Perussuomalaiset

Toni Rintala

Ilmastovaaleihin pelkokerroin tapissa

On valitettavaa, kuinka jotkut puolueet ratsastavat vaaleihin pelottelemalla nuoria ja lapsia tarkoituksenhakuisilla ja valheellisilla uhkakuvilla. Pelottelun seurauksena lapset vain ahdistuvat ja masentuvat.

Uskomus, että ilmasto on huonontunut, voi myös johtua siitä, että aina välillä mm. Yle valehtelee ilmaston sääilmiöihin kuolleisuuden lisääntyneen. Tai että lasten hätä kasvaa ilmastonmuutoksen takia.

Vaikka ihmisten määrä on tuplaantunut 50 vuodessa ja ihmisiä on yhä enemmän sään armoilla, silti Ihmisiä menehtyy jatkuvasti vähemmän ilmastokatastrofeissa – eikä myrskyt tai muutkaan sään ilmiöt ole lisääntyneet. Oikeastaan päinvastoin: ne on vähentyneet!

2000-luvulla ihmismäärä on kasvanut 30 % ja lasten määrä 7 %. Silti hyvinvoivien ihmisten ja lasten määrä kasvaa koko ajan. Nälänhätä on 2000-luvulla laskenut 13,2 %:sta 8,9 %:iin eli laskua on ollut 33 %. Lasten määrä on kasvanut 50 vuodessa melkein kaksinkertaiseksi (42%) ja 2000-luvulla 7 %.

Silti lapsikuolleisuus on vähentynyt huimasti ja vähenee koko ajan. Unicef toteaa: ”Both the under-five mortality rate and the number of under-five deaths have fallen by more than half since 1990”

Eli vaikka ruokittava ihmismäärä kasvaa koko ajan, myös ruoan tuotanto koko ajan kasvaa ilmastonmuutoksesta huolimatta. Se tarkoittaa samalla sitä, että luontoa ja metsää raivataan koko ajan lisää ruoantuotannolle. Luonto tuhoutuu ihmismäärän lisääntyessä, ei siis ilmastonmuutoksen takia.

Aiemmin Yle ja muut mediat ovat uutisoineet, kuinka myrskyt Suomessa ovat lisääntyneet, vaikka oikeasti niin ei ole. Media uutisoi uskomuksia – ei faktaa. Vasta ihan viime vuosina on kerrottu faktaa myrskyjen vähenemisestä. Jo 40 vuoden ajan seurannan aikana myrskyt eivät ole Suomessa lisääntyneet. Eivätkä maailmallakaan. Oikeastaan myrskyt on vähentyneet.

Ja mahdollisesti vähenevät jatkossakin ennustaa WMO: ”the number of tropical storms and hurricanes may decrease by around 15% over the Atlantic Ocean, Caribbean Sea, and Gulf of Mexico for a 2-degree Celsius (4-degree Fahrenheit) global warming scenario”

Suomessa viimeisin hirmumyrsky oliyli 130 vuotta sitten eikä seuraavaa edes odoteta enää, sillä myrskyjen ei odoteta täällä voimistuvan. Hirmumyrskyt kuuluvat viileän ilmaston aikaan.

Foreca uutisoi 2022: ”Monella meistä onkin väärä mielikuva myrskyisyydestämme, mikä voi johtua uutisoinnin lisääntymisestä ja digitalisoitumisesta 2000-luvulla. Ehkä nykyään sääilmiöistä uutisoidaan herkemmin, ja uutiset ovat kaikkien ulottuvilla yhden painalluksen päässä älypuhelimella.”

Eli vaikka uutisissa nykyään paljon katastrofeja näkyy, ei niitä ole sen enempää kuin aiemmin. Vaikka ihmisiä on koko ajan enemmän luonnonilmiöiden riepoteltavana, on menehtyneitä nykyään paljon aiempaa vähemmän.

WMO:n raportin mukaan 1970-luvulla sään ilmiöihin kuoli yli 50 000 ihmistä vuodessa ja 2000-luvulla enää alle 20 000. Aiemmin kuoli päivittäin 170 ihmistä, kun 2000-luvun alussa n. 90 ja viimeisen 10 vuotta enää 40 menehtynyttä päivässä. Eli vaikka ihmisiä on nykyään määrältään neljä miljardia enemmän – eli tuplasti enemmän – sään armoilla, kuolleisuus on vähentynyt alle neljännekseen ja ihmismäärään suhteutettuna vähennys on lähes kymmenkertainen 50 vuodessa. Päivittäinen kuolleisuus sään ilmiöiden seurauksena on siis vähentynyt hurjasti!

