Perussuomalaiset

Arno Westerholm

METSÄSTYS-, RIISTANHOITO- JA METSÄPOLITIIKAN SUUNTA 2024

Hyvät lukijat!

Laadin Perussuomalaisen puolueen hallintojohtajan pyynnöstä kirjoittamaani Metsästyskirjaan pohjautuvan laajan hallitusneuvottelumuistion puolueeni hallitusneuvottelijoille koskien metsästys-, riistanhoito- ja metsäpolitiikkaa. Hallitusohjelman valmistuttua julkaisin 22.06.2023 Perussuomalaisen puolueen nettisivujen blogiosiossa kirjoittamani blogin ”Analyysi hallitusohjelmasta”. Vertasin kyseisessä kirjoituksessa sitä, miten valmistunut hallitusohjelma vastasi neuvotteluihin laatimaani muistiota. Kehotin lukijoita tulostamaan laatimani analyysin, jotta vuoden kuluttua pystytään tarkasti määrittelemään, mitä hallitus on tehnyt vuoden aikana koskien kyseistä politiikan saraa.

Valitettavasti Suomen historian ”metsästysmyönteisin” hallitus ei ole saanut aikaan mitään. Päinvastoin metsäpolitiikan osalta samat uhkakuvat ovat edelleen olemassa. Metsästys- ja riistanhoitopolitiikka taas on ajautunut totaaliseen katastrofiin. Edellä mainitsemaani viitaten tällä hetkellä ei ole paljolti analysoitavaa.

Tärkein syy miksi nyt kirjoitan, on se, että Suomen Metsästäjäliitto järjestää lauantaina 20.04.2024 klo. 10-12 Päättäjäpaneelin, johon kokoontuu keskustelemaan metsästys- ja riistanhoitopolitiikan suunnasta edustajia lähes kaikista puolueista. Jokainen pystyy seuraamaan netistä suorana lähetyksenä kyseistä paneelia. Kehotan kaikkia, joita aihealue koskettaa katsomaan Päättäjäpaneelin.

Vaikka totesin edellä, että analysoitavaa ei juuri ole, kommentoin kuitenkin nykyhallituksen kulunutta ensimmäistä vuotta. Kirjoittamani Metsästyskirja ottaa kantaa käytännössä kaikkiin tärkeimpiin ongelmakohtiin ja esitän teoksessani myös vahvasti argumentoidut lainsäädännölliset muutosesitykset niiden korjaamiseksi. Metsästyskirja on jaettu niin edellisen kuin nykyisen eduskunnan kaikille kansanedustajille ja ministereille. Vuoden aikana teos on löytänyt lukijakuntansa. Se on myös isoimpien kirjakauppojen tuotevalikoimassa ja löytyy suurimmasta osasta maamme kirjastoja. Erityismainintana Metsästyskirja on lähes kaikissa yliopistollisissa kirjastoissa sekä lisäksi teos löytyy myös Eduskunnan ja Åbo Akademin kirjaston lukuvalikoimasta. Kirja on saavuttanut myös positiivista kansainvälistä huomiota. Kaikkeen edellä esitettyyn viitaten, voidaan perustellusti todeta, että Metsästyskirja on selkeästi Perussuomalaisen puolueen julkaisuista eniten huomiota ja erityisesti positiivista huomiota saanut teos.

Kaikesta huolimatta vain Suomen Uutiset ja Maaseudun Tulevaisuus on julkaissut kirjasta artikkelin. Tähän on myös syynsä. Virallinen ”riippumaton” media, metsästyslehdet mukaan luettuina ovat nykyisellään vakavasti viherpolitisoituneet. Koska vihreät eivät pysty murtamaan teoksen vahvaa argumentaatiota, turvautuvat he usein käyttämäänsä blokkipolitiikkaan. ”Riippumaton” media on siis omannut itselleen oikeuden päättää siitä, mistä kansa saa tietää ja mistä ei.

Vihervasemmisto ei ole ainut, joka vaikenee. Perussuomalaisen puolueen johto kokee selkeästi allekirjoittaneen ammattitaidon uhkana omalle valtapolitiikalleen. Lisäksi puolueeni johto ja avainpoliitikot eivät tuo Metsästyskirjan lainsäädännöllisiä muutosesityksiä esille suoran kielisyrjinnän takia. Vaikka olen kielipolitiikan suhteen neutraali se, että puhun toisena kielenäni ruotsia, on monille liikaa. Oudoksun syvästi, että vaikka oheinen politiikan sara on luisunut katastrofiin edes oman puolueeni kansanedustaja Jenna Simula ei kutsunut allekirjoittanutta hallitusneuvotteluissa johtamansa maa- ja metsätaloustyöryhmän kuultavaksi asiantuntijana.

