Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Kokoomus vääristelee mediassaan

Kokoomuksen media Verkkouutiset läväyttää kansalaisten luettavaksi sanoin kuvaamatonta vääristelevää uutisointia eduskunnan kyselytuntien ensimmäisistä kysymyksistä hallitukselle, jolloin esittäjänä on PS:n kansanedustaja vanhan hyväksi havaitun käytännön mukaan. Käytännön, joka on kestänyt monia hallituskausia eli aina suurin oppositiopuolue on saanut esittää ensimmäisenä kysymyksen jostakin päivänpolttavasta aiheesta. Näistä PS:n esittämistä kysymyksistä on puolue tehnyt oman selvityksen omalla Suomen Uutiset sivulla ja siitä voi lukea tästä.

Kuten PS:n selvityksestä käy ilmi, niin kokoomuksen verkkomedia suoranaisesti valehtelee tai ainakin karkeasti vääristelee siinä mikä on ollut ensimmäisen kysymyksen aihe. Mistä kenkä puristaa kokoomus? Ehkäpä suurin syy on nykyiset galluptulokset ja se, ettei kokoomus ole suurin oppositiopuolue, eikä näin vanhan käytännön mukaan pääse ensimmäisenä ääneen vaan vasta toisena. Mikäs siinä hiertää, kun kuitenkin saa äänensä ja ajamiensa asioiden kannat kuitenkin julki kansalaisille kuten on käytössä olleen tavan mukaan saanut? Verkkouutiset kertoo heti alussa Eduskunnan suullinen kyselytunti torstaisin kello 16 on paitsi osa täysistuntoa myös Yleisradion suora tv-lähetys. Kyselytunnilla on kohtuullisen merkittävästi katsojia ja kansanedustajat osallistuvat siihen lukuisasti.”

Niin, onhan täysistunnon kyselytunti ollut aina Ylen suora tv-lähetys ja kyllä ollut suoralähetys myös eduskunnan verkkosivuiltakin nähtävissä ja kuultavissa. Tuosta kokoomuksen esittämästä huolesta voisi päätellä, että onkin pahasta, kun kansalaiset saavat ekana kuulla PS:n kysymyksen. Voi tuota kokoomuksen oppositiopolitiikkaa, sillä se viimeistään nyt näyttää tällä ulostulollaan minkälaista politiikkaa kokoomus oikein ajaa. Se näyttää suhmuroinnilta. Vai miten on käsitettävissä verkkouutisten sivulla kerrottu Nykyhallituksen kauden 11 kyselytunnilla PS on saanut joka kerta ensimmäisen kysymyksen.”? Nykyhallituksenko? No, ei todellakaan vaan käytäntö on ollut iät ja ajat sama. Suurin oppositiopuolue on saanut esittää ensimmäisen kysymyksen. Miettikääpä minkälaista on kokoomuksen politikointi oppositiosta käsin. 

Sitä paitsi ei maahanmuuttoon liittyvien kysymysten esittäminen muissakaan yhteyksissä ole suinkaan vähäpätöinen asia kuten kokoomus ja ilmeisesti kaikki muut eduskuntapuolueet näyttävät politikoinnissaan tekevän, sillä maahanmuutto, varsinkin nykymallinen turvapaikkapolitiikka, vaikuttaa olennaisesti budjettiin, asunto- ja sosiaalipolitiikkaan, koulutukseen, turvallisuuteen ja lukuisiin muihin asioihin, sitä on syytäkin pitää esillä. Maan hallitusten on pidettävä huolta ensisijaisesti oman maan kansalaisista niilla verovaroilla, jotka on korkeilla veroilla kansalaisilta nyhdetty. Miten olisi maahanmuuton todellisten kokonaiskustannusten selvittämisen laita vihdoinkin? Onko rahamäärä niin suuri, ettei sitä enää uskalleta tuoda julki?