Vuosi sitten Elokapina TV:ssä väitti, että Intiassa maanviljelijöiden itsemurhat ovat lisääntyneet, koska me suomalaiset kuumennamme ilmastoa. Faktat taas kertovat, että maanviljelijöiden itsemurhat Intiassa, ja monissa muissakin maissa, ovat vähentyneet 20 vuoden ajan ja ovat alimmillaan 30 vuoteen, vaikka samaan aikaan Intian ihmismäärä ja maanviljelijöiden määrä on lähes tuplaantunut.

Näiden faktojen mukaan tulevaisuus koko ajan paranee. Silti jotkut puolueet ratsastaa pelottelemalla, että kaikki on huonommin. Nyt aivot pois narikasta ja järki mukaan!

Osallistu keskusteluun!


46 kommenttia
Sähköautoille kilometriverot?
#1

Oikeastaan vasemmistovihreät ilmastopelottelullaan on antanut aseet vaalitaistoon, kunhan nuo vain hallitsee. Jo kilometriverot ovat sairas menetelmä maksimoida verotuloja, onhan nykyinen nestemäinen polttoaine jo varsin tiukasti verotettua, ja kulut perustuu suoraan polttoaineen kulutukseen, kun kilometriveroissa ei ole väliä, kuinka paljon kulutat, vaan ainoastaan matkan mitta. Kun ja jos idea verottaa kilometrejä, tuo merkitsee sähköautojen verotusta, koska verotulot sähköautojen käytössä putoaa rajustikin. Jos kilometriveroa halutaan välttämättä soveltaa, niin sen pitää koskea nimenomaan sähköautojen kilometrien mittausta ja verotusta, eihän siellä mitata polttoaineiden kulutusta ja siitä veroa litrojen mukaan, eikä siinä ole mitään järkeä, kuinka pitkän matkan autolla tekee, ja ennen kaikkea jokaista autoilijaa seurataan tienpäällä jossain kommunistien päämajassa. Kyse on valtion verotuloista, jossa sähköauto pudottaa tulot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Sähköautoille tulisi laittaa myös kansainväliset haittaverot ja sakot luonnon tuhosta. Jos kaikki Suomen autokanta muutettaisiin sähköautoiksi, tarvittaisiin noin 4,5 Olkiluodon kokoista ydinvoimalaa tuottamaan tuo energia. Lisäksi kaikki maan sähköverkostot joudutaan uusimaan ja kadut joudutaan avaan tuhansien kilometrien matkalta latauspisteiden rakentamisen takia. Pelkästään kaapelia kuluu miljoonia tonneja ja dieseliä kaivinkoneille myös miljoonia tonneja, ennen kuin jokainen saa virtaa akkuihinsa. Kun kaikki on valmista, todetaan koko systeemi vanhanaikaiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Kaikki on suhteellista. Yksi henkilö tuottaa hengityksessään keskimäärin yhden tonnin hiilidioksidia, ja nelihenkinen perhe tuottaa keskimäärin yhden keskiverto autoilijan verran hiilidioksidia, ja edelleen tuo hiilidioksidi kasvattaa keskimäärin neljää koivua. Jokainen ymmärtää, että Suomessa koivuja riittää, puhumattakaan kuusista ja muista puista. Hiilidioksidi on hajutonta, mautonta ja normaalipitoisuuksilla täysin vaaratonta, mutta äärimmäisen tarpeellista ihmiskunnan ruokkimisen ja luonnon elämän kannalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vesi on palojätettä, joskin elämän ehto
#16

