Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Jo riittää

Luetellut toimet ovat ihmeellisiä, kun katsoo lapsiperheköyhyydestä kertovia tilastoja: edellisen laman jälkeen lapsiperheköyhyys on Suomessa kolminkertaistunut.

Ruuan hinnan nousu, palkan verotuksen kiristyminen, lapsilisien leikkaus ja sähkön verotuksen korotus iskee varsinkin pieni- ja keskituloiset perheet suoraan kanveesiin. Iskuja satelee lisäksi asutuskeskittymistä kaukana asuville työmatkakulujen omaavastuuosuuden korotuksen muodossa. Viimeisen tyrmäysiskun antaa törkeä bensan hinnan nousu. Tulevaisuuteen säästäviä kiristetään myös pienentämällä asuntolainan korkovähennystä. Lisäksi kuntien valtionosuuksien leikkauksilla on varmistettu, että lapsiperheiden palveluita on heikennetty eikä näillä resursseilla kuntien palveluiden kehittäminen ole helppoa.

Luetellut toimet ovat ihmeellisiä, kun katsoo lapsiperheköyhyydestä kertovia tilastoja: edellisen laman jälkeen lapsiperheköyhyys on Suomessa kolminkertaistunut. Lapsiperheiden tukiakaan ei ole palautettu lamaa edeltävälle tasolle, vaikka välissä on ollut lihavia vuosia.

Minihallitusneuvotteluissa 19.6.2014 kirjattiin ” Hallitus jatkaa työtä köyhyyden, syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentämiseksi.” Kuulostaa fantastiselta, mutta totuus on karua luettavaa, kuten yllä huomasimme.

Pitkäjänteisen poliittisen päätöksenteon täytyy huolehtia, että surkeankin taloustilanteen keskellä pidämme huolen tulevaisuudesta eli lapsista ja nuorista. Heidän hyvinvointiinsa vaikuttaa oleellisesti perheiden hyvinvointi. Perheiden hyvinvointiin vaikuttaa myös poliittinen päätöksenteko. Päätöksenteossa tulisi ottaa perheiden kannalta huomioon esimerkiksi ennaltaehkäisevän perhetyön vaikutukset, perheen ja työn yhteensovittamisen mahdollistaminen ja huolehtia, ettei elinkustannusten nousu aseta perheitä liian ahtaalle. Tavallista työssäkäyvää ja perheellistä ihmistä on kuritettu liikaa. Jo riittää!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Mara
#1

Tätähän se on . Gallupsokeutta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

On laskettu että vuosituhannen (2000) jälkeen mm.Suomessa on ruuan hintataso noussut merkittävästi muita maita nopeammin/enemmän.
Ja en taaskaan voi mainita jo kulunutta fraasia ” että EU;ssa ruokakin on halvempaa mk.aikaan verrattuna ”. Satu – joka pitäisi sisällyttää lasten satukirjoihin,vaikka nimellä ” totta mooses ”… tulisi leikkihuumorisuus samoissa kansissa mutta kirjan hinnalla + alv.

Monetkin työssä käyvät ovat ahtaalla keskiluokassakin monine veroineen ja ruudinkeksijä ei tarvitse olla jotka kuuluvat alempaan sos.luokkaan että kuinka kallista elämä on heille.

On harjoitettu sellaista eurooppalais/maailmanpolitiikka nykytasolla että toiset vuolevat eri sijoituksillaan kuin peleineen,joissa laki kuin säännöt ovat kirjaimen toiselta puolelta,joista korkeintaan nähdään taalankuvia unikertoimena.
Tavallisten perheiden taloudenvakaus kuin ennustettavuus – ei vain ole kaikilla sama kun tulotaso erine ominaispiirteineen on valtion kassakaapissa,jota hallitus sääntelee.

Raha ei ole itseisarvo eikä tuo terveyttä,työtä ymv.mutta se antaa hyvät mahdollisuudet täyspainoiseen elämään,jota kutsutaan hyvinvoinniksi.

Mitä on todellinen hyvinvointi eri arvoasteikkoineen,no hallituksemme omine asenteineen kuin hötön sijasta – arvovalintoineen – voisivat luoda sille paremmat edellytykset kunkin selviytyä nykyistä paremmin näyttämällä itse todellista esimerkkiä omista valinnoistaan.