Jottei aivan yksin laiteta tätä kohua kokoomuksen piikkiin, niin kyllä osataan demareissakin, kuten osattiin heti istuntokauden alussa istumajärjestyksen muutoksen kohdalla. Nimittäin Demokraatti uutisoi seuraavin sanakääntein “Ensimmäisenä kysyvä suurin oppositioryhmä perussuomalaiset on avannut tunnin joka kerta maahanmuuttoaiheella. Asian on nyt varmistanut pöytäkirjoista Verkkouutiset.”

Siis myös SDP:ssä suoranaista valehtelua harrastetaan jo suoraan eduskunnasta käsin. Ei näköjään riitä, että demarivaikuttajat kentällä valehtelevat. Voi tätä johtavan hallituspuolueen SDP:n käyttäytymistä. Pääministerikin on ottamassa eläkerahastoista muutaman satamiljoonaa omia vaalilupauksiaan tyydyttämään. 

Ja jotta esille tulee myös kokoomuksen toisena esittämä suullinen kysymys kyselytunneilla, niin tässä listaus;

27.6.2019 Petteri Orpo, kok, kysymys hallituksen talouspolitiikasta

5.9.2019 kysymys yrittäjien edellytyksistä (Kai Mykkänen kok)

12.9.2019 kysymys terapiatakuusta mielenterveyspalveluissa (Mia Laiho kok)

19.9.2019 kysymys hallituksen talouspolitiikasta (Petteri Orpo kok)

26.9.2019 kysymys hallituksen päätösten vaikutuksesta keskituloisiin (Elina Lepomäki kok)

3.10.2019 kysymys pääministerin EU-politiikkaa koskevista lausunnoista (Sofia Vikman kok)

10.10.2019 kysymys Turkin sotatoimista Pohjois-Syyriassa (Ilkka Kanerva kok)

17.10.2019 kysymys hallituksen ilmastotoimista (Saara-Sofia Sirén kok)

24.10.2019 kysymys hallituksen talouspolitiikasta (Petteri Orpo kok)

7.11.2019 kysymys työeläkkeistä (Sari Sarkomaa kok)

14.11.2019 kysymys eläkejärjestelmästä (Timo Heinonen kok)

Kovin näyttää talouspolitiikkaan keskittyvältä nuo kysymykset. Toki talouteen liittyy hyvinkin olennaisesti myös maahanmuuttopolitiikasta johtuvat kustannukset, joiden määrä ei suinkaan ole vähäinen. Tosin kokoomus, eikä demaritkaan halua niistä puhua. Taitaa olla niin suuri, ettei kokonaismäärääkään ole haluttu julkistaa. 

Kansalaiset ovat nykyisin huomattavasti valveutuneimpia kuin aiemmin, joten ei kannattaisi suoltaa ihan mitä sattuu “tuutista” ulos.

Osallistu keskusteluun!


