Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Lähelle on vaikea nähdä

Turvapaikanhakijoiden saapumistahti Ruotsin rajan kautta Suomeen yltyy. Poliisi lähetti lisää miehiään ja naisiaan Pohjois-Suomeen  varmistamaan Torniossa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Katselin eilen MTV3: sen uutislähetystä. Siellä suomalainen SPR- liiveihin pukeutunut nainen ohjeisti Ruotsista nuoria miehiä kohti Suomea. ”Tämä on Ruotsi, ei Suomi. Tuolla on Suomi”  nainen ohjeisti. Mikä hätä nuorilla miehillä oli pois Ruotsista Suomeen?

 

Jotkin kunnat tyhjentävät ihmisiä kerrostaloista pois turvapaikanhakijoiden tieltä. Asuntonsa menettäneitä auttaa varmasti ajatus siitä, että tällä autetaan kaikista hädänalaisimpia.

Suomen Punainen Risti, valtio, kunnat ja valtavat joukot vapaaehtoisia huolehtivat turvapaikanhakijoiden majoituksesta, ruoasta ja terveydenhuollosta. Entisiä hotelleja otetaan käyttöön, ihmiset lahjoittavat tavaroita, asuntojaan ja ruokaa. Turvapaikanhakijoiden terveydentila hoidetaan vain yksityisillä lääkäriasemilla ja erikoissairaanhoidossa.

Mediassa puhutaan Syyriassa käynnissä olevasta sodasta. Ihmiset lähtevät sotaa karkuun, vedotaan. Syyriasta tulleita oli elokuussa 2,5 prosenttia Suomen turvapaikanhakijoista.

Meille on vuosia esitetty tv:ssä mainoksia, joissa näytetään nälkäänäkeviä äitejä ja lapsia. Vain paatunein psykopaatti ei voi olla tuntematta empatiaa heitä kohtaan. Suomi on osallistunut vuosikymmenten saatossa kymmenillä miljardeilla kehitysapuun.

Turvaikanhakijoiden vyöry on tuonut eräille suuren mahdollisuuden kiillottaa oma sädekehä niin kirkkaaksi, että kaveritkin sokaistuvat Pyhästä Valosta. Nyt on oiva hetki asemoida itsensä tv:ssä esitettyjen hädänalaisten naisten ja lasten auttajaksi – näin oma hyvyys on todistettu vuosikymmeniksi eteenpäin.

Turvapaikanhakijoista noin 70 prosenttia on nuoria miehiä. Harva on mainoksissa näytetty nainen, lapsi tai syyrialainen sotapakolainen.

Meillä on tasa-arvo ja ajatus siitä, että jokaisen elämä on yhtä arvokas. Jaan tämän ajatuksen vilpittömästi. Myönnän kuitenkin rehellisesti, että tunnen empatiaa enemmän lapsia kohtaan. Heitä on pakko auttaa. Nyt rajallisilla resursseilla paapotaan lähes pelkästään iPhone-miehiä. Milloin Suomi alkaa auttamaan oikeasti hädänalaisia syyrialaisia naisia ja lapsia? Heidät olisi saatava pois Isiksen raa’an väkivallan uhan alta.

En voi olla ihmettelemättä , kuinka suomalainen yhteiskunta horahtaa nanosekunnissa talviunestaan, kun kyse on nuorien miesten juokkomarssista. Pääministeriltäkin löytyi asunto heti. Se huomioitiin laajasti arabiankielisissä uutisissa – ja virta kiihtyy.

Milloin suomalaisen köyhän eteen tehdään samanlainen auttamiskampanja? Jos suomalainen yhteiskunta auttaisi samalla turvapaikanhakijoihin kohdistuvalla hurmoksella myös suomalaisia köyhiä, ei meillä olisi nälkää näkeviä. Näin se ei kuitenkaan tee. Mistähän suomalainen köyhä saisi turvapaikan? Suomalaisella köyhällä ei ole varaa joskus edes ruokaan tai lääkkeisiin – saati sitten iPhoneen.

Iranista pakolaisena lapsena Suomeen tullut vapaaottelija Makwan Amirkhani sanoi hyvin Turpaikkana Suomi -illassa: ”Autetaan oikeita ihmisiä, joilla on oikea hätä.” Tähän ajatukseen voin lämpimästi yhtyä.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
I, Robot
Utelias
#1

Kovasti on tarve vaatettaa sotapakolaisia ja -orpoja. Suurin tarve on miesten kengista ja takeista. Anna sinäkin. Hirvimiesten asusteiden värit muuttuvat. Nyt on Suomessa paljon punavihreitä takkeja joutilaina. Työkenkiäkin on joutilaina, kun duunareiden työt hävisivät. Hyvä Suomi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

huonompi homma kannaltasi
#2

Se on nyt teikäläisellä valitettavasti meno puoluejohdon kuultavaksi. Kyseenalaistit ovatko nykyiset tulijat todellisia avun tarvitsijoita, vai olisivatko ne kenties naiset ja lapset. Älä kyseenalaista. Iso Timo on puhunut. Eiköhän siellä hallitusohjelmassa lue, että nuoria miehiä pyritään suosimaan ja paskaaks köyhis suomalaisista. Niiden viimisetkin hallitus vie ilmoittaen, että niitä tarvitaan vientiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jokuvaan
#3

Ikävä totuus on se että meille saapuu pääasiallisesti todellista ”roskasakkia”. Media salaa totuuden! http://paavotajukangas.com/2015/09/18/matkakertomus-itavallan-raja-asemalla-kaikki-tuhottiin/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jatta
#4

Politiitikot, organisoikaa mielenosoituksia rajojen sulkemisen puolesta ympäri maan.
Kotimaiset ja kv. toimittajat paikalle, jotta viesti menisi perille koko maailmalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joosua
Hämmentynyt
#5

Minä olen kokoajan, ollut haistavanani tässä, pakolais asiassa jonkunlaista rikosluontoisuutta!? En tiedä mistä tämä tunne johtuu? Ķai siihenkin on, joku selitys, vai mitä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000