Perussuomalaiset

Tero Ahtola

Ilmasto ja väestönkasvu

10 kommenttia

Aamun Huomenta Suomessa esitettiin, että nyt pitäisi meidän täällä Suomessa pudottaa kulutus kolmannekseen, niin maailma ei lopukaan 10 vuoden päästä.

Samalla sanottiin, että Intialaisen hiilijalanjälki on vain kymmenesosa suomalaisen vastaavasta.

Tosin unohdettiin kertoa, että Intialaisia on 250 kertaa enemmän ja niitä tulee lisää joka vuosi noin 4 X Suomen koko väestön verran!!

Intian talous on kasvanut huimaa tahtia ja mahdollistanut myös väestön huiman kasvun.

Kiireellä kun tehdään, niin ei oikein yleensä tule kunnollista ja niin on käynyt juuri Intiassa, kuin monissa muissakin kehittyvissä maissa. Päästöt ja ihmisoikeudet ym on unohtunut.

Kasvun kiihtymistä on auttanut poliittiset päätökset, joilla on alettu kehittyneistä maista siirtää rahaa ja tuotantoa näihin kehittyviin maihin.

Eli globaalin vapaakaupan edistäminen on tuon ongelman aiheuttanut.

Sitä ongelmaa ei korjaa se, että ostetaan täällä sähköauto ehjän diisselin tilalle.

Varsinkaan, kun se diisseli jatkaa liikkumistaan niin kauan, kun pysyy kasassa ja varsinkin jos se uusi sähköauto rakennetaan kehitysmaissa ja sen raaka-aineet louhitaan kehitysmaissa ja ne raaka-aineet ja valmiit autot rahdataan laivoilla, joihin ei mitkään säännöt pure.

16 eniten saastuttavaa rahtilaivaa tuottaa yhtä paljon päästöjä, kun kaikki maailman autot yhteensä.

Päästöjä vähentää se, että tuotetaan mahdollisimman lähellä ja kasvetaan mahdollisimman rauhallisesti.

Ilmastopuheita ei kannata sotkea energian säästöön. Energian säästö on järkevää, koska se säästää myös rahaa. Vai onko energiaveroa kiva maksaa? Energiaa säästävä ei tarkoita mitään hippiä automaattisesti.

Ilmaston muutoksen torjuntaan Suomi on osallistunut EU:n päästökaupoilla ja Pariisin sopimuksella.

Päästökaupat eu maiden kesken pahentaa asiaa, koska kulut nousee täällä ja tuotantoa on yhä tuottavampaa sijoittaa kehitysmaihin, joissa päästetään enemmän.

Pariisin sopimus se vasta vitsi onkin. Kun kehitysmaihin viety raha on luonut tämän ongelman, niin sekö nyt korjataan viemällä sinne 100 miljardia lisää rahaa?

Intian talous tarvitsee kipeästi lisää sähköä, koska se kasvaa rajusti.

Jos Fortum yhdessä muiden kehittyneiden valtioiden yritysten kanssa asentaa kymmenien miljardien aurinkopaneelit Intiaan, jotta se voi kasvaa vielä rajummin ja rakentaa yhä lisää ympäristöstä piittaamattomia vaatetehtaita, joiden viemärit laskee mereen ja joiden tuotteet rahdataan savuavilla laivoilla Suomeen, niin poistaako se jonkun ongelman?

Talouden ja ilmaston ongelmiin ratkaisu on sama.

Mikäli Suomeen tuodaan tuotteita maasta, jossa ei piitata päästöistä, eikä hyvinvoinnista, niin niihin lisätään tuontivero vastaamaan Suomen vastaavien kuluja. Ympäristöveroa ehkä vielä vaadittaisiin pahasti saastuttaville rahdeille, koska ne rahdit on todellakin merkittävä osuus päästöistä.

Samalla kun kotimainen yrittäjä saisi mahdollisuuden kilpailla tasaväkisesti kehitysmaiden kanssa, siirtyisi tuotanto Suomeen luomaan työpaikkoja sen lisäksi, että päästöt vähenisi.

