Perussuomalaiset

Toni Rintala

Suomessa myrskyt vähenee ja heikkenee - tiesitkö?

Eivät näköjään tiedä monet asiantuntijatkaan..

Suomessa on ilmastonmuutoksen takia ollut aika myrskyisäämyrskyjen on uutisoitu Suomessa lisääntyneen ja voimistuneen. Lisäksi myrskyjen on ennustettu jatkossakin lisääntyvän ja voimistuvan ilmastonmuutoksen edetessä. Näin meille ovat uskotelleet media, jotkut meteorologit, Suomen ilmastopaneeli ja monet muut asiantuntijat. Näin myös lapsille on opetettu jo useiden vuosien ajan koulussa.

Kuitenkin ilmastotutkijoiden nykynäkemys ja viimeisten tutkimusten tulos on se, että Suomessa myrskyt eivät ole lisääntyneet eivätkä ne jatkossakaan lisäänny eivätkä voimistu. Ennemminkin päinvastoin – kiitos ilmastonmuutoksen!

Lapsia on jo vuosikymmenten ajan peloteltu, että Suomen tulevaisuus on täynnä lisääntyneitä myrskyjä. Ei siis ole mikään ihme, jos synkän tulevaisuuden takia lapsiin on iskenyt masennus, levottomuus tai unettomuus. Pahimmillaan jopa mielenterveys on järkkynyt.

Esimerkiksi asiantuntijoista koostettu Suomen ilmastopaneeli on julkaisuissaan todennut myrskyjen lisääntyneen ja ennustanut Suomen myrskyjen jatkossakin lisääntyvän: ”..sään ääri-ilmiöiden seurauksena myrskyjen arvioidaan edelleen lisääntyvän merkittävästi”Ilmastopaneelin raportti 1/2019.

WWF:n julkaisu vuodelta 2021 kertoo, kuinka Suomessa ”viime vuosina myös myrskyt ovat voimistuneet”. Ja julkaisu vuodelta 2023 kertoo ilmastonmuutoksesta, joka näkyy jo Suomessakin: ”Sään ääri-ilmiöt kuten palot, myrskyt ja tulvat ovat jo yleistyneet ja voimistuneet.”

Lisäksi Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Ollikainen esitti vielä 2022 haastattelussa, kuinka ”sään ääri-ilmiöt moninkertaistuvat”, ja kuinka jatkossa ”Suomea uhkaavat eniten vahvat ja tuhoisat myrskyt.

Se ilmastonmuutos on kuulemma jo täällä – Ollut jo vuosien ajan. Mutta mikä on myrskyjen viimeisin tilanne ja ennusteet Suomen osalta?

(Helsingin yliopiston maaperä- ja ympäristötieteen professori Mari Pihlatie kertoi 2021, kuinka sään ääri-ilmiöiden on ennustettu lisääntyvän Suomessa tulevaisuudessa. Esimerkkinä Pihlatie nostaa myrskyt ja kuivuusjaksot.)

Myrskyjen määrää on aiemmin seurattu vain pari kertaa vuorokaudessa ja 1990-luvun lopulta alkaen 3 tunnin välein. Jossain vaiheessa myös tuulisuuden raja muuttui, eli myrskyksi alettiin laskea aiempaa vähäisemmät tuulenpuuskat. Vuodesta 2020 alkaen niitä on seurattu 10 minuutin keskiarvon tarkkuudella. Eli nykyään yhä useampi myrsky havaitaan, kun aiemmin jokunen on saattanut jäädä havaitsematta. 

Vuonna 2022 ilmastotutkijoiden ”konsensus” totesi, etteivät myrskyt ole lisääntyneet Suomessa eikä Pohjois-Euroopassa 40 vuoden seurannassa. Itse asiassa myrskyt ovat vähentyneet. Tai onhan monet ilmastotutkijat todenneet tämän tutkimuksissaan jo 2006, 2013 ja 2016. Mutta vasta nyt ilmatieteen laitos ja Foreca ”tunnustivat” tutkimustulokset vuonna 2022 julkaistun tutkimuksen ansiosta. Näin se ”konsensus” syntyi.

