Perussuomalaiset

Veijo Oinonen

Tämä sukupolvi ei osaa ratkaista ongelmia.

Jos rumasti sanoo niin kaikki alkaa mennä päin persettä.

Ongelmia on paljon joita ei ole pystytty tai haluttu ratkaista.

-Ryöstöt on lisääntyneet huimasti kun asialle ei tehdä mitään. Tähän ei tarvita mitään suojaikärajoja kun kasvattamatta jääneet otetaan huostaan ja ne jotka ei kasvattaneet niin heillekin sanktioita. Hyvin yksinkertaista ja tehokasta. Ja ennaltaehkäisevää.

-Mutta kun meillä jo on kymmeniä kipupisteitä joista puuttuu ratkaisu.

-Mutta tämä lähes kaikkia koskettava sähkön hinnan tähtitieteelliseen lukemiin nousu näkyy kaikkien kukkarossa ja tänä talvena monille tulee tuntumaan työpaikan loppumisena. Nyt on jo nähty alkupaloja kylpylän, pitserian ja vaikka parturin lopettamisina. Mutta tämä on vasta alkulämmitelyä siitä mitä tänä talvena nähdään. Työllisyyskulut ovat suht pieniä ja maksajiakin on laajempi joukko joten näyttää ettei ketään suuremmin se huoleta. Mutta se kakku ei kasva jos työttömyys on pitemmän aikaa tapissaan.

Nyt kun sähkön hinta on ihan älyttömissä lukemissa niin pitäisi sellaisten miettiä joilla on älliä päässä millä keinoilla saataisiin hinta alas.Ongelma on siinä kun meidän omaan tuotantoon ei ole investoitu vuosikymmeniin riittävästi vaan on uskottu että Venäjä, Ruotsi ja Norja huolehtii meidän sähkön tuotannosta. Se uskomus on ollut väärä. Venäjä lopetti, norja jo uhitteli rajoittavansa sähkön vientiä ja Ruotsi on jo aikaisemminkin näyttänyt että sähkön viennin kahvan voi kääntää nollille.Mitäs sitten? Sähkön hinta hyppää pilviin ja alkaa sähkön säännöstely.Tavan kotitaloudelle muutaman tunnin katko ei tee isoa ongelmaa mutta kaupoille ja teollisuudelle se on iso ongelma. Monille yrityksille se on elämän ja kuoleman kysymys. Ja niiden työntekijöille myös.

Miten tämä ongelma ratkeaisi. Kun nyt neljännes käytetystä energiasta ostetaan Ruotsista ja Norjasta niin meidän oma tuotantokapasiteetti on saatava sille tasolle että meistä tulisi energian viejiä. Vain se laskee sähkön hintaa. Mutta kun nyt kaikki luulee olevansa kauppamiehiä ja puuttuu se tekijäporukka.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


67 kommenttia
Nimetön
#1

Oinosen sukupolvestako on kysymys?
Vai nyt vallassa olevasta nuoremmasta sukupolvesta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veijo Oinonen Insinööri, yrittäjä
#6