28 kommenttia
#1

Kiinnittäkää hyvät lukijat huomiota seuraavien suullisten kyselytuntien aikana siihen, onko opposition kysymykset pääroolissa silloin, kun puhemiehenä toimii ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen. On itselleni syntynyt sellainen kuva, että kovin nopeasti siirtyy kysymysvuoro hallituksen edustajille. Silloin kiitellään hallituksen toimia kysymysten muodossa. Tämäkö on sitten opposition vaikuttamista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Kyllä ,Sirpa olen ollut huomaavinani , kyselytunnilla monenlaista epäoikeuden mukaisuutta !? Esim!jos persu puhuu ja siihen ministeri vastaa , niin vättämättä persut ei heti pääse puhevuoroon , asia jää siis puolitiehen !!? Ja puhevuorojakaan jätetään antamatta , juuri persuille tärkeissä asioissa !? Tältä se ainakin välillä näyttää miten lienee ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Joo, huomattu. Se on myös sitä ns. valikoivaa politikointia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Myös toimittajat , monesti höpöttävät joutavia , siinä alussa/lopussa !! Ettei oikein kuule miten PerusS!aloittaa kyselytunnit !? Saiskohan näihin asioihin kurjausta ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Toimittajan alkuhöpötyksiin olen myös kyllastunyt. Haluan mieluummin kuunnella koko lähetyksen annin ilman toimittajan puheita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Ylen toimittajat tekevät lopussa yhteenvedon omien näkemyksiensä pohjalta. Tuo jää ihmisten mieliin. Se on merkittävämpää politikointia, kuin edustajat kertovat, koska poiminnat tehdään kuin maustettuna toimittajan värikynillä tai näkökulmasta. Vaarallista ja eduskunnan toimintaa halveksiva toimi yleltä. Näin ylen toimittajien ei pitäisi tehdä mitään johtopäätöksiä lähetyksen katselijoiden puolesta. Yle on yhteiskunnan kommunismin lähetyssaarnaajia, ja koko laitos tulisi pestä politikoinnista, myydä yksityisille osina, säästää vain yksi kanava perustiedottamiseen ja dokumentointiin. Muut saa tulla toimeen mainostulojensa avulla tai korteilla ym. Yhteiskunta säästäisi puoli miljardia yhdellä ainoalla päätöksellä. Myös työvoima siirtyisi paikkaamaan suomalaisten työntekijöiden “vähyyttä” vapaille markkinoille, jossa muodostuisi alan osaajien voimin runsaasti uusia yrityksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Jostain kumman syystä en muista ainoankaan lähetyksen lopun toimittajan kmmentteja. Ilmeisesti olen oppinut sulkemaan korvat toimittajan omilta mielipiteiltä, koska muodostan ihan ikiomat. 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Tuo on ihan hyvä keino, mutta itse ole jo niin kriittinen yleä kohtaan, että laitan merkille. Vasemmistolaiset toimittajat ovat varsin valikoivia, mitkä asiat ovat merkittäviä. Toimittajan viimeiset kommentit jäävät helposti suuren yleisön mieliin. Myös ylen luonto-ohjelmat sisältävät aina lopussa ilmastonmuutoksen ajatuksen, silkkaa propagandaa. Jos ei puhuta suoraan ilmaston lämpenemisestä, ainakin merivedet “odotetaan” lämpenevän. Tuo sana “odotetaan” on kiertoilmaisu ilmastonmuutoksesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Itse en oikein katsele/kuuntele ylen lähetyksiä, joten propagandamielipiteet jäävät kuulematta. Katselen mieluummin urheilukanavilta tulevaa ohjelmaa. Siinä ei tule toimittajien mielipiteet esille. Ei ainakaan poliittiset. 😀

