Perussuomalaiset

Timo Tukia

SOTE SOTKU

Perussuomalaisten olisi kannatuksen kasvattamisen merkeissä järkevää olla se ensimmäinen viisas puolue, joka irrottautuu suuresta ja surkuhupaisesta sote-näytelmästä. Hallituspuolueet ilmoittivat jo luopuvansa ” perhepaketista ”, uusien laskelmien perusteella. Tosin myöhemmin on käynnyt ilmi, ettei niitä laskelmia taida todellisuudessa ollakkaan. Mutta joka tapauksessa ” perhepaketti ” piti olla yksi osa suuremmasta rakennepaketista, jolla haettiin julkisen talouden säästöjä.

Sote-lakiuudistuksen edetessä on varmuudella saatu lisätietoja siitä, että laki ei ole tuomassa säästöjä julkiseen talouteen. Päinvastoin julkisuudessa on todettu, että sote-järjestämislaki toteutuessaan voisikin pienentää julkisen talouden kustannusten nousun kulmakerrointa. Kun otetaan huomioon, että tämäkään väite ei perustu mihinkään faktatietoon, niin nyt meillä kaikilla pitäisi herätyskellojen soida ja kovaa.

Meidän tulisi kuunnella kenttää ja lopettaa yhden totuuden julistaminen. Erityisesti, kun se yksi totuus ei ole edes totta. Tämä pitäisi tehdä ennen kuin sen tekee joku muu puolue ja kerää kentältä olevan kannatuksen omaan laariinsa. Emme mekään saa käärmettä pyssyyn piipun kautta. Meidän kaikkien pitäisi uskaltaa tunnustaa tosiasiat ja todeta, että tämä sote-lakiesitys on täysin epäonnistunut viritys, jolla kaadetaan peruskuntia ja samalla perussuomalaisia. Lakiesitys ei turvaa yhdenvertaisia palveluja eikä alenna kuntien kustannuksia vaan palvelut tulevat tuon esityksen mukaan keskittymään. Lisäksi päätösvalta ulkoistetaan peruskunnista kuntayhtymiin. Edustuksellisen peruskunnan demokratia on näissä valinnoissa kaukana. Lopetetaan tämä pelleily ja kuunnellaan aidosti kenttää eikä hirttäydytä puolueiden puheenjohtajien sopimaan näennäiseen sopimukseen. Erityisesti, kun lakiesitys on kaukana siitä, mistä puheenjohtajat ovat sopineet.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Seppo Muurinen
Hämmentynyt
#1

Varmasti – peruskunnat omine päättäjineen + kuntalaisineen – tietävät perusasiat/juuret paremmin kuin jokin kauempana oleva kuntayhtymä.Sillä jo tässä ”kehitysvaiheessa” tuntuu siltä että miten mahdollisesti päätöksentekokyky ja mahdollinen tietotaito kulkee ”syrjemmästä kolkasta – kuntayhtymään”.

Reaaliaikaa ei tiettävästi ole edes SoTessa lupa toivoa,jos tässä-kin tapauksessa ilmenee sana – ulkoistus – ”harakanpesille”,kauemmas itse peruskunnasta.

Tuleeko edes sitä paljon puhuttua säästöä-kään,vaiko lisää himmeleiden byrokratiaa ja katoamista – peruskunnan itsenäisyydestä että lähidemokratiankin toimivuuden häilymistä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Los
Hämmentynyt
#2

Kyllähän koko SoTe sellainen soppa on jotta, T Tukia toteaa Blogi kirjoituksessaan..ei turvaa yhdenvertaisia palveluita, eikä alenna kuntien kustannuksia, tämä jos jokin on täyttä totta.

Asiassa on helppo yhtyä Tukian kirjoitukseen, kuunnellaan aidosti kenttää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

On mukava lukea, että joillakin tuntuu olevan järkeäkin päässä. Juuri näin miten Tukia kirjoittaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000