Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Ilmastovaalit – ilmastohömppää syrjäseutujen kustannuksella

2 kommenttia

Edelleenkin ne eduskuntavaalit ovat lähestymässä. Usea puolue Suomessa on todennut ensi kevään eduskuntavaalien olevan ilmastovaalit. Okei – siis ilmastovaaleja siis odotellaan. Omalla tavallaan tämä toteamus ensi kevään vaaleista on hieman hassu – kuitenkin kyseessä on eduskuntavaalit. Ilmasto voi tietenkin olla vaalien yksi teema ja varmasti se siellä eri puolueitten agendalla onkin. Varmasti myös perussuomalaisten agendalla.

Kertoohan tämä aika paljon – eri puolueet haluavat oikeasti kurittaa suomalaista elinkeinoelämää ja siinä samalla myös syrjäseutuja tämän ilmastoagendan varjolla. Suomi on jo nyt sitoutunut ilmastohumppailuissa aivan ylisuuriin päästörajoituksiin. Kymmenien prosenttien vaatimus Suomen kohdalla on tyystin kohtuuton. Moni isompi kansantalous on sitoutunut päästötavoitteissaan paljon pienempiin rajoituksiin. Tämä esim. EU:lta tullut ylisuuri päästörajoitus kyllä johtuu pitkälti myös ihan suomalaisten päättäjien löysyydestä Brysselin kolossin edessä.

Käytännön tasolla tällä politiikalla kiihdytetään syrjäseutujen ja maaseudun tyhjenemistä. Samalla suuret taajamat kasvavat sitä tahtia, että sielläkin tulee ongelmia eteen. Isojen kaupunkien elinkustannukset nousevat tällä tavoin pilviin ja taas syrjäseuduilta ihmiset häviävät. Ei hyvä!

Jos me mietitään esim. Kuusamossakin syrjäseuduilla elämistä, niin siellä asuminen ja liikkuminen alkaa nykyään olla niin kallista – että ihmiset pakotetaan tällä politiikalla muuttamaan maalikyliin. Nykyisellä polttoaineitten hinnalla on suuri merkitys siihen, että ihmisten kustannukset liikkua syrjempänä ovat nousseet pilviin. Muutenkin syrjäseuduilla alkaa olla maatalouden ahdingon ja näköalattomuuden takia vaikeaa asua. Tällä tavoin ei koko maata pidetä asuttuna.

Mitä pitäisi siis tehdä? Suomalaisten päättäjien pitäisi oikeasti irtautua näistä meille todella epäedullisista päästörajoituksista ja hakea meille pienempiä päästörajoituksia. Muunmuassa polttoaineen verotusta pitäisi laskea roimasti. On naurettavaa, että päättäjien löperyyttä ilmastoasioissa maksatetaan suomalaisilla ihmisillä ja suomalaisella elinkeinoelämällä. Meidän elinkeinoelmämme ja maaseudun tuhoamisella ei mitään ilmastokatastrofia ei ratkaista. Piti se paikkansa tai ei.

Perussuomalaiset ovat käytännössä ainoa eduskunnassa vaikuttava puolue, joka välittää Suomen maaseudusta ja syrjäseuduista. Muut puolueet ajavat lähinnä aivan jostain hörhölästä kotoisin olevaa politiikkaa, jolla maamme tuhotaan pitemmän. Erityisesti Pohjois-Suomelle tämä tulee kalliiksi. Meiltä on esimerkkinä tullut ehdotus siitä, että esimerkkinä polttoaineitten verotus olisi maakuntakohtainen. Tämä on erittäin kannatettava ajatus verotuksen radikaalin laskemisen rinnalla.

Toivottavasti tämäkin maailmanhalaaminen saadaan nostettua eduskuntavaalitaistelussa tapetille. Perussuomalaisten on haastettava tässäkin valtapuolueet. Nykyisen politiikan akilleen kantapäät on tuotava esille ja perussuomalaisten on tuotava näihin ongelmiin käytännönläheiset ratkaisut myös ilmastohömpän aiheuttamille ongelmille.

Kannattaa siis muistaa seuraava luku – 1,6 promillea. Se on Suomen vaikutus ilmastopäästöissä maailmanlaajuisesti. Sillä ei ole mitään merkitystä siinä mittakaavassa.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Ari Okkonen
#1

Voipi myös olla, ettei mitään ”ilmastokatastrofin” uhkaa edes ole. Tutustuttuani aiheeseen, näyttää siltä, että ”poikkeuksellisen nopea” ilmaston lämpeneminen tapahtuu tietokonekäsittelyssä lämpömittarien ja julkaistujen lämpötilanumeroiden välissä. Motiiveja moiseen voikin sitten arvailla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

heh heh
#2

Missäköhän olet tutkijankoulutuksesi hankkinut, jonka avulla pystyt valtaisia datamääriä analysoimaan noin rautaisen tarkalla tavalla. Eikö olisi parempi myöntää ettei tutustumalla aiheeseen oikein voi totuutta nähdä näin monimutkaisesta ilmiöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000