Perussuomalaiset

Tuula Keinänen

Hoitajien tilanteesta

Hoitajien tilanteesta

Pakko puuttua taas hoitajien ahdinkoon! Ympäri maata alkaa olla vaikeuksia saada koulutettuja hoitajia, ja monin paikoin hoitajat äänestävät jaloillaan. Koska en usko toistuviin sattumiin, niin arvelen, että hoitajien tilanne on ainakin osittain harkittua. Onko mahdollisesti tekeillä ”taksiuudistuksen” kaltainen tilanne, jossa tällä kertaa hoitoala putsataan suomalaisista hoitajista tavalla tai toisella, että saadaan tilaa maahanmuuttajille? Arvio saattaa kuulua salaliittoteoreettiselle, liioitellulle tms. mutta tilanne on jatkunut pitkän aikaa. Esim. koronahoitajia ei ole huomioitu juuri mitenkään, vaikka rahaa on satanut eri toimialoille, erilaisiin tukiin yms. Koronaepidemian hoidossa ensisijaisen tärkeä ryhmä on jätetty lähes tyystin huomiotta – hoitajat.  

Olen huolestunut tilanteesta. Jokainen meistä voi joutua periaatteessa milloin vain tilanteeseen, jossa tarvitaan terveyspalveluja ja hoitoa. Harvemmalla lienee mahdollista ostaa yksityispalveluja, vaan on turvauduttava yleiseen terveydenhoitoon. Ei ole mukavaa ajatella, että alalta poistuu koko ajan koulutettuja, vuosien työkokemusta omaavia hoitajia ja tilalle tulee vähemmän pätevää työvoimaa? Onpa ehdotettu sitäkin, että haetaan suoraan ulkomailta hoitajia Suomeen. Ei kai siinä mitään, jos nämä hoitajat osaisivat hyvin suomea ja hyvin ammattinsa. Mutta kun yleensä ei näin ole. Sairaan/vammautuneen/loukkaantuneen ihmisen hoidossa kielitaito, nimenomaan suomen/ruotsin kielen taito, on aivan ensisijaista. Hoitajan on pystyttävä ymmärtämään, mitä hänen hoidettavansa sanoo omasta tilastaan.  

Pidetään huolta meidän korkeatasoisen koulutuksen saaneista, hyvän työkokemuksen omaavista hoitajistamme. Heillä on hyvä työmoraali ja arvot kohdallaan, päättäjillämme ei näköjään niinkään. Työoloihin reippaita parannuksia, johtamisjärjestelmät tähän aikaan päivitetyiksi, palkkaa lisää, urakehitysmahdollisuuksia lisää, ei liikaa työtä… Kyllä meillä varmaan riittää rahaa hoitajien lisäpalkkojen maksuun, kun näyttää riittävän ihan mihin muuhunkin vaan, jopa ulkomaille asti.  

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Erittäin tärkeä asia! Se on pysäyttävä tilanne, kun joutuu sairaalaan potilaaksi. Kyllä silloin on tärkeää, että hoitava henkilökunta on kokenutta ja ymmärtää puhutun kielen ja sen kaikki vivahteet ja murteet. Suomalaisten mentaliteetti on suht samanlainen, on suht samat käsitykset siitä miten asioita tehdään ja hoidetaan ja ihmisiä kohdataan. Suomalainen hoitohenkilökunta on arvokasta ja on käsittämätöntä ettei heidän alan ongelmiin pystytä/haluta löytää ratkaisuja. On todella tärkeää, että perussuomalaisissa on monia hoitoalan ihmisiä; heidän kokemuksellaan ja näkemyksillään on paikkansa, kun tehdään perussuomalaista politiikkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tämä on tärkeä asia.
Mutta mitä näistä palkoista TES sopimukset ”sanoo”?. Ei ole palkat mitään suuria.
Mutta kun yksityinen ala Paperi ja Teollisuus puoli ei enään neuvottele valtakunnallisesti sopimuksita vaan työpaikkakohtaisesti, niin sieltä lähtee ay-liikkeen murtaminen joka tulee heijastuun joka alalle myös julkiselle puolelle.
On hyvä että tähän otetaan kantaa.
Mutta taitaa ne rahat olla tiukassa hoitajille kun pitää tilata hävittäjiä tappamista varten. Että kyllä sitä rahaa löytyy sotaleluihin.
Ja niillä kun ei tosipaikan tullen ole mitään virkaa. Ennen torjuntaohjuksiin rahat kun hävittäjiin Niin säästyneet rahat voi käyttää hoitoalan palkkoihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

PS:et ei vaan menestyneet hyvin TEHYN vaalissa. Kahdella edustajalla ei paljon saada aikaan. Nyt on aika alkaa vaatimaan Ay-liikkeeltä tekoja edunvalvonnassa.
Mutta kun PS:la ei ole Ay-liikkeessä mitään kannatusta. Ja vielä kun YTK on hajoittamassa duunari porukkaa.
Duunarit ei ymmärä mitä tästä seuraa kun aletaan harjoittaan paikallista sopimista, mutta aika sen tulee näyttään, ja monelle tulee yllätyksenä että ei kaikki mene kuin tyhjää vaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Tuulakin. Pyhä Henki sanoo sinulle asioita ja näyttää. Suomen tilanne on se, ETTÄ: Pitää ajatella tähän Maahan elävä Perkele, Joka täällä Suomessa, innokkaana touhuaa, Silloin näemme ”usvan” läpi: Mikä On Suomen Todenmukainen, Rehellinen, poliittinen tila : Saatana määrää ”Kaiken”: Ei JEESUS KRISTUS. Sota-ajasta-tähän päivään, Meidät toi KRISTUS. Nyt meitä suomalaisia: Otti kädestämme kiinni Perkele, ja lähti retuuttamaan, meitä: Omille raskaille teilleen. ”HERRA Armahda meitä: Kulkemaan: Yksinomaan: Vain: Sinun, Rakkaita Teitä. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vihervasemmistohallitus SDP:n johdolla ja jopa SAK haluaa polkea hoitajienkin palkkoja ulkomaisella halpatyövoimalla. Suomessa on 400 000 työtöntä ja työministeri Haatainen haluaa tuoda halpatyövoimaa ulkomailta. Kun hoitajista ja duunareista on pulaa, niin se poistuu, kun palkkoja korotetaan ja työolosuhteet parannetaaan. Ei se ulkomainen halpatyövoimakaan ota alipalkattua työtä vastaan, kun pääsee sosiaaliturvamme piiriin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000