Perussuomalaiset

Mikko Kangasoja

Tuovatko nämä bisnestä ja rahaa Suomelle tulevaisuudessa?

Säästöjen lisäksi Suomi tarvitsee tuloja, joista ei tunnu olevan ideaa. Mitä tulevaisuus voisi antaa meille?

Kerron ensin tärkeistä seikoista. Menestystä voi löytää näistä:

– kestävä/pysyvä kilpailuetu (kuten Norjan öljy)

– hankittu kilpailuetu (kuten Dubain turismi-investoinnit)

Kilpailuetu, etumatka muihin, jättää enemmän rahaa käteen/kassaan. Esimerkiksi näin:

– kehitetään arvokkaampia tuotteita (T&K)

– halpuutetaan palkkoja (sis./ulk. devalvaatio)

– tehostetaan tuotantoa (uusia koneita)

Paremmat asiantuntijat ja insinöörit koulutetaan hitaasti vuosien aikana. He ehkä keksivät maailmaa mullistavan idean – tai eivät. Epävarmaa siis on, tuleeko arvokkaampaa tuotetta lainkaan ja jos onnistuisikin, myyvätkö keksijät idean maailmalle, kuten usein. Tuotannonkin tehostaminen vaatii insinöörejä ja vuosia sekä usein rahaa. Jos tehostaminen vaatii rahaa, sitä ei tehdä ilman odotusta, että rahan saisi takaisin asiakkailta.

Vain palkkojen halpuuttaminen (ja ennen devalvaatio tai valuutan kelluttaminen) tuo varman ja välittömän parannuksen, joten siihen turvaudutaan herkimmin. Sipilän hallitus teki sitä ja niin myös Orpon hallitus. Se tie EI kuitenkaan tuo enempää rahaa asiakkailta vaan vain vähentää rahan menoa. Voit tehdä halpiskännyköitä tai arvokkaita iPhoneja. Yhdellä iPhonella tienaa saman verran kuin isolla määrällä halpispuhelimia. Suomessa toisaalta puhutaan osaamisesta mutta panostetaankin halpaan hintaan. Haluaisimme olla Stockmann, mutta teemme töitä, jotta olisimme Tokmanni. Kilpailijamme jo ovat Tokmanneja. Olemme siis altavastaajia. Lähtökohta on, että tee valinta. Ole joko Stockmann tai Tokmanni mutta älä ole vähän ja huonosti molempia.

Yllä olevasta haistamme, että Suomi-taloon on vaikea keksiä lisää rahantuloa. (Hallitus muuten panostaa lisää tutkimukseen.)

Havainnollistus. Joskus meillä oli pysyviä kilpailuetuja metsäteollisuudessa:

OEC:llä (ei OECD) on mainio sivusto maiden kaupasta. Siellä todetaan tärkeä seikka: usein lisätuloja ilmestyy siinä, missä jo saadaan aikaan jotain samankaltaista. On vaikeampaa keksiä tyhjästä ihan uutta kuin keksiä vanhan kylkeen uutta. Tarina Suomen historiasta on hyvin avartava.

Suomen teollistuminen alkoi nykyään varsin heikosti tunnetusta teknologiasta: vesisahasta. Veden siipirattaalla pyörittämä saha halkoi puut. Usein se vaati tulva-aikoja, joten sahat toimivat vain osavuotisesti. Aikanaan, kun löytöretket lisäsivät runsaasti tarvetta laivoille, Suomi oli monessa suhteessa täydellisessä asemassa. Laivat tehtiin puusta, jota meillä oli yllin kyllin, ja laivat piti tervata, jota sitäkin meiltä sai. Lopulta kävi niin, että laivateollisuus keskittyi Pohjanmaalle, kun kaikki täsmäsi: rannikon tapulikaupungeissa oli porvareilla rahaa ja halua välittää tervaa maailmalle ja sisämaassa oli talonpoikia, joilla oli halua lisätuloille ja joet oivallisesti mahdollistivat kuljetuksen rannikolle. Kun kruunu toi hetkellisesti sotalaivojaan varten telakan rannikolle, pesiytyi laivanrakennuksen osaaminen alueelle. Kaiken lisäksi työvoima oli halpaa. Niinpä sisämaassa tuotettiin tervaa ja sahatavaraa, jotka toimitettiin rannikon porvareille laivanrakennukseen ja vientiin. Tästä seurasi alan buumi ja vireys, jota kesti höyry- ja teräslaivoihin saakka. Konepajat kehittyivät aluksi tuottamaan varaosia sahoille ja ajan saatossa laajentuivat Suomen suurimmaksi vientialaksi.

Kuten edellisessä jutussa viittasin, tässäkin tapauksessa alueella oli useita pitkään kestäviä kilpailuetuja. Valitettavasti uutta teknologiaa ei otettu avoimesti vastaan saati, ettei teräslaivojen tuotantoon tainnut olla rahkeitakaan, kun ei maassa ollut terästeollisuutta. Höyrylaivoja Suomeen hankittiin, mutta koneet olivat luvanvaraisia, mikä lienee rajoittaneen kauppaa.

Entäs nykyään?

Koska meillä ei ole kovin hyviä kilpailuetuja, Suomen pitää kilpailla aloilla, joihin on vähemmän tunkua ja kilpailuhaittoja vähemmän.

