ne takaisin Saksaan ja rekisteröivät ne sinne.

Nykyään tehtaiden hinnoitteluun ei vaikuta kohdemaan veroaste.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

“Veron poistaminen myös vahvistaa talouskasvua”
Ei kai kukaan tosissaan tuollaista voi väittää?

Ihan rautalangasta vääntäen:
Joo, vahvistaa, mutta Japanissa ja Saksassa. Raha on poissa Suomesta, mikä heikentää talouskasvua meillä.

” Autoveron poisto voidaan rahoittaa seuraavasti:
Tarpeettomien verohuojennusten vähentäminen (3 %) – 600 M€
Ympäristölle haitalliset tuet – 180 M€
Suursäätiöiden pääomaverotus + 50 M€
Vastikkeettomat (ei-innovaatio) yritystuet – 40 M€”

Vai laitettaisiinko nämä koulutus-, terveydenhoito- ja sosiaalipalveluihin ja kotimaan talouskasvua edistämään? Vai sittenkin ökyrikkaiden autoilua tukemaan ja saksalaisia ja japanilaisia rikastuttamaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#5

Tietenkin Autoveron poistaminen vahvistaa talouskasvua !
Uusista autoista myydään yrityskäyttöön iso osa , osa julkisen sektorin käyttöön ja lähes kaikki loput yksityiskäyttöön työmatkaliikenteeseen !

Tietenkin autoveron poistaminen vahvistaa talouskasvua koska julkisen sektorin kulut laskee,yritysten kilpailukyky paranee ja työntekijöiden työmatkakulut laskee halvempien autoverottomien uudempien autojen joita ei tarvitse remontoida ja pienikulutuksisten / Päästöisten autojen myötä !
SAMALLA AUTOVEROTUKSEN POISTON YHTEYDESSÄ VOIDAAN LOPETTAA TYÖMATKAVÄHENNYKSEN POISTO OIKEUS VEROTUKSESSA.
(halvemmat ,pieni kulutuksisemmat ,uudemmat, varma toimiset autot korvaa kustannussäästön myötä tämän vähennyksen hyödyn täysi määräisesti )

RAHAT MITÄ KANSALAISET,YRITYKSET JA JULKINEN SEKTORI SÄÄSTÄÄ EI TODELLAKAAN OLE SUOMESTA POIS !
Varsinkaan jos autoveron poisto tehdään oikein SAKSAN MALLIN MUKAAN SIIS EI MITÄÄN VEROA ! (ei missään tapauksessa saa jättää Ruotsin tai Espanjan mallin mukaista pientä 500-1000,- euron rekisteröinti veroa joka tappaa täysin autojen vienti bisneksen ! Suomella on pitkä raja Venäjän kanssa meillä avautuis huippu mahdollisuus käytettyjen autojen myyntiin Venäjälle !
Venäläiset ostavat Saksasta käytettyjä autoja monin kymmenen kertaisen määrän kuin Suomalaiset siis satoja tuhansia Vuodessa !
Jos Autoverotus muuutuisi niin Suomella olisi sijaintinsa takia huippu mahdollisuus ja toiseksi myös talvi varusteiden (talvirenkaat,lohkolämmitin ja istuinlämmittimet) jotka yleensä Saksassa autoista puuttuu jotka on kalliita laittaa joita Venäjällä tarvitaan) Meille jäisi vain yksi asia jossa emme voi kilpailla Saksan kanssa se on autojen pito kulttuuri siis huolto /Huollon taso / yleinen auton siisteys ja tarkka pito , jossa Suomi ei ole lähelläkään Saksan luokkaa.
Olen varma että Suomeen pitäisi tuoda käytettyjä autoja autoveron poiston jälkeen Euroopasta jälleen myyntiä Venäjälle varten.
Nyt ne joutuu lentämään Saksaan ja ostamaan autonsa sieltä. (osa jopa Suomen kautta lentäen tai ainakin palaten mm. esim. Finlinesin laivalla Vuosaareen,laivalla Ruotsin kautta Helsinkiin ja Turkuun jonne tulee satoja auto päivässä jotka menee Venäjälle vaikka suurin osa menee Rekoilla tämä antaa jonkinlaisen kuvan sen bisneksen koosta joka Suomelta menee sivu suun. (Samalla menee rahatkin)

KERROPPA YKSI HYVÄ SYY MIKSI SUOMALAISEN DUUNARIN PITÄÄ MAKSAA ?
ESIM. 3 VUOTTA VANHASTA MERCEDES C MALLISTA SAMA HINTA YHTEENSÄ SAKSALAISELLE AUTOLIIKKEELLE+ TUONTIKULUT+ KATSASTUKSET + AUTOVEROT ,KUN SAKSALAINEN DUUNARI MAKSAA UUDESTA TULITERÄSTÄ ,UUDEN KORIMALLISESTA MERCEDES C MALLISTA)???

MIKSEI ME OTETA SAKSASTA MALLIA ?
Saksalaiset siis myy entiset autot suurimmaksi osaksi pois maasta muutaman vuoden ikäisenä ja ostaa uudet ja saa näin suurimman osan rahoista takaisin ja pääsee eroon kohta korjausta vaativista romu pommeista . Tämä on järkevää politiikkaa sen takia Saksaan tuodaan ympäri euroopan autoja pois myytäviksi.
(jopa suomesta ajetaan autoja Saksaan jälleenmyyntin 20 v. vanhoja Toyoto merkkisiä autoja Afrikan vientiin on ajettu saksaan 10 vuoden ajan tuhansia ellei kymmeniä tuhansia ) Suomesta vaan ei voi uudempia autoja vienti myyntiin myydä autoveron takia !
Tämä on tyhmää rahojen polttamista ja yhden tärkeän liketoiminnan alan tahallista estämistä ja kiusaamista.
Myös Pohjois Norjaan avuituis vienti markkinoita maastoautoille veron poiston jälkeen ! Nyt Norjalaiset hakevat myös Maasturinsa Saksasta !
Lapissakin Kilpisjärvellä ja inarissa Tällaiset autoliikkeet olisi tervetulleita piristyksiä jotka loisi samalal muuta kysyntää siihen lisäksi.Nyt kysyntä ja vientikauppa keskittyy pääasiassa vain ruoka tarvikkeisiin ja alkoholiin (sekin vähäistä Suomen korkean verotuksen takia ) Norjassa vaan on vielä korkempi verotus alkoholilla ja ruualla ,mutta Norjasta me ei voida mallia ottaa koska Norja on öljyntuotaja maa ,se on syy miksi ne voi Elvistellä ja miksei niiden tarvi välittää mistään muusta teollisuudesta varsinkin kun Oljyä vahvistaa muut luonnon varat (Kalatalous ja valtavat Vesivoima varannot)

AUTOVERON POISTO EI TODELLAKAAN TARKOITA RAHOJEN LAPIOIMISTA ULKOMAILLE!