Polttonesteiden palaessa palojäte on pääasiassa vettä, joka tulee vedyn ja hapen kemiallisesta reaktiosta. Juuri vesi on se, jonka ihminen voi nähdä, mm. pakkasella. Tuo vedyn ja hapen liitos on myös valtamerien veden alku ja juuri. Hiili toimii tuossa vain molekyylin rakenteen tukirakennetta atomivoimineen. Vesipisaran näkeminen ei pitäisi olla ainakaan aikuisille ennen näkemätön ihme, mutta vihreille tuo avaa mielikuvituksen hanat auki, mm. savupiippujen kuvaamisella, etenkin pakkasilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Juuri näin, ilman hiiltä edes lehtikaali ei pysy koossa, puhumattakaan porkkanasta tai tomaatista. Hiili on kuitenkin vihreiden hampaissa kuin paholainen, ja silti se on yksi puhtaimmista aineksista ja naisille timantit jopa elämän eliksiiriä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hyvinvointimme lepää autojen varassa
#21

Kilometrivero tulee ns. ”asiantuntijan mukaan”, liikenteen verotulot vähenevät sähköautoihin siirryttäessä, ja tuo kehitys on juurikin sitä vasemmistoliiton tahdon mukaista kehitystä, itseään ruokkivaa. Tuskin pääsemme koskaan eroon juuri auton verotuksesta, autot ovat avainasemassa hyvinvointimme kannalta, ei työ ja kauppa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rehellinen työ pitää hyvinvointiamme yllä
#29

Juuri näin, hyvinvointimme voisi levätä myös viinan varassa, mutta kun viinaa saa muulta kohtuu hintaan, ja viinan käyttöä voi myös vähentää, ei toimi.

Liikkuminen sen sijaan katsotaan niin välttämättömäksi, että tuskin hyvinvointimme pohja voi murentua, jossa se lepään autojen verotuksessa, varsinkin kilometriverotuksen avulla voidaan vahvistaa hyvinvointiimme tarvittavat varat, laskee kommunisti, joka uskoo lehmänkin lentävän, jos kommari käskee.

Paras ja luotettavin, kuten motivoivin tapa maksaa hyvinvointiamme on kuitenkin kauppa, kansainvälinen kauppa ja rehellinen työ. Tuo kehittää maamme teollisuutta ja pitää tarpeettomat kulut hallinnassa, eli talous tasapainossa.

Vihreille tavoite on kerätä autoista niin paljon veroja, että sillä elätetään jopa Afrikka, ja kaikki tuo ilmaston ja ympäristön suojelu ja ennen kaikkea luontokatoa ajatellen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kommunistikiima monimutkaista
#35

Näin on, ennen kuin viimeinenkin suuriruokainen auto on poistunut liikenteestä, kuluu vuosikymmeniä. Kilometrivero olisi joku keskivero, eihän tuossa ole järkeä tai suunnitelmia luoda jotain kilowattiveroa, eli veromuoto hukkuu monimutkaisuuteensa, tavallista viherutopiaa vailla käytännön sovelluksia, vain kommunistikiimaa hallita auton sijainti ja tilastointi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#11

Loppujen lopuksi , tämä kaikki on omistettu ” tulelle ” !!? Eli ilmasto tulee kokoajan , vain lämpenemään ja lämpenemään !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maapallon asento radallaan muuttuu
#17

Lämpövärähtely on kitkan seurausta, eli luonnossa kaikki pyrkii jäähtymään, ei ole jotain kumuloituvaa lämpenemisestä. Aurinko on ainoa lämmöntuottaja, jos hetkeksi unohdetaan maapallon sisäiset ydinreaktiot. Maapallon magneettikenttä on yksi tärkeimmistä maapallon suojista ulkopuolisia säteily/hiukkaspommituksia vastaan, ja tuo suojakenttä on heikentynyt viimevuosituhannet. Miksi erityisesti juuri pohjoisnapaseutu on kuumentunut, johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että perhelikiertymässä tuo napaseutu on radalla pidemmän kauden radan aurinkoisella puolella, kun esim. Etelämanner vastaavasti on pidemmän ajan radalla varjon puolella. Tilanne on muuttumassa hitaasti sellaiseksi, että ns. kesäaika pohjoisnavalla muuttuu pitkäksi kaamosajaksi, eli jääkausi. Tuossa on ratkaisevaa se, että maapallon asennon muuttuessa, askel askeleelta kesäajat lyhenevät ympäri vuoden, kunnes noin 10 t vuoden kuluttua alkaa päinvastainen asennon muutos, askel askeleelta päivät pitenevät pohjolassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vuodenajat siirtyvät eteenpäin
#25

Juuri näin, ei siinä mitään ihmeellistä ole tuossa perihelikiertymässä, vuodenajat vain käytännössä siirtyvät eteenpäin tällä hetkellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Per Kele
Vihainen
#14

Toiset pelottelevat Venäjällä ja tarjoavat ratkaisuksi välien katkaisua lopullisesti liittymällä virallisesti naapurimme vihollisleiriin. Hullua ja typeräähän se on, kun geopoliittinen asemamme on muuttumaton. Jos Suomi voisi muuttaa Amerikkaan, niin sitten NATO:a voisi ehkä kannattaakin, vaikkei silloinkaan saisi mitään hyvää aikaan.