Puolijohdetehdas. Ukrainan sota ja Kiina-riippuvuuden tajuaminen ovat luoneet Eurooppaan tilaisuuden, momentumin. Mikrosirutehtaita aletaan rakentaa Eurooppaan. Koska ne ovat tolkuttoman kalliita, vain isot yritykset tekevät niitä, ja se siis karsii kilpailua. Intel rakentaa Saksaan 33 miljardilla eurolla kaksi sirutehdasta. Suomeen riittäisi yksikin. Sirujen toimittaminen asiakkaille on meiltä yhtä helppoa kuin se on ollut Taiwanista, Koreasta ja Japanistakin, joten sijaintimme ei ole haitta. Lisäksi meillä on Nokian peruja ollut tasokasta suunnittelua, joten tehtaan kera meillä olisi mahdollisuus tehdä molempia isossa mittakaavassa. Mikrosirujen maailmanmarkkinan odotetaan tuplaantuvan vuoteen 2030 mennessä. Meillä on siis osaamista, meillä on momentum ja odotus suuresta kasvusta. Meiltä vain puuttuvat rahat. Lisäksi investoinnit ovat suurten yritysten heiniä, jotka kilpailuttavat Euroopan maita. On haastavaa olettaa Suomen vetävän isojen poikien pelissä voittavan kortin pakasta. Meille jää yksi: Nokia. Isänmaallinen sijoitus Suomeen.

Vertailun vuoksi: Yllä olevan mukaisesti yksi sirutehdas on n. 16 miljardia. Äänekosken sellutehdas maksoi 1,2 miljardia euroa. Sirutehdas on toistakymmentä kertaa isompi investointi kuin yksi iso sellutehdas. Olkiluoto 3:sta maksettiin valmistajalle 3,2 miljardia.

Sotateollisuus. Ala vetänee hyvin seuraavat vuosikymmenet. Koska Suomen kannattaa omavaraisuutensa takia valmistaa ammukset, kannattaa niihin panostaa tosi isolla vaihteella. Luulisi kelpaavan maailmalle. Vastaavasti, koska meillä on jo panssariajoneuvot ja laaja tykistö, meillä on oma tarve tykeille ja miksi ei siis panssarihaupitsien valmistamiselle. Maasta löytyy myös iso autotehdas, joka osaa valmistaa erilaisia ajoneuvoja tehokkaasti.

Avaruusala. Avaruuteen on kaikilla yhtä pitkä matka, joten mennään sinne. Pohjoismaat panostavat ja Suomi perässä mukana. Tähänkin tarvitaan rahaa, jotta saamme vauhtia. Ala kasvaa yhtä lailla vauhdilla, kuten mainittu mikrosirujen kysyntä. Suomi voisi kerätä avaruusromut taivaalta.

Rahaa, rahaa, rahaa. Sitä tarvitsemme. Panostaminen vaatii rohkeutta ja riskinottohalua. Jos sitä ei ole, keskitytään alentamaan palkkoja. Sillä tiellä ei – kummelimaisesti ilmaisten – päästä kuuhun, mutta kitkutellaan parhaimmillaan jotenkuten porukan perässä.

Ei vain raha vaan taito

Osaaminen huipulle. Peruskoulu ja koululaitos pitää ryhdistää entiseen kuriinsa. Ilman sitä on ihan turha haikailla maailman parhaista insinööreistä. Korkeakoulujen opetuksen taso pitää nostaa maailman huipulle.

Tutkimuksen ja kasvun rahoitus täytyy nähdä prosessina ja polkuna perustutkimuksesta maailmanvalloitukseen. Jokaista vaihetta tulee seurata ja niihin tulee panostaa rahaa.

Pääomamarkkinat kuntoon. En nyt tiedä miten asia oikeasti on mutta jos maa on pääomaköyhä edelleen (kuten vastikään jälleen on sanottu), ainakin pääomamarkkinoiden pitäisi olla maailman parhaiten toimivat. Hyvien ideoiden tulee löytää raha ja rahan tulee löytää hyvät ideat. Pitäisikö alkaa ottamaan kansallisesti tavaksi ostaa startupeja suuryritysten helmoihin, kunnes ne myydään riittävän kypsinä ulos, pörssiin? Startupit eivät Suomen kaltaisesta maasta taida päästä maailmaa valloittamaan yhtä helposti kuin vaikkapa Amerikasta tai Kiinasta. Meillä ollee siis ongelma, joka olisi ratkaistava. Yliopistolta lähteviä spinoffeja pitäisi ehkä pitää yliopiston ohessa pidempään, jotta ”poika” pärjää isojen poikien keskellä.

Ylläkö ratkaisu?

Huipputason koulutusta, systemaattista tutkimuksen ja kasvun rahoitusta sekä tehokkaat startupien pääomamarkkinat. Näiden lisäksi muutamat valitut alat, joihin panostetaan isolla kädellä. Paljon rahaa vaaditaan. Jos emme lähde sille tielle, nöyrrytään haaveilusta realismiin ja jotenkuten pärjäämiseen mutta sekin vain, jos olot sen suovat.

Osallistu keskusteluun!


95 kommenttia
Nimetön
#1

Norja olisi meille kyllä hyvä esimerkki myöskin poliittisesta liittoutumattomuudesta ja omien luonnonvarojen taloudellisesti hyödyntämisestä / suojelusta. EU:ssa se riski, että he voi säätää lainsäädäntöä, joka estää meitä hyödyntämästä omia resurssejamme.
Norjan kaltainen kilpailuetu voisi löytyä meiltä, jos löytäisimme maasta harvinaisia arvometalleja. Sitten siihen päälle kaikenlaisten jatkojalostusta. Pitäisi tehdä laki, jossa kaivosteollisuuden voitosta pitää maksaa reilut korvaukset tai ehkä kaivostoiminnasta ylipäätänsä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Vihreät estävät kaiken mahdollisen bisneksen, kun on kysymyksessä luonnonvaroista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Vihreät kuvittelevat, että kaikki hyvinvointi voidaan valmistaa ilmakehän hiilidioksidista ja tuulen avulla. Raaka tosiasia on se, että me myös ihmiskuntana joudumme luomaan hyvinvointiamme maankuoren antimilla ja niiden muokkaamisella, käyttämällä olemassa olevia energiavaroja. Kaivosten sisältämät raaka-aineet ovat muodostuneet miljoonien vuosien aikana, ja ovat ehtyviä, ja meidän pitäisi itse ottaa niistä saatava hyöty, ei antaa vain muiden kaivaa ja jalostus menee muiden maiden hyvinvoinnin ylläpitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Tuulenhuuhtomilla aivoilla kaikki ratkeaa, kun hyödynnämme ilmakehän hiilidioksidia, jopa pian teemme siitä kultaa, siis ajattelee kunnon vihreä kommunisti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Kyllä Säästöt pitäisi aloittaa velka Rahan jakelun lopettamisesta ympäriinsä !

