Perussuomalaiset

Tuula Salo-Männikkö

Talousnäkymät

Talousennusteet eivät vielä osoita maamme talouden kasvavan lähitulevaisuudessa. Suomen Pankki liittyi tuohon nollakasvua ennustavaan ryhmään tänään. tänään

Ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä tuo Suomen Pankin ennuste. Positiivista siinä oli se, että se esiteltiin julkisessa yleisötilaisuudessa tänään iltapäivällä. Uutta avoimuutta SP:lta.

Rakenneuudistuksia tarvitaan ja samoin sopeutustoimia. Niiden sisältö on haaste kaikille. Tilanne on toisaalta-toisaalta-tilanne. Yksi toimenpide saatta johtaa huonompaan lopputulokseen kuin alkuarviossa osattiin ajatella. Esim. kategorinen eläkeiän nosto voi taas koitua nuorisotyöttömyyden kasvamiseen. Tällä ei saavuteta hyötyä, jos nuorten työllistyminen vaikeutuu. On muistettava, että eläkeikämme on liukuva 63-68-vuotta eli ketään ei oikeastaan pakoteta luopumaan työstään 63-vuotiaana. On myös viime aikojen tilastoja, että kokeneemmat työntekijät haluavat jatkaa edelleen työssään. Toki on alakohtaisia eroja, emme voi verrata palomiehen, muurarin ja IT-ammattilaisen työn fyysistä raskautta toisiinsa. Mutta selkeä asennemuutos on tapahtunut yli 60-vuotiaiden keskuudessa.
Työurien pidentämisessä tulee kohdistaa toimenpiteet työurien alkupäähän. Eli saada nuoremme työn syrjään kiinni heti valmistuttuaan ammattiinsa. Tänä vuonna kesätyön saaminen on ollut kiven alla monella nuorella. Vieläkö maassamme olisi tilaa ”oppipojille” oppimaan ammattia työn kautta. Oppisopimus on toki yksi mahdollisuus, mutta ei onnistu ilman monen tahon yhteistä toimintaa sekä tahtotilaa.

Maamme elää viennistä. Matkailusta ei ole elättämään koko maatamme. Innovatiivisuus on tarpeen koko yhteiskunnassamme. Luonnonvarojen hyödyntäminen on yksi mahdollisuus. Puhdas luonto ja siitä saatavat hyödykkeet, esim. marjat ja sienet, joita voidaan jalostaa eri muotoihin vientiä varten. Tuottajat tarvitsevat tukea, helpotusta ja kannusteita toimintaansa varten. Erityisesti viennin markkinontiin pientuottajat tarvitsevat kanavia. Luomu-/puhdasruoka on maailmalla kysyttyä tavaraa. Puhdas maaperämme olisi yksi vientivaltti markkinoitaessa hyviä tuotteitamme.

Tekstiiliteollisuus on maastamme lähes loppunut paria poikkeusta lukuun ottamatta. Jalkineita vielä tehdään yhä harvemmissa paikoissa. Maassamme on osaamista monella eri alalla. Koulutetuille ihmisille tulisi löytää työ kotimaastamme. Meillä ei ole varaa kouluttaa ihmisiä muiden maiden työmarkkinoille, toki on hyvä hakea kokemusta myös ulkomailta. Työn tekemisen arvostus pitää saada nousuun Suomessa. Ja työn tekeminen pitää saada entistäkin kannattavammaksi. Tähän tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000