Tarkoitukseni oli osallistua ehdokkaana Perussuomalaisen puolueen kokouksessa elokuussa 2023 varapuheenjohtajavaaliin. Luovuin kuitenkin ehdokkuudesta 15.07.2023 kirjoittamassani blogissa todeten, että allekirjoittaneen ei vallitsevissa olosuhteissa kannata sitouttaa itseänsä sisäisesti riitaisan puolueen puheenjohtajistoon, vaan toimia hallituskoalition sisäiset puoluerajat ylittävänä asiantuntijana ja toimijana. Olen ollut useamman kerran yhteydessä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahiin, mutta lupaavasta alusta huolimatta yhteistyömme ei ole edennyt. Tilanne näyttäytyy allekirjoittaneelle selkeästi siten, että Perussuomalaisen puolueen johto sekä ministeriöiden vaaleissa vaihtumattomat viherpolitisoituneet virkamiehet ovat vastustaneet minun, ministerin ja hänen esikuntansa välisiä neuvotteluita. Aivan lähiviikkoina asiassa on tapahtunut positiivinen käänne, mutta en kommentoi kyseistä asiaa vielä tarkemmin.

Kuten todettu, tilanne on vakava ja koskettaa suoraan yli puolta miljoonaa suomalaista. Silti olemme ajautuneet hyvin merkillisenä pidettävään tilanteeseen. Vaikka Metsästyskirja sisältää realistiset ja juridisesti vahvasti argumentoidut ratkaisut vallitseviin epäkohtiin ja ongelmiin, kirjasta on muodostunut tietynlainen tabu niin hallitukselle kuin oppositiolle. Molempien osapuolten perusteet teoksesta puhumattomuudelle olen tuonut edelle esille. On kuitenkin hyvin epärationaalista ajattelua, että Metsästyskirja sekä allekirjoittaneen näkemykset lakkaisivat olemasta sillä, että kyseisen kirjan nimeäkään ei virallisesti mainita.

Vallitsevaan lukkiutuneeseen tilanteeseen tulisi saada ratkaisu. Vaikka Metsästyskirja on Perussuomalaisen puolueen julkaisema, se on kokonaisuudessaan allekirjoittaneen kirjoittama ja siinä esitetyt näkemykset sekä ratkaisut ovat puhtaasti minun. Toivon, että suomalaista vanhakantaista metsästysperinnettä puolustavat poliitikot yli puoluerajojen nostavat esiin kirjassa tarkkaan esittämiäni lainsäädännöllisiä muutosratkaisuita.

Tulen seuraamaan mielenkiinnolla ja kehotan myös kaikkia muita seuraamaan lauantaista Päättäjäpaneelia. Nyt jos koskaan olisi aika, että Metsästyskirja ja sen sisältämät lainsäädännölliset ratkaisuehdotukset nostettaisiin virallisesti esiin!

SUOSITELTAVAA LUETTAVAA:

Kehotan kaikkia aihealueesta kiinnostuneita perehtymään vielä ennen Päättäjäpaneelia seuraaviin kokonaisuuksiin:

Metsästyskirja ja allekirjoittaneen haastattelu löytyvät netistä hakusanalla: ”Metsästyskirja metsästäjän ja riistanhoitajan puheenvuoro”.

-Kirjoittamani blogi ”Analyysi hallitusohjelmasta” löytyy Perussuomalaisen puolueen blogisivustolta tai netistä etsimällä käyttäen kyseisen blogin nimeä hakuna.

-Eduskunnan eli enemmistöhallituksen tulisi olla tärkein instanssi, joka tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia. Samoin tuomioistuimet soveltavat vallitsevaa lainsäädäntöä tapauskohtaisesti, ne eivät saa muodostaa estettä lainsäädännön muutokselle. 15.12.2023 kirjoittamani laaja poliittisjuridinen blogi ”Kuka johtaa Suomea?” ottaa kantaa juuri edellä mainittuihin, varsinkin suurpetoja koskevaan asiakokonaisuuteen, vaikka blogin varsinainen aihe on viimevuoden lopulla ollut itärajan sulkemisepisodi. Kyseinen blogi löytyy Perussuomalaisen puolueen blogisivustolta tai etsimällä netistä, blogin nimeä hakusanana käyttäen.