Rahaa on jaettu Kreikkaan, Italiaan ,Somaliaan , Gasaaan/ Israeliin .Nyt Ukrainaan lähetetään järjettömiä määriä ihmisten tappamiseen !

Ukrainaan menee juuri sama summa mitä leikkaukset ja verojen korotusten yhteis summa on !
Järjetöntä touhua ja talouden pitoa.

Konkurssiinhan tämä maa menee tällä menolla !

Eikä ole moraalisesti oikein että sotimiseen ja Terrorismin ja Maailman suurimman rikollisjärjestön (Italian Mafian) toimintaa tuetaan raha lähetyksin

Tällaiset politikot pitäisi tuomita elinkautisiin jotka tähän syyllistyy !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Pitäisi toimia juuri päinvastoin jos valtion talous hyvinvointi yhteiskunta ja kansalaisten osto voima haluttaisiin pelastaa !

PITÄISI HOUKUTELLA INVESTOINTEJA SUOMEEN RAHAN JAKAMISEN SIJAAN…
Siis houkutella rahaa maahamme !
Siis investointeja tuottaviin kohteisiin jolla tehdään vienti tuotteita joista saamme valuutta tuloja …

PITÄISI LASKEA VEROTUSTA SIIS TEHDÄ VIRON VEROMALLI ! alv. 20 % yhteisö vero 0 % pääomavero 20 % ja palkka vero 20 %

Eikä nostaa verotusta kuten meidän sota hullut politikkomme tekee !

Eli rahaa pitää houkutella ,eikä jakaa ….muuten velat vaan kasvaa … ja konkurssi lähenee…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#54

Kehitysapu pitäisi antaa suomalais valmisteisena tavarana, esin vessapaperina ja ulkohuusseina. Se lisäisi työtä Suomessa ja rahatkin jäisi Suomeen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#62

Tai ehkäisyvälinenä Afrikkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#59

Yritysverotuksen voisi laskea Suomessa luokkaa viiden prosentin tasolle, joka takaa, että Suomeen tulee investointeja ovista ja ikkunoista. Jos halutaan oikeasti tehdä Suomesta teollisuuden maailmankeskus, on osattava vetää oikeista naruista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#66

Näin juuri, yhteisöveropotti Suomessa on vain luokkaa 2,5 miljardia euroa, joten juuri 20% yhteisövero ei ratkaise maamme taloutta, jossa yhteisvero toisaalta alemmalla tasolla toisi investointeja Suomeen, ja veropotti kokonaisuutena kasvaisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#70

Juuri näin, me tarvitaan eniten suurta vientiteollisuutta, ei vain nakkikioskeja. Vientiteollisuuden houkuttelu maahamme on varmasti työläs tehtävä, ja siihen lisäksi SAK:n haitat lakkoineen, mutta se on kuitenkin maamme hyvinvoinnin ylläpidon kannalta ehdottoman tärkeä tavoite.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#77

Demareiden tavoite on kaataa maamme hyvinvointi, köyhä kun äänestää nälissään suurten mutta katteettomien lupausten puolueita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#68

Maapallolla, tässä suuressa suljetussa järjestelmässä työt ja hyvinvointi kilpailevat keskenään. Työn halpuuttamisen ansiosta hyvinvointia valuu myös alikehittyneille maille, joskin sillä on ominaista myös taivuttaa hyvinvointivaltioiden palkkatasoa alaspäin. Onko tuo sitten työn halpuuttamista, vai mikä luonnonilmiö lienee. Kun hyvinvointipalvelut kasvavat suhteessa palkkatasoon ja kilpailuun markkinoista liian suureksi, tai palkkataso vastaavasti liian suureksi maailmanmarkkinoihin nähden, itsesäätelymenkanismi aiheuttaa rytmihäiriöitä, jotka laitetaan työnantajien ahneuden piikkiin, muka työntekoa aletaan halpuuttamaan. Vientiteollisuus on aina kilpailua suurilla maailmanmarkkinoilla, jossa sekä korkeat ja matalat palkat ottavat yhteen. Ilman vientiä itsenäisesti omia hyvinvointipalvelujaan säätelevät valtiot ovat puun ja kuoren välissä, joko ollaan kilpailukykyisiä, tai hieno säädellään palkkatasoja markkinakelpoisiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#72

Juuri näin, jos korinteko maksaa kehitysmaissa yhden euron, se maksaa Suomessa luokkaa kolmekymmentä euroa (torihintoja), sisältäen hyvinvointipalvelut. Ei ole vaikea arvata, kumman korin ostaja valitsee. Halpa ja kallis ovat ikuinen taistelupari markkinoilla. Asiakas on se, joka halpuuttaa palkkoja, myös tavallinen Pulliainen Suomessa, vaikka kuuluisi kuinka työväenliikkeeseen, eikä hyväksy halpuuttamista. Duunareiden solidaarisuus loppuu kaupanteon yhteydessä. Devalvaatio omassa valuutassa auttoi vähän, paksu lompakko paljon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU täysi hölmö laidasta laitaan
#79

