Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Suomalaista elämäntapaa ei vaihdeta

3 kommenttia

On jokseenkin pelottavaa, että meillä on keskuudessamme kansalaisia, joiden mielestä sanapari ”suomalainen elämäntapa” on jotakin, joka täytyy jos ei aivan kirota, niin ainakin haastaa.

Suomalaiseen elämäntapaan käsitteenä sisältyy paljonkin eri asioita ja vivahteita. Riippumatta siitä, olemmeko kotoisin Lapista vai Lounais-Suomesta, olemmeko poliittiselta katsontakannaltamme vähän enemmän vasemmalla vai oikealla, uskommeko jumalaan vai luemmeko itsemme vapaa-ajattelijoiksi, me kaikki käsitämme, mitä on olla suomalainen Suomessa. Me ymmärrämme, että yksilöllisistä eroista huolimatta me jollain eriskummallisella tavalla kuitenkin jaamme yhteisen sielunmaiseman ja mentaliteetin, tunteen kodista ja kotimaasta sekä arvomaailman, jossa meidän on luontevaa toimia. Tämä eriskummallinen tuntemus on vahvimmillaan esimerkiksi silloin, kun palaamme ulkomailta takaisin kotiin, Suomeen.

Ihmisellä on tarve kiintyä ja kiinnittyä kotimaahansa ja tarve arvostaa kotimaansa historiaa, kulttuuria, perinteitä ja tapoja. Tässä ei ole mitään väärää. Tunne johonkin kansakuntaan kuulumisesta antaa kyvyn ja ymmärryksen toimia myös muiden kansakuntien kanssa tasaveroisina kumppaneina. Ihminen ei kovin hyvin viihdy ilman kansallisuusidentiteettiä. Ihminen ei viihdy myöskään keksityssä kansallisuusidentiteetissä. Tästä on oivana esimerkkinä ”neuvostoihminen”.

Tämä selvennykseksi niille kahdelle nuorelle, jotka eilen tulivat haastamaan minua ärhäkästi aiheesta ”suomalainen elämäntapa”, joka esiintyy vaalisloganissani. ”Mitä oikein tarkoitat, että sitä ei saisi vaihtaa”. Minun mielestäni suomalaista elämäntapaa ei pidä vaihtaa. Miksi pitäisi? Me emme ole islamisaatiota nöyristelevää monikulttuurista massaa eikä meistä sellaista tule. Me olemme suomalaisia. Vaikka te kaksi haastajaani mitä tahansa muuta selittäisitte, juuri tästähän oli kyse. Monikulttuurisuusmassasta, jonka elämäntapa perustuu keskiaikaiseen, takapajuiseen moraalikoodistoon ja joka jostain järjettömästä syystä on teidän näkemyksenne hyvästä elämästä. Se ei ole minun näkemykseni. Eikä yleensä ottaen suomalaisten.

Te marginaaliräyhääjät, jotka mediassakin olette pitkään saaneet suomalaisia nöyryyttää ja parjata, tulette näkemään mitä mieltä suomalaiset ovat elämäntavastaan viikon kuluttua. Sitä ei vaihdeta.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Onkohan meillä joku kansallinen alemmuuskonpleksi? Ikäänkuin häpeämme itseämme? Tunnemme jotenkin anteeksipyynnön tarvetta ja huonoa omaatuntoa, olemassaolollemme ja oikeastaan syntymällemmekin?
Kuuntelemme korvat luimussa kun ”kaikki ahmedit ja nazimat” toistaa vikaluetteloamme ja vaatimuksiaan kuinka meidän pitäisi täällä elää. Jotta heillä, täysin meistä riippimattomista syistä, tänne tulleet voisivat paremmin toteuttaa, kustannuksellamme kulttuuriperimäänsä.
Ei meillä ole mitään hävettävää! Kaikki mitä täällä on saatu aikaista on tehty ja tehdään hiton kovalla duunilla ja kieltäymyksillä.
Ainakaan paikan päällä ei ole isommin käyty ketään alusmaa asenteella kuppaamassa. Päinvastoin, meitä on hyväksikäyttäneet million ruotsalaiset, milloin venäläiset.
Ensinmainittujen jäljiltä palvotaan noiden miehittäjien kieltäkin vielä kuin Englannissa kruununjalokiviä.
Hei haloo herätys! Suomi ja suomalaisuus kunniaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

S-ryhmän ja K-ryhmän kaupat sallivat uskonnolliset huivit myymälöissään.
(Huivin tai päähineen käyttö on sallittua, kunhan se ei vaaranna työturvallisuutta, eli ettei jää esim. laitteiden tms. väliin. )

Miksi me hyväksymme tämän? Molemmilla kaupparyhmillä on työasuun sopiva, firman huivi. Miksi näitä ei käytetä?

Itse laitan heti boikottiin kaupan, jossa huivit sallitaan.
Koraanissa ei mainita huiveja, miksi yhden uskonryhmän tapoja pitää sallia Suomessa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Onhan monia muutoksia tehty koko ajan:
– äärimuslimien (salfistien) lapset saavat vapautuksia kouluissa joissakin aineissa ”uskonnollisten syiden” perusteella. Sellaista ei ole ennen ollut, ennen vain sairaus on antanut erivapauksia.

– joulujuhlat, kevätjuhlat ja muut tapahtumat on usein karsittuja, koska muslimeja joukossa.

– musliminaisille ilmaisia uimavuoroja (verovaroin), kantasuomalaisille naisille ei järjestetä ilmaisia naistenvuoroja, vaikka se voisi olla tosi mukavaa.

– jne. kyllä muutoksia on ollut paljon, verovaroin vieläpä järjestettyjä
Muuttaahan se suomalaisten elämää, suomalaiset ovat aina maksumiehiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000