Perussuomalaiset

Timo Tukia

Onko varaa veronalennuksiin?

Jotkut puolueet, Perussuomalaiset mukana, ovat esittäneet autoveron poistamista. Kyse on noin miljardin euron veronalennuksesta. Kuka siitä hyötyisi? Hyötyjiä olisivat lähinnä ne, joilla on varaa uuden auton hankintaan ! Ajatus on sinänsä hyvä. Autokanta, jonka uusimiseen tällä esityksellä tähdätään, on kieltämättä jo osittain ikääntynyttä.

Jos autovero poistettaisiin näkyisikö se kokonaisuudessaan autojen hinnassa? Hyötyisikö siinä auton vaihtaja, kun vaihtoauton hinta tippuisi samassa suhteessa? Mitä hyötyisivät ne jotka eivät veroalesta huolimatta pystyisi autoaan vaihtamaan, tai ne joilla ei ole autoa lainkaan? Jos autoilun verotusta voidaan alentaa, alennus tulee suunnata autoilun kustannusten alentamiseen. Siitä hyötyisivät kaikki liikenteen käyttäjät. Myös alan yrittäjät hyötyisivät polttoaine ym. verojen alennusten kautta. Autoverotuksen alennusten kohdentaminen yrittäjyyteen ja logistisiin ratkaisuihin olisi työllisyydelle ja kuljetusyrittäjille tervetullut kädenojennus. Jos meillä on varaa miljardilla eurolla alentaa autoveroa, olisiko osa kuitenkin syytä suunnatatoisin, kuin veronalennukseen? Tiestömme eri puolilla Suomea kaipaa pikaista korjausta.

Jos tuolla rahalla korjattaisiin perusväylästöä niin siitä hyötyisivät kaikki tienkäyttäjät, myöskin ne huonommilla ” kotteroilla ” ajelijat ja julkisia liikennevälineitä käyttävät. On tosiasia, että Suomessa liikenteellä kerätään verotuottoina lähes 5000 miljoonaa euroa ja liikennejärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon käytetään vajaat 2000 miljoonaa euroa. On todennäköistä, ettei tulevallakaan eduskunnalla vaalilupauksista huolimatta ole varaa juuri minkääntason veroalennuksiin, niin näiden liikenteeltä kerättyjen verojen oikeaan suuntaamiseen tulee seuraavan eduskunnan tiukasti puuttua.

Maantieverkostostamme reilusti yli kymmenen prosenttia todetaan olevan huonokuntoista. Nykyisin perusväylästön kehittäminen on ollut muuta kehitystä niukempaa. Jälkeenjäämisen kiinni kurominen on tällä menolla toivotonta. Yksityisteiden kunnostaminen ja parantamisen määrärahaa on neljässä vuodessa pudotettu 23 miljoonasta eurosta, 5 miljoonaan euroon. Myöskin yksityisteiden varsilla asuu ihmisiä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Autoveron poisto on populismia. Sitä ovat jo muut puolueet alentaneet muutenkin kuin vain puheissa. Halpahintaista äänten kalastelua kansan edun kustannuksella. Veron poisto johtaisi rahojemme ulkomaille valumisen lisääntymiseen ja talouskasvun heikentymiseen, ja lisäksi verotulojen vähenemiseen. Kaiken kukkuraksi autonvalmistajat voivat hinnoitella maahamme myytävät autot korkeammalle, koska veronalennuksesta johtuen myynti sujuu korkeammallakin hinnalla. Näin autoliikkeemme ja me suomalaiset maksaisimme autoistamme korkeamman hinnan ulkomaille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#2

Verotuksen nostaminen tai alentaminen.
Verotuksen oikeudenmukaisuus kantokyvyn mukaan.
Näistä on aina keskusteltu ja pyritty asettamaan vero% kulloinkin oikealle tasolle.
Ajateltu, että jos vero% nostaa ja progressiivisuutta lisää, niin kirstuun lisää kilahtaa.
Näin ei taida kuitenkaan olla.
Pitäisi pikemminkin pohtia millä keinolla veroeurot lisääntyvät, eikä keskittyä prosentteihin. Tuloveron alentaminen lisää ostovoimaa ja siirtää verotusta muualle. Todennäköisesti tällä keinolla veroeurot lisääntyisivät. Sama tilanne on rikkaiden verotuksen suhteen. On poliittisesti korrektia ja mukavaa puhua kantokyvystä ja oikeudenmukaisuudesta, mutta pitää huomoida myös se, että mm. Euroopassa verokilpailu koko ajan kiihtyy. Eläkeläisiä kositaan Espanjaan ja Portugaliin, yrityksiä Viron. Perintöveron taso siirtää osan varakkaista Ruotsiin ja taas Portugaliin…
Jos miljoonatuloinen siirtää kirjansa toiseen maahan, niin minkä verran me siitä hyödymme? Hyötyisimmekö enemmän, jos jäisivät Suomeen pienemmällä vero%:lla?
Verotus on aina vaikea ja tunteita herättävä asia ja se mielestäni johtuu eurojen ja prosenttien sekoittamisesta. Tasaveron voi normaali tallaaja ymmärtää helposti samaksi, kuin Asunto Oy:ssä maksettava hoitovastike, joka on samansuuruinen kaikille.
Tasaverossa vain % on sama, eurot vaihtelee. Mitä tällä kaikella koitan sanoa?

Verotus tulee väkisinkin muuttumaan, sen tulee hoitamaan globaali verokilpailu.
Meidän täytyy aktiivisesti seurata mitä muualla tapahtuu ja reagoida siihen nopeasti.
Kateus ja korulauseet roskakoriin ja veroeurojen keruuseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Autonvaihtaja
Hämmentynyt
#3

”Hyötyisikö siinä auton vaihtaja, kun vaihtoauton hinta tippuisi samassa suhteessa?”
Laskeppa ihan ite. Vinkki: kyseessä on ala-asteen tasoista perusmatikkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tympääntynyt myyjä
#4

ihan helvetin hiljaista on ollut viime viikot täällä autokaupassa. Kiitos kuuluu teille paskanjauhajille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000