Katson ja kuuntelen eduskunnasta tulevat ohjelmatkin yleensä netin kautta suoraan eduskunnan sivulta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Juuri näin, Suomi on muutoinkin jäljessä tulija esim. ilmastokysymyksissä, jotka ovat huomattavasti laajempi kokonaisuus, kuten se sisältää myös mm. maapallon geologisten systeemeiden perinpohjaista tuntemusta. Se tiedetään esim. yleisesti, että magneettinen pohjoisnapa vaeltaa kohden Siperiaa kiihtyvällä nopeudella, mistä se johtuu? No se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että maapallon rauta-ferriitti ydin irtaantui noin 1800-1900- lukujen taitteessa, ja pinnalta voi seurata sen muutosta juuri m-navan liikkeitä seuratessa. Ongelma ei kuitenkaan ole tuossa, vaan se, että maapallon ydin on myös navoiltaan hieman litistynyt, ja asennon muutos, mikä johtuu prekessiosta, muotoilee maapalloa kuorta myöten. Tuossa ytimen “päiväntasaaja”, joka seuraa auringon painovoimakenttää, siirtyy Tyynenmeren puolella kohden pohjoista, ja vastakkaisella puolle päin vastoin. Muutokset näkyvät myös eteläisellä puolella maapalloa. Tuossa mm. Australian Suuret valliriutat ovat painumassa syvyyksiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Täsmälleen näin, merenpohjan nousuista ja laskuista on karttansa. Esim. New Yorkin edustalla merenpohja laskeutuu noin 5 mm/vuosi. Tuo vaihtelee ympäri maapallon, ja syyt ovat moninaiset, kuten jääkauden jälkeinen palautuminen, ja luonnollisesti tuo ytimen asennon muutos, molemmat yhdessä aurinkokuntamme planeettojen aiheuttamat painovoima muutokset, jossa vuorovesi-ilmiö on tunnetuin, muuttavat merenpinnan tasoa pohjan tasoon verrattuna. Meriveden syvyys on siis suhteellinen ilmiö, laskeeko tai nouseeko pohja, jossa meriveden määrä voi säilyä entisellään, eikä pinnan lämmöillä eole merkitystä. Ja, eihän se lämpö edes mene alaspäin, ja jos menee, se tekee sen suoralla säteilyssä, huomioiden se tosiasia, että keskimääräinen säteily syvyys on noin 60 metriä päiväaikaan, ja valtamerien keskisyvyys on luokkaa yli 4000 metriä. Hurrikaaneihin pintasätelyllä ei ole mitään merkitystä, matalapaineet saavat alkunsa suihkuvirtauksista ja auringon lähettämistä hiukkapurkauksista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Kannattaa muistaa se tärkeä seikka, että mantereiden eroosio täyttää merivesiallasta kymmenillä tonneilla maa-ainesta sekunnissa, ja mantereet kuluvat myös altapäin. Meriveden lineaarinen pinnan nousu on jääkauden jälkeen ollut noin 130 000 millimetriä, eli keskimäärin 13 mm/vuosi, eli paljon on Vantaassa vettä virrannut. Tällä hetkellä ei tapahdu mitään erityistä sekä ilmaston että meriveden lämpenemisen kohdalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Tuo mikä tuntuu Suomessa olevan täysin hakusessa, täällä ei ymmärretä suihkuvirtausten syntyä, ja toimintaa. Päiväntasaajan planetaarinen ilmakehän kierto on koko systeemiä ylläpitävä voima. Siitä etelään ja pohjoiseen maapallon halkaisia pienenee, ja nopeus kasvaa. Juuri auringosta saapuvat hiukkaspurkaukset iskevät maapallon kaasukehään, ja aiheuttavat jarruvoimaa ilmakeän kiertoon, josta johtuu useita jopa vuorokausia hitaita iskuvyöhykkeitä, ja muodostaa suppilon, jossa tuulet voimistuvat jopa moninkertaiseksi päiväntasaajan tuuliin verrattuna. Suppiloiden aiheuttama matalapaine ulottuu usein jopa meren- tai mantereiden tasolle, josta hurrikaanit jne. saavat voimansa. Näitä voi seurata satelliiteista eli aina jossain riittävä mereen yltävä matala. Misään tapauksessa hurrikaanit eivät muodostu lämpimästä merivedestä. Hiukkaspurkauksia saapuu maapallolle keskimäärin neljä/vrk, mutta tälläkin sekä eteläisellä että pohjoisella alueilla noin 14 iskua “häiritsemässä” “ilmastoa”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#28

