Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Kuusamoksis – mustan aukon laajentuminen tieverkkoon

Palaanpa välillä ihan paikallisiin asioihin, joilla on kyllä Kuusamoakin laajempi vaikutus. Tunnettuahan on se, että tietoliikenneverkoissa Kuusamo on ns. musta aukko – johtuen siitä, että tällä paikkakunnalla päättäjät tuntuvat olevan täysin mobiiliuskovaisia. No nyt saattaa käydä niin, että myös tieverkon osalta siirrymme mustan aukon aikakauteen ja laajemmin kuin pelkästään Kuusamossa. Tämä koskee nyt myös koko Koillismaata ja Ylä-Kainuuta. Määrätty lakiasetus on tähän johtanut.

Elikkä hiljakkoin ministeri Berneriltä tulleessa asetuksessa linjattiin, että viitostie ja Ouluntie jätettiin runkoverkon ulkopuolelle. Tätä eivät ole paikalliset koillismaalaiset kansanedustajat huomioineet sen ihmeemmin aikaisemmin ainakaan julkisuudessa ja nyt tämä runkoverkon ulkopuolelle jäänti on tosiasia. Nyt myöhäisheränneenä paikallinen kansanedustaja on esittämässä kysymystä asiasta eduskunnassa ja hyvä, että asiaan viimein herättiin.

Käytännössä runkoverkon ulkopuolelle jäänti ei lopettaisi teitten hoitoa, mutta määrätyihin asioihin se varmasti vaikuttaa. Todennäköisimmin jos nykyinen linjaus jää voimaan, niin se vaikuttaa siihen – miten paljon kyseiseen tieverkkoon investoitaisiin. Ja tämä on hyvin suuressa ristiriidassa siihen, että paikallisesti täällä on isoja odotuksia matkailun, metsätalouden ja muunkin taloudellisen toiminnan kasvusta. Sen takia Kuusamon ja Koillismaan valtaväylien on kuuluttava runkoverkkoon.

Kuuluuhan pohjoisempana Inarissa ja Enontekiöllä taatusti pienemmällä liikennemäärällä olevia teitä runkoverkkoon. Tämä kertoo karun tosiasian – Lapissa kansanedustajat ovat saaneet pidettyä tason. Kaksi Koillismaan kansanedustajaa eivät. Lieneekö näillä ollut sitten edes haluja siihen? Kunhan SOTE saadaan maaliin ja oma palli varmistettua.

On kuitenkin hyvä, että paikallisella metakannostolla nämä kansanedustajat on saatu heräämään – hieman myöhään kylläkin. Mutta parempi sekin – vaikka taitaa siellä painaa kiihdyttävänä tekijänä myös muutaman kuukauden päästä koittavat. Joten nyt vissiin pitää yrittää kerätä pisteitä. Kepu on kuitenkin ottamassa tällä hetkellä takkiin kunnolla galluppien perusteella.

Sen verran omasta puolueestani, että perussuomalaiset eivät tule hyväksymään tätä Bernerin linjausta ikinä. Tämä on jatkoa sille samalle alueen näivettämiselle, mikä on ollut käynnissä jo vuosikymmeniä. Jos täällä tieverkkokin ajetaan mustan aukon tapahtumahorisontin reunalle ja tienpito huononee entisestään niin voi todeta – laitetaan sitten valot pois päältä. Kannattaa siis miettiä huhtikuussa minne äänensä antaa. Näivettäjille vai puolustajille. Jotain rajaa!!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000