On selvää että autoveron poistolla on vastustajia mm.

-Tullin virkamiehet (turhaa työtä tekevät paperin kääntäjät)
-Katsastus miehet (Turhaa työtä)
-Autokorjaamot ( Uusia autoja ei tarvi korjata)
-Kolari korjaajat (Saksassa ei autoja juurikaan kolari korjata)
pienen vian sattuessa autot myydään sellaiseen maahan jossa korjaaminen on halpaa siis itäeuroopan maihin ! se on kansan taloudellisesti järkevää !
turhaa tuottamatonta työtä ei kannata tehdä.
-Kattelliset jotka ei itse autoon paljon panosta vastustaa tietenkin ettei naapuri saa hienompaa autoa,vaikka autoveron poisto olisi niidenkin etu.
-Tietenkin on myös Saksan etu että mitä enemmän tälaisia maita on jotka rajoittaa autoilua ja kilpailua niin Saksa saa toimia yksin Euroopan autokauppana.
Se on tietenkin Saksalaisten kansalaisten etu koska ne voi ajaa uusilla autoilla erittäin pienillä kustannuksilla myös sen takia Koska Suomessa on tällainen systeemi joka ajaa kymmeniö tuhansia auton ostajia Saksaan ja samalla Ajaa sadat tuhannet Venäläiset Saksaan ostoksille.

JOS KANSALLA OLISI UUSIA KUNNOLLISIA PIENIKULUTUKSISIA AUTOJA ENEMMÄN KÄYTÖSSÄ,NIIN ONKO KUKAAN LASKENUT KUIN SUURI MERKITYS SILLÄ OLISI KOTIMAAN MATKAILUUN?
nYTKIN ON HIIHTOLOMA AIKA KÄYNNISSÄ KUINKA PALJON LAPPIIN MATKAAJIA OLISI ENEMMÄN KUINKA PALJON ENEMMÄN SINNE PITÄISI MÖKKEJÄ RAKENTAA????
NÄMÄKIN RAHAT MENEE ULKOMAAN MATKAILUUN…..

ON JÄRJETÖNTÄ LEVITTÄÄ PROPAKANDAA ETTÄ AUTOVEROPOISTOLLA LÄHETETÄÄN RAHAA ULKOMAILLE KOSKA ASIA EI TODELLAKAAN OLE NIIN…

AUTOVERON POISTOLLA PELASTETAAN SUOMI !

AUTOVERON POISTOLLA ON NIIN SUURI MERKITYS SUOMALAISTEN ITSETUNTOON JA ASENTEISIIN JA TYÖMORAALIIN JA KAIKKEEN ETTÄ SE ON TEHTÄVÄ JO SEN TAKIA NYT PITÄÄ LOPETTAA VIIMMEIN MEIDÄN PITÄMINEN DDR:NÄ
ITÄ SAKSAKIN ON VAPAUTETTU JO YLI 20 VUOTTA SITTEN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mahdollinen äänestäjä
Hämmentynyt
#40

Yhdestä asiasta olen erimieltä, työmatkavähennystä ei saa poistaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#3

Näkisin että ajoneuvovero poistaninen olisi vähintäänkin yhtä tärkeä. Se että auton omistamisesta joutuu maksamaan tuntuu täysin moraalittomalta. Useimmille suomalaisille auto on yksi tärkeimmistä välineistä, juuri mitään ei voi tehdä ilma sitä, kaupassa käynti, työssäkäunti, koulussa käynti jos vähänkin kauempana, työttömille työnhakukin saattaa tulla tolkuttoman vaikeaksi ilma autoa. Työttömille se muutama satanenkin vuodesittain on paljon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Meillä on niin vähän niitä satasia että ei niitä viimeisiäkin tule ulkomaille lapioida autoveron poistolla, ja lisäksi tehdä jättiaukkoa budjettiin. Kiva se olis kuule terveyskeskusmaksujakin alentaa, hammaslääkärikin sinne saada, ja ruokaa köyhänkin kukkarolle sopivaksi saada ruoan ALV poistamalla. Jos tehtäs ne ensin. Kiiltävät uudet autot saa odottaa, kyllä sillä käytetylläkin voit jaa vai mikä hienostelija olet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#7

On aivan järjetöntä puollustella autoveroa sillä että se työllistää ja aiheuttaa turhaa työtä (jota se kyllä tehokkaasti tekee)

Jos näin tyhmästi ajatellaan silloin pitäisi laittaa päästöihin perustuva koiravero niin että rotukoirilla olisi isompi vero ja Dna rekisteri ja veroviranomaiset ottaisi näytteitä pyörätien varsilta kenelle paskat kuulu ja lähettäisivät laskun sille keneltä paska on tullut jne..
Tämäkin työlistäisi yhtä paljon kuin autvero aiheuttaa turhaa tuottamatonta turhaa työtä !
Siinä mielessä tuo koira vero olisi parempi että se vähentäisi saasteita toisin kuin autovero lisää niitä !

Mutta todellisuudessa nuo molemmat on aivan järjetöntä turhan työn tekemistä !
TÄHÄN MAAHAN TARVITAAN TUOTTAVAA TYÖTÄ TALOUSKASVUA INEVSTOINTEJA JA KILPAILUKYKYÄ JOTKA TUO TÄHÄN MAAHAN VALUTTA TULOA ENEMMÄN KUIN KULUTAMME JOTTA VOIMME LOPETTAA VELKASI ELÄMISEN JA MAKSAA ENTISET VELAT POIS !