Hei. Kiitos Sirpa hyvästä kirjoituksestasi. Kyllä tuo ainakin yksi TV-toimittaja useinkin;TV ajan, senpuolella päättyessä; tuppaa puhumaan lähetyksen päälle ja se on tosi harmillista. Ja aika usein silloin on ollut PS:malaiset äänessä ja olisi heitä ennemmin kuunnellut, kuin tuota “sivullista”. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Demarien lukutaidossa tai mahdollisesti ymmärryksessä taitaa olla toivomisen varaa, sillä heidän uutiskanavansa kertoo “Asian on nyt varmistanut pöytäkirjoista Verkkouutiset.” Onhan nuo täysistunnon pöytäkirjat myös demareiden luettavissa. Miksi siis väittää moista väärää tietoa oman kanavan jakeluna? Eikö kiinnosta faktatiedon hakaminen, vaikka se on niinkin helposti saatavissa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Demarit liemuilee kokoomuksen suuntaan siksi, jos kepu pettää, kuten se yleensä tekee. Jos kepu pettää demarit, kokoomus pettää kansan. Audin penkit on liian suuri houkutus kokoomukselle, pääsehän siinä samassa eu-liittovaltion parrasvaloihin. Meillä on kolme aktiivipettäjää, kepu, kokoomus ja demarit. Yhteistä näille on se, että nämä eivät välitä, miten suomalaisten käy, miten velka kasvaa, ja demarit ovat käymässä vakavissaan jo eläkevarojen kimppuun, pirulle pikkusormi, niin koko eläkevarat ovat kohta tipo tiessään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Oisko noin? Mikäli kokoomus hyväksyy vihreät samaan hallitukseen ja ylipäänsä vasemmistolaisen hallitusohjelman, niin se on sitten kokoomuksen lopullinen tuho. Tuskinpa haittaa. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kokoomus, kepu ja demarit ovat savupirttien ja neuvostoliiton aikojen jäänteitä, kuten myös stalinisti vihreät ja vasemmisliitto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Niin “ikävältä” kuin se tuntuukin, emme elä ajassa mukana. Meillä ei olisi varaa lakkoihin, mutta meillä olisi varaa alentaa elämisen kuluja, ei siis nostella mielihalujen mukaan palkkoja, itse aiheutetun inflaation perässä. Maailma ilman Suomen kauppaa tulee varmasti toimeen omillaan, mutta Suomi ei tule toimeen ilman ulkomaankauppaa. Hinta rajalla ratkaisee, kuten varmat toimitusajatkin. Markan aikaan ongelma oli sisäinen devalvaatioineen, kun nyt ongelma on ulkoinen, kilpailukyky, jossa maailman palkkatasot voivat vaihdella vapaasti, yleensä kelluvissa valuutoissa. Vaihtoehtomme ei ole nostella palkkoja hautakiven kovassa valuutassa, vaan laskea elämisen kuluja, tämä on modernia aikaa. Siis jos ollaan persaukisia, meidän on osattava myös alentaa menojamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#15

Kyllähän tuo johdattelu on aivan älytöntä. Johtotähtenä pakkoveolla rahoittamamme YLE. ”Vastuullinen media” vai oliko se aikaisemmin ”oikea media” kauhistelee kun ns. ”vaihtoehto media” jyllää. Itsehän he avasivat markkinat, valikoivalla uutisoinnillaan. Nyt sitten hirveä haloo.
Esimerkkinä vaikka tuo EU:n ihmioikeustuomioistuimen antama tuomio. Asiaa hehkutetaan kuin maailmanloppua. MTV:lle sentään tunnustus, että jossain välissä sentään väläytti Ruotsin saaneen useampia tuomioita. Ovatko muut EU-maat ”pulmusia”? Meitä syyllistetään, itse ruoskintaa harjoittaen, ainoat maailman raakalaiset.
Sama juttu tuo Ilmasto. Vajavaisen kielitaidon omaavana eipä ole löytynyt sellaista kohkausta muutoksen torjunnasta kuin meillä ja läpi menee, kun ei toimittajat hommiaan osaa. Puolet maataloudesta alas!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PS kannattajaksi siirtynyt
#20

Joka kyselytunnilla selviää, että PS ei ole yhden asian puolue.

Kannattaa seurata tuon suusirkuksen toimintaa. Nythän sen näkee suorana ja jälkeenpäin netistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#22

Totta tuon seuraamisen anti. Ei läheskään yhden asian puolue kuten muiden taholta näin annetaan ymmärtää.