Suomessa valtio, ja Euroopassa EU:n parlamentti orkesteroi maamme taloutta kohden Venäjän ja Turkmenistanin tasolle. Keinona käytetään mielipuolisesti vihreää siirtymää, korinpunojien käsityöläis politiikkaa ilman energiaa, nollapäästöjä ajatuksella. Todellisuudessa maapallon ruokatuotanto tarvitsee nykyistä moninkertaisen määrän hiilidioksidia ravinnontuotantoon, mutta yleensäkin maapallon kasvikunnan ylläpitoon. Hiilidioksidilla ei ole mitään tekemistä ilmaston kanssa, joskin jääkauden aikoina metaanit osaltaan hieman lämmittävät. Tärkein kasvihuonekaasu on vesihöyry, jossa vesi muuttuu höyryksi, ei lämmön avulla, vaan ilmanpaineen aleneman kautta. Vesihöyry lisääntyy ilmakehässä siis ilmakehän paineen aleneman seurauksena, höyrykoneen varma itsesäätelymekanismi. Tuossa säätelijänä toimii aurinko, ei ihminen, joka kuvittelee olevansa kaiken hallitsija.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hohhoijaa
#45

Ei kai Suomi ole alkanut antamaan Venäjälle rahaa ihmisten tappamisesta? Venäjä on ainoa joka Ukrainassa tappaa ihmisiä. Valtio tuhlaa rahaa myös kotimaassa maksamalla palkaa työhaluttomille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#61

Eikä ole, sillä ukrainalaisnatsit tappoivat venäläisiä jo ennen sotaa, ja sehän oli sodan syykin. Suomi rahoittaa ihmisten tappamista ja sodan jatkumista. MORAALI ON HUKASSA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Vornanen astui viherkommunistien tehokkaasti suunnittelemaan ääri provokatiiviseen miinaan. Vastaavia, ehkä ilman aseita, voi syntyä vastakin. Kommunistijoukkion suunnitelma oli täydellinen ajoitusta myöten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Kommunistien provokaatiot lisääntyvät, kuten kommunistinen lehdistö on mukana hanakasti ottamassa ilon irti heille haitallisten voimien mustaamisessa. Mustamaalaus on osa sosialistien kansainvälistä kampanjaa, joka ulottuu jopa Amerikan mantereelle. Nyt kannattaa olla varuillaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Näin on, ilmeisesti kaiken takana on jotain huumerikollisjengejä, jotka ovat sulautunut Suomen stalinistiseen vihervasemmistoon, ja huumerikollisilla saattaa olla hampaankolossa. Ei tule muuta mieleen kuin viherkommunistit, jotka kävi joukkiona moiseen provokaatioon. Kymmenen hengen joukkona mennä tönimään ravintolaan vaatii etukäteis suunnitelmaa, ja sitten uhkaillaan ulkona. Ei käy kateeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#56

Kaiken takana on nainen, jauhojengeineen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#65

Kommunistien hyvin suunniteltu operaatio onnistui tavoitteiden mukaisesti. Uhriksi valikoitui tarkoin sekä henkilö- että puolueperusteinen kohde. Tästä ei kuitenkaan pidä ottaa pultteja, näitä tullaan näkemään varmasti vastaisuudessakin. Juonitteleva kommunistinen liike ei kaihda keinoja mollatakseen kohdettaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#69

Näin on, nyt IS on valinnut vasemmistoliiton puoluejohtajan parhaiten onnistuneeksi puoluejohtajaksi, kuin jostain punaisen armeijakunnan tai kommunistidemareiden oppikirjasta. Suomessa vaara vaanii sekä idästä että maan sisäisistä rakenteista. Petollinen kommunistinen liike muhii kuin lantasontiainen kaikessa, mikä on lämmintä ja haisee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#73

SAK on alkamassa toisen erän, kommunisteille ei riitä pelkkä kapakkatappelu, vaan taisto on alettava laajalla rintamalla myös teollisuudessa. Näin Suomea viedään, kommunistit siellä, kommunistit täällä ja kommunistit kaikkialla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#74

Riku Alto ottaa Suomessa ohjat käsiinsä. Voi helvetti että pelottaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#75

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#76

Näin juuri, toveri Arhinmäkeä vituttaa, käynnisti punakoneen Hakaniemessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nyt fossiiliset talkoisiin mukaan!
#25

Elämä maapallolla päättyy metaanimeriin. Jotta elämää voitaisiin jatkaa mahdollisimman pitkään, hiilivedyistä tulisi päästä mahdollisimman tehokkaasti eroon, kuten fossiilisten käytön avulla. Varsinkin rannikoiden mannerjalustojen kaasu- ja öljyesiintymät tulisi hyödyntää tehokkaasti energiankäytössä, jotta vaikka mikrolaattojen muodostuminen ei aiheuttaisi hyperöljypäästöjä, jossa miljardit öljytonnit saastuttavat laajoja merialueita, joka tuhoaa kalakantoja jopa kymmeniksi vuosiksi eteen päin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Keskilämpötila on noussut pienestä jääkaudesta asteella. Jos näin ei olisi tapahtunut, eläisimme edelleen pienessä jääkaudessa. Ihmiskunnalla ei ole mitään hätää ilmaston lämpenemisen suhteen, kaikki on täysin luonnon mukaista. Huolissaan voisi olla, jos lämpötilat nousisivat keskiajan lämpötiloista, joka oli myös luonnonvoimien itsensä aiheuttamaa, mutta noihin ja aikaisempiin jääkauden aikaisiin metaanipitoisuuksiin tuskin tullaan pääsemään ennen seuraavaa jääkautta. Tuossa on oleellista merenpinnan aleneminen, jolloin mannerjalustat ovat kuivilla, kuten esim. Pohjanmeren alueet. Vielä noin 6000 vuotta sitten Norjameren alueella merenpohjan metaanit aiheuttivat valtaisia tsunameja, joiden jäljet löytyvät Norjan rannikolta. Merenpinnan nousu jääkauden jälkeisenä aikana on suojannut meitä suuremmilta merenpohjan metaanipurkauksilta, mutta maankuori vuotaa metaania, mutta on vain murto-osia jääkauden aikaisista pitoisuuksista. Nykyinen merenpinnan taso ratkaisee ilmaston tilan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Tekoäly se vitsin murjaisi, väitti, että pronssikaudella ihminen aiheutti Saharan kuivamisen aavikoksi. No voi perkele, ei se ilmaston kuivaminen alkanutkaan matonkutomoista, ja ilmasto lämmennyt pienen jääkauden jälkeen kaiken karvaisista kutomokoneista, teollistumisesta, eikä esim. keski-ajan lämpeneminen johtunut myöskään ihmisestä. Parisen astetta on lämmennyt pienestä jääkaudesta, ja hyvä, muutoinhan me elettäisiin edelleen pienessä jääkaudessa. Ilmasto muuttui rajusti reilut 1000 vuotta eaa, josta seurasi rajua kuivuutta. Tällä hetkellä ollaan siinä ja siinä, että ilmasto alkaa muuttumaan kylmän suuntaan, alkaen ylemmiltä leveysasteilta. Säteilykulma ja alusta muuttuu prekession myötä. Pohjoisnapa merellisellä alustalla on muuttumassa mantereiseksi, jolloin jäämerialue laajempana jäätyy ylivuotisiksi jäätiköiksi, ja se laskee rajusti pohjoisen pallonpuoliskon lämpötiloja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#60

