Perussuomalaiset

Ari Prihti

Huhupuhetta vai totuutta

1 kommenttia

EU:n komissio esittelee Euroopan parlamentille pitkään valmistellun lakipaketin. Se pitää Ilta-Sanomien mukaan sisällään muun muassa koko Euroopan unionia koskevan tie- ja ruuhkamaksulainsäädännön.

Maksuihin tulisi ehdotuksen mukaan myös vahva päästökomponentti, jonka on tarkoitus perustua ajoneuvon ”todellisiin päästöihin”. EU-säännöissä määriteltäisiin lukuisia maksua koskevia yksityiskohtia. Näitä olisivat muun muassa vety- ja sähköautoja koskeva 75 prosentin kiinteä alennus, sekä säännöt toisen jäsenvaltion alueella tapahtuvaan tilapäiseen ajoon.

Suomi on pitkä maa ja etäisyydet ovat pitkiä jopa arkisessa työmatkaliikenteessä, saatikka maaseudun arjessa, jossa auto on jokapäiväinen kulkupeli. Ilmastoteot on tehtävä aivan muulla kuin autoilua verottamalla.

– Fakta on, että uusiutuvaa dieseliä käyttävä dieselauto peittoaa päästöiltään sähköauton, kun päästöjä verrataan ottaen huomioon sekä polttoaineen ja energian että itse ajoneuvon päästöt, toteaa Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä blogissaan.

Erittäin mielenkiintoista. EU tuntuu toistavan punavihreän hömppähumpan kertosäettä jälleen kerran. On meillä EU ja sen lisäksi omat Vihreät, jotka EU:n hiilenmustaa päätöksentekoa ruokkivat. Ja kansa maksaa mukisten tai mukisematta.

Taas kerran on todettava, että tarvitaan perussuomalaista politiikkaa. EU elää vanhan öljynjalostusteknologian vankina. Eli mammonan vankina, kunnes markkinat jaettaisiin uudelleen. Siihenkään iloon kansa tuskin pääsisi mukaan, mutta maksumieheksi kelpaa varmaan. Ja herrat nauraa päälle. Kehitetään reilusti uusiutuvaa energiaa käyttäviä autoja ja traktoreita, ei ajeta maaseutua ja Suomea alas.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Vihainen
#1

On se kyllä kumma että se EU keksii noita lakeja. Susi lampaan vaatteessa. Jos nämä olisi ollut tiedossa jo suuntaa antavassa äännestyksessä olisi varmasti äänestystulos ollut aivan toinen. Ei Suomen tarvitse noudattaa kaikkea orjallisesti, eihän nuo muutkaan maat noudata. Se on monen vuoden tie kun joudutaan EU tuomioistuimessa niitä puolustelemaan. Sitten vaan luvataan laittaa asiat kuntoon ja saadaan lisäaikaa vuosia. Se on nuo EU-innokkaat jotka näitä haluaa Suomeen toda ja K-kaupan Väiskin tapaan lupaa vielä vähän päälle ”maa-lisänä”. Aiemmin oli puhe ettei liittovaltiota tule, nyt sitä valmistellaan eikä kukaan vastusta sitä. Paras olisi EU:ssa väläytellä sitä suomen eroa, ei se EU halua että erobuumi saa jatkoa koska jotkut muutkin maat seuraavat silloin perässä. Ensin sanotaan että Suomi on pieni maa ja ei voida plaa plaa ja sitten taas että ytimessä vaikutetaan… Päättäkää jo!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000