Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Vaalipaneelit ja laajakaistayhteydet

Väännän nyt tähän parista eri aiheesta blogin/lehtikirjoituksen. Vaalipaneelit ovat juuri nyt vaalien alla kohtuu keskeinen aihe ja laajakaistayhteydet ovat minulle kohtuu läheinen asia – olenhan puhunut jo vuosikausia kotipaikkakuntani Kuusamon kuiduttamisen puolesta. Mutta mennäänpä aiheisiin.

Vaalipaneelit

Tässä on paikallisesti tullut oltua kolmessa vaalipaneelissa ja kyllähän siellä on erot tulleet selkeästi esille. Erityisesti kilpailijoitten ehdokkaisiin ainakin itsellä erot tulee esille ilmastopolitiikassa, maahanmuutossa ja EU:ssa. Muut ehdokkaat vihreistä kokoomukseen ovat näissä pienillä vivahde-eroilla kuitenkin aika lähelle samasta puusta veistettyjä.

Vaalipaneelit ovat siinä mielessä ihan hauskoja tapahtumia, koska niissä pääsee joka tapauksessa debatoimaan muitten ehdokkaiden kanssa. Ja erot tulee selkeästi esille. Ja eroaahan tässä muista ehdokkaista kohtuu paljon. Muut kun ovat eri sortin globalisteja yleisellä tasolla – niin itse tässä kuitenkin on enemmän Suomea ja suomalaisten ajava ehdokas.

Uurnilla sitten nähdään, että uppoaako sitten globalistinen sanoma enemmän kuin oma kansallismielinen sanoma. En ota asiasta painetta – äänestäjän käsissä se äänestyspäätös on. Mutta toivottavaa on, että perussuomalaiset saisivat mahdollisimman suuren kannatuksen ympäri maata ja mahdollisimman monta edustajaa läpi.

Laajakaistayhteydet

Palaan tässä nyt vielä laajakaistayhteyksiin, jotka koko ajan enemmän perusinfraa. Kuten vähänkään asiaan perehtynyt tietää – niin lähivuosina liikkuvan datan määrä tulee kasvamaan moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna. Kuusamossa on sitouduttu hyvin pitkälti hoitamaan asia mobiiliverkkojen avulla, vaikka tuleva 5G-verkko ei asiaa hoida. Ensinnäkin 5G-verkon toimintasäde tukiasemasta on muutama sata metriä – joten tukiasemaverkon pitää olla hyvin tiheä. Ja kaiken päälle 5G-verkko vaatii kuituverkon.

Tämän takia ihmettelen, ettei viime vuonna tehty laajakaistaselvitys saanut sen enempää tulta purjeisiin. Kuvitteleeko esimerkkinä Kuusamon kaupunki, että markkinat hoitaa homman täällä periferiassa? Kaiken päälle väitän – 5G-verkon hintataso tulee olemaan loppukäyttäjälle kohtuu korkea. Eli siis jalkaan ampuminen täällä jatkuu.

Tämän takia kannatankin valtion aktiivisempaa otetta kuiduttamisen edistämiseen. Tällä saamme taattua kohtuulliseen hintaan taattua toimivat kuituyhteydet yrityksille ja kuluttajille. Nykyinen systeemi asiassa on täysi susi ja siinä jää liikaa valtaa paikallisille asiaa tuntemattomille päättäjille. Sen takia seuraavaan hallitusohjelmaan on kirjattava, että valtio alkaa aktiivisemmin tukemaan Suomen kuiduttamista. Se on myös Kuusamon etu – moni etätyöntekijäkin voisi muuttaa alueelle.

Loppukaneetti

Eli siis vaaleihin on alle viikko aikaa ja ennakkoäänestyskin päättyy kohta. On siis aika väännellä numero lappuun ja laittaa lappu uurnaan. Nämä vaalit ovat ehkä viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen tärkeimmät vaalit. Nyt päätämme, että pysyykö maa globalistien käsissä vai nouseeko perussuomalaiset isoimmaksi vaikuttajaksi. Ääni perussuomalaisille on ääni isänmaan puolesta. Joten uurnille ihmiset ja ääni perussuomalaisille. Sillä saamme Suomen takaisin!

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Perusliihottaja
#1

Lapiollsko meenaa kaivaa Kuusamon kallioperäiseen maahan noi kaapelit ja kuka ton mustan aukon kustantaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000