Perussuomalaiset

Nina Strandén

Suomen terveydenhuolto ja hoitohenkilökunnan arvostus

Tiesittekö, että Helsingissäkään päivystys yöllä ei ole enää terveyskeskuspäivystys kuin klo 22.00 asti. Jos sen jälkeen menet sairaalan päivystykseen, apua et saa, ellet ole kuoleman kielissä, pitää odotella aamuun soittaakseen terveysaseman takaisinsoittopalveluun ja toivoa, että sieltä soitetaan edes saman päivän aikana takaisin. Valitettavasti tämä ei ollut myöskään terveysneuvonnan tiedossa, koska sieltä neuvoivat menemään päivystykseen.

Suomen terveydenhuolto heikkenee ja hyvinvointialueiden hallintohimmeli ei asiaa tule parantamaan. Rahaa tarvitaan itse toimintaan ja työntekijöiden palkkaamiseen. Rahoja ei pitäisi haaskata uusien poliittisten päättäjien palkkoihin, sillä heillä ei välttämättä ole riittävästi ymmärrystä miten terveydenhuolto loppujen lopuksi käytännössä toimii tai ei toimi.

Ulkomainen työvoima ei myöskään ole tällä alalla kuin pieni osa ratkaisua, hoitoalalla ko. maan kielen osaaminen on ensiarvoista, varsinkin vanhusten ja sairaiden sekä lasten kanssa, joiden ei voida olettaa esimerkiksi englanninkielen ymmärtämistä eri tilanteissa. 

Helppo on lupailla sitä ja tätä ja kirjata ylös kaikenlaisia hoitotakuita ynnä muita, sitten ihmetellään miksi ne eivät toteudu ja todetaan, että jotain pitäisi tehdä. Taas lisätään byrokratiaa tai hommataan uusi it- järjestelmä ja pahimmassa tapauksessa loppujen lopuksi vain lisätään hoitajien paperitöitä, jolla pahimmillaan vain vaikeutetaan ja viedään aikaa itse hoitotyöstä.

Palkkaa ja työoloja ei haluta parantaa, sillä rahat kanavoituvat aivan väärään paikkaan. Kun hoitajat ovat lakossa heitä arvostellaan kovin sanoin ja vaaditaan töihin vaikka pakolla. Tämä ei osoita arvostusta hoitoalan työntekijöitä kohtaan. 

Kovalla vauhdilla ollaan menossa USAn malliin, jossa vain rikkailla on mahdollista saada hyvää hoitoa heti.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Nina , tämä peli ei vetele , kurssin on muututtava Suomessa !?! On alettava käyttämään , tervettä arkijärkeä !! Hallituksestamme sitä ei löydy !!! Valitettavasti !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000