Perussuomalaiset

Timo Tukia

Heitetäänkö veroeurot tuuleen

Keskustapuolue on kylvämässä Sinun ja minun veroeurot tuulen vietäväksi ja samalla määrällä leikkaamassa suomalaisten terveydenhuollosta ja sosiaalietuuksista sekä työttömyysturvasta. He vaativat uusiutuvan energian osuuden nostamista 35 % aina 60 %. Uusiutuvan energian lisäosuus olisi tuulivoimaa. Tämä merkitsisi, että tuulivoiman syöttötariffit lohkaisisivat valtion budjetista tulevan 12 vuoden aikana joka vuosi 950 miljoonaa euroa eli olisi tehtävä yli 11,5 miljardin euron varaus. Tämä raha olisi kolmen seuraavan hallituksen käytöstä pois. Tämä on täysin järjetöntä tulonsiirtoa duunareilta ja yrittäjiltä kannattamattomille tuulivoimayhtiöille.

Keskusta esittää Suomen turvetuotannon lopettamista viimeistään vuonna 2030 samanaikaisesti kivihiilen käytön lopettamisen kanssa. Me perussuomalaiset emme missään olosuhteissa hyväksy turvetuotannon lopettamista. Päinvastoin, poistaisimme turpeen verotuksen kokonaan, Suomen huoltovarmuuden ja maaseudun työllistämisen varmistamiseksi. Tällöin poistuisi puuhakkeen tukiaisten ja turveveron kiikkulauta. Kaikessa energiatuotannossa on mentävä markkinaehtoiseen järjestelmään. Näin alennetaan sähkönhintaa ja varmistetaan metsäteollisuuden ainespuun saanti. Raaka-aineen turvaaminen kilpailukykyiseen hintaan varmistaa Äänekosken sellutehtaan investoinnin. Emme tule hyväksymään yhtään uutta tuulivoiman syöttötariffisopimusta veronmaksajien kustannuksella tulevalla vaalikaudella. Tekisimme lopun muidenkin kannattamattomien energiamuotojen elättämisestä veronmaksajien piikkiin.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Keskustan kannattajilla on maa-alueita, joille voi rakentaa tuulivoimaa (jos saa lupia), ja puun laajamittainen poltto myös nostaisi heidän metsäomaisuutensa arvoa. Tämä on hyvä tapa kiittää äänestäjiä ja puoluetovereita.

Ei väliä, vaikka täm rahoitettaisiin koulutuksen ja terveydenhuollon leikkauksina ja myymällä pois tuottavia valtionyhtiöitä eli syömällä lypsäviä lehmiä ja aiheuttamalla lisää työttömyyttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#2

Tuulivoimassa velkarahat menee todellakin taivaan tuuliin !
Tuulivoimalat syö 3 kertaisen määrän mitä se tienaa siis 2/3 on valtion tukea joka menee taivaan tuliin suurimmaksi osaksi ulkomaisille yhtiöille ,pieni osa jää maajusseille maan vuokrana ja kunnille kiinteistöveroina.
MITÄ JÄRKEÄ ON TUKEA KANNATTAMATONTA TOIMINTAA ???????

Tuuli voimaloiden rakennusluvat pitää laila kieltää siihen asti kunnes ne itse tienaavat kulunsa ettei tulevien sukupolvien kustannuksella velkarahalla tarvi niitä pyörittää Eu:n PERSEEN NUOLEMISEKSI JOTTA BRYSSELISTÄ SAISI PAREMPIA KOMISSAARIN PAIKKOJA !
Tämänkin asian takia Persujen on voitetava vaalit että tämä hulluus loppuu!
BIOENERGIASSA MUHII JO TOINEN VEDÄTYS JOLLA TUKIRAHAT VIEDÄÄN!
Se on estettävä jo etukäteen ettei tarvi sitten märistä kun on paskat jo housuissa kuten tämän tuulivoiman kans jo on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000