Päättäjinä on nuorempi sukupolvi. Meinaatko että nyt Suomi on kehityksensä huipulla?
-Historiansa aikana Suomella ei ole ollut näin paljon velkaa koskaan.
-Parinkymmenen vuoden ajalta nyt on heikoin koulutustaso.
-Koskaan ei ole ollut näin paljon ryöstöjä kuin nyt.
-Syntyvyys on katastrofitasolla ja kohta joudumme korvaamaan vauvojen tuonnilla, synnytysikäisten naisten tuonnilla tai väestön vaihdolla. Vaihtoehtona myös että valtio kuihtuu pois.
-Omavaraisuus on hävinnyt ja olemme tuonnin varassa, kukaan ei puhu sen aiheuttamasta turvallisuusuhasta.
-Jo nyt on nähty miten yritykset lopettaa, kylpylä,pitsapaikka,parturi,puusepänyritys jne. Tämä vasta alkua.
-Kaivosteollisuus annettu ilmaiseksi monikansallisten yhtiöiden hallintaan. Tullut tilanne että kulut ja jätteet meille, rikkaudet kaivosyhtiölle.
-Valtion yhtiöitä myyty pörssikeinottelijoille ja päätösvalta samalla ulkomaille. Ja samalla voitot halvemmin verotettuun maahantai veroparatiisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kepu lopetti suomalaisten konekaivuun Lapissa, jossa kullankaivuu tehtiin vesihuuhtomoissa, kierrätysvedellä, puhtainta ikivanhaa tekniikkaa. Tilalle tuli ulkolaiset yhtiöt myrkkyineen. Rahalla on varmaankin merkityksensä, kunhan ajetaan vanhat kullankaivajat pois, myrkkylaitokset saatiin tilalle, ja kepun lusmut saivat rahaa. Alaskassa puhdasvesitekniikalla ja veden kierätyksellä on pitkät perinteet, ja määräykset tiukat, ja lohet syötäviä. Toista se on Suomessa, Lappi ollaan tuhoamassa, vedet ovat saastuneita varmaankin satoja, ellei tuhansia vuosia, kepun kauppojen jälkeen, ja ulkolaisten kaivosyhtiöiden hankkimat rahat menevät ulkomaille. Nyt kepu tuhoaa yhdessä vihreiden kanssa Suomen metsät kaikkine aurinkopeltoineen ja tuulivoimaloineen, kun kepulaisen poliitikon taskuun eksyy pimeitä voimia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Juuri näin, akkuautoihin siirtyminen tuhoaa maapallon, kun polttomoottoriautot ovat osa luonnon kiertokulkua, jossa hiilidioksidi tukee suoraan maapallon elämää. Kuitenkin, polttomoottorit ollaan kieltämässä, valmistus lopetetaan. Sähköautot ovat olevinaan ilmaston pelastus, mutta maapallo menetetään, maaperä tuhotaan, eliöt tapetaan, myrkyt valuvat kaivantojen lisääntyessä meriin, ja merten kasviplanktonit tuhoutuu, happi loppuu. Elämä maapallolla loppuu, vaikka kivipallona jatkaa olemistaan ikuisuuteen. Sähköauto, nykyisellä akkutekniikalla on jättivrhe, ihmiskunnan pahin mahdollinen virhe, joka vaatii joka tapauksessa energiaa kaikkinen häviöineen huonolla hyötysuhteella, jossa viimeksi mainittua ei huomata. Maapallon pinta-ala koetetaan rakentaa tuottamaan energiaa, huomaamatta, että maahan jo ottaa aurinkoenergiaa, ruoka, happi ja lämpö, ja kun ilmasto kylmenee, hiilidioksidin määrä kasvaa. Miljoonat neliökilometrit mannerpinta-alasta on rakennettu, ja lisää rakennetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Suurten hiilidioksidin tuottajien tulisi saada mitallit ja kunniamaininan, he varmistavat, että ruoka maapallolla riittää. Ilmakehän lämpeneminen ei ole ihmiskunnan ongelma, vaan ravinnon riittävyys. Ilmasto voi ja lämpenee täysin muista syistä, kuin äärimmäisen heikon hiilidioksidin voimin, ja on pääasiassa säteilyn lisääntymisen seurausta, jossa auringon plasmapurkaukset ovat ehdottomasti pääasiallinen syypää. Maapallon suojakenttä aggressiivisia hiukkasvirtauksia vastaan on heikentynyt reippaasti jo noin 3000 vuotta, täysin ihmisestä riippumatonta tapahtumaa, ja kuuluu maailmankaikkeuden prosesseihin. Sopeutuminen maapallon olosuhteisiin on välttämätöntä, jossa ihmisen ja kasvikunnan edut eivät välttämättä ole saman tuntuiset, toinen tuottaa hiilidioksidia ja toinen tulee toimeen tuolla, eli kasvit, jotka mahdollistavat hapen eläinkunnalle, kuten tietysti omaan eloonsakin. Hiilidioksidista eroon on säälittävää väärinymmärrystä, jossa maailman ymmärrys on jäänyt kärpäsen tasolle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihreiden suunnitelma joukkotuhosta varsin raaka
#33

Ilman auringon toiminnan muutoksia, pohjoiseen Eurooppaan on tulossa kylmin talvi 150 vuoteen. matalapainetoiminta on tällä hetkellä keskittynyt vain Golfvirran vaikutusalueelle. On vain ihme, jos ei Barentsinmeri jäädy hyytävissä napaseudun korkeapaineiden tuomiin äärimmäisen kylmiin tuuliin, jossa viiman lämpötilat jopa merialueilla Huippuvuorten läntisillä alueilla on luokkaa miinus 16,5 C astetta. Harmi, että emme hiilidioksidia vähentämällä voi parantaa maailmaa, joskin olisiko ruoaton maailma sen parempi, sotiahan tuo aiheuttaisi, tuskin on. Vihreiden tavoite päästä vähentämään maapallon väkeä tuhoamalla ravinnon tuotannon olikin sinänsä vaikuttava esitys, mutta myös äärimmäisen raaka, ja jatkoa Hitlerin joukkotuholle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Siinä kun Hitler tappoi miljoonia, vihreät pyrkii tappamaan miljardeja ihmisiä omalla ns. vihreä siirtymä ohjelmallaan, joka kuulostaa varsin viattomalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#50

