Perussuomalaiset

Iiro Silvander

EU:n ilmastopaketti on Suomelle myrkkyä

7 kommenttia

Kesäaikaan poliittisella rintamalla on hiljaisempaa kuin syksyisin. Mennyt kesä on tehnyt tässä suhteessa poikkeuksen. Kiitos tästä kuuluu Euroopan unionille -ja EU-komissiolle, mikä lanseerasi heinäkuussa EU:n ilmastopaketin. Tähän unionin tasolla ainutlaatuisen isoon pakettiin kuuluu yhtenä osana liikenteen ja asumisen lisäksi myös EU:n metsästrategia.

Unionin ilmastopaketti ei ole sinänsä uutta valmista lainsäädäntöä vaan osa unionin tavoitetta siirtymisessä kohti ilmastoneutraalisuutta 2050 mennessä. Välitavoitteena tässä toimii julkistettu ”Paketti 55”, minkä tarkoituksena on vähentää ilmastopäästöjä vuoteen 2030 mennessä 55-prosentilla. Henkilökohtaisesti näen, että vaarallisen Suomelle paketista tekee se, että paketin avulla tai juuri siihen liittyvän metsästrategian ansiosta komissio yrittää nyt suoranaista vallankaappausta metsäasioissa. Jos paketti menisi sellaisenaan läpi, se merkitsisi sitä, että unionin tasolla määriteltäisiin se, miten suomalaiset metsänomistajat voisivat metsiänsä jatkossa käyttää. Tämä on tosiasia, vaikka tämä komission suulla ja osittain maamme istuvan hallituksenkin suulla nyt torpataan, sillä paketti pannaan täytäntöön vasta myöhemmin. Tällä erää metsäasiat ovat voimallisesti jäsenmaiden päätäntävallassa ja niin asian tulee olla jatkossakin. 

Jos paketti hyväksyttäisiin nyt esitetyssä muodossa, olisi se myrkkyä sekä suomalaisille metsänomistajille että maamme metsäteollisuudelle. Jatkossa metsissä ei voisi enää harjoittaa esimerkiksi päätehakkuita – avohakkuita samassa mittakaavassa kuin nykyisin. Tämä olisi myrkkyä myös metsäteollisuutemme kilpailukyvylle. Tulee myös muistaa, että aktiivisen metsänhoidon ansiosta metsämme kasvavat nykyään enemmän kuin niitä hakataan. Suomalainen metsänomistaja ymmärtää moninaisen ja monimuotoisen metsänhoidon päälle, jossa huomioidaan myös maisemalliset arvot. 

Tällä kesällä esitetyllä paketilla on isoja vaikutuksia myös kaupunkien tasolla, sillä on varmaa, että jatkossa kansalaisten asuminen ja liikkuminen tulee kallistumaan entisestään. Tähän, kun lisätään ilmastonmuutoksen varjolla tekemät hallituksemme aikaisemmat toimet, joilla on ”kyykytetty kansaa” niin tulevat polttoaineveronkorotukset ja tietullit eivät enää naurata – ei ainakaan kansan syviä rivejä. 

Kirjoittaja on keravalainen kaupunginvaltuutettu ps.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Ns. ilmastoneutraalisuus tulee vastaan, vaikka emme tekisi mitään. Helposti käytettävät edulliset fossiiliset vähenee pikajunan vauhdilla, ja hihhuleiden keksimä hätätila on vain lasten hermoilua. Mitään muuta ihmisen aheuttamaa hätätilaa ei ole, kuin millä energialla toimimme vaikka vuonna 2050. Nyt ei ole aika hätäillä, eikä ns. asiantuntijat ymmärrä tilanteen päälle yhää mitään, mikäli keskitymme vain fossiilisista luopumiseen, meidän olisi ratkaistava energiaongelmia, ei tarpeellisesta hiilestä luopumista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Juuri näin, hiilihihhulit ovat henkisesti jälkeen jääneitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Demarit ja vihreät ovat henkisesti jälkeen jääneitä. Tuon todistaa jo se, että maa velkaantuu jo miljoona euroa tunnissa, eikä nuo kaksi puoluetta tee muuta, kuin koohottavat ilmastosta ja päästöistä joka ainoa tunti. Nuo ovat sairaita puolueita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Näin on, ajatellaan että fossiilista energiaa olisi loputtomasti, hiilidioksidi voisi kumuloitua äärettömästi tai vaikka hapen taso hiilidioksidi lisäyksen vuoksi kasvaisi 25% tasolle tai yli, voisimme olla oikeasti liemessä. Tuossa hapen tasossa palaminen kiihtyy rajusti, kun toisessa ääripäässä alle 10% hapessa palaminen loppuu, eikä luonto tuot hiilidioksidia, joka tekisi lopun maapallo kasvikunnasta ja näin loppuisi myös happi. Tällä hetkellä ja resursseilla meidä on säilytettävä hiilidioksidi taso nykyisellä tai korkeammalla tasolla, koska viljelyala maapallolla vähenee ja väestö lisääntyy. Meillä ei ole sellaista mahdollisuutta oikeasti, että vähennämme hiilidioksidin määrää yhteisessä ilmakehässä, joka on demokraattisesti jaettu ihmiskunnan kesken, ainoa yhteinen demoratia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS IIROKIN ILMASTOPAKETTI MYRKKYÄ, JA MYRKYTTÄJINÄ KAIKKI IHMISET, JOILLA ON ❤️, VAKIOASUKAS OMASSA SYDÄMESSÄ PERKELEHENKIVALTA, KUTEN JUUDALLAKIN AIKANAAN. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

On meneillään ennennäkemätön koohotus ja paniikki, josta puuttuu lähes kaikki järjellinen. Ilmeisesti tällä lietsonalla ja sen varjolla tehdään manooverejä joilla ei ole mitään tekemistä ilmaston kanssa. Keino kun on kerran keksitty, niin sitä voi muutaman kerran kopioida, ennenkuin tyhmemmätkin havahtuu ja silloin se on jo myöhäistä.
Vihreämme yrittivät kovin ajaa lävitse autoilun päästökauppamaksuja. Nämä päästökauppamaksut, kuten hiilitullit, muoviverot ym. ovat EU:n laajentamista himoitsevien ”märkiä päiväunia”. Nehän eivät ole Valtioiden kontrollissa, vaan tulevat automaattisesti EU:n byrokratian käyttöön.
Autoilun päästökauppamaksuista on jo laadittu suunnitelma. Kerätyistä varoista laitettaisiin 25% ”EU:n sosiaalisen oikeudenmukaisuuden” rahastoon. Eli yritettiin saada suomalainen autoilija rahoittamaan muiden maiden sosiaalimenoja.
Se siitä ”tarkkarajaisesta ja kertaluonteisesta”. Taakkaa jaetaan, nyt vain uusilla nimillä!
Ulos EU:sta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#7

Hienoa, että Suomi on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä ilmastotalkoissa. Moni ajattelee että tämä on haitta ja vaara pienelle maalle mutta unohtavat esimerkin voiman ja valtavan mahdollisuuden. Suomi on cleantec maa ja aivan ykkönen siinä tämä avaa valtavat msrkkinat! Tavoitteet tappiin ja myyntimiehet matkaan, rahaa alkaa tulvimaat ovista ja ikkunoista. Uuninpankopojat tietysti inisee, ja itkevät entisen perään, mutta mitä sitten. Kyllä maassa luusereita on aina ollut!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000