Niilin tulvat oli riesana ja hyötynä jo Ramses III aikana, kun tulvia hyödynnetään tällä hetkellä ilmastopropagandassa. Niilin kuivaminen nyt johtuu Etiopian vesivoiman (6,5 GW)käyttöön otosta, jossa patoallasta täytetään useampi vuosi. Sudan ja Egypti jäävät lähes ilman vettä. Sinisen-Niilin virtaama on noin 77 miljardia kuutiometriä vuodessa. Vihreän liikkeen sanoma tulee olemaan taas ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ja kuivuus. Kaikkeen ei kannata uskoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#67

Ihmisten lisääntyminen ja toiminta lisää ongelmia, mm. maastopalojen syy on useimmin juuri ihmisen toiminta. Yleinen sävy hihhulitoimittajien mielissä, ihmisen aiheuttamaa. Näin onkin, etenkin ilmastomuutoksessa pyrkimyksensä on etsiä syyllinen fossiilisten käytöstä, ja maastopalot syttyvät jo muutaman kymmenen asteen lämpötilassa. Todellisuudessa maastopalojen sytyttämiseen tarvitaan aina satojen asteiden lämpölähde, kun kuivuus on jo Välimeren maissa vuosimiljoonia vanha ilmiö. Greenpeacen väkeä ei pitäisi päästää kuivaan maastoon, jota löytyy keväisin koko pohjoisella pallonpuoliskon alueelta. Ilmaston luonnollinen muutos siirtää matalapainetoimintaa keskeisimmille leveysvyöhykkeille, kun pohjoisemmat leveysasteet tulevat viilenemään rajusti, juuri Golfvirran vähenevän energian vuoksi, ja talvien kylmetessä. Valtaosa maapallon tarvitsemasta energiasta tuotetaan tällä hetkellä kivihiilellä, ja näin tulee tapahtumaan jatkossakin, korvaavaa riittävää energiaa ei ole tarjolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#71

Sinisen Niilin valumiin vaikuttaa kasvava väestö, Etiopiassa noin 110 miljoonaa, Sudanissa noin 47 miljoonaa ja Egyptissä noin 106 miljoonaa ihmistä. Egyptissä vesi loppunee jo 2025, joka vaikuttaa paitsi perus talousveden rajuun vähenemiseen, niin myös kasteluveden loppumiseen, ja lopulta ruokapulaan. Suomessa pyrkimys on metsittää viljapellot ja ostetaan ruoka ulkomailta, etenkin ne soijat ym. Etelä-Amerikan markkinoilta, jossa sademetsät on kaadettava viljelyksien tietä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#78

Afrikan vesipula on siinä määrin massiivinen, että etenkään suomalaisten ei tulisi kärjistää ravinnon tuonnillaan afrikkalaisten vesihuoltoa. Suomessa ollaan veden osalta täysin omavaraisia, kun Afrikka ei pelastu vesipulastaan edes tuhansien vesitankkereiden vesiavulla päivittäin. Sama koskee eteläisen Euroopan viljelyä, joskaan se ei koske välttämättä mm. sitrushedelmiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Kyllä, maassamme ei ole lainkaan kaivos-, eikä metsäteollisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Vihreät ovat perustettu DDR:ssä Stasin jäänteistä, jonka tehtävä on tuhota ja vastustaa Länsimaista markkinataloutta ja teollista tuotantoa. Nämä ”vihreät” terroristit vastustavat myös Suomessa kaikkea tuottavaa teollista tuotantoa. Tosin he saahaavat omaa oksaansa, sillä tunnetusti vihreät elävät tukien varassa, joka muuten rahoitetaan teollisella tuotannolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Italian Meloni lähtee eu-ehdokkaaksi vaaleissa. Haluaa keskustaoikeistolaisen eu:n. Ja haluaa vasemmiston oppositioon.

„HERAUSFORDERUNG“
Italiens Meloni kündigt Kandidatur bei EU-Wahl an
https://www.krone.at/3354919

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Meloni olisi hyvä ratkaisu Ursulan tilalle. Ursulahan on Mutti Angela Merkelin suojatti ja Merkelin meriitit tunnetaan Euroopan tuhoamisessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Tyypillistä Yleä. Ei sanallakaan ”vasemmisto oppositioon” tavoitteesta, vaan liirun laarun uutisointia.

https://yle.fi/uutiset

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU näyttää
#19

EU näyttäisi olevan blokanneet vihreät ”EU huoltovarmuus” lainsäädännön avulla kaivostuotannon tieltä. Mutta sitten se seuraava taistelu onkin siinä annetaanko nämä arvokkaat mineraalit pois täältä ryöstötyylillä. Pitäisi tarkkaan miettiä, minkälaisia bisnesdiilejä näistä tehdään, kenen kanssa ja millä ehdolla.

Katsokaa Sammon ryöstö (alkaen 34:20):
https://youtu.be/TcsmgLFd7WA?feature=shared

Suomessa pitäisi antaa potkut kaikille lammaspoliitikoille, jotka eivät nyt ota tähän asiaan vahvaa Suomen etua ajavaa linjaa!