Tuo nyt ei ole ensimmäinen huoli, kyllä kehitysmaista uutta väkeä pukkaa, on siellä sellainen vauhti, riittää takuulla tännekin.
Tulevassa kehityksessä jäämme me ”pullamössöinemme” kirkkaasti tulevien jalkoihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Paljon on niitä, joilla on hiilenmusta-aukko ilmastoymmärryksessä. se siitä saa, kun matkii Albert Einsteiniä, mutta pää ei anna myötä, vaikka kuinka sotkisi tukkaansa. Ilmasto pohjoisella pallonpuoliskolla on matkalla kohden jääkautta, tuolle ei voi mitään. Matka sisältää tuhansia vuosia nykyistä kylmempiä, mutta paikoin myös kuumempiakin jaksoja. Perihelikiertymä vaikuttaa koko maapallon elämään, lintujen muuttomatkoja myöten. Maapallon ytimen asento muuttuu samoihin aikoihin, josta johtuu mm. mannerlaattojen saumojen aukkoilu ja magmavuodot, joka happamoittaa meriä, ja myös päästelee rajummin CO vuotoja, joka hapettuu ilmakehässä hiilidioksidiksi, josta myös nykyinen lievä hiilidioksidin kasvu. Häkäpäästöt ovat suurimmillaan Tyynenmeren tulirenkaan alueella, ja pitoisuutta voidaan seurata satelliittiseurannassa, josta voidaan erottaa myös mm. Aasian häkäpäästöjä. Ytimen asennonmuutos päättynee piakkoin, kun sen epäsymmetrisyys kiilaa sen Euraasian alle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Juuri näin, magneettisen onkalon siirtyessä mantereelle Siperiassa, meriyhteys napojen välillä katkeaa, elektronivirtaukset heikkenee, ja magneettikenttä voimistuu rajusti. Tuo tarkoittaa myös maapallon saamien plasmavirtausten vähenemää, joka johtaa ilmaston jopa rajuun kylmenemiseen, ja myöhemmin pohjoisen pallonpuoliskon jääkauteen perihelikiertymän saattelemana. Päinvastainen tapahtumaketju lämmittää ilmastoa, joka tapahtuu noin reilun 20 tuhannen vuoden kuluttua. Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, niin lisäksi prekessioliike, eli hyrräliike kierrättää akselin päätä siten, että ns. ikijäästä pääsee nauttimaan muutkin, kuin pelkästään pohjoinen Eurooppa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Näin on, ns. lämpeneminen on alkanut magneettisen pohjoisnavan liikkeen myötä, jossain maunderin minimin aikoina, jolloin magneettinen napa alkoi vaeltaa syvempään avoveteen Kanadan saariston alueella, jolloin vastus väheni napojen välillä, jossa elektronivirtaukset kasvoi. Tuo heikensi myös aktiivimagneettikenttää, josta seurasi hiukkasvirtausten kasvua maapallon kaasukehän sisäosiin. Sama ilmiö, mikä on edessä Euraasian alla, ytimen kiilautuminen ja sen irtoaminen, joka on siis edestakaista liikettä, jossa momentti laukeaaa prekessioliikkeen seurauksena ja auringon painovoiman vaikutuksesta. Tällä hetkellä elektronivirtaukset ovat suurimmillaan, ja magneettikenttä geomagnetismia myöten heikoimmillaan, jossa geomagnetismi kasvaa kuoreen vain ajan kanssa, kuten myös purkautuu, riippuen myös kuoren rautapitoisuudesta (ferriitti). Siperiassa magneettinen napa on vieraillut nykytiedon mukaan ennenkin, joten mitään aivan uutta ei ole tapahtumassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

Kyllä, aurinkotuulen tuomat protonit eivät ole valmiita atomeja, ja napaonkaloon vapaasti päässeet hiukkaset muodostavat potentiaalia päiväntasaajan ja navan välille, joka aiheuttaa mm. Golfvirran toiminnan elektronivirtausten takia. Vastaavaa ei ollut miljoonia vuosia sitten pohjois-Atlantin kannaksen aikoina, kuten virtaukset vähenevät Beringinsalmen sulkeuduttua maankohoamisen seurauksena jääkausina. On siis kysyttävä, johtuuko Golfvirtaus coriolisvoimien vai minkä aiheuttamana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#57

Nyt hermoillaan luontokadon osalta, kun ihmiskunta käyttää hyödykseen vain hyödyllisiä osia. Maapallolle syntyy vuosittain luokkaa 100 miljoonaa uutta suuta. Jos yksi ihminen tarvitsee maapallon pintaa luokkaa 100*100 neliömetriä, uutta maata tarvitaan vuodessa noin 100 miljoonaa neliöhehtaaria, tuota luontokatoa ei voida korvata jollain aavikko hehtaareilla tai merialueella, maapallon pinta-ala ei riitä nykyiselle väestökasvulle, vaikka kuinka kokoontuvat Kanadaan. Jos ei väestönkasvua osata pysäyttää, olemme kusessa joka tapauksessa. Ilmasto- ja muut kokoukset ovat turhaa lentelemistä, jos ei osata keskittyä oikeisiin asioihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Ennen tätä nyt julistettua luontokatoa, viljeltävä ala maapallolla oli 16*16 neliömetriä. Vihreät kommunistipäättäjät eivät todellakaan ymmärrä, mikä tässä on vialla. Vihertäjät syövät vain pavut sademetsistä, ja metsät katoaa, toisin kuin Suomessa, peltoviljely elättää sekä väestön että karjan, ja silti myös metsät hoidetaan hyvin, aina on istutettu uudet puut, kun vanhat on korjattu pois lahoamasta. Kannattaa muistaa, että puut eivät ole ikimetsää, vaan osa luonnon kiertokulkua, nuoret puut ovat terhakoimmillaan luokkaa 30 vuoden iässä, kun vanhat puut keräävät kaiken maailman ötökät ja taudit, tuhoten kaiken ympärillään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmasto kohden jääkautta
#59