NYT PITÄÄ OTTAA JÄRKI KÄTEEN JA LOPETTAA TYHMÄÄ LEIKKIMINEN !
Muuten tämä maa menee konkurssiin !

ps. jotkuthan perustelee pakolaisten ottoa sotalauilta ja riskiryhmistä sillä että se työllistää mm. poliisia ,oikeuslaitoksia,sairaanhoitoa,patologeja sosiaaliviranomaisia ym ym ym kuten on nyt alkavana vuonna saatu lehdistä lukea….Työllistäähän se mutta onko sinäkään järkeä ????
Tyhmäily pitää lopettaa nyt, ja saada tämä maa järkiin sitä ei kukaan muu voi tehdä kuin PERSUT !
Turha työ pitää lopetta jota maahan saadaan tuotava työtä kaikille ,se on ainoa järkevä tapa myös työperäiseen maahanmuuttoon jonka Persujen viisaus voi aiheuttaa myöhemmin.Jota käsitääkseni suurin osa persuista ei vastusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kimmo
Utelias
#49

Jos auto ostettaisiin vara-osina siitä tulisi montakertaa kalliimpi kuin vastaavasta uudesta autosta.
Vanhan autokannan omaavassa maassa näitä vara-osia sitten kuluukin.
Autoveron ylläpito työllistää huomattavan määrän ihmisiä tuottamattomaan työhön sekä rasittaa tullia ja oikeusasteita tarpeettomasti. Nykyisestä huonosta taloustilanteesta ei selvitä toistemme paitoja pesemällä. Suuret päätökset pitää priorisoida Suomen ulkomaan vientiä hyödyttävällä tavalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mahdollinen äänestäjä
Tyytyväinen
#41

Olen täysin samaa mieltä. Vuotuinen ajoneuvovero pois!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Insinööri
#53

Jos vuotuinen ajoneuvovero siirretään käyttöverotukseen, niin kaikki luettelemasi ryhmät kärsivät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#6

Olen varma että Persut voittaa vaalit, jos autoveron poisto vaatimuksesta ei jousteta tippaakaan ! Kansan mitta on tullut Autoveroon täyteen!
ja mikä parasta niin on tullut myös Eu:n mitta täyteen Eu uhkaa haastaa Suomen oikeuteen tästä asista !

Luultavasti Kepulaiset ja Kokoomus yrittää varastaa saman lupauksen,mutta Tämä on Persujen keksintö jonka Timo Soini ja Sampo Terho toi molemmat ensimmäisenä julkisuuteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#8

Autoveron täydellinen poisto toisi pelkästään LAPPEENRANTAAN satoja työpaikkoja , isoja autoliikkeitä siis sellaisia joita ennen tässä maassa ei ole nähty joissa on noin 500-1000 autoa joiden asikkaista suurin osa on Venäläisiä !
Tällaisia liikkeitä Saksassa on joka puolella näissä suurimmissa suurin osa asiakkaista on Venäläisiä !
Siitäkin huolimatta että Venäjällä menee nyt huonosti ja asiakaat on vähentyneet erittäin paljon mutta siitä huolimatta kauppa käy.. Suomessa kävisi vielä paremmin (ajatelkaa mikä kustannussäästö se olisi Venäläiselle auton ostajalle kun ei tarvitsisi Saksaan asti mennä eikä kalliita laivamatkoja maksaa eikä kalliita rekisteröintejä tehdä kun suomalaiset liikkeet voisi viedä suoraan rajaasemalle auton kaupan jälkeen tai hankkia 15,- tarra kilvet niin halutessaan.
Ajatelkaa kuinka paljon tämä loisi muuta työtä sen rinnalle????????????
Autot pitää kuljettaa ,Fixata, korjata pikku viat ym ym. ym. tämä ei olisi tuottamatonta työtä vaan se olisi juuri sitä tuottavaa työtä jolla saamme valuuttaa ja valuutta tuloja tähän maahan joita kipeästi kaipaamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Autovero tulisi poistaa myytäessä auto EU:n ulkopuolelle.
Suomalaisten ei kuitenkaan tule luopua lähes miljardin verotuloista ja kiiltäviin hössöttelyautoihin ei tule haaskata meidän rahojamme – perheet tarvitsevat ne, ja sairaat ja vanhukset. Erittäin itsekästä ja julmaa vaatia että luksuselvistely pitäisi saada verovapaaksi. Eikö yhtään hävetä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#13

Autovero tuottaa sen 0,9 miljardia se on totta,mutta autovero syö lähes yhtä paljon mm. alv tuloja,tuottamatonta turhaa työtä ,saasteita ja nostaa kaikkien kustannuksia ihmisten,yritysten ja julkisen sektorin siis kaikkien missä autoja on käytössä. Autoveron poisto maksaa itse itsensä !
Perheet ja vanhukset juuri tarvitsee kunnolliset toimivat kohtuu hintaiset autot ,ettei kenenkään työn vastaanottaminen ole siitä kiinni ettei ole kunnon autoa jolla voi kulkea ! DDR säännöstelystä pitää luopua !

Ammatti/yrittäjä yhdistys jäsenmakus verovähennyksestä luopumalla saadaa yli 1 miljardin säästöt !
Koulutukseen ei tarvi kajota !
Mitä jtäkeä muuten on kouluttaa turhan työn tekijöitä mm.tulliin,Poliisiin,autokorjaamoilla,Autohinaus firmoihin,Sairaaloihin (joita turvattomat ja saasteita puskevat autot aiheuttaa) ym ym. ym.
TUOTTAVAA TYÖTÄ TÄSSÄ MAASSA PITÄS TEHDÄ JOLLA SAAMME VALUUTTA TULOA !

ps. Se mikö ihmisiltä säästyy rahaa autoverossa ne kyllä kuluttaa sen muualle ja VALTIO SAA VARMASTI SAMAN RAHAN KASSAAN JOTAKIN MUUTA KAUTTA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Autovero on päästöperusteinen. Autoveron poisto lisäisi autojen määrää ja ruuhkia ja lisäksi päästöjä ohjaava vaikutus poistuisi. Ei tämä hirveän ympäristöystävälliseltä vaikuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keksijä
Hämmentynyt
#38

Kai ymmärrät, ettei veron poistaminen lisää autojen määrää, vaan halvenaisi vain niiden käyttöä. Lisäksi päästöperusteisuus on kusetusta, se ei katso ajomääriä. Ympäristöohjaus toteutuu polttoaineveroilla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#9

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/viranomainen-arahti-autoverosta-oikeus-ei-toteudu-suomessa/mTiXZwZB

Apulaisoikeusasiamiehenkin hermot jo menee !

