Perussuomalaiset

Toimi Kankaanniemi

Onnittelut biotuotetehtaasta Äänekoski!

Äänekoskelle Keski-Suomeen, toivottavasti, tulossa oleva uusi biotuotetehdas on vuosikymmeniin suurin teollinen päätös Suomessa.  Viimeksi suuri metsäteollisuusinvestointi kotimaahan on tehty vuoden 1997 vaiheilla.

Metsä Group on pohjimmiltaan metsänomistajien yhtiö. Metsänomistajat ovat terveen isänmaallisia. Edes valtionyhtiöt eivät ole vastaavia investointipäätöksiä euroaikana tehneet. Päinvastoin ne ovat ajaneet  Suomesta teollisuutta alas.

Metsä Groupin tuleva hanke on Keski-Suomen maakuntastrategiaa vahvasti edistävä ja toteuttava investointi.

Kun Kemiin Metsä Groupin yhdessä Vapon kanssa suunnittelema biodieseltehdas kariutui, tulee vastaavaa tuotantoa lähivuosina Äänekoskelle. Se on erinomainen avaus. Se on vastuullista ilmastopolitiikkaa kaiken muun hyvän ohella.

Uusi tehdas ei luo juurikaan uusia työpaikkoja. Se korvaa käyttöikänsä päähän tulevan sellutehtaan. Näin työpaikat turvataan.  Välillisesti uuden tehtaan merkitys on erittäin suuri. Metsissä ja logistiikassa sekä muissa oheistoiminnoissa työllisyys koko Keski-Suomessa paranee. Toivottavasti toteutuva hanke nostaa metsien arvoa, vahvistaa aluetaloutta, lisää elinvoimaa ja tuo vientituloja.

Äänekosken naapurikunnassa asuvana on aihetta yhtyä iloon, joka koko seutukuntaa ja maakuntaa koskettaa.  Keski-Suomen työttömyys on koko maan ely-keskusalueista toiseksi korkein. Ei ole liioiteltua sanoa, että Keski-Suomessa on hätä.  Uusi biotuotetehdas tuo apua tähän synkkään tilanteeseen ja näkymiin.

Rakennusaikana yli miljardin euron investointi työllistää jopa yli 2000 ihmistä. Toivottavasti rakentajat ovat suomalaisia eivätkä muista maista tulevia kuten viime aikoina on ollut. Mm. Olkiluoto III työmaalla jopa yli kaksikolmasosaa työntekijöistä on ollut muista EU-maista.

Onnittelut Äänekoski, Keski-Suomi ja Suomi!

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000