Nyt voi tulla kylmin talvi vuosituhansiin, joten Helsinginkin tulisi varata halkoja halkolaituriin pahimman varalta. Kylmää tulee luoteesta napaseudulta täysin rajoituksesta, joka voi pysäyttää tai heikentään Golfvirran vaikutusta. Nyt on ilmastoleikki kaukana, jos ei haluta miljardivahinkoja vaikkapa vesi- ja viemaröintijärjestelmiimme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#60

Ilman auringonmassapurkauksia joudumme totuttelemaan lähenevään jääkauteen nopeammalla aikataululla. Nyt viimeistään meidän kannattaa ottaa hiilivoima perusvoimaksi, koska tuo energia riittää jopa sadoiksi vuosiksi, kun useimmat muut energiamuodot ovat jo ohittaneet ”huippunsa”. Puola ja mm. Kiina ovat ymmärtäneet asian aikaisemmin. Luontokato on totta, lumi tulee peittämään luonnon, ja myös tappaa kasvillisuuden, ilman valoa kun mantereet eivät kanna kasvillisuutta, jossa vain muutaman sentti lunta estää valon saannin sekä kasveihin että aurinkopaneeleihin. Tuulivoima on jo menetetty, tuulet toimivat vain ilmavirtausten ansiosta, ei lepäävästä ilmamassasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#61

Niin, hiilidioksidi ei ilmastoa lämmitä, tuo on jo täysin selvää. Hiilidioksidin osapaine alenee korkeuden, eli ilmanpaineen aletessa, eli vuorilla hiilidioksidipitoisuus on jo allekin ennen teollista aikaa, ja juuri noilla korkeuksilla hiilen pitäisi lämmittää, ei maan pinnassa. Säteily ja hiukkaspurskeet lämmittävät pintaa, riippuen pinnan materiaaleista. Tuossa puhutaan kynttiän tao pienitehoiden kolvin lämpötiloista, jossa lämmin ilma tekee lämpökuoleman jo metrien korkeudellla. Lämpövärähtely tarvitsee jatkuvasti lisäenergiaa, ei mikään ikiliikkuja, jossa kitka on avaintekijä. Auringonmassapurkaukset tuottavat hiukkasvirtauksia, jotka tuhoaa mm. otsonia, ei ihmisen ponnekaasut, jotka eivät koskaan edes pääse otsonien korkeuksille, kuten ilmakehän lämpö ei koskaan pääse laskeutumaan kylmään syvänmeren veteen, lämmin lämpimän veden tilavuus kun on suurempi, kuin kylmän jne. jne. jne. Terve maapallon magneettikenttä ohjaa aurinkotuulen hiukkaset pääosin ohi maapallon, mutta kun..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#62

Kivihiilen kaasutuksessa saadaan maakaasun tasoista energiakaasua, jota on käytetty ennen varsinaista maakaasun käyttöä vaikkapa kaupunkikaasuna, eli varsin puhdasta, vaikka kotiliesille. Kivihiilen kaasulla voidaan siis vaivattomasti korvata maakaasuvajetta, ja loppu hiilen hehkutus voidaan tehdä kallion louhituissa onkaloissa, josta siitä saatavaa lämpöenergiaa voidaan hyödyntää vaikkapa kaukolämmön tuotossa. Hehkuhiilen tekee mahdolliseksi kivihiilen sisältämä happi, josta on kokemusta esim. Intian palavissa hiilikaivoksissa, joiden sammuttaminen tukahduttamalla on käytännössä mahdotonta. Jätteet tuossa ”vahingossa” ovat hiilen palamistuloksia, hiilidioksidia ja muita kiteisiä aineksia, mutta varsinaisesti hallitussa prosessissa hiilidioksidi voidaan ottaa talteen ja hyödyntää vaikkapa kasvihuonetoiminnassa, jossa hiilen lisääminen on täysin välttämätöntä, jotta toiminta olisi edes teoriassa kannattavaa. Maapallon ns. kasvihuoneilmiö ei ole mahdollista nykyisellä hiilen tasolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#63

Juuri näin, maapallon tulevaisuus on täysin toivoton ihmisen ruokkimisen kannalta, jos ei hiilidioksidia saada lisää ilmakehään, ja tappavaa, jos hiilidioksidia vähennetään edes vähänkin. Vain murhaajat vaativat hiilidioksidin vähentämistä, massamurhaajat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#48