Maailmassa on aivan varmasti tarpeeksi sellaisia maita joiden kanssa olemme valmiiksi suunnilleen samalla kehitys ja hintatasolla. Miksi on avattu ja pitää avata lisää kilpailua niille, jotka pelaavat eri säännöillä?

Keskitytään kauppaan niiden kanssa, jotka ovat samalla viivalla ja lisätään kehittyviä maita sitä mukaa, kun toteuttavat samat pelisäännöt, kun kotimaisetkin yritykset.

Jos joku tuhansien kilometrien päässä valmistettu muovihärpäke maksaa Suomeen rahdattuna kympin ja mietit, että joudut tekemään tehtaassa tunnin töitä, että saat kympin ja käyt kotimatkalla tankkaamassa 1,6 euroo litra bensaa, niin siitä luulisi heräävän kysymyksiä?

Jos maailman toiselta puolelta rahdatut farkut maksaa kymmenen kertaa vähemmän, kun Suomessa valmistetut (jos nyt ylipäätään löytää kotimaisia…) niin jotain on pielessä.

Meidät on pakotettu lisäämään päästöjä antamalla markkinavoimille valta siirtää tuotanto sinne missä halvinta on ja rahdata ne tuotteet ilman mitään veroja tänne piiput savuten ja samaan aikaan verottamalla ihmiset aivan kuiviin täällä Suomessa.

Kun suuri osa suomalaisista on köyhiä työssäkäyviä, ei meillä ole mahdollista äänestää jaloilla, jos raha riittää hädin tuskin halpamaista tuotuun.

Vaikuttaa voi vain äänestyskopissa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Lörsson
#1

Vapaakauppa pitäisi lopettaa.
Vain ”vaihtokauppaa” jolloin ei syntyisi ali-eikä ylijäämää.
Ei olisi myöskään velkaa ulkomaille.
Kaiken maahantuonti mikä voidaan valmistaa kotimaassa kiellettävä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#2

Kyllä Intiassa on muitakin kuin köyhiä.
Vuonna 2016 Intiassa oli 82 miljardööriä. Heidän nettovarallisuutensa oli 241.300.000.000 US$ (Forbes).
Vuonna 2027 Intiassa arvioidaan olevan 950.000 miljonääriä (Business Insider).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Autoja vaihdettava ja suomalaisia autoilijoita rangaistava, maailma pelastuu! Tämähän on ensimmäinen reaktio kyvykkäiden päättäjiemme taholta.
Pihtiputaan mummonkin on vaihdettava sähköautoon tai ainakin parisen litraa vähemmän kuluttavaan ”vähäpäästöiseen”. Mummo ajelee tällä, papan jälkeen jääneellä, Corollalla keran viikossa kylille, kauppaan ja Terkkakeskukseen. Tuleepa joskus kirkossakin käytyä. Kilsoja vajaat kymppitonni vuodessa. Kysymys kuuluukin, että jos mummo nyt ostaa ”vähäpäästöisen” tai peräti sähköauton, niin kuinka paljon säästyy hiilipäästöjä vaikka kymmenen vuoden sisään? Huomioiden kaikki uuden tekemisessä syntyvät kustannukset, myös nuo merirahdit, sekä vanhan toimivan hävitys. Mikähän olisi saastetase, mummon kohdalla?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Wictor
#4

V****u mitä P***aa!
Parasta tälle planeetalle olus että merenpinta todellakin nousisi 50m ja väki vähenisi viidennekseen!
Loppuisi jankutus päästöistä ja sotaisimmilla kansoilla olisi muutakin ajateltavaa kuin sotiminen.
Kunnon KATASTROFIA VAAN ja tulevaisuus eloonjääneille valoisampi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#5

Viher-kommunistit sanoo että Otetaan valtion velkaa ,eletän kuin siat pellossa ja houkutellaan sikamaisela sosiaali turvalla pakolaisia sikaileen tänne ja Homotetaan ja Huumeistetaan kansaa ! Näin maailma pelastuu !