PERUSSUOMALAISET MENETTÄVÄT JOPA VANHAT KANNATTAJANSA LAPSELLISEN NATO-KANTANSA TAKIA, sillä lähimmän naapurin kanssa kannattaa aina olla hyvissä väleissä, kuten viimeiset yli 75 vuotta todistavat. EU:n ja USA:n kelkaan heittäytymällä menetämme itsenäisyytemme kaikissa meille merkittävissä päätöksissa ja saamme vielä lopulta ydinpommit niskaamme.

JÄRKEÄ KEHÄÄN VIIMEINKIN PERSUT! Muistakaa Paasikivi-Kekkosen linja ja viisastukaa!!!!!!!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PS ALAS - sanoo vanha persu
Vihainen
#20

Perussuomalaiset kansanedustajat näyttävät menettäneen järkensä Nato-kysymyksessä ja halunnevat luovuttaa itsenäisyytemme rippeetkin, sillä niin EU:ssa kuin Natossa saamme kaiken toivon heittää Suomen edun mukaisista ja itsenäisistä päätöksistä. Olemme sekä EU:n että Naton heittopussi sensijaan, että hoitaisimme kahdenväliset suhteet kunnolla ja hyvin.

Sotahulluus seis ja Suomi takaisin suomalaisille!

Eduskunnan pitää ajaa suomalaisten asioita, eikä keidenkään muiden.

ULOS EUROSTA HETI JA EU:STA PIAN! Ei mennä enää syvemmälle allikkoon, vaan palataan viisaasti omaan ojaamme, jossa olemme hyvissä väleissä kaikkien kanssa.

Purra ja Halla-aha painukoot Helvettiin sotapropagandansa kanssa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Sinivalkoinen siirtymä ei voi olla Nato-siirtymä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lieneekö Rölli?
Tyytyväinen
#30

Toivottavasti nimimerkki ps-alas ei pääse laukomaan näkemyksiään millään poliittisella tasolla.
Puheet, anteeksi kirjoitukset ovat kuin SKP:n äärivasemmistolla eli katteettomat ja samalla perustelemattomat!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#36

Vaiko? Vanha pieru!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Kyllä näitä Kremlin pieruja maailmassa riittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU:n kehitys kuin natsien nousua
#31

Nato vastaa pelastusliivejä maailman myrskyisillä vesillä. Tuskin kukaan normaali antaa ryssän tulla raiskaamaan ja tappamaan väkeämme täysin vapaasti, vaikkakin on tunnustettava, että paljon on epänormaaleja maassammekin täysin vapaana. Ryssä vastaa natsihallintoa, joka kuskaa väkeä keskitysleireilleen tapettavaksi. Stalin tappoi miljoonia, joten tuskin kukaan olisi turvassa tänäkään päivänä mielipuoli Putinin aikoina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demarit vaarallisin peto maamme demokratialle
#37

Juuri näin, Hitler liittyi aikansa demaripuolueeseen, ja tuo yhteistyö kuin periytyy aikamme natsi-putin katastrofiin, ihmisoikeuksista piittaamatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Viherkommunismi sulautuu hyvin natsimaiseen hallintoon, ihminen on haitta, josta olisi päästävä eroon. Kokoomuksella ja vihreillä pelittää hyvin yhteen, kuin apinaorkesteri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Itse kyllä nyt en oikein tuota pelotteluajatusta ymmärrä: uusimmat luvut osoittavat, että Suomen päästöt vähenevät ennakoitua nopeammin. Miksi tuota kukaan nyt pelkäämään? On varmaankin kaikkien mielestä hyvä, että vanhemmat tämän uutisen voivat lapsilleen kertoa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
#12