Niillä taitaa olla myös hiilenmusta-aukko perseessä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pale
Vihainen
#42

Koskaan aikaisemmin ei Suomen eduskunta ole tehnyt niin paljon suomalaisille haitallisia päätöksiä kuin ja koskaan aikaisemmin eivät he ole satsanneet muiden maiden asioihin ja ihmisiin niin paljon kuin nyt. Koskaa aikaisemmin ei Suomella ole ollut sellaista eduskuntaa, joka hoitelee kaikenmaailman muita asioita, kuin suomalaisten niin paljon kuin nyt. Koskaan aikaisemmin ei Suomen eduskunta ole ollut niin pihalla suomalaisten asioista kuin nyt. Koskaan aikaisemmin ei eduskunta ole koostunut niin tietämättömistä ja epäisänmaallisista ihmisistä kuin nyt. Koskaan aikaisemmin ei Suomi ole elättänyt muiden maiden rikollisia ja mitä ulkomailta tulemaan sattuu ihmisiä Suomessa. Koskaan aikaisemmin ei eduskunta ole edustanut omaa kansaamme niin huonosti kuin nyt. Koskaan aikaisemmin emme ole rahoittaneet niin paljon asiota ja ihmisiä, jotka eivät meille kuulu!

Olisikohan jo eduskunnan aika palata hoitamaan suomalaisten asioita, mitä varten heidät on valittukin? Minä vaan kysyn!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#47

Käykää Ylen sivuilla lukemassa Ylen suvakkitoimittajien (OUTI PARIKKA, GALYNA SERGEYEVA, JOHANNA LAAKKONEN) nyyhkytarinoita maahanmuuttajista. Suomen Itsenäisyyspäivänä!
Ei ihme, että veronmaksajien rahat kuluvat moiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Etenkin yleen kyllästynyt
#52

Yhden luin, oli syyttömänä joutunut huumeista ym. vankilaan ja sukuviha uhkaa rauhallisessa maassa.
Ja yle uutisoi kaikki totuutena, miettimättä hetkeäkään voiko jo ainakin kerran valehdellut valehdella uudestaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Ei elintaso ole väestömäärästä kiinni. Suomessa on populaa nyt enemmän kuin koskaan. Silti elintaso laskee. Työttömiä työikäisiä on tälläkin hetkellä satoja tuhansia. Meillä on mennyt paljon paremminkin omalla pienemmällä väellä esim. 80-luvulla. Velka tässä suurin ongelma on, se pitää yllä keinotekoista, epätervettä, jatkuvaa kasvua ja huonoa maahanmuuttoa.
Suomen olisi yksinkertaisesti vain sopeuduttava väestön vähenemiseen ja talouden pienentymiseen, kuten Japani tekee. Se tarkoittaisi töiden vähenemistä toisilta aloilta, mutta lisäisi töitä toisilla. Allekirjoitan täysin nykypäättäjiemme kyvyttömyyden järkevään päätöksentekoon. Sama ilmiö toteutuu aivan kunta- ja yritystasollakin. Syyt tiedetään, mutta niiden selvittäminen vaatisi sivuja hieman enemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Hyvinvointipalvelumme laimenee sitä myöten, kun maahanmuutto lisääntyy, joka johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että hyvinvointi rakentuu verotuloihin, joka voi lisääntyä vain talouden kasvun myötä. Kun talous ei voi kilpailukyvyttömyyden vuoksi kasvaa, hyvinvointi per asukas vähenee väistämättä. Verotuksen kasvu ei pelasta, veromaksajat joutuvat toimeentuloluukulle, eikä uutta rahaa synny. Tilanne ei parane, kuin vähentämällä valtion menoja, joka on aloitettava vähentämällä valtion turhat virat, vaikkakaan tuokaan ei riitä, inflaatio syö voimavarat. Tuonnin sijaan meidän pitäisi lisätä vientiä, sieltä sitä uutta pelirahaa tulisi, ottaa osamme kiertävästä rahasta maailmalta, sieltähän me otetaan nykyisin kaikki tavaratkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H. E.
#37

Suomessa on 15 kertaa niin paljon väkeä kuin Islannissa ja silti Islannilla menee meitä paremmin.

Ei ihmismäärä merkitse mitään hyvää, vaan laatu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Ennalistaminen pitää koskea myös Suomen väestöä. Jos halutaan palata 1950 luvulle, niin kaikki tänne tunkeneet mamut palautettava lähtömaihinsa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Juuri näin, edes itsensä työllistävät maahantulijat eivät mahdu hyvinvointimme kulurakenteeseen, etenkin valtion verovaroilla työllistettävät, jotka eivät tuota uutta rahaa vientialalla. Hyvinvointivaramme tulee ymmärtää täydellisesti, ennen kuin tänne ammennetaan lisää väkeä, jotka eivät tuo matkalaukussaan rahaa. Nyt on jokaisen poliitikon vihdoin tajuttava, että se on joko suomalaiset tai ulkolaiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perperperper...
Vihainen
#34