Myrskyjen väheneminen Suomessa on huomattu jo yli kymmenen vuotta sitten. Jo 2013 MTV uutisoi myrskyjen selkeästä vähenemisestä Suomessa. Siitä kertoi Forecan päämeteorologi Petri Takala.

Ja 2014 televisiostakin tuttu Petri Takala kirjoitti Forecan blogissa: ”Ilmastonmuutoksen mainitaan usein lisäävän myrskyjä ja yleinen mielipidekin tuntuu tukevan tätä. Tilastot kuitenkin kertovat päinvastaista.”

Ja 2016 Ilmatieteen laitoksen turvallisuussääpäivystyksen ryhmäpäällikkö, meteorologi Ari-Juhani Punkka kertoi: Myrskyt eivät ole lisääntyneet”, sekä että Myrskyjen esiintymisestä on tilastoja 1960-luvulta saakka. Data ei tue teoriaa myrskyjen lisääntymisestä ilmastonmuutoksen edetessä.”

Lopulta vuonna 2022 julkaistu tutkimus myrskyjen vähenemisestä Suomessa ja Pohjois-Euroopassa hiljensi suurimman osan eri mieltä olevista ilmastoasiantuntijoista. Tästä tutkimuksesta tiedotti ilmatieteen laitos vuoden 2022 ilmastokatsauksessaan: ”Havaintojen mukaan Suomessa myrskyt ja voimakkaimmat tuulet eivät ole lisääntyneet.”

Tutkimuksen tuloksista näkee, kuinka myrskyt ovat suorastaan vähentyneet 40 vuoden ajan.

Forecan tiedotteen mukaan monella on väärä mielikuva myrskyistä Suomessa. Oikeasti myrskyt eivät ole viime vuosikymmenien aikana lisääntyneet. Eikä myrskyjen ennusteta Suomessa lisääntyvän ilmastonmuutoksen myötä.

Eli myrskyt ovat Suomessa oikeasti vähentyneet. Entä mikä on tulevaisuuden ennusteiden tilanne nyt?

Suomen Ilmatieteen laitoksen ilmastotutkija Mika Rantanen totesi vuonna 2021, kuinka ilmaston lämpeneminen heikentää myrskyjen voimakkuutta Suomessa. Lämpeneminen ei tuo nykyistä rajumpia myrskyjä Pohjolaan, hän totesi.

Myös Ilmatieteen laitos tiedottaa, ettei se ennusta tuulisuuden jatkossakaan lisääntyvän Suomessa. Myös Foreca tiedottaa, kuinka Myrskyjen ei ennusteta Suomessa lisääntyvän ilmastonmuutoksen myötä.

Virallinen ennuste on siis se, että Suomessa myrskyt eivät lisäänny eivätkä voimistu, kiitos ilmastonmuutoksen. Harmi kun tämä konsensus ei ole vielä kunnolla levinnyt uutisiin. Kun yhä viime vuonnakin uutiositiin päinvastaista eli tieteen vastaisesti, mm. Luonnovarakeskus ja WWF

Luke 2023: ”sään ääri-ilmiöt lisääntyvät: luvassa on enemmän myrskyjä”

WWF 2023: ”Ilmastonmuutos, joka näkyy jo Suomessakin. Sään ääri-ilmiöt kuten palot, myrskyt ja tulvat ovat jo yleistyneet ja voimistuneet. Tämä kehitys tulee mallinnusten mukaan ilmaston lämmetessä jatkumaan.”

Myös lapsille yhä opetetaan kouluissa, kuinka ilmastonmuutos voimistaa myrskyjä Suomessa ja kuinka täällä myrskyt yleistyvät ilmastonmuutoksen seurauksena. 

Opettajia koulutetaan opettamaan lapsille, kuinka myrskyt ovat lisääntyneet ja jatkossakin ne muka voimistuvat Suomessa. Oppilaat saavat kokeissa pisteitä, kun mainitsevat myrskyjen lisääntyneen Suomessa ja edelleen lisääntyvän sekä voimistuvan ilmastonmuutoksen seurauksena. Myrskyjen lisääntymisen ja voimistumisen opetetaan olevan todiste ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä Suomessa.