Vaikka Suomi kuinka Yrittää kiertää EU-Lakia ja muuttaa aina sen verran autoveroa lakia että päästään muutama kuukausi eteenpäin ilman kohua ,se on kuin maton alle roskia lakaisis !
Epäilen että ennen vaaleja taas yritetään Autoveroa Eu:n silmän lumeeksi pikkaisen muuttaa että selvitään vaalien yli taas.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Vaadittaessa autoveron poistoa, vaaditaan samalla tosiasiassa leikkauksia sosiaaliturvaan, koulutukseen, terveydenhuoltoon, eläkkeisiin, opintotukiin, lapsilisiin ja vastaavaan.

Sitäkö haluamme?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#14

Kommunistien ja Julkista sektoria paisuttavien DEMARIEN puhetta !

Jos tämän maan tuottavat työpaikat tuhotaan teidän opeilla niin se on varmin konsti saada noille aloille KUNNON LEIKKAUKSET (Katso vaikka Kreikasta miten kävi) ps. siellä on samanlainen Autovero kuin Suomessa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Suomen terveydenhuolto ja koulutusjärjestelmä ovat tutkitusti maailman kustannustehokkaimmat. Väitätkö, että niissä tehdään turhaa työtä?

Ne jos ja kun yksityistetään, niin kustannukset ovat 2-3-kertaiset ja laatu 50%. Eräiden puolueiden edustajat saavat sitten hyvin vaalirahaa ja muita “avustuksia” sekä töitä ja voittoja yhtiöilleen.

Julkisen sektorin osuus on vain 20-25%. Se ei ole paljoa. Yksityinen vie ja varastaa kaiken mikä on löyhästi kiinni.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#22

Julkinen sektori maksaa yli 120 miljardia vuodessa 30 % säästöllä saadaan 36 miljardin vuosittaiset säästöt jolla voidaan rahoittaa Ainoa oikea tapa pelstaa tämä maa :Viron verotus malli ja alkaa maksamaan entisiä velkoja pois, Näin helposti tämä maa saadaan kuntoon.
Tänne joudutaan tuolla konstilla kohta tuomaan työperäsitä maahan muuttoa (pakolais pummien/rikollisten otaminen pitää laittaa tietenkin jäihin heti !) Niiden Tämänkin vuoden rikos ,raiskaus ja murha kiintiöt on jo täynnä !

PERSUJEN PITÄÄ OTTAA KUNNON LINJA JA KERTOA REHELLISESTI KANSALLE MISSÄ MENNÄÄ ( niin että nukkuvat herää) JA OTTAA VAALI VOITTO ITSELLE !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

todellakin saman puolueen äänestäjiä?Apua!
Hämmentynyt
#24

120 Miljardia vuodessa!!??? Viron verotusmalli= asiat kuntoon? KENEN ASIAT!??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Hyvä “Persut ei persettä myy”,

Suomen valtion budjetti on lisätalousarviokin mukaan luettuna vuodelle 2014 54,6 miljardia euroa, josta suuri osa siitäkin on erilaisia tulonsiirtoja. Kuntien kulut olivat 27,8 mrd, josta siitäkin yli 40% palveluiden ostoa muualta.

Voisitko ystävällisesti tarkistaa esittämäsi luvut vai kopioitko sokeasti Stubbin+EK:n ja muiden valehtelijoiden lukuja tarkistamatta. JKN on antanut tuomionkin juuri tuosta asiasta, julkisen sektorin koosta valehtelusta. Valehtelu, että se olisi 58%, kun se oikeasti on 20-25%.

BKT on hieman yli 300 mrd, jonka olet raa’asti kertonut tuolla EK:n leittämällä valheellisella luvulla.

Kerropas, mistä sitten säästäisit. Sinun on helppoa puhua prosenteista, mutta kerro kenelle antaisit potkut: sairaanhoitajille vai opettajille? Kerropa. Kuinka voit tällaista pahaa haluta? Ymmärrät varmasti itsekin, mikä seuraus “prosenttien leikkauksista” olisi. Miksi kirjoitat aivan vastuuttomia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Et kai oikeasti väitä, että Kreikan taloustilanne johtuisi maan autoverosta? 🙂
Hoh hoijaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#21

Kreikan ongelmat johtuu Koko Kansan YLIMIELISESTÄ asenteesta “kaikki ryöstää kaikilta” Näytellään mukavaa ja rehellistä kukaan ei maksa veroja ,pääasia että on kiiltävät kengät jalassa ja komea kello kädessä ja Hieno Mersu alla olkoonkin vaikka 500.000 km ajettu sellainen on Kreikan kansan asenne ,yksi osa syy moraaliin on autovero !
Suomi ei saa tukea sitä hulluuttaa enään sentilläkään paska mikä paska !
Meidän omien asioiden kuntoon laittaminen on tärkempää !
Joten Kommunistit kuriin täälläkin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

“iiltävät kengät jalassa ja komea kello kädessä ja Hieno Mersu alla olkoonkin vaikka 500.000 km ajettu”

eli siis haluat, että meidän suomalaistenkin pitää elää vielä leveämmin lisälainaksi ja hankkia hienoja autoja autoveron poistolla.

Samassa lauseessa kuitenkin moitit, kun kreikkalaiset tekevät juuri samaa?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Edellä on esitetty kaikenlaisia väitteitä.

