Perussuomalaiset

Toni Rintala

Nykyinen koululaitos syrjii poikia

Viime vuosina on käyty keskustelua lukutaidon rapistumisesta. Peruskoulun päättyessä jopa joka kymmenes nuori ei osaa kunnolla lukea – pojista jopa yksi kahdeksasta. Lukutaidottomien määrä kasvaa koko ajan. Jopa 16% pojista kuuluu joukkoon ”heikko lukutaito’. Ja tämä määrä kasvaa koko ajan.

Mielestäni tähän muutokseen tulee reagoida nopeasti, ennen kuin se pahenee liikaa. Suomen koulujärjestelmä on liian feministinen ja syrjii poikia. Koulun pitäisi olla tasa-arvoinen paikka, mutta sitä se ei ole, on jo moni asiantuntija todennut. Suomessa poikien ja tyttöjen eriarvoisuus lukutaidossa on OECD-maiden suurin.

Uutisotsikot kertovat, kuinka vastuu lasten lukutaidosta on vanhemmilla. Kai opetuspolitiikallakin jokin vastuu lukutaidon opetuksessa on? Pojat tulee saada kiinnostumaan lukemisesta entistä enemmän, jottei eriarvoisuus jatka kasvua. Peruskoulu on ”jäänyt ajastaan jälkeen” ja ”pettänyt pojat”, uutisoi Yle jo vuosia sitten.

Lukutaidon rappeutuminen ei vaikuta ainoastaan Suomen kilpailukykyyn. Se heijastuu myös syrjäytymiseen ja työttömyyteen. Ilman lukutaitoa on vaikea saada työtä ja siten rakentaa itselle tulevaisuutta. Pojat ovatkin enemmän alttiita syrjäytymiselle.

(julkaistu paikallislehdessä 7.4.2021)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Tonikin. Tärkeä, hyvä huomio. Nyt Tulee TODELLA olla: Nopeita hyvään, ja panostaa: Poikien: Tiedonjyvään: Sujuvaan,-luku, ja, kirjoitustaitoon, joilla pääsee kiinni: Elämään, Hyvään, ja Aitoon. Kiitos.Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Pakkoruotsi lisää syrjäytymistä etenkin pojilla mutta myös tytöillä.
Pakkoruotsin vuoksi jäädään luokalle, pakkoruotsin vuoksi tullaan koulupudokkaiksi, pakkoruotsin vuoksi keskeytetään opinnot, pakkoruotsin vuoksi ei saada päästötodistusta, koska pakkoruotsin kurssit on suorittamatta.

Pakkoruotsista pitäisi luopua. Pakkoruotsin tunnit pitäisi jakaa suomen opetuksen (lukutaidon opetuksen) tehostamiseen ja jonkin mieluisan vieraan kielen opintoihin.
Täytyy muistaa, että ruotsi on suomenkielisille vieras kieli, tarpeeton ja hyödytön vieras kieli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000