Myös ilmasto-opas luokanopettajille opastaa, kuinka ”Ilmastonmuutos on yhä vahvemmin läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Sen seuraukset, kuten myrskyt ja kuivuusjaksot, voimistuvat myös Suomessa.”

Eikö tuo opetus ole pahasti ristiriidassa Ilmatieteen laitoksen ja Forecan sekä ilmastotutkijoiden nykykäsitykseen nähden?

Olisiko jo aika uutisoida myrskyjen väheneminen Suomessa ja uutisoida, että jatkossakin myrskyjen ennustetaan Suomessa heikkenevän ilmastonmuutoksen ansiosta? Ja olisiko hyvä korjata myös koululaisten opetukseen faktat kohdilleen?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


52 kommenttia
Nimetön
#1

Odotas vaan, mikä myrsky sieltä saapuu, kun jäät sulaa ja porukka siirtyy kumiveneisiin ja seilaa Venäjältä meritse Suomeen hakemaan elatuspaikkaa.
Taitaa jäädä Välimeri toiseksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

HÖH
Vihainen
#12

MIKSEI SUOMEN TAIVAS OLE ENÄÄ SININEN?
MIKSEI SUOMEN AURINKO OLE ENÄÄ TARKKARAJAINEN?
MIKSI AAMUT JA ILLAT PUNAISEMPIA KUIN ENNEN?
MIKSI KOKO AJAN ON SUMUISTA, SATEISTA JA JÄÄTÄVÄ POLTE ALUMIININHAJUISESSA ULKOILMASSA?

Syy on tietenkin Putinissa, eiks’ je!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rabbe
Vihainen
#17

Entä mihin ovat kadonneet valkoiset kumpupilvet? Itseasiassa taivas on parhaimmillaankin siniharmaa, ellei täysin harmaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen! Geoengineerin näyttää pilanneen ainakin suomalaisten ilmat. Ellette jo ymmärrä, niin katsokaa internetistä hakusanalla ”chemtrails”. … Ilmastohulluus on muuttunut jo mielipuolisuudeksi ihmisten terveyden kustannuksella, kuten lääketiedekin. Piruko niitä riivaa?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

VIHERKUPLA PUHKEAA
Tyytyväinen
#2

Mielestäni yhteiskunnan tulisi puuttua vihervasemmiston ylläpitämään ilmasto- ja luontokatatoniaan. Kaikki mahdolliset tutkittuun tietoon perustuvat ”tulokset” olisi saatava tavan kansan tietoon. Yksi vaiettu, lähinnä yle!, tutkimus on NASA:n tekemä Suomen metsistä ja soista hiilinieluina!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

LUOMUS POLITIKOI!
Vihainen
#10

Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus on aloittanut ”kilpailun” tunnistaa mahdollisimman monta jäkälää, kasvia tai hyönteistä. Tarkoitushakuista. Suurin osa luonnosta vieraantuneista kaupunkilaisista ei erota edes männyn ja kuusen eroa. Jos ”kilpailua” olisi helpotettu tunnistamalla kanalintuja, varislintuja ja kanahaukkoja totuus olisi paljastunut. Kanalinnut hävinneet ja vahinkolintukannat räjähtäneet käsiin. Nyt, kun tutkitaan ”mikroskoopilla” ei löydy tuntemattomalle paljon ja puheet LUONTOKADOSTA pystyvät jatkumaan. Todellinen luontokato nisäkkäissä ja varsinkin linnuissa. Vihreiden ”pyhät lajit” taas ovat runsastuneet totaalisesti ja edellä esittämäni luontokadon perimmäinen syy.
Jokaisen suomalaisen tulisi tunnistaa tärkeimmät puu, lintu, nisäkäs, kala ja viljalajit. MITÄ KOULUISSA NYKYÄÄN OPETETAAN=ILMASTOHYSTERIAA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kukin tietysti käsittelee ilmaston lämpenemisen aiheuttamia seurauksia ja muutoksia arkipäiväiseen elämäämme tavallaan. Tekstin sisällöstä päätellen blogisti on kovin peloissaan ja hämillään tulevasta: tarkoittaahan uusi ilmasto tietysti uutta arkea. Tämän arjen sisältöä kukaan ei vielä tiedä. Kuvasta päätellen blogisti on nuori ja varmasti mahdollisine perheineen täynnä tulevaisuuden suunnitelmia. Pelko kaiken romuttumisesta ilmastomuutoksen seurauksena on luonnollista.. Blogistin tapa käsitellä pelkojaan on häivyttää koko vakava ongelma ja kieltää se.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
Utelias
#6