Miksi meidän pitäisi elättää muiden maiden kansalaisia? … EI MIKSIKÄÄN!!!!!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Juuri näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Oinosen sukupolven edustaja pakkoruotsittaja Lipponen vei Suomen EU:hun sekä liitti Suomen euroon ilman kansanäänestystä.
Pakkoruotsittaja Lipponen ohjasi Suomen kohti perikatoa.
Pakkoruotsittaja Lipposen kaivamassa pohjattomassa suossa ollaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Demarit pakkoruotsittaja Lipposesta alkaen ovat vihreiden avulla syösseet Suomen kurjimukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Jos tämän Hallituksen tärkein huolen aihe on Luontokato mitä se nyt tarkoittaneekaan..??? niin on maa menossa aivan sekaisin.
Samaan aikaan maassa on

– MORAALIKATO (Pedofiilit,Huumehörhöt Homot sekoilevat ja niitä oikein ihannoidaan valtio vallan taholta !
-RAHA KATO Kun maa velkaantuu ja valuuttaa tuottava Vientituoteiden teko vähenee.
– VALTIOLLINEN TURVALLISUUSKATO , Kun isolle 1000 kertaa vahvemmalle naapurille räkytetään ja läheteään rahaa ja aseita sotimaan sitä vastaan Ukrainaan.

-YKISILÖLLINEN TURVALLISUUSKATO Kun tavallisia Suomen kansalaisia jopa lapsia väijyvät Raikaajat, Huumeiden myyjät,Ryöstäjät jne..Ulkomailta tänne sikamaisen suurella sosiaali turvalla haalitut mutiaiset

TUOTTAVA TYÖPAIKKAKATO Kun valuuttaa tuottava vienti tuotteiden teo vähenee ja tuottamaton julkisen sektorin ala kasvaa samalla sosiaalikukut nousee ja valtio velkaantuu JÄRJETÖNTÄ POLITIIKKAA !!!!

PERSUJEN ON MUUTETTAVA KATO ASIAT OIKEAAN JÄRJESTYKSEEN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ MORAALI KATO LAITETAAN ENSIN KUNTOON JA SITTEN VASTA MUUT.
Mutta pitää olla nopeana nyt on kiire aikaa ei ole paljon hukattavaksi enään…
”Luontokato ” on vasta aivan viimmeisenä listalla !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Talvella ilmasto lakkasi lämpenemästä, niin talveksi keksittiin luontokato, tuo kun jäi lumen alle. Todellisuudessa maapallon viljeltävä alue per kansalainen vähenee koko ajan, vaikka kaikki tulvaherkätkin otetaan käyttöön. Suomessa aurinkopaneeleita peittää jo lumikerros ja tuulivoimaloiden lavat ovat jäässä, matalaenegiajärjestelmät ovat vain hurahtaneiden utopistisia unelmia. Hiilivoimaan vihreät eivät koske, vaikka se olisi näiden hörhöjen viimeinen teko, ja näihän se saattaa ollakin, vain umpihullu äänestää vihreitä tämän helvetin jälkeen. Hulluja toki riittää, eiköhän niitä puolet maapallon väestöstä. Hulluilla mulkut seisoo yötä päivää, vailla ajatustakaan ehkäisyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Luontokato on Vihreiden kieltä , se luulatavasti tarkoittaa että
-Metsiä ei saa hakata vaan ne pitää antaa risuttua pilalle.
-Energiaa ai saa tuottaa
-Sotia pitää vaikka suurin osa Vihreistä on sivareita
-Homosella pitää ja huumeita vetää..
-Pakolaisia pitää ihannoida ja hyysätä vaikka ne rasiaka tyttö lapsia ja myy huumeita ja syö sosiaali turvalla tämän maan konkurssiin.
SEMMOISIA ON VIHREÄT !

Saatanan Puutinin Trollit.
Eilenkin se Viher porukka marssi Suomi ilman natseja kulkueessa jonka sanoma on kuin suoraan Putin kääsikirjasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Ukrainan sota on viherkommunistien aikaan saannosta. Jopa pässi Putin meni sekaisin vihreiden sekoilusta, kun rauhallinen eteneminen energia-alalla ja maltillinen EU:n laajeneminen ei olisi herättänyt idän karhua. Tällä hetkellä EU himoitsee lisään EU jäseniä, nettosaajia idän suunnalta, miksi helvetissä, kun on rauhallinenkin reitti. Neukkulainen itä paranee rutostaan vain ajan kanssa, ja ennen kaikkea riippuvuudessaan lännen kaupasta. Nopeat liikkeet EU:ssa on maailman rauhan tietoista riskeeraamista. EU on lisäksi kuin natsinen ryssä, lievästi sanottuna, ryöstää jäsenvaltioitaan tuloista riippumatta. Suomikin velkasantuu yliääniraketin nopeudella noiden sontiasten seurassa, ja veivät lisäksi oman valuuttamme, polttivat setelimme, saatana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Juuri näin, ja iltapaskamediat vain kuvaa marinia, kuin tämä olisi joku Kleopatra, kohukuningatar. Sosialistinen media on Suomen suurin virhe, se pitäisi ajaa maanpakoon, ja antaa tilaa puolueettomalle medialle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Että Euroopan päättäjät voivat olla niin tyhmiä
#51

