Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Pyhien seinien sisäpuolella

5 kommenttia

Turun Sanomat on haastatellut yhtä Suomen tunnetuimmista muslimikäännynnäisistä. Pia Jardilta on kysytty mielipidettä oululaisessa moskeijassa tapahtuneeseen lapsen hyväksikäyttöön. Jardi kertoo, että episodi tulisi nostaa keskusteluun islamilaisten yhteisöjen sisällä Suomessa. Käykö näin, jää arvailujen varaan, samoin se, onko Jardin rooli vain mediamannekiinina toimiminen kun imaamit ovat vetäytyneet keskustelusta eivätkä anna lausuntoja. Tapahtunuthan on paikallisen uskonnollisen johdon taholta kielletty vaikka suomalainen oikeusistuin on antanut rikoksentekijälle yli kolmen vuoden vankeustuomion.

Jardi valittelee, että vapaaehtoisvoimin pyöritettävissä moskeijoissa on haasteellista kontrolloida työntekijöiden taustoja. Rikosrekisteriä ei tarvitse pyytää. 50:tä Suomessa toimivaa islamilaista yhteisöä ei valvota mitenkään. Jos valvottaisiin, tulisi myös valvoa myös ns. vapaita kristillisiä suuntauksia.

Kristillisissä yhteisöissäkin tapahtuu rikoksia, tämä on valtaväestölle selvää. Rikoslakimme ulottuu kuitenkin ajatuksen tasolla ja sitä kautta myös jarruttavana tekijänä kristillisten ryhmien sisällä tapahtuviin väärinkäytöksiin, vaikka peittelyäkin esiintyy. Moraalimme, etiikkamme ja ymmärryksemme lain toteutumisesta nojaa pitkälti kristilliseen arvomaailmaan ja perinteeseen. Islamilaisten yhteisöjen kohdalla ongelmana on se, että me emme tiedä, millainen suhtautuminen yhteisöjen sisällä vallitsee, kun kyseessä on suomalainen lain kirjain. Käsitykset siitä, mikä on elämässä hyväksyttävää ja suositeltavaa poikkeavat omistamme. Jo pelkkä naisen asema on islamissa tyystin erilainen kuin nykypäivän kristillisessä kulttuuripiirissä. Ihmisoikeuksia varten muslimeilla on oma Kairon sopimuksensa. Lainsäädännössä sharialla on vankka sijansa läpi koko islamilaisen maailman. Mitä moskeijoissa opetetaan, on arvoitus, jota vain Tanskassa piilokameran avulla toteutettu dokumentti hieman raotti.

Vaikeinta ja myös islamilaisten yhteisöjen sisällä tapahtuvien rikosten uhreille turmiollisinta on se, että siinä missä ns. kristitty kantaväestö puhuu ja jopa repii avoimesti julkisuudessa otsikoita esim. lestadiolaisten syyllistymisestä lasten hyväksikäyttöön, ei se ole valmis suojelemaan muslimiuhreja omiltaan. Liiallinen hienotunteisuus ja kulttuurisensitiivisyys riivaa suomalaista debattia, kun kyseessä on islam. Vihapuhepelottelu ja rasismisyytökset ovat menneet niin pitkälle, ettemme enää erota, mikä on kansanryhmää vastaan kiihottaminen tai uskonrauhanrikkominen.

Vaati varmasti rohkeutta uhrin perheeltä nostaa syyte. Heidän toimintansa antaa toivoa siitä, että islamilaisissa yhteisöissä kuitenkin löytyy myös luottamusta suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöihin. Tämä on merkki kotoutumisesta jollakin henkilökohtaisella tasolla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Islam ei kuulu Suomeen eikä Eurooppaan. Äänestä joka vaalissa PS-ehdokkaita – niin minä teen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tässä Oulun hommassa on jotain mätää !
On hullua että Moskeijan muut saarna miehet puollustelevat pedofiilia !

Ja on aivan järjen vastaista että Poliisi on salannut ja valehdellut tämänkin tapauksen ,kun alun perin oli huhuja että kyseessä oli alle 10 vuotias ,niin Poliisit antoi ymmärtää että on 12- 13 v. itsenään netissä tyrkyttänyt tyttö.
Tässä tapauksessa kun Uhraikin oli muslimi niin tämähän on Islamilaisen lain mukaankin erittäin törkeä teko josta seuraa kova rangaistus ,vain silloin tuonikäisiä saa raiskata jos sen on ostanut sen edelliseltä omistajalta(siis Isältä vaimoksi.) Mutta siitähän tässä ei tainnut ollla kyse vai oliko kun muut saarna miehet puollustelee tekoa ?

Pitää muistaa että islamilaisissa maissa muslimi naisen raiskaus on vakava rikos josta voi seurata kuoleman tuomio,mutta väärä uskoiset on sen sijaan vapaata riiistaa ja Ostetun vaimon saa raiskata heti kun on maksun
suorittanut vaikka se olisi 8 v.uotias,herää epäilys oliko tässä siitä kyse ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jäikö koulu kokonaan käymättä?
#4

Suomen kielessä on sana PUOLUSTAA.
Se kirjoitetaan juuri näin: PUOLUSTAA.
Siis vielä kerran, PUOLUSTAA!
Sanassa on vain yksi L-kirjain.
Siis vain yksi.
PUOLUSTAA on oikea kirjoitusasu, meneekö jakeluun?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kulttuurisensitiivisyys ja hienovaraisuus on eräitä syitä epätoivottujen tapojen maahantuonnille. Pelätään henkistä loukkaantumista. Kristillis-juutalaiseen arvomaailmaan ei kuulu ihmisen loukkaaminen (henkisesti) vaan erimielisestä asiasta keskustelu, väittely ja sopiminen. Vaikeneminen on ongelman välttelyä. Henkilöt jotka kuuluvat tähän meidän arvomaailmaamme, eivät loukkaannu asiallisesta keskustelusta. Muutenhan loukkaantuisimme vähän joka päivä…
Iislaam on vaikea tapaus, jossa kritiikkiin suhtautuminen on toisenlaista henkilötasolla.
Imaamien ja moskeijan tapojen kritisoiminen otetaan loukkauksena, jopa hyökkäyksenä uskontoa kohtaan. Valitettavasti olemme liian varovaisia viranomaisten taholla suhteessa tähänkin tapaukseen. Rikoksen tekijä jopa jää käytännössä tuomiotta eli saa vain ehdonalaista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lalli
#5

Käännynnäinen Jardi…
Kuka tervejärkinen kääntyy islamiin?
Toisaalta, kaikki uskonnothan ovat täyttä huuhaata…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000