Kaikkien niiden edut saataisiin seuraavasti:

Niille jotka tarvitsevat autoa:
-alennettu autovero

Autota tarvitsemattomat alueilla, joilla on julkista liikennettä:
-rajusti korotettu autovero

Tämä vähentäisi ruuhkia ja saasteita nimenomaan siellä, missä ihmisiä on, säästäisi maamme varallisuutta kun turhia autoja ei hankittaisi niin helposti, ja helpottaisi autoa oikeasti tarvitsevien elämää vaarantamatta yhteiskunnan rahoitusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

edellä esitettyä varmasti sitten kaikki kannattavat, jos seisovat perusteluidensa takana, eikö selvä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Autoveron poistosta seuraa:
-suomalaiset ostaisivat ulkomaisia satoja kotimaisten tuotteiden sijaan: potkuja suomalaisille työntekijöille
-hyvinvointipalveluiden rahoitus heikkenisi: leikkaus- ja lääkärijonot pitenisivät, kouluihin jättiluokkia, pikkukoulut alas, opintotuki alas, vammaisten ja vanhusten pavelut alas, tutkimus ja tuotekehtiys alas, yliopistot ja korkeakoulut alas
-suomalaisten autoistaan autotehtaille maksama rahamäärä kasvaisi, koska tehtaat voisivat myydä tänne kalliimmalla, koska alennetun autoveron takia menisivät kuitenkin kaupaksi
-automäärän lisääntyessä ympäristö kärsisi
-joukkoliikenteen toimintaedellytykset heikkenisivät heikomman kysynnän ja lisääntyvien henkilöautojen aiheuttamien ruuhkien vuoksi
-tiet ruuhkautuisivat lisää
-tien rakentaminen ja kunnossapito veisivät lisää rahaa
-liikenteen lisääntyessä onnettomuudet lisääntyisivät, erityisesti kun kokemattomatkin satunnaisautoilijat hankkisivat autoja
-ilman laatu heikkenisi ruuhkien ja liikenteen lisääntyessä, koska moottoritekniikka on jo pitkään ollut kehittynyttä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#26

Tuo on täyttä Kommunistien Propakandaa !!!
Tuo on kuin suoraan Vihreiden ,vasemmistoliiton ja Sdp käsikirjasta !

Nuo väittämät ei pidä mikään paikkansa.On selvää että uusien autojen myynti lisääntyisi mutta se ei olisi keneltäkään pois ,päinvastoin valtio saisi lisää ALv tuloja ja Suomi työpaikkoja .
Ainoa jotka kärsisi muutoksesta on vanhojen autojen korjaajat ja hinaus liikkeet,mutta toisaalta niille tulisi järkevämpää tuottavampaa työtä tilalle.
Yhtä hyvin voidaaan kysyä Miksi uusien autojen ostajien pitää maksaa rankaisu verolla sosiaali pummien ja muiden yhteiskunnan elättien kuin siat pellossa eläminen ?Siis niiden jotka maksavat muutenkin kaikki veronsa viimmeisen päälle kallisti. ?
samalla voidaan kysyä että miksi halvalla . 5000,- autolla ajevien pitää Suomessa ajaa loppuun ajetulla romulla, kun autoveron alenuksen jälkeen voisi ajaa vähemmän ajetulla uudellamma 5000,- hintaisella autolla. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Väität siis, että kun suomalaiset ostavat ulkomaisia autoja kotimaisten tuotteiden sijasta, että se työllistäisi suomalaisia?

Ihanko pokkana väität, oletko tosissasi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#42

Tietenkin väitän Tosissaan .
Autoverolla pidetään autojen hintaa keinotekoisesti keskimärin 30-40 % ylempänä joka vaikutta kaikkeen ,Julkisensektorin kustannuksiin, yleiseen kustannustasoon ,työssäkäynti kustannuksiin (palkka kustannuksiin) Vienti Tuotteiden hintaan koska yrityksissä on paljon autoja niin paketti kuin henkilö tästä syystä meidän kilpailu kykymme on heikko ja julkisen sektorin kustannukset korkeat TÄMÄ VAIKUTTAA KAIKEEN ! mm. siihen että tässä maassa tehdään paljon turhaa tuottamatonta työtä mm. korjaamalla loppuun ajettuja saastuttavia vanhoja auton romuja joista rahat valuu ulkomaille ja loput menee hukkaan kun tehdään turhaa työtä joka ei tuota !
Tiedätkö kuinka paljon meille tulisi vienti tuloja kun myisimme 2-4 vuotta vanhat autot joiden hinta ei ole vielä paljon tippunut mm. VENÄJÄLLE ihan kuin Saksalaiset nyt tekee ????

OLEN 100 % VARMA ETTÄ AUTOVERON POISTO TUO KAIKEN TAKAISIN KORKOINEEN MINKÄ VALTIO SIINÄ MENETTÄÄÄ !
Se mikä ihmisillä jää ylimääräistä rahaa autoverosta, niin kyllä ne laittaa sen rahan kiertoon laitaa ihan varmasti joko kulutukseen tai sijoittamalla esim. pörssi osakkeisiin joka on kansan talouden kannalta vielä parempi koska siitäkin valtio nappaa verot moneen kertaan ja se tuo tuottavaa työtä tähän maahan.

Tämä maa nousee vain ja ainostaan työtä tekemällä sijoittamalla ja yrittämällä ,meidän pitää tehdä enemmän vienti tuotteita jotta saamme valuutta tuloja jotta saamme Euro-Kommunistien /Brysselin pyrkyreiden velat maksettua…
Meidän pitää uopua nyt vihdoin tuosta kateus verosta me ei olla mikään DDR enään nekin on jo vapautettu siitä.
Tämä maa ei todellakaan nouse korjaamalla vanhoja auton romuja.eikä haalimalla tänne koko maailman sosiaali pummeja velaksi elämään ,eikä Kreikkaa elättämällä niin kuin kommunisitt luulee.
(Kannattaa muistaa sekin tosiasia että vanhan auton tekeminen varaosista tulee yli 20 kertaisesti uuden auton hintaiseksi ja siitä valtio ei saa yhtään autoveroa eikä aina edes arvonlisä veroa näin neti aikana.) siinä ei ole mitään järkeä kenenkään kannalta katsottuna !!!
Tiedän että autoalalla on sellaisia jotka vastustaa autoveron poistoa mm. korjaamo yrittäjät mutta autoveron poisto ja uusien autojen myynnin kasvu luo oikeaa tuottavaa työtä tähän maahan joka on kaikkien kannalta parempi. Autoharrastajat voi harrastaa lakimuutoksen jälkeen entistä paremmin paremmilla vehkeillä se on ehdottomasti kaikkien etu jopa hinaus yrittäjät saa uutta työtä kun hieman muuttavat toimen kuvaa kun esim. käytettyjä autoja aletaan siirtämään kohti itärajaa….

ps. Viher- kommunistit ja muut huumehörhöjen suojeliat tietenkin vastustaa tätä muutosta kun ne ei itse ole monestikkaan edes ajo kunnossa ja kateus iskee helpommin kun joillakin on uusi auto.