Jokaisen on jumalauta ymmärettävä, että Putin laski juuri energian varaan, että ei länsi puutu Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa, koska se on täysin riippuvainen idän energiasta, varsinkin kun jokaine tajuaas pässeistä apinoihin, että vihreä energia ei tule riittämään tai syrjäyttämään fossiilisia vielä vuopsikymmeniin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Täsmälleen näin, ja suurimmat idiootit tuntuvat majailevan Suomessa, koko helvetin johtoporras. Ei mitään järkeä koko Suomen poliittisessa sirkuksessa, ja tyhmimät ovat viherkommunistiviisikko, voi helvetti. Kaatakaa helvetissä tuo kommunistihallitus, jotta päästään korjaamaan edes suurimmat vahingot mahdollisimman pian.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#56

Vihreäsiirtymä aiheutti Ukrainan sodan, ja hinta kasvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#44

Vihreät marssivat itseään/menneisyyttään vastaan.Vihreäliike on perustettu Itäsaksassa ennen Saksojen yhdistymistä.Ja perustajissa oli muunmuassa entisiä kommunisteja/natseja.Muunmuassa kenraali Gerdt Bastian,ja hänen susiparinsa Petra Kelly.Sittemmin tämä Gerdt Bastian ampui Petra Kellyn ja itsensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Suomen kansan/äänestäjien huoli alkaa olemaan.=Nykyhallituksen,ynnä muiden järkikato?!!! 🙁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#22

Lisäksi tuntuu, että kohta puolet lapsistamme ja nuorisostamme ovat välittömien psykologisten palvelujen tai hoidon tarpeessa. Miten hitossa me tähän on ajauduttu?
Onko tuo DDR:n Stasin käynnistämä ”vihreä vallankumous” pohjimmainen syy, jonka opeilla, ”kaikki mulle ja heti” nuoriso rakentaa tulevaisuuttaan? Mehän kärsimme, koko EU Saksan vihreiden ”minulla on unelmasta”. Kaikki syö kasviksia ja rahat tulee jostain” harhasta.
Ratkaisuna ongelmiimme , lisää psykologeja, koulukuraattoreita ja poliiseja.
Vannomme myös ”kunnallisen varhaiskasvatuksen” autuuteen. Sielläkin on huutava pula ”koulutetuista” hoitajista. Kodissaan kolmivuotiaaksi kasvanut lapsi on valmis ”ihmishylkiö”.
Yliopistomme järjestävät pelkästään englanninkielisiä kursseja, ”tarvitsemme ulkomailta osaajia”!! Lähtevät 90% muualle. Meille jää heidän kustannuksensa.
Onko tämä kaikki hössötys täysjärkisten tohua?
Miettikää asiaa huhtikuussa -23

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veijo Oinonen Insinööri, yrittäjä
#7

Jatkoa edelliseen:
-Suomessa on historiansa suurin työttömyys ja on palkattu tuhansia ”työttömyyskonsultteja” niin tuloksia ei silti näy käytännössä. Jotain mennyt pieleen kun konsultti soitta kerran kuussa ja kysyy mitä kuuluu mutta ei kerro missä työpaikka.
-Kun toiminta siirretään osin ulkomaille niin tietotaito siirretään samalla ja menetetään kilpailuetu. Halvemman kustannustason maa saa valmiin startin .
-Jakamalla tietotaito pääomaa ja rahallista tukea ympäri maailmaa tuhotaan mahdollisuus kehittyä vielä paremmaksi.
-Olemme nyt tilanteessa että näperrellään digiasioiden ympärillä jotka ei juuri työllisyyteen mitään vaikuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Tämä sukupolvi ei kylläkään näytä osaavan ratkaista ,ongelmia , mutta osaa kehittää uusia ongelmia !? Kaikki nurkat täyteen !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Entäs uutisointi? Eilen Maikkari kertoi kahdesta koulumatkallaan Saksassa puukotuksen uhriksi joutuneista koulutytöistä, joista toinen kuoli.
Jätti vain kertomatta, että tekijäepäilty on 27 v. eritrealaispakolainen.
Ihme salailua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

https://www.bild.de/regional/stuttgart/stuttgart-aktuell/asylbewerber-erstach-14-jaehrige-und-verletzt-ihre-freundin-schwer-der-killer-la-82162198.bild.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Maikkari:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kahta-nuorta-tyttoa-puukotettiin-koulumatkalla-saksassa/8585472#gs.kimtz9