Blogin aiheena ei ollut päästöjen väheneminen.
Ei kai kukaan pelkää päästöjen vähenemistä, eikä sillä kukaan edes pelottele. Vaikka Suomen päästöt vähenee, globaalit päästöt jatkaa kasvuaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Juuri näin, päästöt, riippuen päästöjen haitallisuudesta, on eri asia, kuin hiilidioksidin kierto, jota ei voi sanoa päästöksi, eihän me hiilidioksidin kiertoa kasviinkaan nimitellä haitalliseksi. Sao Paolossa, jossa noin 23 miljoonaa asukasta, todellisia päästöjä löytyy. Vesi on vähissä kaupungissa, jossa yksityiset vesikaivot lisääntyy ongelmaksi saakka. Tällä hetkellä yksityisiä vesikaivoja lienee kaupungissa jo parinkymmenen tuhannen luokkaa, eli kaupunki on kuin reikäjuustoa. Varmaan noin suuressa kaupungissa syntyy myös viemärivettä, ja noita voi nimittää päästöiksi, etenkin jos jäteveden käsittely ontuu. Suomessa päästöt on ymmärretty täysin lapsen omaisesti aivan väärin, ja muuttuneet haittaveroiksi, kuten sokeri jne., joilla puhdistetaan omaatuntoa, ”päästöjen takia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Hiilidioksidi on Suomessa julistettu haitalliseksi päästöksi, joka on tietenkin täysin idioottimainen ajatuksenakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihersiirtymä on polku helvettiin
#32

Ilman hiiliatomia ihminen muuttuisi sekunnin miljoonaosissa kaasumaiseen muotoon, joka lämmittäisi ilmastoa. Hiili on maapallon elämän kannalta ehdottomasti yksi tärkeimmistä alkuaineista, joten hiilenkiertoon ei pidä puuttua millään tavoin. On täysin luonnollista, että käytämme hiiltä, etenkin muinaisia hiilimetsiä hiilen ja hyödyllisten aineksien, kuten hiilen, rikin ja raudan kierrossa. Tuulet maapallolla tasaavat hyödyllisten alkuaineiden kierron tasapuolisesti maapallon kaikille alueille, ja mahdollistavat elämän käytännössä kaikkialla mm. hapen ja veden avulla. Hiilineutraalisuus on galaksimme typerin tavoite, joskin tavoite päästä vihreästä hihhuloinnista eroon on täysin älykästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Tärkein ihmisen saama vain ravinnon kautta saatava rauta on peräisin ilmakehän kautta maahan satava rauta, jonka lähde on sekä tulivuoritoiminta että kivihiilenpolton kautta saatava rauta. Jääkauden jälkeen vesi on huuhtonut mantereen ja maaston raudan ja rikin varsin vähäiseksi, eikä meillä ole tapana lannoittaa viljapeltoja tai metsiä esim. raudalla, tämä on helvetin hyvä jokaisen muistaa. Maaperän hyödylliset mineraalit vähenevät jatkuvasti ja maaperä köyhtyy, joka on jo rikin osalta tutkittua tietoa mm. eteläisen Suomen viljapeltojen osalta. Metsien rikkilannoitus on maailmankaikkeuden suurimpia projekteja, jossa rikinsaanti ketju alkaa käytännössä aina jossain mm. Indonesian, ehkä Uuden-Seelannin tulivuorialueilta. Viimeksi mainittu toiminta on vähentynyt, koska tulivuoritoiminta on aktiivista ja rikin keräys erittäin vaarallista. Lopultakin turvallisin ja totuttu tapa on käyttää rikkipitoisia kivihiiliesiintymiä, joten ongelmamme on uusi, kuten kivihiiltä ei käytetä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Toni Rintalalle: Minulla on ollut käsitys, että esim. Kiina on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali v2060. Käsittääkseni tämän täytyy merkitä päästöjen globaalia vähenemistä. Vai miten on?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Ehkä tulevat sukupolvet aikanaan todistelevat Kiinan tavoitteiden toteutumista, mutta tuskin kannattaa jäädä odottelemaan, toteutuuko tavoitteet. Tällä hetkellä propaganda toistaa sitä ja tätä, näin saa halvalla viherpestyä likaisen teollisuuden tuotteet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Olet oikeassa: ei kannata jäädä odottelemaan vaan toteuttaa se oma 2035 tavoite. Vaikka tietysti toisaalta tiedämme senkin, että kun siinä maassa käsky käy, asia myös toteutuu. Ja jollei hyvällä niin sitten vähemmän hyvällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jäitä hattuun tavoitteissa
#39