Paljon on pielessä viestissäsi. Mielestäni pelkoa ei ole, jos kerran ilmastokin paremmaksi muuttuu. Paheksun lasten turhaa pelottelua.
Nuori en enää ole, lapsetkin jo pois kotoa lentäneet.
Kuten niin moni muukin, haaveilen etelän lämmöstä. Jos vaikka taas pääsis edes hetkeksi lämpimään, kun lämpö tuskin tänne tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

No onneksi olkoon ylittämättömästä teräsmiehisyydestä. Ehkäpä on oikeasti ja todella jokunen harva , jolle ei lainkaan tulevaisuuden ongelmat ja niiden ratkominen millään tavalla kuulu. Väite, jonka mukaan joku pelottelisi julkisuudessa pikkulapsia yhtään millään asialla, osoittaa aikamoista harhaa ja arvostelukyvyn puutetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
Utelias
#18

Tulevaisuudessa varmasti riittää ongelmia. Suomen myrskyt tuskin on yksi niistä, kuten ilmastotieteilijät ovat todenneet.

Eikö mielestäsi ole mikään ongelma, jos lapsille on valehdeltu myrskyjen lisääntyneen Suomessa ja lisäksi heille uskotellaan myrskyjen edelleen voimistuvan? Sehän on tieteen vastaista opettamista!
Ilmastotieteilijät kun kertovat, että Suomessa myrskyt ovat vähentyneet ja jatkossakaan ne eivät voimistu – kiitos ilmastonmuutoksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Jos ei ilmasto olisi pienen jääkauden jälkeen lämmennyt, niin oltaisiin edelleen pienessä jääkaudessa. Ruotsi-Suomessa kylmä tappoi luokkaa 400 000 ihmistä puutteeseen ja kylmään. On oltava iloinen, että ilmasto lämpeni noin 0,8 C astetta, muutoin meitä ei olisi olemassakaan. On vain toivottava, että maapalloon ei osu asteroideja tai purkaudu supertulivuoria, se olisi ihmiskunnan loppu, kun elämää mahdollista hiilidioksidin määrän lisäys on myös lämpötilan nousun ansiota ja hyvä merkki. Ilman hiilidioksidin kasvua ruoka ei maapallolla riitä, tämä on faktaa. Ravintoon kuluu jo noin kaksi kolmasosaa tuottamastamme hiilidioksidista, ja ylimääräinen pitää mm. merien kalakantaa yllä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ehdoton ei jääkauden lämmöille
#27

Näin juuri. Pienen jääkauden lämpötila oli luokkaa kaksi astetta nykyistä alempi, siihenkö meidän pitäisi yrittää päästä takaisin, herää kysymys. Ehdottomasti ei, koska tuossa keskilämmössä jää yhden sadon maissa ruokatuotanto varsin alhaiseksi, kun väestönkasvun vuoksi meidän pitäisi saada vuosi vuodelta suurempia satoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Juuri näin, lisäksi navettamme pitäisi olla elävä ravintovarastomme kriisien varalta, kun jääkauden aikana lypsävätkin oli syötävä ruokapulan takia. Punainen liha kunniaan, se voi pelastaa meidän henkemme. Vihreä rehu on märehtivien ravintoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Uudessa Seelannissa on karkeasti saman kaltainen ilmasto lämpötilojen suhteen, mutta nautoja on luokkaa kymmenen miljoonaa ja lampaita noin 25 miljoonaa. Suomessa ei ole kuin noin 800 tuhatta nautaa, ja tästä ollaan huolissaan, eli ilmastokiima korkeimmillaan. Intiassa on luokkaa 16 miljoonaa nautaa röyhtäilemässä, tuostakaan ei olla huolissaan. Greenpeacen taannoinen johtaja oli Intiasta, joten maan pyhät naudat saavat röyhtäillä rauhassa ja päästellä molemmista päistään metaania, tuota pyhää kaasua, joka Suomessa tuhoaa, ei vain maan talouden, vaan myös kaikki nautakarjatalouden tuotteet on julistettu pannaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Ihminen tuottaa suhteellisesti saman verran metaania, kuin nautakin syödessään selluloosapitoisia kasviksia, jossa mikrobit koettavat sulattaa kaiken mahdollisen energiaksi. Selluloosassa on kuitenkin paljon sellaista, josta ei juurikaan energiaa saa, joskin vetyseosta, metaania päätyy hukkaan sekä suolistokaasujen että hengityksen kautta. Metaani on se hinta, mikä maksetaan maapallon ravinnon tuotannosta, sillä heinäkasvit on maapallon yleisin kasvilaji.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#41

