Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Veera Ruohon puheet ihmetyttävät maahanmuuttopolitiikasta

4 kommenttia

Tämän kirjoituksen peruslähtökohtana on eduskunnan täysistunnon eilinen 23.1,2019 keskustelut maamme turvallisuustilanteesta. Ex-ps kansanedustaja Veera Ruoho (nyk. kok) syytti ps-kansanedustajia virheellisten tietojen antamisesta mm. sisärajavalvonnan toteuttamisesta. Veera Ruohon sanoi käyttämässään puheenvuorossa Tuossa keskustelussa kiinnitin huomiota siihen, kun perussuomalaiset tervehtivät iloisesti sosiaalidemokraattien kanssa lähentyviä arvomaailma-asioita. Ajattelin sitä, että silloin kun ulkomaalaislaki, lait karkottamisesta, käännyttämisestä on tehty, täällä on aina vaadittu, ettei tänne ole voinut tulla kuin hollitupaan eikä voi edelleenkään. Eihän silloin olleet perussuomalaiset vielä päättämässä niistä asioista, elikkä nämä tietyt arvot ovat olleet. Arvot siitä, että jokainen maa itsenäisesti voi päättää, ketä tänne tulee ja minkälaisin tarkoitusperin, ovat kyllä olleet aina, ennen perussuomalaisiakin. Ihan tämmöinen huomiona vaan. Eli tämä jatkuva ilakointi siitä, että täällä nyt on yksi ainoa puolue, joka näitä asioita olisi ajatellut tai ajattelisi, on virheellistä.

Suorastaan hupaisaa on todeta Ruohon olleen itse vielä kyseisenä ajankohtana olleen ps-lansanedustaja ja nyt loikattuaan kokoomukseen onkin ääni kellossa muuttunut. Toki PS oli 2015 syyskuussa hallituksessa päättämässä yhtenä turvapaikkaa koskevan politiikan osalta, mutta kyllä päävastuun kantaa edelleenkin kokoomus, jonka hallussa on sisäministerin toimikenttä käsittäen maahanmuuton. PS oli vaatinut päivitetyn turvallisuuspolitiikan ohjelman mukaiset toimet (ohjelma 12/2015) toteutettavan täysimääräisesti, joita ei sisäministerinä 2017 toimineen Paula Risikon ilmoituksen mukaan tulla kaikkia kohtia toteuttamaan. Näin siis sysättiin syrjään yhteisesti hallituksessa sovittu ohjelman toteuttaminen. Ohjelman johon kuuluu monia toimia, joilla olisi estetty hallitsematon maahan tuleminen ja sisäisen turvallisuuden huomioiminen.

Katsotaanpa mitä meidänkin päättäjämme ovat sopineet/hyväksyneet sisärajavalvonnan osalta EU:ssa.

Rajoittamaton Schengen-alue takaa vapaan liikkuvuuden yli 400 miljoonalle EU: n kansalaiselle sekä monille EU: n ulkopuolisille kansalaisille, liikemiehille, matkailijoille tai muille henkilöille, jotka oleskelevat laillisesti EU: n alueella.

Jos yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu vakava uhka, Schengen-maa voi poikkeuksellisesti ottaa väliaikaisesti käyttöön sisärajoillaan rajatarkastuksen, joka on periaatteessa rajoitettu, enintään 30 päivän ajanjakso. Jos tällaiset tarkastukset otetaan uudelleen käyttöön, muita Schengen-maita, Euroopan parlamenttia ja komissiota olisi tiedotettava samoin kuin yleisölle.

Kuten on yleisessä tiedossa, ettei EU:n ulkorajoilla suoritettu 2015 (eikä varmuudella tuon jälkeenkään) yhteisiin sääntöihin perustuen ulkorajoja ylittäviin henkilöihin tarvittavien viisumityyppien eikä muita ulkorajoilla tehtävien tarkastusten suorittamista. Ulkorajat ns. vuotavat vieläkin, ainakin jonkin verran niin Kreikan kuin Espanjan ulkorajoilla. Italia on kieltäytynyt vastaanottamasta pelastusaluksia satamiinsa.

Schengeniin liittyneiden jäsenmaiden on EU:n nettisivun kirjoituksen mukaan toimittava säännöllisesti sen varmistamiseksi, että lainsäädäntöä noudatetaan ja sovelletaan oikein. Näinhän ei Suomi, eikä monet muutkaan jäsenmaat, ole käsittääkseni suinkaan toimineet, sillä päättäjämme ovat olleet täysin tietoisia siitä, että jäsenmaiden läpi kulkee henkilöitä, jotka ovat ylittäneet EU:n ulkorajoja/sisärajoja eikä heillä ole Eurooppaan tulemiselle laillista lupaa saati jäsenmaissa laillista kulkuoikeutta. Jokaisella jäsenmaalla, ennen Suomen sisärajalle tulemista, olisi henkilöiden kulkeminen ilman laillista kulkuoikeutta oikeus pysäyttää kulku ja näin estää pääsy Suomeen, viimeistään Ruotsin eteläisellä sisärajalla.