Ehkä kannattaa odotella, minkälaiset tavoitteet itselleen asettaa, jossa tekninen kehitys on aina ratkaisevaa. Ei kannata toistaa virhettä miniloisteputkilamppujen tapaan, ledilamput tuli hetkessä markkinoille. Kukaan ei vielä tiedä, miten akkuteknologian kanssa käy, nuo nykyiset palopommit eivät näytä hyvälle laajemmassa käytössä. Sähköautot ovat näyttäneet hampaansa jo mm. Norjassa, jossa eräs sähköautomerkki on myyty ylipitkillä lupauksilla akun riittävyydessä, jossa talviajossa matkat ovatkin pudonneet puoleen luvatusta, joka on aiheuttanut paniikkisen tilausten peruutukset auton osalta. Tavoitteita ei pidä vielä asettaa, ennen kuin tiedetään varmasti, tämä on faktaa ja tavoite.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastotoimet uudelleen pohdiskeluun
#43

Juuri näin, nyt ei ole oikea aika asettaa tavoitteita ainakaan ilmastotoimien suhteen. Meidän on odotettava kokemuksia maailmalta ja tunnustettava, että meillä ei ole kristallipalloa, jossa tulevaisuus olisi selvillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Odottelu tai nyt-toiminta ei tietysti ole poliitikkojen vaan yritysten käsissä. Tällä hetkellä näyttää, että investoinnit ovat mittavia. Lähinnä on kai Suomalaisten yritysten ääntä kuunnellessa ei niinkään suomalaisten teknologiaosaamisesta vaan ennen kaikkea työvoiman saatavuudesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU vastaa käskevää ryssää
#46

No ei ainakaan veronmaksajien varoja tule laittaa epämääräisen tulevaisuuden rakentamiseen. Yritykset laittakoon kukin varallisuutensa ja riskinottokykynsä mukaan rahaa mihin haluaa. EU:n ei pidä määräillä Suomessa yhtään mitään, Suomi on itsenäinen valtio, ja ryssäksi luokiteltava EU saa pitää näppinsä erossa. Me voidaan valmista omia polttomoottoriautojen Rutinofveja ajasta ikuisuuteen, jos vain löytyy joku, joka hallitsee Rutinofvin valmistuksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Yritykset todellakin investoivat pääsääntöisesti markkinoilla liikkuvaa pääomaa. Mahdolliset yritystuet taas perustuvat suurinpiirtein investointi-yritys-palkkatulo-verotus-yritystuki-investointi …..ympyrään tai kehään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
#28

Joskus silloin ehkä. Kiina on luvannut alkaa vähentää päästöjään 2030 tienoilla. Eli jos se vain Kiinalle sopii, niin niillä main ehkä globaalit päästöt alkaa vähentyä. Ellei sitten muu Aasia paisu sitä ennen niin isoksi, että Kiinan päästövähennykset on pienempiä kuin muun Aasian päästölisäykset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Väestön holtiton lisää vääntöä päästöjen kasvuun, jossa Suomi on poikanen. Egyptin Kairon metropolialueella on mm. väkeä jo neljän Suomen verran, eli luokkaa parikymmentä miljoonaa henkeä. Kairo on kuitenkin vain yksi monista suurkaupungeista, kuten Afrikan manner tai Intia jne. Me Suomessa ollaan jääty kyytiläiseksi maailmamenossa, ja tuskin meitä kuunnellaan tässä jättimäisessä pyörässä, jossa ravinnon saanti on ensisijainen tavoite. Teollisuus hakeutuu tiheään asuttuihin maihin halvan työvoiman perässä, eikä suomalaisten ilmastotekniikalla ole mitään merkitystä tai vetoa, vaikka sitten lopettaisimme lihansyönnin ja kasviksienkin syönnin. Suomalaiset ovat osaltaan äärimmäisen naiivia porukkaa, jos aikoo toimia maailmanpoliisina, väestökatastrofia kohden ollaan menossa vauhdilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Lisään vielä, tiukentuvat ilmastotavoitteet ja määräykset eivät pure suureen yleisöön väestörikkaissa maissa, ja kaiken pitäisi olla poliitikkojen käsissä, mutta kun kansa juoksee ruuan ja lupauksien perässä, sosialistit pitävät valtaa, ja totuuden puhujat ovat syrjässä. Suomessa väestö äänesti vappusatasen puolesta, ja velka kasvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yks perussuomalaine
#2