Tämä sama ”dosentti” on vuosikausia jaksanut paasata selluloosapitoisista kasviksista jotka tuottavat vain metaania muttei energiaa. Aika hupiukkp!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Joo, kun pysyy punaisessa lihassa, niin virtaa riittää. Puput syö salaattia ja parsaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Näin on, ravinnon on sisällettävä ehdottomasti niitä hivenaineita, joita ihminen sisältää luonnostaan solutasolla. Kasvikset voivat sisältää kuituja, jotka helpottavat itse ravinnon sulatusta jne., mutta kuiduilla ei rakenneta yhtään uutta ihmissolua vanhojen solujen kuoltua, kuten tiilitaloja ei rakenneta vedestä jne. Ihmisen solurakenne lyyhistyy nopeasti, jos uutta rakennusainetta ei ole saatavilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

No en ole vielä lyyhistynyt vaikka kasvissyöntiä takana vuosikymmen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

No, se lyyhistyminen alkaa elimien surkastumisista, eli se on hidasta jopa huomaamatonta tuhoa, kunnes elin lakkaa täysin toimimasta tai esiintyy oireilua tavalla tai toisella. Sekasyöjän kannattaa stimuloida koko ruoansulatusjärjestelmää silloin tällöin, jossa pelkän kasviksen syönti on kuin elimistön tyhjäkäyntiä, ja autoissa tuo tarkoittaa moottorin nokeentumista ja se alkaa yskimään. Kun hännälle ei enää ollut käyttöä, se katosi ihmiseltä. Kyllä ihminen tulee aikansa toimeen ihan vihreälläkin, mutta jo hedelmäapinan ruoalla ihminen tulee toimeen vain kolmisen kuukautta, ja sitten alkaa vakavat ongelmat (amerikkalainen tutkimusryhmä tutki asian perinpohjin Etelä-Amerikan viidakossa).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Näin on, tutkimukset osoittavat myös selkeästi, että naiset, jotka eivät käytä rasvaista maitoa, voivat saada paksusuolensyövän 40% todennäköisemmin, kuin ne naiset, jotka käyttävät rasvaista maitoa (tuore tutkimus). Vihreys ei aina ole terveellisempää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Näin on, terveellisesti syönyt ja aminohappoja saanut nainen tuntee itsensä naiseksi ja synnytysvietti palaa normaaliksi. Ravinnosta saadut vitamiinit tai hivenaineet ovat tärkeässä asemassa hormonitason säilyttämiseksi. Keho ei kykene tuottamaan kaikkia tärkeitä hivenaineita, joskaan näitä ei kyetä saamaan pienistä määristä kasviksia, vaikka olisi kuinka monipuolista kasviravintoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Islannin eteläpuolella merenpohjan jättimäiset CO päästöt, jotka seuraavat mannerlaattojen sauman linjaa, ovat vahva merkki merenalaisesta jättimäisestä rakopurkauksesta. Mittaluokka on noin pari sataa kilometriä ja CO pitoisuudet pahimmillaan 1276-540 ppbv. Rakopurkaukset, jotka tapahtuvat kameroiden ulottumattomissa, hallitsee maapallon CO päästöjä, jotka ilmakehään päätyessään hapettuvat CO2:si. Purkaus liittynee Islannin saaren maapäällisten rakopurkausten ketjuun, ja jatkunee jopa tuhansia kilometriä ajan kanssa. Hiilidioksidipäästöt ovat siis luonnon omia systeemejä, jotka johtuvat yli miljoonan toimivan tulivuoren ajoittaisista purkauksista, joista valtaosa sijaitsee merenpohjassa, ja aktivoituu maapallon huojunnan seurauksena. Ilmastotoimet vähentämällä ihmisen aiheuttamia CO2 päästöjä eivät siis muuta mitään, eikä kivihiilen polton vähennyksellä ole mitään vaikutusta ilmastoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Juuri näin, ilmastokiima on sokea kulma energiantuotannossa. CO, eli häkä liukenee erittäin huonosti meriveteen, ja päätyy lopulta ilmakehään hapettuakseen hiilidioksidiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Rakopurkaus lämmittää myös Golfvirtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#38

