Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Pronomini-rock

7 kommenttia

Tiesittekö, että Suomessa perustettiin afrikkalaisen feminismin järjestö Sahwira Africa International vuonna 2017? Johtokunta koostuu pääosin Åbo Akademin sukupuolentutkimuslaitoksen tutkijoista. Kuitenkin järjestön perustaja zimbabwelainen tohtori Fait Mkwesha on hetimiten syyttänyt Akademin laitosta epäeettisistä tutkimusmenetelmistä, ajallisesta rotuerottelusta sekä yleensäkin rasismista. 

Erityisesti perinteiset suomalaiset pikkujoulut kärjistivät tilannetta entisestään reilu vuosi sitten, kun eräs transhenkilö oli pyytänyt Mkweshaa tunnustamaan pronominia. Luitte aivan oikein. Mkweshan piti määritellä bileissä käyttääkö hän itsestään pronominia he/she/they. Tästä Mkwesha järkyttyi, koska valkoiselta tohtoriopiskelijalta ei pronominia tivattu. Niinpä Mkwesha totesi olevansa postkolonialistinen feministi, joka ei tunnusta pronominia kielellä, joka on tuotu hänen maahansa väkivalloin. Tämä taas haiskahti muun porukan mielestä transfobiselta mutta Mkweshan mielestä taas valkoisten keskinäiseltä solidaarisuudelta sekä homonationalistiselta gangsterismilta (? kts. Wikipedia)

Tämän jälkeen syntyivät sähköpostirintamalinjat, vuodatettiin niin valkoisen kuin mustan naisen kyyneleitä ja vaikka ihonväriä ei saa mainita, se mainittiin. Syytettyjen penkille rasismisyytöksistä joutuivat Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa ja sukupuolentutkimuksen laitoksen johtaja Salla Tuori. Mkweshan tekemä valitus tutkittiin ja loppupäätelmä oli, ettei kukaan yliopiston henkilökunnasta ollut syyllistynyt tietoisesti rasismiin.

Mkwesha on eri mieltä ja kerää nimiä vetoomukseen, jossa hän vaatii Åbo Akademia pyytämään anteeksi kaikilta kaltoin kohdelluilta mustilta ja värillisiltä (tässä kohtaa ihonvärin sanominen on taas sallittua) opiskelijoilta ja tutkijoilta sekä ei-rasistisilta valkoisilta…

Juttu löytyy 3.3. Turun Sanomista ja on herkullinen kuvaus aikamme yliopistomaailmasta. Minä jään jälleen kerran miettimään, mihin verovarojamme käytetään. Pronominin tunnustamistutkimukseen? Homma muuten ratkeaa sillä, että suomesta tulee maailmankieli. Turun murrekin käy. Täällä myös eläinten oikeudet otetaan huomioon ja kissakin on ”hän”.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Sukupuolentutkimuslaitos, Yliopistossa! Hei haloo!
Vihreät ja SDP Rinteen johdolla huutaa pää punaisena lisää rahaa koulutukseen. Ei kai tuosta tärkeästä asiasta vain ole leikattu?
Koittakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että tässä alkaa olla pidot pidetty.
Valtion tuottava omaisuus on myyty, velkaa otettu, Tuulivispilöiden pyörittäjät ja vanhusten hoitajat kuppaa sen minkä pystyy.
Lisäksi muu maailma kehittyy, siellä tuskin puuhastellaan kovin syvällisesti sukupuolien tutkimusten parissa, vaan keskitytään ihan muihin asioihin?
Olisiko meilläkin aika ”hieman” tarkistella mihin velkarahojamme käytetään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#2

Turun Sanomat kertoi Faith Mkweshasta 16.11.2017:

”Faith Mkwesha lähti Zimbabwesta vuonna 2008 sen jälkeen, kun maassa oli ollut jälleen yhdet vilpilliset vaalit.”

”Mkwesha pääsi Etelä-Afrikkaan tekemään väitöskirjaa. Suomessa hän on asunut kolme vuotta ja työskentelee nyt Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitoksessa.”

Mitäköhän hän mahtoi Etelä-Afrikassa opiskella ja tutkia? Jotenkin herää epäilys, että sielläpäin maailmaa sukupuolentutkimus ja toiseuttaminen eivät ole mitään tieteen eturintamaa.

Täällä Suomessa toistaitoiselle sukupuolentutkinta on kuin lottovoitto. Sille nimikkeelle voidaan ketterästi asettaa minkälainen toteemi tahansa. Vain sovittujen iskulauseiden jankuttaminen ja asenne ratkaisevat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Turhanaikaista
Hämmentynyt
#3

”Mkweshan piti määritellä bileissä käyttääkö hän itsestään pronominia he/she/they. Tästä Mkwesha järkyttyi, koska valkoiselta tohtoriopiskelijalta ei pronominia tivattu. Niinpä Mkwesha totesi olevansa postkolonialistinen feministi, joka ei tunnusta pronominia kielellä, joka on tuotu hänen maahansa väkivalloin. Tämä taas haiskahti muun porukan mielestä transfobiselta mutta Mkweshan mielestä taas valkoisten keskinäiseltä solidaarisuudelta sekä homonationalistiselta gangsterismilta”
Mahdoinko ymmärtää oikein, että värillinen lesbo/trans-naisoletettu suuttui kun häneltä kysyttiin että onko hän mies vai nainen?
Tuntuu jotensakin hullulta koko juttu ja turhalta näpertelyltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Yliopisto-opetuksen ja -tutkimuksen perusongelma on yksipuolinen rahoitus. Käytännössä yksi rahoittaja, valtio, ostaa kaiken tutkimuksen. On syntynyt rakenne, jossa kaiken tutkimuksen ja myös tutkimustulosten tarkoituksena on edistää tutkijan toimeentuloa.

Tutkimustulosten pitää olla linjassa kulloisenkin vallassa olevan poliittisen tahon mielipiteiden kanssa. Tällä tavalla tutkija turvaa jatkorahoituksen ja saa itselleen jatkoprojektin aiheensa parissa. Poliittisesti epämiellyttävät tutkimukset, tieteellisestä tasosta riippumatta, kuivuvat rahoituksen puutteeseen.

Virkanimitykset ja ura yliopistomaailmassa riippuu kokonaan tutkimusten poliittisesta arvioinnista.

Yliopistojen yksityistäminen ei ratkaise ongelmaa, jos kuitenkin raha tulee vain valtiolta, jos lainsäädännöllä estetään vapaa yliopistotoiminta.

Itse asiassa koko koulutusjärjestelmä päiväkodista alkaen tähtää valtiolle hyödyllisten kansalaisten tuottamiseen. — Kasvatuksen tuotantotavoitteet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Robert
#5

V****u mitä p***aa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kalkkis
#6

Itsesensuuri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Ainakin Åbo Akademi näyttäytyy sellaisena kuin todellisuudessa on.
Pelkkää sillisalaattia, ei nimeksikään todellisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000