Hallitus tekee juuri noin Merkkelin persettä nuolakseen ,jotta yksikään saatavilla oleva Brysselin Miljoona virka ei vaan vaarannu ! ja Valtio velkaantuu vaan…

VALTION VELKA ON SUOMEN SUURIN ULKOINEN UHKA ! Ei Ilmaston muutos ,ei Venäjä!

Huumeet ja Rikolliset pakolaiset ja Kansan moraalin katoaminen mm. (kansaa homottamalla) ON SUOMEN SUURIN SISÄINEN UHKA !
Ei Persut, ei Henkilöautot , ei Lihan syönti jne..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#6

Tuohon pakolaisasiaan senverran, että heillähän ovat päästöt kotimaissaan paljon paljon pienemmät kuin täällä. Siksi päästöjenkin kannalta tulee tuota matkailua rajoittaa.
Suomalainen Yliopisto ja koulutusjärjestelmä ei, huolimatta Pisa menestyksestään, osaa laskea paljonko mamut meille maksaa. Saksalaiset näemmä osaa. Tänä vuonna on ”Merkelin kutsumana” tullut satatuhatta. Kustannukset seitsemän miljardia/vuosi. Tuon kaavan mukaan 35000 maksaa siinä rapiat pari miljardia. Eli tuonkin vuoksi on polttoaineveroja syytä nostaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#7

Olet täysin oikeassa !
”pakolaiset” jotka on suurimmaksi osaksi sota karkureita tai ihmisiä jotka ei osaa olla ihmisten lailla edes omassa kotimaassa vaan joutuvat lähteen pakoon kun ovat tehneet tyhmyyksiä ja suurin osa on varmaankin sosiaali pummeja jotka teeskentelee pakolaista… Miksi Suomen pitää elättää valtion velalla ja tulevien sukupolvien kustannuksella sosiaali puummeja jotk a perustelee kansainvälisiin pykälin vedoten , että ne voi tulla tänne loisiksi kun ovat tyhmäilleet kotimaassa tai ovat sota karkureita tai muuten vaan haluavat sosiaali pummata 10-20 kertaisen märän rahaa mitä lähtö maassa on palkka .
Haluisin vastauksen joltakin politikolta tähän …
En ole missään nimessä rasisti,päin vastoin Suomen talous mun mielstä pitäs laittaa niin hyvään kuntoon että työperäinen maahan muutto voitaisiin käynnistää kun omat on työllistetty !
Pitää vaan muistaa tosiasia että sosiaali pummi on työmiehen vasta kohta toinen tekee valtion velkaa ja toinen tuo rahaa maahan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#8

Persujen pitää vaatia että tuollaisilla kansainvälisillä pykälillä pyyyyhitään persettä !

Erotaan Eu:sta jos se ei muuten onnistu !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#9

Näinhän maailman 3 sotilasmahtiakin (Usa,Kiina ja Venäjä) tekee , ei ne elätä Afrikan ja Lähiiädän sosiaali pummeja ! sano sopimukset mitä tahansa… ja Niin tekee Britaniakin joak eroaa Eu:sta juuri näiden Elintaso- pakolaisten takia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#10

Rakkaat Perussuomalaiset älkää olko sellaisia, jotka omaksuvat ilman kritiikkiä varapresidentti Al Goren uuden uskonnon: ilmasto lämpiää hiilidioksidin päästöistä. Aurinkotieteilijät ovat ihan toista mieltä. Auringon lämpösäteily vaihtelee jaksottain: 11 vuoden ja 200 vuoden jaksossa. Itse asiassa olemme menossa minijääkautta kohden. Aina ennen tällaista pudotusta historia tuntee lämpimän kauden. Se on nyt loppu. Meille toistuu nut se mitä oli 1600- luvun ja 1800-lukujen puolivälissä. Kuivuus aiheutti meille Eurooppaan katovuoden: perunasato on 25% pienempi. Nälänhätä on tulossa. Vihreät haluat vähentää väkeä siten että tapetaan suomalaiset pakksaseen niin kuin 1600 luvun puolessavälissä jolloin väestö pieneni 40%.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000