Olen purkautunut monesti lämpimään rakoon,ja nauttinut suunnattomasti. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Väite, jonka mukaan joku pelottelisi julkisuudessa pikkulapsia/ opettaisi pikkulapsia ’tieteen vastaisesti’ osoittaa aikamoista harhaa ja arvostelukyvyn puutetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Lapsille juttusi voi mennä perille, mutta ei meille aikuisille. Jätä lapset rauhaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Täys`tiedoton nimetön
Iloinen
#32

Vihernimettömät voisivat lukea muutakin, kuin konklaaviensa töhertämiä ”muistioita”, jotka laadittu Mannerheimintiellä istuen! (=porukassa tyhmyys tiivistyy!;-) Mikäli kyseessä nimettömät-opettajat (=joista ei kuitenkaan liene kysymys;-), joten jäljelle ei jää kuin kommentteja töhertävät -nimettömät, joiden kommentit saattavat syntyä vaikka nyponteen pintaan kertyvistä kuplista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
Utelias
#26

Eikö ole pelottelua, jos opettajat uskottelevat lapsille pelottavien myrskyjen lisääntyvän ja voimistuvan Suomessa ilmastonmuutoksen takia? Ja jos myrskyjen lisääntyminen ja voimistuminen ei ole totta, eikö se silloin ole tieteen vastaista opetusta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Kuuntele nyt itseäsi:) Et usko puheitasi itsekään. Kunhan höpiset agitaatiota ps-periaatteiden mukaan:)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

viherpunahömppää
Tyytyväinen
#36

Ja sinä pelle voisit laukoa noita kommenttejasi vaikka Pellervon turhis-nurkassa! Lue nyt toi ylläkin oleva kommenttisi: ei niin mitään sanomaa, ei mitään aiheeseen liittyvää, ei ylipäätään kommentti mihinkään täällä kirjoitettuun eikä myöskään vastaus mihinkään!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Sisälukutaito on hyväksi. Kokeile sinäkin:)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

HÄIVY!
Tyytyväinen
#44

En tiedä mistä ”lassehietasista” sinutkin nimetön on sisäsiitetty, mutta kommenttisi ovat etovia, paskaisia ulosteita, suoranaisia sanaoksennuksia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#48

