Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Tuttua touhua – kaikkein pienimmiltä viedään

Muutamat kansalaiset muistanevat, että lapsilisän määrä on vuoden alusta yhdestä lapsesta 95,75 euroa. Pudotusta on 8,1 prosenttia.

Minä muistan, että jokin puolue, se ei tainnut olla perussuomalaiset, olisi ensialkuun kovasti vastustanut lapsilisien leikkauksia, mutta jostain kumman syystä tuli lopulta toisiin ajatuksiin. Timo Soini ja muun muassa entinen valtiosihteeri Raimo Sailas totesivat, että valtiovarainministeri Antti Rinteen ehdotus korvata lapsilisien leikkausta verovähennyksillä on huuhaata. Pienituloisimmat eivät hyödy vähennyksestä euroakaan.

Muistelen myös, että tämä päätös, kuinka sattuikaan, tehtiin samaan aikaan avioliittolakiesityksen kanssa, eikä siihen sen enempää media kuin kansalaisetkaan kiinnittäneet juuri mitään huomiota, sillä eduskunnalla oli paljon ”tärkeämpiä” asioita päätettävänä.

Kun ruoan arvonlisäveron pudotusta aikanaan järjesteltiin, muutos vaati liki vuoden siirtymäajan, jonka aikana kauppaketjut ehtivät hinata sapuskan hinnat pilviin. Lapsilisien leikkaus astuu voimaan heti vuoden alusta, eikä minkäänlaisia siirtymäaikoja tarvita.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000