Hyvä kirjoitus.Kiitos!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#7

Olen samaa mieltä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Naava kasvaa ja voi hyvin!
Vihainen
#3

Kuten jo Marcus Topparin blogia kommentoidessani totesin kuinka vihervasemmisto on kannabiksen huuruisessa ja laajentuneessa mielentilassaan kehitellyt hajuttomasta, mauttomasta, näkymättömästä ja tuntumattomasta ilmasto- ja luontokadostaan muinaisen kreikan tarustojen vertaisen ”tarinan” pelotellakseen suojaamattomia alakoululaisia mitä utopistisimmilla ennusteilla.
Mielenliikkeen värikkyydestä kertoo myös se, että kaikesta tästä selvittäisiin, kun lopetettaisiin autoilu, tehtailu, lämmitys ja punaisen lihan syöminen. Maan ajaminen takaisin 1800 -luvulle ja haittaverot kaikkeen tuottavaan toimintaan on yksi vihervasemmiston tavoitteista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WestFinn
Hämmentynyt
#4

Katsokaapa joskus TV:stä Arktinen retkikunta nimistä sarjaa, missä punavihreitä ituhippejä on rahdattu Grönlantiin asti ihmettelemään ihmiskunnan tuhoa. Ensimmäisissä jaksoissa urbaaniretkikunta itki, kuinka napajäätiköt sulavat ihan heidän silmiensä edessä, kun keväinen Grönlanti näytti lämpimät kasvonsa ja kevätaurinko sulatteli ”napajäätikköjä” vuorten rinteiltä. Viimeksi katsomassani sarjassa nämä maailman parantajat ihmettelivät mistä saisi juomavettä, kun kylmyyden takia ei ollutkaan sitä pulppuavaa kevätauringon jäästä sulattamaa vettä. Voisitteko hyvät punaviher-piipertäjät jo päättää, että kylmeneekö? vai lämpiääkö vai kylmeneekö-lämpiääkö tämän ainoan maapallomme ilmasto!??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Katso lämpömittaria. Jos se on kunnossa ja kertoo oikeita lukemia, niin siitä tietää lämpötilan. Ei kai sitä lämpötilaa voi kukaan noin vaan päättää = esim. nyt laitankin tästä lämmöksi 10,8 plussan puolelle? Tosi outoa näin maalaisjärkeen tuo ps-ajattelu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eihän vihreillä muuten ole lämpömittareita
Iloinen
#13

Siksi teidän puolueidenne kannatus%:t ovat alle 10:ssä, kun teidän #maalaisjärjellenne# kaikki normaali on outoa.
Näin normaalilla PS -ajattelulla teidän maalaisjärkenne ei pysty muuhun kuin maalailemaan kaiken maailman loppuja!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kummaa ja outoa porukkaa
Iloinen
#23

Eikä autojakaan, koska roimivat haittaverojaan työmatka-autoilijoiden niskaan sekä istuvat yhdellä Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä väylällä!
Sitäpaitsi PS -ajattelu ei pyri muuttamaan todellisuutta muuksi kuin se on! Teikäläiset maalailevat ”maalaisjärjellänne” kaiken maailman katastrofeja riippuen siitä onko kylmä vaiko kuuma!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Rintala tietojenkäsittelytieteen maisteri
#15

Niin, nyt yrittävät toimia, että lämpeneminen pysähtyy 1,5 asteeseen. Eli yrittävät asettaa lämpötilaa. Ovat päättäneet, että tuo olisi hyvä lämpötila. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, miten se tehdään. Mikä hiilidioksidipitoisuus (ppm) olisi hyvä tai paras?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#5

Miksi puolueet, jotka haluavat määrätä mitä ihmiset syövät ja mitä ajattelevat laitetaan vaalikoneiden nelikentässä liberaaleiksi? Jos, miettii mitä sana liberaali tarkoittaa ja vertaa sitä vihervasemmiston ja RKPn ulostuloihin, niin ovat lähinnä liberaalien vastakohtia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000