Juuri näin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Ja nytkö pitäisi edelleen hätääntyä olemattoman kiihtyvän ilmastonmuutoksen takia? Kaatosateet ovat muka välillä lisääntyneet, jos sattuu sateinen päivä, ja pouta on taas ilmaston kuivamista. 1970-1980 luvuilla esiintyi esim. kaatosateita, autokin piti pysäyttää, kun pyyhkijät eivät riittäneet. Puutarhamittarin mukaan tunnissa satoi 60 mm, ei ilmastonmuutosta, vaan ihan normaalia. Nyt 60:n mm sade vuorokaudessa on jo sateisuuden lisääntymistä jne. jne. Väestö maailmalla asuttaa tulvaherkkiä alueita, kun muualla ei ole tilaa, johtuen väestön lisääntymisestä. Kairon metropolialueella väkeä on jo kaksikymmentä miljoonaa, ja Etiopian patohanke aiheuttaa Sinisen Niilin kuivumisen alajuoksulla, josta seuraa ankara kasteluveden puute, tuo lasketaan ilmastonmuutokseksi. 24 vuotta asiaa tutkineena voi sanoa, että väestön lisääntyminen ja keskittymät on luonut täysin ne ongelmat, jota nimitetään ilmaston ankaraksi muutokseksi. Suomi on toistaiseksi välttynyt ylikansoittumiselta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Näin on, väestön lisääntyminen näkyy jo mittareissa. Yksi ihminen tuottaa keskimäärin yhden tonnin hiilidioksidia vuodessa, joka tekee lisä hiiltä noin 80 miljoonaa tonnia vuodessa nettona. Lämpöä ihmiskunta tuottaa kehossaan keskimäärin 0,150 kW/h teholla, eli koko väestön tuottama lämpöteho vuodessa on noin 10 512 000 000 000 kW:n patteritehon verran. Miljoonakaupungeissa tuolla on merkitystä, alueella, jossa kulkuväylät ovat asfalttia ja katukäytävät kapeita, eli tuulet eivät huuhtele kuumia katuja perinteisesti turistilaumojen kansoittamilla toreilla. Maapallon pintaa koristaa miljoonia neliökilometrien laajuinen asfalttipäällysteinen tieverkosto, kuten katot ovat pikimustaa materiaa. Kaupunkilämmöt riittää lisäämään keskilämpöjä, etenkin kun muinaiset ilmanlaadun- ja lämpötilanmittausasemat ovat jääneet kaupunkirakentamisen sisään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Jääkauden jälkeisenä aikana lämpimän Golfvirran tilavuus on Jäämeren suuntaan on lisääntynyt yhteensä noin 37 843,2 km/3 mannerlaattojen liikkeen vuoksi, eli noin 3 153 600 000 kuutiometriä lisäystä vuositasolla, kasvun jatkuessa vielä miljoonia vuosia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Islannin eteläpuolella rakopurkaus merenpohjassa on jälleen käynnistynyt. Vasta eilen edellisen purkauksen savut katosivat Grönlannin kaakkoiselle rannikolle. Pohjoisen Atlantin myrskyt ja voimakkaat matalapaineet johtuvat selkeästi mannerlaattojen rakopurkausten muodostamista lämmöistä, jopa polaaripyörre saa kyytiä kuumista ja kosteista ilmavirtauksista. Massiivinen rakopurkaus vastaa helposti tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien ydinvoimaloiden tehoa. Golfvirran teho siis kasvaa miljoonia vuosia mannerlaattojen erkaantumisen vuoksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Juuri näin, eteläisen Suomen lämmöt ovat selkeästi pohjoiselta Atlantilta saapuvia geotermisiä lämpöjä, jotka kiertyvät 850 hPa:n korkeudella Suomeen ja läntiseen Eurooppaan yleisemminkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Näin on, tyypillinen tilanne pohjoisella Atlantilla. Matalapaineen ydin asemoituu Irlannin lounaiselle merialueelle, nollapiste 51,89 N, 12,93 W, jossa matalapaineen laajuus on luokkaa yli 16 miljoonaa neliökilometriä. Tuossa koko läntinen Eurooppa saa taas vettä, ilman hiilidioksidin kuivaavia tai kastelevia vaikutuksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#16

Myrskyn jälkeen on pouta sää ja pudan jälkeen jälleen myrskyää.Näin ne säätilat ovat vaihdelleet maailman sivu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#21

Siis piti olla poudan,ei pudan.Sorry kirjain säästö!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#4