Ja muistakaa EU vaalit! Äänestäkää sinne nyt jotain muuta kuin lisää EU-lampaita!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Laittakaa kaikki peukku ylös, jotka katsoitte videon, kiitos!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Juopot ja Huumehörhöt pois eduskunnasta ja Hallituksesta !
Huumetestit ja puhalluskokeet eduskunnan ovelle mennen tullen ja kiinni jääneille loppu tili ilman varoituksia.

Konkurssi ja Maailmansota tästä muuten tulee !

Kyllä päättäminen on selväpäisten ja terve järkisten hommaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hohhoijaa
#47

Tiukkaa tekee löytää 200 täyspäistä Suomesta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#57

Niiin…. siellä on ollut kaiken maailman tyhmä-pekosia ja Terroristien ihannoilija Kontuloita

https://yle.fi/a/3-11156284

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#63

Väyrysen Paavo (Suomen kokenein ja rehellisin politikko ) on ainoa täyspäinen politikko tässä maassa ,ehkä Laura Huhtasaari on myös ,mutta Hän on on hiljennetty persujen taholta ihan kuin ääni kuningas Teuvo Hakkarainen

Mitä vittua Persut oikein meinaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Ruotsi on meille hyvä esimerkki. Ericsson voitti Nokian tarjouskilpailussa USA:ssa devalvoituneen kruunun ansiosta. SSAB investoi Luulajaan Raahen sijaan halvan kruunun ansiosta. Metsäteollisuus ja vientiteollisuus häviää asiakkaita Ruotsiin halvan kruunun vuoksi. Ruotsissa ei ole perintöveroa, joten perheyhtiöt ostavat perheyhtiöitä Suomesta. Perintöveromme vuoksi perheyhtiöitä myydään Ruotsiin, koska sukupolvenvaihdoksia ei kannata tehdä ja joutua ottamaan heti velkaa, jotta voisi maksaa perintöverot. Onko muuten Ruotsissa toisen asteen koulutus ilmaista? Meidän ei tulisi tuhota yhteiskuntaamme haittamaahanmuutolla, kuten Ruotsi on tehnyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomi on kaupassa vain pikkupoika
#14

Se on jo täysin selvä, että Suomi ei tule pärjäämään eurossa, jossa kuninkaan paikkaa pitää Saksa, Euroopan vahvin toimija teollisuudessa ja kaupassa. Suomi on tuossa EU-sarjassa vain juoksupojan tasolla, vaikka ei sitä tekisikään henkisellä tasolla. Tulot euroissa ratkaisee, ja menot heittelehtii hallituksesta riippuen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Ei ainakaan tällä konstilla että Euroopan kallein maa nostaa kaikkia kuluja Alv veroa nostamalla maailman toiseksi korkeimmaksi.
ALV NOSTO HEIKENTÄÄ SUORAAN SUOMEN JA YRITYSTEN KILPAILU KYKYA JA VÄHENTÄÄ VIENTIÄ JA VALUUTTA TULOA JA LISÄÄ VELKAANTUMISTA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Suomessa on ollut tapana nostaa veroja, kun talous sakkaa, aivan kuin tuo toisi lisärahaa maamme talouteen. Varmasti valtion läski voi hyvin, mutta väestön varallisuuden kuluttaminen valtion läskin ylläpitoon ei ole valtion menojen vähentämistä tai sopeuttamista kilpailukykyyn, joka on romahtamassa vaikean valuutan vuoksi, jossa valtiolta puuttuu nykyisin keinot kohentaa kilpailukykyä mm. devalvaation avulla. Investointeja sen sijaan voidaan lisätä myös eurossa, mm. yhteisöverojen säädöllä, alaspäin. Tuo ei kelpaa varsinkaan sosialisteille, mutta se kelpaa, kun yritykset siirtävät toimintansa kevyemmin verotettuihin maihin, joka on varsin helppoa nykyisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hohhoijaa
#48

Eikö rahvas vieläkään tiedä miksi ovat olemassa? Niitähän tarvitaan lihottamaan eliittiä, ei mihinkään muuhun

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Alv nosto ampuu koko Suomen omaan nilkkaan ,kaikki kärsii sosiaali pummista —-suur-yrityksiiin

Mitä järkeä tässä hommassa oikein on sotia hulllua naapuriamme vastaan joka on täysin ylivoimainen ?????

Mitä vittua Eu edes tekee paska Ukrainalla????

Sehän on vitun kallis elätti !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Miksi sotia tuosta paskasta ?????

Annetaan ryssille koko paska,siinäpän saavat maistaa omaa lääkettään ja elättää paska huora maata !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Aivan järjetöntä Suomen sotia velaksi tuon paska maan puolesta!!!!!!
Mitä Vittua Eu tuolla paskalla tekisi `?

Suomen politikot pitäs kaikki tuomita maan petturuuuudesta elinkautiseen ja vaatia kuoleman tuomioita noille hulluille !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

’Ruotsissa on panostettu valtiojohtoisesti vihreän teräksen tuotannon kehittämiseen jo vuosia. Siksi oli luontevaa, että jätti-investointi meni Ruotsiin.’ ’Kaikkein eniten Suomeen halutaan kuitenkin työvoimaa. Työvoima on tervetullutta, mutta eivät ihmiset.’ ’Kansainvälinen kilpailu osaavasta työvoimasta on kovaa, ja Suomen pitäisi omaksua aiempaa ennakoivampi linja.’ ’Suomeen tarvitaan ulkomailta jopa 200 000 uutta työntekijää.’ Siinäpä muutama lainaus suomalaista elinkeinoelämää ja taloutta koskevista tutkimustuloksista. Lisäätutkimusta löytyy vaikka kuinka paljon kaikilta osaamisen tasoilta ja siitä, kuinka nimenomaan huippuasiantuntijat nyt uuden hallituksen toimien vuoksi ovat jättämässä Suomen. Valtakunnan hallituksella blogistin esittämän lisäksi on vaikutusta ja tämän nykyisen hallituksen tapauksessa vaikutus on monilta keskeisiltä ja suurinta vaikutusta tekeviltä osin negatiivinen. Jenkkilästä voisi tässä bisneksen uuden kuvion ja siirtymän osalta ottaa mallia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#9