Esim. minulta valtio saisi erittäin paljon enemmän rahaa veroina jos autovero poistuu koska ostaisin uudemman auton heti,nyt ajan sellaisilla yli 10 v. vanhoilla loppuun ajetuilla romuilla joista autoveron osuus on käytänössä kuolettunut .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

“sosiaali pummien ja muiden yhteiskunnan elättien kuin siat pellossa eläminen ?”

Helppo noin yleisesti vaatia leikkauksia. Haluatko antaa potkut sairaanhoitajille vai opettajille? Kerropa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

… että pääsisit itse ajelemaan kiiltelevämmällä, vielä uudemmalla autolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Timo
Vihainen
#27

Autoveroa ei pidä poistaa.

Raha kerätään autoilijoilta jokatapauksessa.

Tarkoittaa, että auton käyttämiseen liittyvät maksut tulevat nousemaan rajusti, selittivätpä poliitikot ennen vaaleja mitä tahansa. Työmiehellä ei kohta autolla ajamiseen ole varaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#28

Ei niitä muita maksuja voida nostaa kun nekin on jo euroopan kalleimmat ennestään.

Poistetaan vaan Ammatti/yrittäjä yhdistys jäsen maksun verovähennysoikeus niin sillä on 0.9 miljardin autovero korvattu ja valtio saa lisää tuloja kun autokauppa piristyy mm. Alv tulot kasvaa satoja miljonia vuodessa.
Mukavampihan se työmiehenkin on paremmalla autolla ajaa samoilla kustannuksilla kuin muutkin Eu kansalaiset ympäri Eu:n
Vain Kreikassa ja Tanskassa on tämä sama sairas autoverotus systeemi,
Tanskassakin sitä kierretään tehokkaasti mm. Rekisteröimällä Saksaan autot ja maasturit ja paketti autot siellä saa ilman autoveroa rekisteröityä ilman taka penkkejä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Varmasti itse tiedät, voiko AY-jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen kajoamisen ehdottaminen johtaa tuloksiin. Siinäkin epätodennnäköisessä tapauksessa, että johtaisi, raha tarvittaisiin lisävelanoton lyhennyksiin.
Todellisuudessa autoveron poisto rahoitettaisiin lisävelanotolla Kreikan malliin, mitä itse juuri tässä blogissa nimenomaan kreikkalaisten osalta pilkkasit: “Näytellään mukavaa ja rehellistä kukaan ei maksa veroja ,pääasia että on kiiltävät kengät jalassa ja komea kello kädessä ja Hieno Mersu alla olkoonkin vaikka 500.000 km ajettu sellainen on Kreikan kansan asenne ,yksi osa syy moraaliin…”
Emmekö me autovero poistaessamme näyttelisi mukavaa ja rehellistä, mikä olisi asenteemme ja moraalimme, joita peräänkuulutit… Omasi on kuin mitä väität kreikaklaisten moraaliksi.

Kreikan tukirahat kuitenkin ovat menneet Saksan ja Ranskan pankeille, keinottelijoille ja Kreikan oikeistojunta aikaan valtaan päässeille oligarkeille.

Tavallinen Kreikan kansa on työttömänä, nälässä ja heikolla terveydenhoidolla. Kehtaat pilkata heitä?!

Ja kaiken lisäksi väität, että Kreikan ahdinko johtuisi Kreikan kansasta, vaikka tiedämme, että Kreikan eliitti liitti maan euroon ja otti ne velat, ja euroon liittämisellä tuhosi maan talouden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#44

Miksei voi ?
Persujen on taisteltava maailman parasta HYVÄVELI HERRA MAFIAA vastaan joka toimii Suomessa paremmin kuin Italian mafia !
Mafiaan kuuluu juuri näm’ AY pomot ,yrittäjäyhdistysten pomot mutta myös Valtionyhtiöin johto,suuret virkamiehet,Eläkeyhtiöin johto ym. muut Poliittisen virkanimityksen saaneet !!!!

Kukaan muu ei voi taistella tätä mafiaa vastaan kuin Persut siitä syystä kun kaikki muut kuuluu tuohon mafiaan !
Ammattiyhdistys jäsenmaksun verovähenys oikeuden poisto tarkoittaa käytänössä sitä että jäsen maksut pitää puolittaa !!!
Jotta netto jäsen maksut pysyy entisellään.
(Miksi valtion pitää velkarahalla rahoittaa tuota sairasta systeemiä jossa nämä sika palkkaiset ääliö johtajat vaetävät miljoonat omiin taskuihinsa !)

TÄMÄ ON OTETAVA PERSUJEN AUTOVERON POISTON RINNALLE VAALITEEMAKSI !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

a
Tyytyväinen
#34

Autovero pois jää neki rahat suomern eikä saksaan..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Se kyllä menee päinvastoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jones
Hämmentynyt
#36

Ihanko totta, tässä tilanteessa, kun pitäisi rakennella uusia tulonlähteitä tämän kansan jonkunmoisenvoinnin turvaamiseksi. Minä en oikein tuollaista ekonomiaa ymmärrä kun poistettava vero tulisi kompensoida muilla veroilla. Mikä on hyöty kansantaloudelle? Tuloshan on silloin nolla. Paitsi että niiden toteuttamiseen kohdistuvat kustannukset ovat huomattavat ja lisäävät samalla turhaa byrokratiaa, jota pikemminkin tulee kiireesti karsia.

Työllistäväthän vanhenevat autot kuitenkin varaosaliikkeitä, rengaskauppiaita, autokorjaamoja, katsastuskonttoreita ja bensakauppiaita, jotka maksavat alvinsa ja yritysveronsa, ja työntekijät tuloveronsa Suomeen. Ennemminkin auton käyttömaksu tulisi poistaa, olihan se alun perin suunniteltu vain väliaikaiseksi veroksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#43

Miksi tehdä tuottamatonta työtä ja korjata vanhoja auton romuja sehän on avan hullu ajatus !!!!! Autoharrastajien autojen korjaus on aivan eria asia. Se on yhtä hullu idea kun alettais siirtämään risukasaa käsin paikasta toiseen ja seuraavalla viikolla takaisin. (sellainen työ ei ole oikeaa työtä ,se ei tuota mitään lisäarvoa)

Jos autovero poisto joka rahoittaa itse itsensä jos kaikki kokonais hyödyt ja vaikutukset otetaan huomioon, on pakko korvata jollakin niin
AMMATTIYHDISTYS /YRITTÄJÄYHDISTYS JÄSENMAKSUN VEROVÄHENNYS OIKEUDEN POISTOLLA SE KORVATAAN !
Silloin valtiolle alkaa tulemaan selvää tuloa näistä kahdesta laki muutoksesta !