Suomessa jos olisi kesälläkin pakkasta heinäkuussa niin se tarkoittaa ilmaston lämpenemistä jota aiheuttaa vain ihminen. Unohdetaan ettei maapallon rata auringon ympäri ole sama joka vuosi vaan vaihtelee. Jupiterikin vaikuttaa maapallon rataan enemmän tai vähemmän riippuen sen sijainnista maahan nähden. Ihmetyttää miksi eräs tähtitieteilijäksi itseään kutsuva sanoo vain ihmisen vaikuttavan ilmastoomme. Kuitenkin myös aurinko on suuri vaikuttaja ilmastoomme vaihdellen sen aktiviteetin vaihteluista johtuen. Jääkausia ja lämpimiä kausia on ollut jo ennen ihmistäkin eikä vuodet ole nykyäänkään veljiä keskenään. Höpistään jostain asteen lämpötilan vaihteluista. Ei jäätiköt noin vaan sula jos on asteen lämpimämpää, jos on vain 10 astetta pakkasta 11 asteen sijaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Vuodenajat vierivät jatkuvasti eteenpäin perihelikiertymän vaikutuksesta. Kymmenen tuhannen vuoden kuluttua pohjoisen pallonpuoliskon talvi on pisimmillään kun tällä hetkellä kesä on pohjoisella pallonpuoliskolla pidempi. Jääkausi toimii sekä perihelikiertymän että prekessio- eli hyrräliikkeen toimin, jossa viimeksi mainittu johtuu akselin kallistuman seurauksista, eli säteilyn alusta muuttuu jatkuvasti, joko mereinen tai mantereinen. Perihelin argumentti on 0,27 astetta/sata vuotta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Yhden väitöskirjan perusteella kumoat kaikki muut ilmastonmuutosta tutkineet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Siis – jos ja kun ilmasto muuttuu niin miksi ei keskitytä haittojen minimointiin? Esimerkiksi rakennetaan ihan tuhovoimille tyrkylle eli vallassa olevat piut paut viis veisaa mistään ilmaston muutoksesta, rahaa nääs on! Ja se ei lopu! Mutta vihreät toteuttaa Ison Rahan turvallisessa kainalossa Ison Rahan toivomaa propagandaa joka keppihevosena edistää Ison Rahan pyrkimyksiä saada yhä enemmän valtaa. Paskat on jo housuissa, haisee jo, mutta pokka pitää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
Iloinen
#11

En. Väitöskirjan kanssa samaa mieltä on myös Ilmatieteen laitos ja Foreca. Foreca tiedottaa sivuillaan tuosta samasta, ja lisäksi että myrskyjen ei ennusteta lisääntyvän Suomessa. Ilmatieteen laitos tyytyy kertomaan vaoin, että myrskyt eivät ole lisääntyneet eikä tuulisuuden jatkossakaan ennusteta lisääntyvän.
Myös jokunen meteorologi on todennut, että myrskyt vähenee ja heikkenee jatkossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Ilmasto on monimutkainen systeemi, jonka muutoksissa etusijalle on laitettu ihmisen lisäämä hiilidioksidi. Meillä on niitäkin, jotka tietävät CO2:n lisääntymisen perussyyt, eli se fossiilisten käyttäminen energian tuotannossa ja liikenteessä. Polaaripyörteen hajoaminen keväisin aiheuttaa massiivisia hiekkamyrskyjä mm. Saharan alueella, ja hiekkaa päätyy jopa Etelä-Amerikkaan miljoonia tonneja vuositasolla (arviolta noin 27 miljoonaa tonnia/a). Toki polaaripyörre talvella usein yltää pohjoiseen Saharaan. Tuo hiekka poikkeaa esim. suomalaisesta hiekasta sen sisältämän runsaan hiilen avulla, eli kalkkikiveä, joka on muodostunut trooppisessa ilmastossa koralleista, eli CaCO3. Miljardeja tonneja tuota hiekkaa tälläkin hetkellä kiertää ilmakehässä, ja toimii luonnon hiilidioksidin tapaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Lisään vielä, hiekkaa Saharasta kiertyy tälläkin hetkellä runsaasti kohden Välimeren maita ja muuallekin eteläiseen Eurooppaan. Suurimmat pitoisuudet ovat luokkaa 1200 mikrogrammaa/kuutiometri. Korjaan samalla edellisen kirjoitukseni toista virkettä, siis meillä on runsaasti niitäkin, jotka tietävät tietävät CO2;n perussyyt, mutta vain niitä kuunnellaan, jotka eivät ymmärrä kokonaisuutta tai luonnon omia päästölähteitä, eli maailmalopun ennusteet myy paremmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000