PÄÄTTÄJÄPANEELIN SEURAAMINEN:

-Päättäjäpaneelin seuraajaksi voi rekisteröityä kuka tahansa hyvin yksinkertaisella tavalla Metsästäjäliiton nettisivulta löytyvällä linkillä. Seuraajaksi rekisteröityneet saavat sähköpostiin myös tallenteen tilaisuudesta, joten paneelin pystyy katsomaan myös jälkikäteen.

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Vihainen
Utelias
#1

Olen jo monesti ennenkin todennut,että vihreillä on suuri valta.Millä se otetaan niiltä pois,siinäpä kimurantti kysymys?Pahalta näyttää!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Pieniä muuttolintujamme kuolee tällä hetkellä kylmään ja nälkään. Vielä kylmempää pitäisi luonnosta vieraantuneiden kerrostalo cityhippien (vihr) ja muiden ilmastosta kouhkaavien mielestä Suomessa huhti-toukokuun vaihteessa Suomessa olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eikö metsästäjät voisi mennä rajoja valvomaan ?
Kyllä Naudan pihvin lahjoittajia löytyisi siitä hyvästä, niin ei tarvitsisi sitkeää ja mautonta jänistä purra.
Eikä tarvitsisi metsästys lakeja surra.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WESTFINN
Hämmentynyt
#3

Metsästys, kalastus ja riistanhoito siinä perisuomalainen pyhäkolminaisuus! Säilyttämisen arvoinen perinne!! Kyllä blogaaja asiaa puhuu, mutta luulen, että suurin osa kommentaattoreista eivät jaksa lukea piiiitkiä jaarituksia, joilla politikoidaan!!! Ihmettelen kuitenkin puolueeni ”jäykkyyttä” asiassa!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Westerholm se vaan keksii kaikenlaisia juttuja: vai on muka kielipolitiikan suhteen neutraali, vaikka on kirjoitellut tälläkin palstalla pakkoruotsia tukevia ja suomenkielisten pakkoruotsitusta kannattavia kirjoituksia.
Westerholm vaikuttaa kiihkomieliseltä pakkoruotsittajalta eikä miltään neutraalilta tyypiltä.

Sillä ei ole merkitystä, mitä kieliä joku puhuu suomen lisäksi.
Sillä on erittäin paljon merkitystä, yrittääkö pakottaa suomenkieliset väkisin opettelemaan oman kielitaitonsa mukaisia kieliä.

Suomenkieliset ei pakkoruotsittajista pidä, ei tykkää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

No mitä…
#6

Pahaa siinä ruotsin kielessä nyt sitten on.
Mielelläni puhuisin itsekin, jos osaisin. On vaan unohtunut, kun ei ole tarvinnut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Siinä se oleellisin onkin: suomenkielinen ei ruotsia tarvitse.

Pakkoruotsi on turha ja hyödytön pakkokieli suomenkielisille!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#9

Se on se PAKKO! joka hiertää!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
Utelias
#5

Suomen WWF on nyt keksinyt lähteä kehumaan EU:ta.Kehuen kuinka paljon hyvää EU on saanut aikaan mm.luonnon,metsien ja susien suojelun saralla.Ja pääpointti on kuitenkin se,että EU:ssa suunnitteilla oleva susien suojelutason alentaminen ei saisi toteutua.Ja se pitäisi nyt kuulemma saada estettyä äänestämällä”oikeita ehdokkaita”EU-Parlamenttiin.Ja ilmeisesti WWF:n mielestä ne oikeat ehdokkaat ovat ilmeisestikin seuraavat.=Kokoomuksen ikivihreä Sirpa Pietikäinen,Vihreiden Maria Ohisalo,Vasemmistoliiton Li Andersson,RKP:n Anna-Maja Henriksson ja saman puolueen Eva Biaudet.Siinäpä niitä suomisyöjiä pyrkimässä EU-Parlamenttiin.Jotenka harkitkaa tarkoin ketä äänestätte kesän EU-vaaleissa.En missään nimessä kehoita äänestämään edellämainittuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000