Niin pienellä toimenpiteellä se on hoidettu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tiedoksesi totuus
#51

Vanhemmat aidot Japanissakin valmistetut autot ovat laadultaan 1000 kertaa parempia, kuin yksikään euroopassa kymmenien alihankkijoiden halvimmista osista kyhäämät paskaläjät, joita autoista hiukankin enemmän tietävä ei ikinä osta. Siksi ajan ennemmin vanhoilla, kuin yhdelläkään uudella paska läjällä, jonka itse huoltaminenkin on tehty mahdottomaksi, ja kalliiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

“Kuka hyötyy?

• Auton maahantuojat ja autokauppiaat
• Autonvalmistajat
• Autonvalmistajamaat (suuret EU-maat)
• Yksityisautoilijat
• Auton ostajat
– erityisesti ensimmäisen auton ostajat eli esimerkiksi ne jotka siirtyvät julkisen liikenteen käytöstä yksityisautoiluun.
• Poliitikot
– autoveron alennus miellyttää äänestäjiä.

Kuka kärsii?

• Julkisen liikenteen käyttäjät
– julkisen liikenteen käyttö vähenee, vuorot vähenevät
=> lisää ihmisiä siirtyy oman auton käyttäjiksi.
• Linja-autoyrittäjät
•Ympäristö
– yksityisautoilu lisääntyy ja hiilidioksidipäästöt kasvavat.
– Dieselöityminen kasvattaa hiukkas- ja typpioksidipäästöjä
• Liikenneturva?
– Ongelma monisäikeinen. Uusien autojen vastapainona
lisääntyvä autoilu vähentää turvallisuutta.
• Kansantalous
– Valuuttaa virtaa enemmän ulkomaille.

Uuden autoveroesityksen huonoja puolia

• Veronalennus väärä signaali:
– verotus kevenee
– Autojen määrä
– Ajetut kilometrit
– Julkisen liikenteen kurjistaminen
– hiukkas- ja typpioksidipäästöt
• Valtion verotulot?
• Valuuttaa virtaa autonvalmistajamaihin

“Auton valmistus aiheuttaa saman verran hiilidioksidipäästöjä kuin
kolmen vuoden aikana tulee pakoputkesta.”

lainattu ja muokattu (kalvo huonoja puolia) pohjalta: Autovero: autojen elinkaari,
autojen määrä, vaikutus joukkoliikenteeseen…
TkT Kimmo Klemola Kemiantekniikan yliassistentti
Lappeenrannan teknillinen yliopisto Eduskunta 15.11.2007″

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Kuka olisi uskonut 20-30 vuotta sitten että Suomalaisten eläkeläisten pitää muuttaa autovero pakolaiseksi esim. DDR:n siis nykyiseen Saksaan tai Latviaan tai Liettuaan tai Viroon tai Puolaan jotta saa ostaa verottoman auton eikä siinä vielä kaikki vaan siellä pitää olla kirjoilla 183 päivää vuodesta jotta tällä verottomalla autolla voi Suomessa vapaasti kesäisi ajella. (Kukaan ei tietenkään estä sitä että autolla hurauttaa talveksi eteläeuroopan lämpöön esim. Espanjaan tai Portugaliin )
Kukaan ei estä sitäkään että siirtää kirjat Portugaliin talveksi koska siellä on 0% verotus eläkeläiselle !

Ennen mentiin vain Ruotsiin Autovero pakolaisiksi,mutta nyt eu aikana asiat on muuttunut päälaelleen.

Mutta on väärin että tätä maata pyörittävät työntekijät ja yrittäjät joutuu kärsimään tästä hullusta laista joka joko pakottaa ajamaan vanhalla romulla tai maksamaan järjettömän ryöstö veron .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#47

Autoveron lasku on paras konsti kaikkiin Suomen ongelmiin.

-Alentaa tuloverotusta
-Vähentää julkista sektoria (Turhia autoveron vatvomisia pois)
-Vähentää saastuttamista
-Helpottaa työn vastaan ottamista kauempaakin
jopa vähävainen voi ajaa vanhalla muutaman tonnin luotettavalla autolla toisin kuin nyt (nyt sen hintaluokan autot on loppuun ajettuja)
-Vähentää turhaa tuottamatonta työtä
-Nostaa Suomalaisten itsetuntoa ,kun olisimme tasa vertaisia muiden Eu kansalaisten kesken.
-Laskea Suomen korkeaa hinta ja kustannustasoa
(Pitää muistaa että Yritykset ostavat ja käyttävät erittäin paljon autoja ja yritysten työntekijät käyttävät autoja työntekoon ja työmatkoihin)
-Vähentää julkisen sektorin kustannuksia (Valtiolla ja kunnilla on erittäin paljon autoja käytössä ja töissä ihmisiä jotka käyttävät omaa autoa josta maksetaan kilometrikorvausta ja verovähennyksiä työmatkoista)

Autoveron poiston jälkeen kaikki verovähennykset joutaisi poistaa !
(Tämä taas vähentäisi julkisen sektorin kustannuksia ja muuta turhaa työtä jota se turha paperi sota aiheuttaa)
Tällä muutoksella tuloja valtiolle tulisi paljon enemmän mitä Autoveron poisto maksaa !!!
Autoveron poisto vaikuttaa ihan kaikkeen se on ensimmäinen askel meidän vientisektorin ja hinta ja kilpailukyvyn kuntoon laittamiseksi!
Me asumme pitkien matkojen jääkylmässä maassa jossa liikkumista ei saisi noin rajoittaa ja verottaa tuolla kateus verolla !
Autoveron poisto vaikuttaa pitkässä juoksussa mm.
Työntekijälle oman auton käytöstä maksettavaan kilometri korvaukseenkin alentavasti ja sitä kautta hinta ja kilpailu kykyyn koko valta kunnan eduksi !!! koska uudet autot ja niiden ylläpito olisi halvempaa koska autojen väliraha uuteen vaihdettaessa olisi pienempi ,kulutus olisi pienempi, ja turhat remontti kulut olisi historiaa Laadukkaimmilla ja parhailla uusilla autoilla on nyt jo 7 vuoden takuu ja vielä 2 vuoden huoltovälillä joka vähentää kustannuksia entisestään vielä puoleen !!!!

