Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Taikakassan uusin menokyhäelmä – perustulo

5 kommenttia

Tänään (8.2.2019) tuli ensimmäiset tiedot nykyhallituksen perustulokokeilusta ja tulleet tiedot eivät olleet mitenkään perustuloa puoltavia. Käytännössä kyllä perustulokokeilussa mukana olleitten stressi oli vähentynyt, mutta työllistyminen ei ollut lisääntynyt käytännön tasolla yhtään. Eli siis jos perustulon käyttöönotolla haettaisiin työllistymisen esteitten ja kannustavuuden lisäystä – niin lopputulos oli tämän suhteen käytännön tasolla täysi nolla. Eipä sillä – hyvä että kokeillaan, toimiiko perustulo. Ja tämän perusteella voi todeta – ei toimi. Ei se ainakaan ihmisten aktiivisuutta näytä nostavan.

Siltikin määrätyt poliittiset puulaakit ajavat edelleen tätä universaalia perustuloa käyttöön jopa ensi vaalikauden alusta. Kustannuksia ei liene niinkään mietitty ja vihreillä näytti systeemi olevan sellainen, että tukiviidakko jopa monimutkaistuisi alkuun nykyisestä tilkkutäkistä. Eli lisää byrokratiaa – lisää eri tukimuotoja. Menee kyllä sellaiseksi sillisalaatiksi, josta ei ota pirukaan selvää.

Mitä tässä on koko systeemiin tutustunut – niin sitä vakuuttuneemmaksi tulee yhdestä asiasta. Koko systeemi tällä tavoin tulee todella kalliiksi. Sanotaanko, että joku 800 euroa kuussa maksettaisiin kaikille ja tästä saadaan kerättyä takaisin kerättyä noin puolet verottamalla. Raaka-arviolla kustanne olisi vuodessa 20 – 25 miljardiin euroon. Siis suunnilleen 40 prosenttia koko valtion budjetin nykyisestä summasta. Tämähän on älytön kustannus – käytännössä veroaste pitäisi nostaa pilviin. Jo tässä näkee sen, että koko perustulo johtaa konkurssiin. Ei siihen rahat vaan riitä.

Käytännön tasolla tämä johtaisi verojen nostoon kautta linjan. Tuloverot nousisivat pilviin, kaikkia energiaveroja, liikenteen verotusta, yritysten verotusta jne. jne. pitäisi nostaa roimasta. Tilanne olisi loppupelissä se, että ihmiset eivät menisi töihin, töitä ei olisi tarjolla, elinkustannukset olisivat pilvissä ja lopullinen kansakunnan konkurssi olisi edessä.

Tämän asian voi liittää myös maahanmuuttoon – käytännön tasolla jo muutenkin jo sosiaaliluukulla yliedustettuina olevat maahanmuuttajat passivoituisivat edelleen. Joten kustannuspommia tulisi sieltäkin suunnalta. Ja kun vielä miettii näitten kiivaimpien perustulon ajajien suhtautumista maahanmuuttoon – saluunan ovien aukipitäminen lisäisi tätä kautta tulevaa kustannuspommia edelleen.

Perussuomalaisten ratkaisu tähän asiaan on vasta ohjelmissamme esitetty yleistukimalli, jossa yhdistellään eri tukimuotoja ja jossa työn vastaanottaminen tehdään aina kannattavaksi. Mutta pelkästään jokin perusturvan malli ei ole mikään ratkaisu – ihmisille pitää olla kannattavaa työtä tarjolla ympäri maata, yrityksillä pitää olla mahdollisuus työllistää ja yksinkertaisesti palkasta pitää jäädä tarpeeksi käteen. Jos verotuksella kupataan työnteon palkitsevuus minimiin, niin ei silloin ihmiset vaan työllisty. Palkalla on yksinkertaisesti tultava toimeen ja sen pitää olla myös palkitsevaa. Sitten yleistuen pitää olla sillä tasolla, että sillä pystyy elämään. Nykyään tilanne on se, että ei sillä vaan elä. Ja kyykyttävä aktiivimalli on kuopattava – ihmiset saa paremmin tekemään porkkanalla kuin kepillä. Ja mitä tähän yleistukeen tulee – niin turvapaikanhakijat on mielestäni jätettävä sen ulkopuolelle.

Voi myös ajatella niin, että tällä määrätyllä taikakassajoukkiolla on realismi karannut käsistä aikoja sitten. Tämän jo valmiina konkurssikypsän perustulon lisäksi taikakassalaiset ajavat kiihko silmissä haittamaahanmuuton lisäämistä, ilmastohumpalla kuppaamista ja montaa muuta asiaa. Pienituloiseen syrjässä asuvaan kiskurimaiset polttoaineverot, energiaverot, arvolisäverot jne. jne. iskevät rajusti. Siinä joku 800 euron perustulo kuluu alta aikayksikön. Ja töihin tällainen kuppaaminen ei todellakaan innosta.

