Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Suorapuheisuus kunniaan

Suomalainen poliittinen kulttuuri on melkoista pastanjauhantaa. Tai tälläisenä se näyttäytyy kaltaiselleni ”rahvaalle”, joka ei ”sivistyksen” parissa ole liiemmin liikkunut. Mitä ikinä tämä ”sivistys” sitten tarkoittaakaan.

Kiinnostuin aikanaan Timo Soinin ansiosta politiikasta. Kun muut jauhoivat sitä pastaa, Timo laukoi suoraan. Olen sitä mieltä, että Suomi olisi parempi paikka, jos meillä olisi enemmän suorapuheisia poliitikkoja kuin mitäänsanomattomuuksia.

Joitakin poikkeuksia on onneksi Suomenkin historiaan mahtunut. Yksi näistä on Liisa Hyssälä. Kävin Elinkeinoelämän koulutuspäivillä tammikuun lopulla ja yksi puhujista oli Kelan pääjohtaja. Se on hienoa, kun ihminen kertoo, mitä mieltä on. Vaikka en kaikesta ole Hyssälän kanssa samaa mieltä, niin suorapuheisuutta ihailen ja kunnioitan. Yleensä suorapuheiset ihmiset myös kestävät erilaiset mielipiteet paremmin. Tarvitaan mielipiteitä, niiden julkituojia, keskustelua ja keskustelun kautta päätöksentekoa.

Suorapuheisuus sekoitetaan joskus loukkaaviin lausuntoihin ja muuhun ”öykkäröintiin”. Ei ihmisten haukkuminen ja ilkeys ole suorapuheisuutta, se on ilkeyttä ja haukkumista. Joskus jotkin ihmiset kertovat olevansa ”suorapuheisia”, kun haukkuvat kanssaihmisiä. Suorapuheisuus on tietynlaista taidetta, toiset osaavat ja toiset eivät. Joillakin menee yli herjaamisen puolelle. Kyllä ihmistä pitää kunnioittaa, mutta se ei tarkoita etteikö saisi värikkäästikin kritisoida.

Minulle on siunaantunut parhaaksi ystäväkseni suorapuheinen nainen. Jos kysyn mielipidettä johonkin, saan sellaisen. Tunnen olevani välitetty. Jos välittää jostakusta tai jostakin asiasta, silloin parhaiten auttaa nostamalla ”kissan pöydälle”. Toki läheisessä ihmissuhteessa voi sanoa hiukan eri tavalla kuin tuttuvallisessa suhteessa ja politiikka vielä asia erikseen.

Maailmaa ei ole rakennettu sillä ettei ole sanottu mitään. Katsokaa vaikka Martin Luther Kingiä. Minulle hän näyttäytyy erittäin suorapuheisena ihmisenä, joka seisoi asiansa takana ja sai muutoksen aikaan. Eikö myös Suomi tarvitsisi nyt vaikeassa tilanteessa ihmisen, joka puhuu suoraan ja nostaa kissan pöydälle? Viimeisten galluppien mukaan näin olisi. Perussuomalaiset – ainoana suorapuheisena puolueena on rajussa nousukiidossa. Kummasta tulee pääministeri: mitäänsanomattomasta Sipilästä vai selkeästä Soinista? Te tiedätte kumman minä valitsisin – nyt miettikää, mitä te haluatte.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Henkilö, joka osaa asiat ja toimii rehellisesti moraalisesti kestävin tavoittein, voi puhua selkeästi ja suoraan.
Henkilö, joka ei osaa asioita tai joka haluaa salata motiivinsa, puhuu kuin RKP-Kokoomus-Keskusta-SDP-Soininvaara-Arhinmäki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mika
Tyytyväinen
#5

Ongelma on vain nyt se, että perussuomalaisten on valittava tästä mitäänsanomattomasta surkeasta aineksesta hallituskumppanit. En minäkään niin optimistinen ole, että ps saa 51% äänistä. Tämä laskee puolueen tasoa/profiilia, kun täytyy kuitenkin päätöksiäkin saada aikaan ja tehdä kompromisseja ja annettava kelvottomillekin valtaa päättää asioista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Miro-Petteri
#2

Paras olisi: PS+KESK+KD

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suny
Tyytyväinen
#3

Rouva Antikainen hyvä teksti. Nyt haluaisin sitten kuulla suoraan, miten ratkaistaan mielestäsi pari ongelmaa:

1) Suomen taloustilanne.
2) Velaksi elämisen kustannukset.

Kiitos jo etukäteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mummi
#4

Hienoa Sanna.Vaikutat työssä ja vapaalla.Itse ikäihmisenä pidän suorasanaisista/selkäisistä ihmisistä.Se kun on harvinaista herkkua nykypäivänä.Onnea Sanna kevääseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000