PERSUJEN PITÄISI VAATIA KAIKILLE EU ALUEELLA OLEVILLE AUTOILLE PAKOLLISTA 7 VUODEN TEHDAS TAKUUTA !
SE PAKOTTAISI TEKEMÄÄN LAATUA AUTOTEHTAAT JA RAHASTUS POMMIT OLISI PAKKO JÄTTÄÄ UUSISTA AUTOISTA POIS. SIIS TARKOITAN 3-4 VUOTTA KESTÄVIÄ SUORAKYTKENTÄ VAIHTEISTOJA JOTKA MAKSAA 7000,- HIUKKASSUODATTMIA JOTKA MAKSAA 4000,- KATKEAVIA JAKOKETJUJA JA HIHNOJA JOISTA VOI TULLA JOPA 12000,- LASKU .
Jo pelkkä autoveron alennus vähentää kansalaisten näiden turhien lasku pommien maksamista murtoosaan kun alla olisi uudemmat autot mutta jos sen päälle saataisiin vielä tukuu asiat kuntoon niin mikä silloin olisi Suomen kansalla autoillessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keisari
Hämmentynyt
#48

Autoveron voi kyllä mielestäni poistaa, mutta perusteluna ei voi käyttää ympäristöystävällisyyttä. Perusteluni:

1) Uusien autojen pienemmät päästöt ovat täysi valhe, jota toistetaan ihan kuin “keisarin hienot uudet vaatteet”. Kaikki auton omistavat tietävät, että tavallisen perheauton kulutus on tänä päivänä ihan sama 7-8 l/100km kuin se oli 80-luvullakin. Paperilla annetuista EU labrakulutuksista riippumatta! (Minun kaikki autoni ovat 80-luvulta lähtien kuluttaneet todellisuudessa saman verran, vaikka uudemmille ja tehokkaammille on aina luvattu pienempää kulutusta).

2) Autoveron poisto johtaa siihen, että kansa ostaa samalla autoon käytettävissä olevalla rahalla tehokkaamman moottorin, joka “paperiarvoista” huolimatta kuluttaa oikeasti liikenteessä saman tai jopa enemmän kuin se nykyinen “vanha” auto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vero pois
#50

Autovero ehdottomasti pois, tai se pitää suunnata oikein. Kaupunkilaisille suuremmat maksut, heille kun auto ei ole välttämätön, kuten täällä haja-asutus alueilla on. Kaupunkilaisilla menee julkisia 5 minuutin välein, joten meitä haja-asutus alueen väkeä rangaistaan turhan kovin tässäkin asiassa. Toinen asia, mitä tulee uusiin autoihin, niin eihän sellaisia paska läjiä voi todellakaan kukaan autosta vähän enemmän tietävä edes ostaa. Niitä kyhätään kymmenien alihankkijoiden toimesta kasaan, halvimmista mahdollisista osista, ja laatu on sen mukaista. Ei taida löytyä kovinkaan monta automerkkiä, jolla ei olisi vuosittain tuhansia takaisin kutsuja korjaukseen. Sama juttu on uusien autojen huoltojen laita, mitään ei voi itse tehdä, ja jokainen remontti maksaa korjaamolla helposti sen 1000 euroa, ketä tollaset paskaläjät kiinnostaa? Ei minua ainakaan, jos pelkän alapallonivelien vaihto hinnaksi tulee helposti 500 euroa / puoli, kun pitää ostaa se tukivarsikin pallonivelen mukana, eikä alkuperäisessäkään vikaa ole, vain siinä pallonivelessä. Kun vielä tukivarret otetaan irti vaihdon yhteydessä, tarkoittaa se pyörän asennon muuttumista, ja pyörien suuntaus tarvetta pallonivelen vaihdon lisäksi. Mikäli aidon Japsi Toyotan jatkossa saisi, joka on tehty laadulla Japanissa, niin sitten voisin ostaa uudenkin, mutta näitä euroopassa tehtyjä paska läjiä ei ensinnäkään voi ostaa, saatikka suositella kenellekkään, näin se vaan on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ohjauskeinojen tehokkuus
Hämmentynyt
#52

Eikö sekä liikennevahingot että päästöt pienenisi parhaiten autokantaa absoluuttisesti _pienentämällä_ ja ohjaamalla kulkumuotojakaumaa kevyen ja joukkoliikenteen suuntaan? Onko laskelmissa oletettu uusien autojen hintajoustoksi nolla vai mistä on otettu oletus että autokannan /autoilukilometrien kasvaminen ei kompensoisi alhaisempia ominaispäästöjä per km? Eikö tämä ohjauskeino ole aika tehoton siihen tarkoitukseen mihin sitä on esitetty?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut "ei" persettä myy
#54

-Tässäkin asiassa persut myi persettä ,autoveron alennus oli aivan naurettava jolla ei ole mitään merkitystä…..
-Kreikan tukemisessa persut myi persetttä , rahaa meni ja menee aivan käsittämättömiä määriä vaalien jälkeen…..
-Pakolais asiassa persut myi persettä ! maahamme on tullut yli 30000 pakolaista vaalien jälkeen joiden hyysäys maksaa moninkertaisesti autoveron poiston verran…
-Maan velkaannuttamis asiassa persut myi persettä ,velkaa otetan koko ajan lisää ….ja työpikkoja tuhotaan koko ajan.

PERSUT MYIVÄT TODELLAKIN PERSEENSÄ ,kun miettiii syytä ei keksi mitään muuta selitystä kuin Soinin tuleva Brysselin miljoona virka ja Jussi Niinistön tuleva Miljoona Nato virka…. jne..En tiedä miten olisi käynyt jos Persut olisi vaalit voittaneet ???? se on ainakin selvää ettei niin koskaan tule käymään.Harmitttaa kun tulikin äänestettyä perseen myyjiä !

Ajatelkaa mitä kaikkea olisimme saaneet rahoilla jotka tuhlasimme pakolaisiin,Kreikkaan, Turkkiin, Ukrainaan jne…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000