Tervetuloa joukkoon mukaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mansen Minna
#21

Kokoomus on aika kettu vääristelemään.

Maahanmuutto on Suomen tärkeimpiä aiheita keskustella, ettei käy kuin esim Ruotsissa, jossa aiheen käsittely on leimattu potkujen uhalla rasistiseksi.
Mainitsihan Orpokin kyselyt rasismiksi, jos tulijoiden motiivit saapua Suomeen otetaan edes puheeksi. Siis sama toimintamalli kuin svenssoneilla. Ja Orpo sentään oli sisäministeri!
Onko nykyisellä sm. sama syyllistävä ja “ongelmat maton alle” -tyyli?

Miljardeja euroja vuodessa hassaava ikityöttömien haalinta tänne ja elättäminen on niin tyyristä puuhaa, että se olisi otettava vakavan asialliseen keskusteluun. Muut Suomen asiat ovat pilipaleja, koska tulijoidet tuomat ongelmat vuosittain VAIN lisääntyvät.
Suomen tiet saataisiin kuntoon yhteen mamutusvuoteen uppoavilla euroilla.
Vääristelyä on kokoomukselta väittää mamutusta Suomen eduksi, mitä se ei missään mielessä ole.
Kuka elättää Treen Cityssä joukoittain norkoilevat lähi- itäläiset ja afrikkalaiset?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#23

Kokoomus on kyllä demareiden ohella aikamoinen vääristelyyn syyllistyvä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Kokoomus oikaisee, mitä demarit vääristelee, ja vääristelee asiat omasta näkökulmastaan, jonka demarit sitten oikaisee jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#25

Maahanmuutosta pitää puhua koska se on erittäin huonoissa käsissä nykyään ja miljardiluokan vuosittainen kulu.

Holtiton humanitaarinen maahanmuutto on sama kuin talosta puuttuisi kokonaan yksi seinä ja kokoomus ihmettelee miksi jankuttaa siitä ainoasta puuttuvasta seinästä vaikka talossa on kolme ihan ehjääkin seinää joita voisi vaikka alkaa lisäeristää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#26

Kokoomushan on osallinen tuohon ja oikeastaan suurin syyllinen vuodesta 2015 alkaneen turvapaikanhakijoiden ryysikseen Ruotsin kautta, joten eipä heillä ole oikein eväitäkään nostaa asiaa pramille. Nauraishan sille jo naurisaidatkin. Kyllähän Mykkänen hiljan yritti esittää Tornion rajalle käsittelyasemaa hakemuksille ja hakijoiden säilöön ottamista, mutta sekin oli jonkinmoista huumoria. Tosin vakavalla naamalla sanottuna. Kokoomus toimi toisin kuin Mykkänen esitti oppositiosta käsin. Ei kelvannut edes kielteisen päätöksen saaneiden säilöönottaminen.

Kyllä se jonkinlainen sopimus olis Saksan ja Ruotsin kanssa ottaa Ruotsin kautta tulleista osa Suomeen. Tähän jo viittasi eilen IL:n toimittaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Utelias
#27

Mielenkiintoista, olisiko jollakin toimittajalla lähtenyt aivot toimimaan, missä jutussa? Kyllähän se kieltämättä on outoa että Ruotsin rajalla ei edes yritetty selvittää matkareittiä ja harkittu Dublin-palautusta. Ja se että Turun puukottaja, jo aikaisemmin tp-käsittelyssä toisessa EU-maassa hylsyn saanut, pääsi Suomessa sukkana uudestaan eri nimellä, eri ikäisenä ja eri kansallisuudella uudelleen turvapaikkakäsittelyyn osoittaa että viranomaisilla ei ollut edes yritystä tarkistaa onko hakija jo saanut hylsyn muualta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000