Myös maamme päättäjien olisi ollut ja on edelleenkin mahdollista ottaa käyttöön sisärajatarkastukset aivan kuten monet jäsenmaat ovat tehneet. Tällöin voidaan vedota maan sisäisen turvallisuuden vaarantumiseen, koska ei voida tietää ovatko kaikki maahamme Ruotsista tulevat oikeutettu lailliseen kulkemiseen eu-alueella. Kuten ei myöskään tällöin olla tietoisia henkilöiden henkilöllisyydestä/kotimaasta/mistä kolmannesta maasta ovat lähtöisin.

Euroopan parlamentin sivuilla todetaan ”Vuonna 2015 EU:n ulkorajoilla tehtiin 1,83 miljoonaa laitonta rajanylitystä. Tämä määrä laski 504000:een vuonna 2016. EU:n vastaus muuttoliikekriisiin sisältää toimenpiteitä, joilla lujitetaan EU:n rajavalvontaa ja käsitellään tehokkaammin turvapaikkahakemuksia. ”

Schengen säännökset nimenomaan edellyttävät jäsenmaita kontrolloimaan laillisen kulkuoikeuden turvapaikkaa hakevien henkilöiden epätavallisen suuresta määrästä johtuen sisärajatarkastuksin, koska tiedossa oli ettei heitä ole varmuudella rekisteröity ulkorajoilla. Ei ainakaan kaikkia. Sisärajatarkastukset olivat näin ollen jopa tarkoituksen mukaisia.

Suomen päättäjät ovat velvollisia noudattamaan schengen säännöksiä sovitun mukaisesti, sillä tuota asetusta ei ole kumottu. Mielipiteeni kansanedustaja Veera Ruohon pitämästä puheenvuorosta ei vastaa tosiasiallisia toimia joihin maamme päättäjät ovat jopa velvollisia toimimaan eli sisärajatarkastuksin tarkistamaan laillisen kulkuoikeuden tilanteessa, jossa tiedetään Ruotsista saapuvan hyvin paljon henkilöitä, joilla ei sitä laillista kulkuoikeutta ole. Ruotsi on ennen Suomea velvollinen tarkistamaan tuon kulkuoikeuden.

On turhaa Sipilän nykyisen hallituspuolueiden räpiköidä vastaan siitä mistä päättäjämme ovat EU:n jäsenmaiden kanssa yhteisesti sopinut schengenin säännöksistä.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Persut teki monta turhaa julkkista tähän maahan !
Ruohon veera on yksi esmerkki siitä , Kokoomuksen ehdokkaaksi kansanedustjasta puhumattakaan se ei olisi koskaan muuten päässyt kuin Persujen kautta
On se kumma kun Isoa -Veeraa ei saa pikkujoulussa pikku ukko työkaveri pussata,mutta pusikko raiskaajia ja pedofiileja se halauisi maahan lisää

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Ketään ei saa väkisin pussata. Pitää olla pussauslupa. 😉

Näyttää nykyinen kokoomuslainen oikeusministeri Häkkänen olevan huolissaan maahamme syntyvistä laittomista maahan jääneistä henkilöistä (aiemmin turvapaikanhakijoita) joiden epäillään synnyttävän mahdollisesti rikoksiin syntyviin joukkoihin.

Tämä suuntaus olisi voitu (ja voitaisiin edelleen laittomien kasvavan määrä) estää ottamalla rajatarkastus käyttöön. Tämä ei vain näytä istuvan kokoomuslaiseen turvallisuuspolitiikkaan, vaikka sisäinen turvallisuus kärsii. Ilmeisesti hallituksessa halutaan nuoleskella unionin ”pääpukareita” jonkinlaisena esimerkin näyttäjänä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pieni mies vastaan iso poliisinainen
#3

Vain Hakkarainen oli kyllin rohkea läpsäisemään Ruohoa pepulle. Kamala seksuaalinen pahoinpitely tapahtui!
Veera Ruoho on niin isokokoinen poliisi, että edes Hakkarainenkaan ei uskaltaisi oikeasti seksuaalista ahdistelua!
Poliisina Ruoho osaa itsepuolustuksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Mitäpäs nimimerkki ”Pieni mies vastaan iso poliisinainen” sanoo varsinaisesta kirjoitukseni aiheesta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000