Joten – näissä humppaamisissa ja hyvesignaloinneissa on luultavimmin pääasia se, että Suomi toimii jatkossa entistä enemmän koko maailman sosiaalitoimistona ja samalla kylvetään entistä enemmän rahaa ulkomaille. Tähän päälle jo maltaita maksava perustulo – konkurssi on valmis. Siis jotain rajaa humppailuun – Suomessa kantasuomalaisten on aina oltava etusijalla!!

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
antura
#1

Kaikella ystävyydellä, otapa selkoa mitä raha on.

Kunhan on selvittänyt itselleen mitä raha on niin seuraavaksi voisi selvittää mitkä organisaatiot sitä tekevät. Tekevät lisää.

Kunhan on selvittänyt itselleen mitä organisaatiot rahaa tekevät niin voisi selvittää itselleen mitkä organisaatiot sitä voisivat tehdä, jos meillä olisi kansan puolella olevat poliitikot. Siin jos.

Ennen vuotta 1995 olisi Suomen valtio voinut tehdä rahaa vaikkapa perustulon maksamiseksi. Sitä ennen Suomen valtiolla oli taikakassa nimeltä Suomen keskuspankki. Ei ole keskuspankkia ( eikä Postipankkia ) Suomella enää.

Suomen Pankki on nykyään alusmaaorganisaatio, jota johtaa kuvernööri.

Suomen oman taikakassan tilalla meille vaikuttavasti häätää EKP. Tuo vieras organisaatio ei tee rahaa velkoja myöntelemällä minkään laista perustuloa varten – se tekee rahaa finanssikeinottelua varten.

Perustulon ei tarvitse olla tulonsiirto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Olin itse perustulokokeilussa, pakotettuna siis. En ole perustulon kannalla perustuen omiin kokemuksiini. Millä tavalla työnantajat olisivat minut palkanneet mielummin perustulon saajana kuin ilman perustuloa ja siis työmarkkinatuettuna? Eihän työnantajaa kiinnosta pätkän vertaa mikä taho minulle maksaa työttömyyskorvausta. Koko ajan vain sanotaan, että työttömät vain lorvivat, joku ehkä voikin, mutta iso joukko ei todellakaan ole ”laiskamatoja”; kokeilkaa itse vaihtaa työpaikkaa keski-ikäisinä. Työnantajia ei kuitenkaan paimenneta millään tavalla. Mitäpä jos yritystukia leikattaisiin, jos ei palkkaa työttömiä. En ole mistään työtarjouksesta kieltäytynyt, kaikkia paikkoja olen hakenut ja viime vuonna kävin täydennyskoulutuksessa, nyt on it-taitoni viimeisimmällä tasolla, mutta ei, reippaasti yli viiskymppinen työkykyinen ja -haluinen ei vain kelpaa työnantajille. Kiväärin kanssako se työpaikka pitää mennä ottamaan??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kaikella ystävyydellä antura. Otapa selkoa mitkä ovat EKP:n intressit perustulon suhteen. Perustulon tarkoitus on nimenomaan vähentää työttömille ja köyhille maksettavavaa tukea ja lisätä valtion velkaa. Maailmahan elää velasta tai oikeammin vain pieni eliitti elää velasta ja sen mukana tuomasta vallasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Jos saluunan ovet pysyvät auki, ei meillä ole isemääräämisoikeutta. Useimmiten emme edes tiedä kenen intressit ovat minkäkin kokeilun takana ja mihin niillä lopulta pyritään. Ne on verhoiltu näyttämään solidaarisilta ja demokraattisilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästin perseen myyjistä
#5

Suomessa on maailman paras sosiaaliturva joka aiheutaa Pakoalis ja Huumebisneksen jotka molemmat rahoitetaan sosiaaliturvan kautta.
Suomen sosiaalikulut on maailman korkeimmat 70 Miljardia/v.

Tämän järjettömän politiikan takia Maa velkaantuu turvallisuus ja talous menee päinpersettä ja Firmoja myydän ulkomaille mitä vielä on myymättä.

Tämä aiheuttaa konkurssin ja laman ja levottomuuksia.

Kun koko Eurooppa tekee tätä samaa hulluutta mm. Pakolaibisnes maksaa satoja miljardeja euroja vuodessa Europalle joka elää velaksi niin ei tarvitse olla kummoinenn enneustaja kun voi sanoa että 3. Maailman sota alkaa Saksan kulmilta mistä 1 ja 2 alkoi ja seb syy On Merkkelin luoma pakolaisbisnes !

Persujen rauhan puoleena pitäs tehdä kaikkensa rauha eteen.
mm. Vaatia uusa lakeja ja vanhoja kansanvälisiä sopimuksia pitäs irtisanoa jne..
On aivan järjetöntä että tähän nykyajan ihmiskauppaa pakolaisbisnekseen osallistuja jätetään tuomitsematta Esim. Mereltä saa niitä poimiä kyytiin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000