Mitä ne 200000 tekisivät kesällä, talvella olisi lumitöitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kesällä voi kerätä hiilidioksidia ilmakehästä, ja talvella siitä tehdään pihviä ja polttoainetta. Nyt kuitenkin olisi erittäin tärkeää huomata, että talvella hiilidioksidia on enemmän ilmakehässä, kun kesällä hiilivuo on kohden kasvikuntaa. Saharan hiekkaa voisi myös kerätä ilmakehästä, niin tuolla voisi hiekoittaa vaikka suojateitä, hiekan ollessa ns. trooppista hiekkaa, joka on paljon terveellisempää hengittää, kun graniittihiekka on paljon teräväsärmäisempää ja voi aiheuttaa kutinaa keuhkoissa. Afrikkalaisten maahanmuuttajien kotiuttaminenkin on helpompaa Saharan hiekan vaikutuksessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

’Antakaa kun määkin määkin, määkin oon mää’ Ja tässä sitten lainaus perussuomalaisen puolueen eurovaalikampanjasta koskien maamme elinkeinoelämää ja taloutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Pässikin on taas tullut kommentoimaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Jos iron veromalli saadaan Suomeen niin tarvitaan työmiehiä ja naisia (aasiasta mielellään koska niillä on työ haluja) voihan niitä tulla vaikka timbuktista mutta palkka pitää olla sen mukainen miten työtä tekee…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Viron siis

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Suomi voisi alentaa yritysveroprosenttia, sen juurikaan vaikuttamatta koko veropottiin. Tuo siksi, että nykyään verosuunnittelu on varsin kehittynyttä. Varsinkin meidän tulisi ottaa ne menneen ajan keinot, investointivaraukset käyttöön uudelleen. Yritysveroprosentin voisi laskea vaikka Unkarin tasolle, jolloin me todennäköisesti saataisiin Suomeen investointeja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

En tiedä mikä Unkarin prosentti on mutta VIRON PROSENTTI ON 0 %
Minkä ansiosta Viro on käytännössä velaton maa ja Viron talous on kasvanut viimmeisen 30 v. aikana maailman ennätys tahtia jopa lähemme Kiinan lukuja !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Unkarin yritysveroprosentti on yhdeksän, kun Suomessa se on 20%. Korkeassa veroprosentissa on se heikkous, että investointeihin ei juurikaan jää rahaa, kun rahat on tuhlattava verotuksen tieltä usein joutavaa. Ennen vanhaan Suomessa oli käytössä verotuksessa investointivaraukset, jolloin rahaa varastoitiin tuleviin investointeihin, eli vähennykset voitiin ikään kuin tehdä tulevilta vuosilta jo ennakkoon tulevista investoinneista. Näin yrityksen ei tarvitse velkaantua, vakavaraisuus paranee, kuten työpaikatkin on turvattu. Viron veromalli lienee yksi parhaimmista, sekin turvaa yritystä ja työpaikkoja. Suomi tarvitsee investointeja kohentaakseen kilpailukykyä maailmalla. Sijoitus vihreään siirtymään on surkein tapa saada maan taloutta kuntoon. Vihreällä siirtymällä voi leikkiä sitten, kun talous on kunnossa, jos koskaan. Maamme vihreä ilmastokiimainen poliittinen johto on maamme historian surkein esitys, suorastaan kammottava esitys.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Haetaan turvapaikkaaa Virosta,Suomen valtioterroriin vedoten.
#31

Muutetaan porukalla Viroon ja jätetään Suomi-hölmölä politikoille/mamuille.Siinäpähän sitten koittavat tulla toimeen 200 kansanedustajaa avustajineen+suvakit muutaman sadantuhannen”suvaitsevaisen maahanmuuttajan”kanssa. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