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Teliaa johtaa kiintiöjohtaja, joten kaukana on ne ajat, jolloin MTV-kanavana oli kaikkien kiinnostuksen kohde.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Maikkari ajaa pian Ylen ohi, kun kyseessä on mamutus?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Eipä noissa kanavissa ole juuri muuta eroa, kuin maikkari kanavana maksattaa poliittiset pierunsa mainostajilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Kyllä on monelle kansanedustajalle maistunut Eduskunnan kampaviinerit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kaksiin rattaisiin kyllästynyt
#3

Ensin boikotoidaan taidelaitosta, koska sen hallituksessa on juutalainen, eikä tila ole enää turvallinen.
Sitten lähdetään osallistumaan Suomi ilman natseja kulkueeseen.
Kyllä näin oikeamielinen ja suoraselkäinen kansa saa ongelmansa ratkaistua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Suomen demarit, vihreät ja vasemmisto kokonaisuudessaan ovat kansallissosialismin perillisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

On omattava natsimurhaajan geenit, jos menee samaan kyytiin sosialistien kanssa. Sosialismi ja kansallissosialismi ovat sama asia, jossa maltillinen ja äärisosialismi lyövät kättä päälle. Lenin oli murhaaja luonne, joka ihme ja kumma, kiinnostaa mm. demareita, kuin paska kärpäsiä. Kukapa geeneihinsä voi vaikuttaa, Stalinkin otti Leninin tavat käyttöön, äärimurhaaja, samoin kuin Hitlerkin. Samaa tekee tällä hetkellä Putin. Ay-liike jostain kumman syystä tukee sosialismia, ymmärtämättä, mitä tuo pitää sisällään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Etenkin yleen kyllästynyt
#4

Ylen budjetista; kaventuuko demokratia, jos ylen henkilökunnan kaikenkattavaa terveydenhuoltoa ja harrastustoimintaa leikattaisiin?
Jos ruotsinkielisten budjetti on 8% saavat he enemmän aikaan kun suomenkielisellä puolella, näkyykö budjetista esim. paljonko suomenkielisiin lastenohjelmiin satsataan?
Ylen puoli hoitaa muut vähemmistöt, urheilukisat menevät ylen budjetista, mutta selostetaan myös ruotsiksi. Miten on linnanjuhlat, euroviisut ym. nk. kaksikieliset ohjelmat? Mihin budjettiin niiden kulut laitetaa? Yhteiset toiminnot, kääntäminen? Mistä momentista niiden kulut katetaan.
Mihin veroeuromme menevät, on suuri salaisuus. Onko niin, että, jos otettaisiin kaikki huomioon, selviäisi, ettei ruotsinkielisten osuus ole 8% vaan aivan jotain muuta. Mikä olisi suomenkielisten osuus?
Entäs toimittajien kielisuhteet? Joko yhtiön sisäiseksi kieleksi on valittu ruotsi, onko yhtiössä enemmän ruotsinkielisiä kun suomenkielisiä?
Kuuluuko ylen tehtäviin joidenkin identiteetin rakentaminen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#12

Uutisoitiin Viron lähettävän ohjelmansa noin 40 miljoonalla. Meillä sama summa pitää riittää suomenkieliseen lähetykseen, ruotsinkieliset maksakoot itse ohjelmansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Miksi maksaa uusinnoista ja uusintojen uusinnoinneista?
Eikö Areena ole sitä varten, että voi katsoa jo näytettyjä ohjelmia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#5

Vaikka tuontisähkö loppuisi kokonaan ja joutuisimme säännöstelemään kulutusta niin se ei ole peruste sähkön ryöstöhinnoille. Eivät tuotantokulut muutu tunneittain. Sähkön säännöstelyä helpottaisi jos nyt peruttaisiin vihreäsiirtymä, arvottaisiin turve uusiutuvaksi, lopetettaisiin sähköpörssi hulluus, valtio määräämään sähkön hinnan. Sähköpörssi on järjettömyyden huipennus jolla sähköyhtiöt tekevä valtavaa voittoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Ruotsista taitaa olla turha kerjätä sähköä, kireät keskisen Ruotsin pakkaset jo tässä vaiheessa antaa ymmärtää, että koko pohjoinen Eurooppa kärsii pian sähköpulasta. Helvetti pääsee irti tammi-helmikuussa, joiden pakkasiin hallitus ei ole varautunut mitenkään. Siperiassa tällä hetkellä pakkaset ovat kivunneet yli miinus 50 C astetta, jossa alue sijaistee vastaavasti keskisen Suomen leveydellä. Golfvirran käyttäytyminen antaa ymmärtää, että vallitsevista läntisistä ilmavirtauksista ei ole apua ainakaan tänä talvena, jos ei ihmettä tapahdu. Kalliiksi tulee tämä kommunistihallitus, helvetin kalliiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Suomalaisista viis, kunhan Afrikan maat saavat avustusrahansa ja laittomasti maassa olevat terveyspalvelunsa.
Vielä neljä kuukautta tätä vihervasemmistohallitusta. 😈

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000