Tälläisenään EU ei nauti koko kansan luottamusta tälläisenään !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna Antikainen Kansanedustaja
#5

Seppo, kiitos kommentista. Tässä alkaa todellakin olla tiukkaa itselläkin tavallisena palkansaajana sekä perheellisenä ihmisenä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#7

Lukiessani mm.blogejasi,siinä elää kirjaimellisesti paljon puhutun hyvinvoinnin kääntöpuoli sateenkaaren väreissä.
Hyvin monet palkansaajat-kin ovat ahdingossa,saati sitten työelämän ulkopuolella olevat kansalaiset pienine tuloineen,jotka määräytyvät lakisääteisistä hallituksien ”kassakuiteista”.

Menot eri elämänkuluineen jo perustuloilla ovat toista luokkaa mk.aikaan verrattuna kun tähän vielä erinäiset jäädytykset kuin mahdolliset ”nippelikorotukset”,eivät täytä niitä 2000 luvun hyvinvoinnin määritteitä joita – toisille suotiin mm.höttöinä !

Onko syynä mammuttimainen EU;n kolhoosi kuin siihen lisättynä moniasteiset globaalit maailmantaloudetkin omine vaateineen,joka aiheuttaa eri kansallisuuksien kuin väestöryhmien ariavoistumista.

Blogisi eri kirjoituksineen – on täyttä nykypäivän todellisuutta kun eriasteiset kahminnat ovat saaneet vallan jopa omassa maassammekin. Eu;n vanavesi ei ole nauttimiskelpoista,joko syy tai seurausta harjoitetun politiikan rauhattomuudesta – jonka määritteet muuttavat muotoaan.

EU – tavallaan perustuu rahaan kuin velkatalouteen alhaisine korkoineen joka houkuttaa kuin koukuttaa ; Elämään yli varojen ja pois tavallaan toisilta kiristyvine toimintoineen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Harri
#3

Kun valtio säästää, kansakin säästää. Kun hallitus päätti leikata lapsilisiä, päätin minäkin leikata kulutusta. Eli tilaan kaiken mahdollisen ulkomailta. Valtion pitäisi olla kansaa varten, eikä kuten nykysuomessa kansa on valtiota ja hyväosaisia varten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Honkajooki
#4

Herra, itselleni en mitään pyydä. En ole sen arvoinen. Pyydän tätä koko maailmankaikkeuden puolesta – että piankin jo saattaisit meidän mainiot kokoomuslaiset johtajamme viemään maailmankaikkeuden ääriin sitä suurta ilosanomaa kyvyistään. Sitä kaikkea, jonka he ovat pystyneet saamaan aikaan;

– köyhyyden poistamisen kurjistamalla,

– synkimmänkin päivän saattamisen pelkästään Twiittaamalla puhtaaksi riemun tunteeksi hammastahnamainoksen lailla juoksulenkeiltä häikäisten,

– sitä että he ovat saaneet aikaan jatkuvan kolmen A:n virran mannaa jota syntiset kehtaavat epäillä vain pelkäksi lainaksi,

– sitä että he italialaisen ja venäläisen veljespuolueensa kanssa samaan tahtiin kuorossa laulaen ovat osoittaneet pystyvänsä käsittämättömiin tekoihin totuuden saattamiseksi kaikille kansoille, siihen johon koskaan eikä ikinä kukaan muu ei ole missään yltänyt.

Herra, pyydän että saattaisit heidät vaikka edes sadantuhannen valovuoden päähän loistamaan, sillä siellä näyttäisi riittävän pimeyttä jota valaista ja lisäksi, koska maan epäuskoisille syntisille näitä ihmeitä lienee jo aivan läkähdyksiin saakka ja pelkään itsekkyyden valtaavan heidän mielensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Honkajooki
#6

Herra, sen verran vielä lisäisin rukoukseeni, että ottaisit meidän demarijohtajat mukaan sillä heistä on ollut kokoomukselle arvossaan arvaamatonta hyötyä maailman saattamiseksi tähän tasa-arvoiseen ja oikeudenmukaiseen tilaan, jossa yhdenkään lapsen ei tarvitse nähdä nälkää tai kokea hyljityksi tulemista. Tilaan, jossa kaikille riittää työtä ja toimeentuloa, kullekin oikeudenmukaisesti ja riittävästi voimiensa mukaan. Eläimiä vielä syödään, mutta jos hallituksen vihreät tänne vielä hetkeksi jätät niin sekin kai loppuu lähiaikoina. Sitten olisi heidänkin hyötynsä varmaan siellä maailmankaikkeuden äärissä paljon tuottoisampaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000