siellä olisi suvakit ja kukka hattu tädit ihmeissään pakolaisten ja huuumehörhöjen ja homojen kanssa…ja valtion velkojen —— Hyvä idea !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Suomi tarvitsee nyt massiivisia investointeja, eikä vain höttöunelma vihreää siirtymää. Ne vihreät teräkset eivät mahaa täytä, eihän edes vihreät tykinammuksetkaan ole mitään vihreää. Vihreys ja kestävä kehitys edellyttää sodatonta maailmaa, kuten väestökasvua pitäisi saada hidastettua jne. Kiina päihittää mennen tullen vihreän teräkset yrittäjät maailmalla, tämä on vain faktaa ja realismia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Näin on, vihreän teräksen valmistus tarvitsee runsaasti vetyä ja helvetisti tuulivoimaa, jota kukaan tässä maailmassa ei kykene tuottamaan enempää kuin luonto, jos sille päälle sattuu. Luontoa ei ohjaa edes itse piru EU:kaan. Toisaalta maapallon elämä tarvitsee runsaasti hiilidioksidia, ja sitä on saatavana maapallon kuoresta saatavasta kivihiilestä, joka on luonnollisin varastoitava energiamuoto. Sähkön varastointi on hankalaa, kuten aurinko- ja tuulivoimakin ovat mahdottomia varastoitavia, jos ei Hölmölän säkkitalkoita oteta huomioon. Luoja antoi meille kivihiilen, käyttäkäämme siis sitä, ja lopettakaamme sotimisemme, kas siinä neuvo kaikille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kaksi kolmasosaa ihmisen tuottamasta hiilidioksidista kuluu pian jo pelkästään ravinnon tuottamiseen ihmiskunnalle. Maapallon kaasukehän hiilidioksidivarat kuluvat tällä nopeudella vain 30:ssa vuodessa loppuun, ja happea tuottava maapallon kasvikunta näivettyy vähitellen aiheuttaen happikatastrofin. Merkittävin hiilikato tapahtuu hiilihydraattien (kuten myös muut ravinteet) valuessa vedenkierrossa valtamerien pohjaan sedimentteihin, josta ne on aikanaan joka tapauksessa saatava keinolla millä hyvänsä kiertoon mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Näin juuri, joko tulivuoren toiminnasta ja kivihiilenpoltosta saatavia ravinteita tarvitaan runsaasti. Vaikka laajat kuivuudesta halkeilevat savitasangot suorastaan odottavat ravinteita jotta kasvua syntyisi. Kuivankauden aikana halkeilevat savimaat ovat luonnon tapa kyntää kasvualustaa mm. sienirihmastolle ja tuulen mukana lentäville kasvien itiöille tai siemenille. Totuus on kuitenkin se, että sienirihmastoa ei muodostu mikäli ilmakehästä puuttuu mm. rikki, jossa rikki kuuluu sienirihmaston ruoansulatusmekanismiin, kemiaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Vihreä Teräs on aivan liian kallista ,mistä löytyy maksajia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Valtion reippaalla tuella kaikki vihreät tuotteet menevät kaupaksi. Valtio saa rahaa väestöltä verotuksen avulla, niin vihreä menee kaupaksi niin kauan, kuin verotus ja veromaksajat pysyvät hengissä. Maahanmuuttajia lisäämällä verotuloja voidaan säätää suuremmaksi lähes rajoituksetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Juuri näin, hyvin me pärjätään, vaikka viherverot korvaisivat kaiken verotuksen, ehkä jopa paremmin. Viherverot voisivat korvata vaikka alvinkin, samahan se on, mitä kautta verot kerätään. On maita, joissa alvia ei kanneta ollenkaan, Brunei, Bermuda, Caymansaaret, Grönlanti ja Hongkong jne., hyvin tulevat toimeen ilman alvia. Sen sijaan yritysverojen säädöllä saadaan investointeja maahan, mitä alempi verotustaso, sen enemmän investoijia löytyy maailmalta. Suomessa yritysvero on parikymmentä prosenttia, kun vaikka Irlannissa se on 12,5, tai Unkarissa vain 9%. Pyrkimykset yhtenäistää näitä prosentteja tuskin onnistuu, ei ainakaan niiden maiden osalta, jotka haluaa pitää talouden avaimet omissa käsissään. Suomen vienti voisi saada siivet alleen, jos yritysveroa uskallettaisiin säätää maamme kilpailukyvyn tarpeiden mukaan, kun on se hautakiven kova eurokin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Näin on, sosialistit verottavat yrityksiä niin, että teollisuustoiminta Suomessa ei ole kannattavaa. Vihreän siirtymän tuoma epävarmuus vähentää investointeja Suomeen, kun ilmastokiimassa maahan halutaan vain vähähiilisiä investointeja. No maailman teollisuudessa mahdollisuudet vähähiilisessä teollisuudessa on varsin vähäiset, kun tehtaiden pitäisi käytännössä toimia vain tuulivoimalla. Kiinassa käynnistetään suuria hiilivoimaloita päivittäin ja energia on halpaa, lähes ilmaista. Miten tulla toimeen sellaisessa maailmassa, jossa toisille sallitaan liki ilmainen energia, ja toisilta se kielletään kokonaan? Fossiilisista koetetaan päästä eroon, mallia näytetään ahkerasti mm. Suomessa. Kuitenkin, maailma on suuri, monet ovat kuulleet Suomesta, mutta kymmenet miljoonat autot maailmalla tankkaavat tälläkin sekunnilla bensaa tankkiinsa, miettimättä, mitä ne siellä kaukaisessa Suomessa miettii asiasta. Suomessa ollaan unohdettu talouden tärkein, kysyntä ja tarjonta, joka ratkaisee kaiken.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Suomi on menettämässä kilpailukykynsä täysin roikkuessaan EU:n vihersosialistisessa hameessa kiinni. Meillä ei ole oikeasti mitään mahdollisuuksia pelastaa maapalloa, ei ilmastonmuutokselta kuten ei myöskään ylikansoittumiselta, tämä on faktaa, siis absoluuttista faktaa. Etenkään fossiilisten käytön rajoittaminen ei estä ilmastonmuutoksen toteutumista, kun siinä ratkaisevaa on luonnon itsensä muodostamat tapahtumat, kuten mannerlaattojen liikkeet, auringon toiminta, veden ja hiilidioksidin ominaisuudet ja monet muut tekijät, joista suurinta osaa ihminen ei edes ymmärrä, kuten missä muodossa elämä maapallolle saapui, ja kuka ohjelmoi ensimmäiset elämää tuottavat solut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#64

se on aivan hirveä rikos jos joku pierun päästää ilmoille !
Siinä otsooni kerros ohenee kerralla aivan älyttömästi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Katsokaa Sammon ryöstö (alkaen 34:20):
https://youtu.be/TcsmgLFd7WA?feature=shared

Ja muistakaa EU vaalit! Äänestäkää sinne nyt jotain muuta kuin lisää EU-lampaita!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Hbl tietää kertoa, että hallitusyhteistyö vaientaa RKPn arvokysymykset.
Päinvastoin, arvokysymykset tulevat kirkkaana esille, viimeksi yöpäivystyksessä ja myös mm. ruotsinkielisille kouluille luvatussa lisärahoituksessa. Ja suunnasta, joille tienparannusrahat annettiin jne.
Jos arvot ovat valikoivia ja ristiriitaisia, ei niitä kannattaisi mainostaa.
Myöskään yhdenvertaisuudesta ei kannattaisi puhua, jos sen sisältö on; meidän etuoikeudet on ok, mutta suomenkielisten syrjimistä kutsutaan positiiviseksi.
Koskee kaikkia suomenkielisiä yli puoluerajojen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000